Rabican Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 καλησπερα. εχω ενα PC εδω που προσπαθω να το κανω image. ουσιαστικα ο δισκος που εχει επανω δουλευει, αλλα ειναι στα τελευταια του, οποτε σκεφτηκα να του βαλω ενα νεο δισκο επανω και να κανω ενα copy απο τον παλιο στον καινουργιο. βαζω πανω και τους 2, κανω το image με norton ghost, τελειωνει κανονικα, αλλα μολις παω να boot-αρω απο το νεο δισκο μου σκαει μπλε οθονη λεγοντας οτι ειναι non bootable. δοκιμασα, αλλαξα δισκο, ξανατραβηξα disk to disk image παλι τα ιδια. ο αρχικος δισκος, ο παλιος, εχει 2 partitions. δοκιμασα και partition to disk αλλα τιποτα. καμμια ιδεα..?
Nitrous18 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2009 εχεις κανει μετα το ghost τον καινουργιο μαστερ???
pp6210 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2009 κάτσε γιατί μπερδεύτηκα...αν κάνεις image του παλιού και το σώζεις στον καινούργιο, αυτό σημαίνει οτι φτιάχνεται ένα πολύ μεγάλο αρχείο back up, το οποίο πρέπει να κάνεις restore στο νέο δίσκο... Η διαδικασία που πρέπει να κάνεις είναι disk clone (έτσι λέγεται στο Acronis, δεν ξέρω στο ghost), κλωνοποίηση δηλαδή από τον παλιό στον νέο δίσκο. Αν θες βρες το acronis (υπάρχει δωρεάν στο σαιτ της WD αν έχεις τέτοιο δίσκο), φτιάξε το Acronis boot disk μέσα από την εφαρμογή, μπούταρε από το cd και στο μενού του acronis διάλεξε να κάνεις clone τον παλιό στον νέο, έχει πολύ εύκολο wizard...
Nitrous18 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2009 κάτσε γιατί μπερδεύτηκα...αν κάνεις image του παλιού και το σώζεις στον καινούργιο, αυτό σημαίνει οτι φτιάχνεται ένα πολύ μεγάλο αρχείο back up, το οποίο πρέπει να κάνεις restore στο νέο δίσκο... Η διαδικασία που πρέπει να κάνεις είναι disk clone (έτσι λέγεται στο Acronis, δεν ξέρω στο ghost), κλωνοποίηση δηλαδή από τον παλιό στον νέο δίσκο. Αν θες βρες το acronis (υπάρχει δωρεάν στο σαιτ της WD αν έχεις τέτοιο δίσκο), φτιάξε το Acronis boot disk μέσα από την εφαρμογή, μπούταρε από το cd και στο μενού του acronis διάλεξε να κάνεις clone τον παλιό στον νέο, έχει πολύ εύκολο wizard... ναι disk to disk sto ghost
Rabican Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2009 επειδη με το Ghost και την ολη διαδικασια δεν ειμαι και πολυ ... σχετικος, μαλλον σας μπερδεψα αντι να σας τα πω σωστα! οποτε θα το πω πιο αναλυτικα. εχουμε ενα PC με εναν maxtor 80αρη IDE πανω. ο δισκος δουλευει, αλλα μαλλον ειναι στα τελευταια του οποτε σκεφτηκα να του ριξω εναν 300αρη IDE της WD. για να μη σεταρω απο την αρχη το PC με windows και ολα τα συναφη, σκεφτηκα να κανω clone τον παλιο δισκο στον καινουργιο. αφου ΟΛΑ μενουν ιδια (δηλαδη δεν αλλαζει ουτε ενα device) οι drivers λογικα θα πρεπει να δουλευεουν. οποτε παω με το norton ghost (απο ενα CD με διαφορα utilities το τρεχω, ουσιαστικα κανω boot απο το CD αυτο, φορτωνει το Ghost και μετα κανει τη διαδικασια απο εκει!) και κανω disk to disk image. οκ ως εδω? οταν ξηλωσω τον παλιο δισκο και αφησω πανω μονο τον καινουργιο ως Master, μου σκαει μπλε οθονη που λεει οτι δεν βρισκει bootable drive. τα ειπα λιγο καλυτερα τωρα?
Tipos Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2009 Η διαδικασία είναι σωστή. Το πρόβλημα μάλλον είναι ότι δεν έχεις κάνει τον νέο δίσκο bootable, κάτι το οποίο δεν γίνετε με το disk clone, γιατί με την διαδικασία δεν αλλάζει το master boot record του δίσκου. Δεν θυμάμαι την διαδικασία για να το κάνεις αυτό, αλλά νομίζω ότι μπουτάρης με το CD τον Windows, βγαίνεις σε console και γράφεις fixmbr.
Rabican Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2009 ωπα ωπα.. ενδιαφερον. αυτο δεν ειναι κατι που καναμε.. θα το ψαξω...
pp6210 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 δεν ξέρω να σου απαντήσω αν ή γιατί ο κλώνος δεν έχει master boot record, ξέρω σίγουρα να σου πω οτι με το acronis έχω κάνει clone disk 3 φορές από το καλοκαίρι (με μόνη προεργασία ένα απλό φορμάτ μέσα από τα windows) χωρίς πρόβλημα boot. Αν με το fixmbr δεν βρεις άκρη, κάνε ένα κόπο να κάνεις register τον WD σου, να κατεβάσεις το Acronis από τα downloads και να δοκιμάσεις όπως σου είπα πιό πάνω... νομίζω οτι σαν πρόγραμμα είναι πολύ πιό εύχρηστο και ίσως αντιμετωπίζει καλύτερα το πρόβλημα του mbr που έχεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.