TropikoPsari Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Καλησπέρα και χρόνια πολλά! Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση.. Στη δουλειά πρόσφατα είχαμε πρόβλημα με το φλασάκι που αποθηκεύουμε έγγραφα,ήρθε ένας τέχνικος,έσωσε κάποια, και κάποια άλλα τα έσωσε με μορφή όχι .doc Δηλαδή στην ουσία όποτε πάω να το ανοίξω με ρωτάει με τι πρόγραμμα θέλω να ανοίξω το αρχείο.. Όταν όμως το ανοίγω με word βγαίνει κάπως έτσι: !δ!δ και κατι κουτάκια ενδιάμεσα... κοινώς ό,τι να'ναι... Προσπάθησα να διαλέξω διαφορετική κωδικοποίηση στις διάφορες επιλογές που έχει για ελληνικά όμως δεν έγινε κάτι..το άνοιξα και με notepad και πάλι δεν γίνεται κάτι.. Όποιος ξέρει πώς μπορεί να ανοίξει αυτό το αρχείο και να φαίνεται το κείμενο που είχαμε γράψει θα του είμαι ιδιαίτερα υπόχρεη γιατί καιγόμαστε..
TropikoPsari Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Σε καμία..είναι απλά ένα αρχείο χωρίς κάποια μορφή.. έκανα rename κ το έκανα .doc ,το άνοιξα κ μου λέει ότι ο μετατροπέας mswκάτι δεν μπορεί να λειτουργείσει κ μου βγάζει διάφορες πιθανές κωδικόποιήσεις,σε όλες τις ελληνικές όμως πάλι βγάζει κινέζικα κ κουτάκια..
random Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Τα αρχεία που βρηκατε μετά τις ενέργειες του τεχνικού ίσως να είναι αρχεια .CHK που εμφανιζονται μετα απο έλεγχο δισκου. ή αρχεία σωμένα με κάποιο πρόγραμμα undelete. και στις δυο περιπτώσεις, δεν μπορεις να ξέρεις αν πράγματι αυτα τα αρχεία ήταν .doc ωστε να τα ανοιγεις τώρα με word και να περιμένεις να βγάλεις νόημα... εκτός αν... μεσα στα κινεζικα που διαβάζεις, αναγνωρίζεις εδω κι εκει σκόρπιες φράσεις που περιείχαν τα κειμενά σας. Αν τα .doc που χάσατε δεν περιείχαν καποια σημαντική /εμπιστευτική πληροφορία για τη δουλειά σας, μπορειτε να πακεταρετε αυτα τα "χαλασμενα" αρχεια σε ενα .zip και να τα ανεβασετε στο rapidshare. να τα παρει οποιος θελει να βοηθήσει, και να προσπαθήσει. Αν περιείχαν καποια εμπιστευτική πληροφορία, ο τεχνικός που τα βρήκε ας βοηθήσει και με την ανάγνωση τους.
TropikoPsari Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Θα το ανέβαζα αλλά είναι δικηγορικό έγγραφο κ όπως κατανοείται είναι λίγο δύσκολο.. O τεχνικός λέει ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι παραπάνω.. Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα με το οποίο μπορούν να "αποκωδικοποιηθούν" τέτοια έγγραφα?
o_magazatoras Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Ίσως έχει φάει αρώστεια,κοίτα μήπως με το flash disinfector σου ανοίγει τα αρχεία χωρίς να σε ρωτάει με ποιό πρόγραμμα. Το κατεβάζεις(free),πρώτα το τρέχεις και μετά βάζεις το "μολυσμένο"( ; ) φλασάκι. Ή του τη φορμάρεις (lol) και κάνεις ψαχτήρι στο κενό (και καθαρό πιά...) φλασάκι με ανάλογα proggies,όπως get data back.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.