Προς το περιεχόμενο

Kick Ass (2010)

Freakster

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 150
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Καλά στο ΙΜDB το έχει στις TOP ταινίες όλων των εποχών ? Είναι ζώα? Τρελάθηκαν τα αμερικανακια fanboys μου φαίνεται.

6.5/10 απο μένα γιατί δεν είχε δική του προσωπικότητα το έργο. Υποτίθεται σατίριζε spiderman batman κτλ αλλά προσπάθησε μετά το πρώτο μισό του έργου να μας δείξει το δικό του στοιχείο, και όταν το έδειξε με άφησε αδιάφορο. Πολλά cliche αλλά ωραίο soundtrack.

Δημοσ.

Από τη μία δεν είναι και πολύ ψηλά, από την άλλη θα πέσει όσο περνάει ο καιρός.

Εδώ όμως έχουνε το Avatar στην ίδια λίστα, το Kick Ass σε πείραξε;

• Super Moderators
Δημοσ.

ε στην 146η θέση είναι, άσε που είναι βάση ψήφων οπότε κλάιν...

Δημοσ.
Από τη μία δεν είναι και πολύ ψηλά, από την άλλη θα πέσει όσο περνάει ο καιρός.

Εδώ όμως έχουνε το Avatar στην ίδια λίστα, το Kick Ass σε πείραξε;

Θες να σου πω την διαφορά τους? Το Avatar έχει ένα concept σαν παραμύθι που είναι αγαπητό στο ευρύ κοινό. Άσε που είναι τεχνολογικό επίτευγμα, αν και αυτό θα φανεί στα επόμενα χρόνια.

Αλλά οι τύποι του Κάμερον έφτιαξαν ακόμα και ειδικές κάμερες που μετατρέπουν κατευθείαν την ταινία σε 3D. Αξίζουν ένα μπράβο μόνο γι αυτό, για την δουλειά τους τόσα χρόνια και τον δρόμο που χάραξαν.

Ενώ το Kick Ass είχε πολύ διφορούμενο concept. Δηλαδή σαν να μας λένε ότι πρέπει να δούμε και άλλες ταινίες με κοριτσάκια που σκοτώνουν ανθρώπους με uzis και Katanas, βρίζοντας, χωρίς λόγο, κατά την διάρκεια των σκηνών. (δεν με νοιάζει ότι βασίζεται σε κόμικ, αυτό ήταν απλά η δικαιολογία.)

Ε εντάξει αν αυτό είναι το καινούργιο "super-hero genre" να μου λείπει, εγώ θα ξαναβλέπω το superman του '78 όταν βγει το Kick ass 2.

Συμφωνώ για το TOP250 του IMDB, πάντως. Το voting system αποδεικνύεται άθλιο. Ποιος ξέρει πόσα παιδάκια έχουν φτιάξει 300 accounts μόνο και μόνο για να ανεβάσουν την αγαπημένη ψευτοταινιούλα τους στα TOP. Αίσχος!

Δημοσ.
Θες να σου πω την διαφορά τους? Το Avatar έχει ένα concept σαν παραμύθι που είναι αγαπητό στο ευρύ κοινό. Άσε που είναι τεχνολογικό επίτευγμα, αν και αυτό θα φανεί στα επόμενα χρόνια.

Αλλά οι τύποι του Κάμερον έφτιαξαν ακόμα και ειδικές κάμερες που μετατρέπουν κατευθείαν την ταινία σε 3D. Αξίζουν ένα μπράβο μόνο γι αυτό, για την δουλειά τους τόσα χρόνια και τον δρόμο που χάραξαν.

Ενώ το Kick Ass είχε πολύ διφορούμενο concept. Δηλαδή σαν να μας λένε ότι πρέπει να δούμε και άλλες ταινίες με κοριτσάκια που σκοτώνουν ανθρώπους με uzis και Katanas, βρίζοντας, χωρίς λόγο, κατά την διάρκεια των σκηνών.

Ε εντάξει αν αυτό είναι το καινούργιο "super-hero genre" να μου λείπει, εγώ θα ξαναβλέπω το superman του '78 όταν βγει το Kick ass 2.

Το Avatar έχει ένα concept τόσο κλισέ που καταντάει αγαπητό στο κοινό. Και τεχνολογικό επίτευγμα δεν θα το έλεγα, σίγουρα όχι με τον τρόπο που πλασαρίστηκε πριν το release της ταινίας.

Το Kick Ass δε το θεωρώ καμιά ταινία αποκάλυψη. Το πρόβλημα κατά τη γνώμη μου είναι ότι ανήκει σε ένα συγκεκριμένο είδος ταινιών, αυτό που αρκετοί πάνε να δούνε χωρίς να ξέρουν τι ακριβώς θα δουν. Εγώ είχα διαβάσει το comic και ήξερα τι θα δω πάνω κάτω και γούσταρα μπορώ να πω.

Όσο για το σχόλιο σχετικά με τη Hit Girl, μήπως πρέπει να θέσουμε ένα όριο στον καθωσπρεπισμό; Υπάρχουν παιδάκια σε διάφορες περιοχές της Γης που πιάνουν καλάσνικοφ στα χέρια τους πιο νωρίς από την Hit Girl. Αυτά δε μας ενοχλούν επειδή είμαστε οι προνομιούχοι του Δυτικού Κόσμου και δεν τα βλέπουμε στην οθόνη μας τρώγοντας ποπ κορν; Και οι βρισιές είχαν λόγο, έτσι ήταν το comic. Όλοι πάνω κάτω μάθαμε τις πρώτες μας βρισιές στην τρυφερή ηλικία του δημοτικού, μη σου πω και νωρίτερα.

Δημοσ.

Δεν νομιζω ότι μπορούμε να μιλάμε για κλισέ όταν έχουμε μπροστά μας το Kick Ass. Είναι η αποκορύφωση των κλισέ σε όλο το μεγαλείο. Υποτίθεται σατυρίζει τα κλισέ αλλά όταν πάει να γίνει εφευρετική πέφτει πάλι στο κλισέ επίπεδο. Βλέπε nerd hero becomes famous through facebook, bazooka!, jet pack. Guns and swords, at the same time, vengeance from the death of a loved one. (Kill bill, hello?)

Σόρρυ αλλά θα προτιμήσω το Watchmen απο το Kick ass για να ευχαριστηθώ σάτυρα.

Το Άβαταρ θα δεις πόσο μεγάλο επίτευγμα ήταν τα επόμενα χρόνια όταν ο Spielberg και ο Jackson αρχίζουν να δανείζονται τις τεχνικες του Κάμερον.

Ναι σωστά μίλησες για τον και καλά καθωσπρεπισμό που μας διακατέχει. Ετσι κι αλλιώς it's just a freakin' movie. Αλλά από την άλλη μήπως με ταινίες σαν αυτή φέρνουμε τα καλάσνικοφ πιο κοντά στα δικά μας παιδιά? Και εννοείται ότι δεν περιμένω απο το Kick ass για να τα μάθω αυτά, ούτε περιμένω να βγει ταινία με superhero που να γιατρεύει τα παιδιά με AIDS στην Αφρική.

Θυμίσου ασ πούμε όταν το Psycho, δεκατετίας '60, φαινόταν ότι πιο τρομακτικό μπορούσες να δεις. Το θέαμα του συγκλόνιζε το κοινό με το φόβο που περνούσε.

Τώρα πια έχουμε την εξαλογία του SAW ! Όπου βλέπουμε ανθρώπους να κόβουν με πριόνι τα πόδια τους και να βάζουν τα χέρια τους σε μηχανή του κιμά(!) και δεν μας καίγεται καρφί. Είναι και αυτό πια ένα ακόμα κλισέ. (εκεί έχουμε καταντήσει)

Οπότε ναι τα νορμάλ μας επίπεδα έχουν σίγουρα αλλάξει, προς το πολύ χειρότερο.

Δες και αυτό το βίντεο και πες μου την γνώμη σου.

[ame]http://www.youtube.com/watch?v=irykjLjuKo8&playnext_from=TL&videos=nQzxfNQ2chs[/ame]

• Super Moderators
Δημοσ.
Το Άβαταρ θα δεις πόσο μεγάλο επίτευγμα ήταν τα επόμενα χρόνια όταν ο Spielberg και ο Jackson αρχίζουν να δανείζονται τις τεχνικες του Κάμερον.

η εταιρεία του PJ έφτιαξε τα effects του Avatar btw, οπότε δεν μπορεις να το πεις δανεισμό...

Δημοσ.

οχι ακριβως.ο PCM μιλησε για τεχνικες και συγκεκριμενα για τις τεχνικες στα ζωντανα γυρισματα οπως η simucam,η fusion camera κτλ.Μπορει η τεχνολογια πισω απο τις τεχνικες αυτες να ανηκει στην WETA αλλα οι τεχνικες ειναι γεννημα-θρεμμα των καλλιτεχνικων αναγκων και επιθυμιων του Βασιλια.

Στο tube υπαρχει βιντεο που δειχνει τον Σπιλμπεργκ και τον Τζακσον να εχουν επισκεφτει τον Καμερον sto Volume (το υποστεγο στο οποιο εγιναν τα ζωντανα γυρισματα του Αβαταρ) και τον Βασιλια να τους δειχνει και να τους εξηγει πως μπορουν να αξιοποιησουν αυτες τις τεχνικες ως σκηνοθετες στις ταινιες τους Τεν-Τεν και Στρουμφς.

• Super Moderators
Δημοσ.

οι τεχνικές λήψης ναι είναι του Cameron, αλλά το τεχνικό/τεχνολογικό τους μέρος όχι...

Δημοσ.
Δεν νομιζω ότι μπορούμε να μιλάμε για κλισέ όταν έχουμε μπροστά μας το Kick Ass. Είναι η αποκορύφωση των κλισέ σε όλο το μεγαλείο. Υποτίθεται σατυρίζει τα κλισέ αλλά όταν πάει να γίνει εφευρετική πέφτει πάλι στο κλισέ επίπεδο. Βλέπε nerd hero becomes famous through facebook, bazooka!, jet pack. Guns and swords, at the same time, vengeance from the death of a loved one. (Kill bill, hello?)

Πόσο κλισέ είναι ένας teenager, αυτοδημιούργητος super hero με jetpack και bazooka; Όχι πολύ, εγώ τουλάχιστον δεν το έχω ξαναδεί.

Σόρρυ αλλά θα προτιμήσω το Watchmen απο το Kick ass για να ευχαριστηθώ σάτυρα.

Το Watchmen δεν θα έλεγα ότι σατιρίζει, πιο πολύ ασκεί κριτική. Και η ταινία αν και για τα μέτρα μου ήταν οκ και η ώρα πέρασε ευχάριστα, έτσι αντικειμενικά, σε σχέση με το comic ήταν σκουπίδι.

Ελπίζω να χρησιμοποιήσουν τις ίδιες τεχνικές μόνο όσον αφορά το οπτικό κομμάτι (έστω, άμα είναι να βάλουν τίποτα περίεργα 3d σκατουλάκι να ψαρώσουν μερικοί, ας είναι) και όχι το κομμάτι του σεναρίου.

Ναι σωστά μίλησες για τον και καλά καθωσπρεπισμό που μας διακατέχει. Ετσι κι αλλιώς it's just a freakin' movie. Αλλά από την άλλη μήπως με ταινίες σαν αυτή φέρνουμε τα καλάσνικοφ πιο κοντά στα δικά μας παιδιά? Και εννοείται ότι δεν περιμένω απο το Kick ass για να τα μάθω αυτά, ούτε περιμένω να βγει ταινία με superhero που να γιατρεύει τα παιδιά με AIDS στην Αφρική.

Θυμίσου ασ πούμε όταν το Psycho, δεκατετίας '60, φαινόταν ότι πιο τρομακτικό μπορούσες να δεις. Το θέαμα του συγκλόνιζε το κοινό με το φόβο που περνούσε.

Τώρα πια έχουμε την εξαλογία του SAW ! Όπου βλέπουμε ανθρώπους να κόβουν με πριόνι τα πόδια τους και να βάζουν τα χέρια τους σε μηχανή του κιμά(!) και δεν μας καίγεται καρφί. Είναι και αυτό πια ένα ακόμα κλισέ. (εκεί έχουμε καταντήσει)

Οπότε ναι τα νορμάλ μας επίπεδα έχουν σίγουρα αλλάξει, προς το πολύ χειρότερο.

Δεν εννοούσα αυτό ακριβώς. Στην Παλαιστίνη ξέρω 'γω, τα παιδάκια δεν μεγαλώνουν όπως εμείς οι Ευρωπέη. Πάνε πετάνε πέτρες σε τανκς, τα τραβάνε φωτογραφίες ενώ αυτά κρατάνε καλάσνικοφ, σκοτώνονται πριν κλείσουν τα 10. Αλλά δε χρειάζεται να το πάω σε τελείως ακραίες καταστάσεις, να μιλήσω για γκέτο Αφροαμερικάνων; Λίγοι πάνε σχολείο, οι περισσότεροι είναι σε συμμορίες, μερικοί πουλάνε ναρκωτικά.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι και ανήλικοι ασκούν και δέχονται μια χαρά βία. Αλλά τα κανάλια δεν προβάλλουν συνήθως παιδιά που πολεμάνε ή που ανατινάζονται ξέρω 'γω. Και έρχεται το Kick Ass, που είναι βασισμένο σε comic, τελείως φανταστικό ξέρω γω και μας σοκάρει. Η Hit Girl είναι το πρόβλημα, ειδικά επειδή είναι "κοριτσάκι". Όταν ο γιος του Μπάμπη που σοκαρίστηκε με τη Hit Girl όμως, μάθει ότι ο 10χρονος γιος του κανόνισε ένα συμμαθητή που του κόλλαγε, θα τρίψει το κεφάλι του γιου του και θα του πει και μπράβο. Αν λοιπόν η Hit Girl ήταν Hit Boy θα ήταν καλύτερα; Ή θα μας σόκαρε και πάλι;

Δε νομίζω ότι η ταινία φέρνει τα παιδιά πιο κοντά στα καλάσνικοφ. Ας μην είμαστε σαν τους αμερικάνους που κράζουν που κατηγορούν πάντα τα video games και τη μουσική. Αν είναι να αρπάξεις όπλο ή να φορέσεις στολή και να επιχειρήσεις να πετάξεις όπως στην ταινία, θα το κάνεις έτσι κι αλλιώς.

Για το Psycho που λες, συμφωνώ. Γενικά, αν και οι ταινίες Τρόμου και τα Thriller δεν είναι οι αγαπημένες μου, προτιμώ μια ταινία να έχει ατμόσφαιρα παρά gore. Αλλά έλα που τα πρότυπα έχουν αλλάξει. Και το SAW νομίζω ότι αφήνει κάποιον αδιάφορο για δύο λόγους:

-Είναι ταινία, ο θεατής το ξέρει και αντιδρά αναλόγως. Αν τύχει και το δει ζωντανά φαντάζομαι η αντίδραση του θα είναι διαφορετική.

-Το έχουν κουράσει με το SAW. Μια σειρά που άρχισε ωραία με την 1η ταινία και κάπου μετά ξέφυγε. Τελευταία που είδα ήταν η 3η ή η 4η, μετά το παράτησα.

Δες και αυτό το βίντεο και πες μου την γνώμη σου.

http://www.youtube.com/watch?v=irykjLjuKo8&playnext_from=TL&videos=nQzxfNQ2chs

Εντάξει, ο καθένας με τα ταλέντα του. Πάντως έχε κατά νου ότι το κοριτσάκι από Αμερική είναι, σκέψου τι παίζε εκεί με τα όπλα συν το ότι κάποιος θα του έδωσε το ερέθισμα για να κάνει ό,τι κάνει.

Δημοσ.

παλι δεν καταλαβες.δεν μιλαμε για copyrights και πατεντες εδω.μιλαμε για το πως να χρησιμοποιεις αυτα τα εργαλεια.αυτο σημαινει τεχνικη.ο Spielberg και ο Jackson δεν ειναι προγραμματιστες η μηχανικοι,ειναι καλλιτεχνες.Οταν λεει ο PCM οτι θα δανειστουν τις τεχνικες απο το Αβαταρ,εννοει οτι θα θελουν να μαθουν οι επομενοι σκηνοθετες το πως να χρησιμοποιουν αυτα τα εργαλεια στα γυρισματα των ταινιων τους.γιαυτο τον λογο και τους εκανε μαθηματα ο Καμερον,ο σκηνοθετης δηλαδη στο πως να χρησιμοποιησουν το ολο συστημα στην δουλεια τους και οχι ο μηχανικος που σκεφτηκε πως να υλοποιηθεί και να δουλεψει το ολο συστημα σε τεχνικο επιπεδο.

• Super Moderators
Δημοσ.

το κατάλαβα και συμφώνησα, απλά σχολίασα και το τεχνολογικό τους μέρος...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...