vaso7 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2009 Καλησπέρα και χρόνια σας πολλά! Είμαι στο ψάξιμο για τηλεόραση αυτή την περίοδο και έχω καταλήξει στα παραπάνω μοντέλα. Η τιμή τους πάνω κάτω είναι η ίδια αλλά έχουν κάποιες σημαντικές διαφορές. Για παράδειγμα η samsung είναι led στα 100hz ενώ η sony z5500 είναι lcd στα 200 hz. Και οι τρεις έχουν ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή mpeg4-mpeg2 (οπότε δεν θα υπάρχει πρόβλημα στη μετάβαση των ψηφιακών ΟΤΑΝ γίνει, σωστα?) και υποστηρίζουν 24ρ. Εγώ κλίνω προς την samsung αλλά θα ήθελα και τις γνώμες σας αν τυχόν πρέπει να προσέξω κάτι ή αν υπάρχει κάποια παγίδα στα χαρακτηριστικά όπως τα παρουσιάζουν. samsung ue40b6000 sony kdl 40z5500 sony kdl 40w5500
million_voices Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2009 αν δεις side by side καλες LCD,Plasma μαζι με τις περιβοητες LED θα καταλαβεις ποσο θυματα ειμαστε και ποσο μας μανιπιουλαρει το marketing αν σε ενδιαφερει συνδεση με PC η παιζεις πολλα παιχνιδια τοτε Samsung LE40B650 αν βλεπεις κυριως ταινιες και tv και ο χωρος σου δεν ειναι υπερβολικα φωτεινος τοτε Panasonic TX-P42U10E
disqualified Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2009 παλι για την ιστορια και για την ενημερωση του φιλου μηπως δεν το ξερει, οι LED που διαφημιζονται ειναι LCD οπισθιου LED φωτισμου, οι οποιες χωριζονται και αυτες σε δυο υποκατηγοριες. LED-backlit και edge-backlit LED TV οι οποιες ειναι και εξαιρετικα λεπτες, ομως οχι καλυτερες των LED-backlit.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2009 όπως είπα και σε άλλο topic περίμενε τα νέα μοντέλα που θα βγουν του χρόνου... δεν λέει να δώσεις τόσα λεφτά τώρα και σε 1-2 μήνες το πολύ να βγουν τα καινούρια
SCORPIO777 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2009 παλι για την ιστορια και για την ενημερωση του φιλου μηπως δεν το ξερει, οι LED που διαφημιζονται ειναι LCD οπισθιου LED φωτισμου, οι οποιες χωριζονται και αυτες σε δυο υποκατηγοριες. LED-backlit και edge-backlit LED TV οι οποιες ειναι και εξαιρετικα λεπτες, ομως οχι καλυτερες των LED-backlit. Αυτο αναρωτιεμαι και εγω.Εγω εχω αυτη και σε ενα καταστημα που κοιταγα τις LED δεν ειδα καμια διαφορα στην εικονα με την δικη μου.μηπως οντως μας πουλανε φυκια για μεταξωτες κορδελες.
disqualified Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2009 Αυτο αναρωτιεμαι και εγω.Εγω εχω αυτη και σε ενα καταστημα που κοιταγα τις LED δεν ειδα καμια διαφορα στην εικονα με την δικη μου.μηπως οντως μας πουλανε φυκια για μεταξωτες κορδελες. κοιτα ετσι δεν μπορεις να καταλαβεις διαφορα, παρα μονο αν τις συγκρινεις διπλα διπλα και παλι πρεπει να παιξεις και με τις ρυθμισεις για να εχεις πληρη αποψη. Ο φωτισμος LED εχει τα πλεονεκτηματα του ειδικα οταν προκειται για πληρη συστοιχια LED προβολης, αλλα νομιζω οτι δεν αξιζει να δωσεις τα παραπανω χρηματα καθως υπαρχουν πολυ καλες ευκαιριες στις υπολοιπες LCD.
million_voices Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2009 πληροφοριακα διαρκειες ζωης για τα panel (μονο) Plasma 100.000 ωρες LCD 60.000 ωρες LED 30.000 ωρες αυτα λενε οι κατασκευαστες,ψαχτε το
disqualified Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2009 πληροφοριακα διαρκειες ζωης Plasma 100.000 ωρες LCD 60.000 ωρες LED 30.000 ωρες αυτα λενε οι κατασκευαστες,ψαχτε το αν ισχυει κατι τετοιο πασο, ειχα την εντυπωση οτι τα LED εχουν μεγαλυτερη διαρκεια και δεν χανουν σε αποδοση με τον καιρο, οπως και το οτι οι Plasma εχουν μικροτερη διαρκεια ζωης, θα το κοιταξω πιο καλα. Νομιζω παντως οτι αυτα ειναι ενδεικτικα νουμερα. Για παραδειγμα επεσε το ματι μου σε μια LG plasma στο πλαισιο που λεει οτι αυτη η τηλεοραση εχει 100000 ωρες ζωης διπλασια απο μια τυπικη τηλεοραση. Αυτο δε σημαινει βεβαια οτι ολες οι plasma εχουν την ιδια διαρκεια ζωης. Εδω δεν ξερουμε αν θα τα εχει πραγματικα η συγκεκριμενη. Παντως το σιγουρο ειναι οτι μεσα σε 10 χρονια σιγουρα θα εχει αλλαξει καποιος τηλεοραση λογικα
million_voices Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2009 μην το ψαχνεις τα νουμερα που σου εγραψα ισχυουν το ζητημα ειναι οτι το panel ναι μεν ισως να φτασει αυτες τις ωρες λειτουργιας αλλα η τιβι θα εχει χαλασει πολυ γρηγοροτερα απο τροφοδοτικο πχ η τα ηλεκτρονικα της ασε που στην 5ετια πχ θα βλεπεις τις καινουργιες με 3d τεχνολογιες,σουπα μουπες και την πολυ ανωτερη εικονα και θα σουρχεται να πεταξεις την δικη σου απο το μπαλκονι
vaso7 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2009 Αυτές οι 30.000 ώρες ζωής σημαίνουν τι? Οτι αρχίζουν μετα να ξεθωριάζουν τα χρώματα? Οτι δεν αποδίδει σωστά? Τώρα γύρισα και πήγα και τις είδα. Η samsung βρε παιδιά έχει πιο ζωντανά χρώματα από τις 2 σόνυ. Τώρα αν η διαφορά λέγεται led ή οτιδήποτε άλλο δεν το ξέρω. Πόση διαφορά θα έχουν τα μοντέλα που ΘΑ κυκλοφορήσουν? Αλλά και πάλι οταν πρωτοεμφανιστούν θα είναι πανάκριβα. Αν περιμέναμε πάντα τα καινούρια στην αγορά της πληροφορικής δεν θα αγοράζαμε τίποτα. Με μπερδέψατε
SCORPIO777 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2009 Επισης αυτο το περιβοητο μαυρο που δειχνει γκρι στις LCD δεν εχω μπορεσει να καταλαβω πως το λενε και που το βλεπουν.δεν ξερω σε παλιοτερης τεχνολογιας,αλλα στη δικια μου το δειχνει τελεια.ολομαυρο οπως πρεπει να ειναι.
million_voices Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2009 και εγω vaso ψαχνω να βρω την πλασμα που σου προτεινα για αγορα και ακουω οτι σε 2-3 μηνες το πολυ θα κυκλοφορησουν οι καινουργιες σειρες των εταιρειων θα ειναι ακριβοτερες? η διαφορα στην ποιοτητα θα αξιζει την αναμονη? θα πρεπει να ψαχτεις παλι για να δεις ποιες αξιζουν πραγματικα δεν ξερω αν αξιζει να περιμενεις ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 21:36 ---------- Επισης αυτο το περιβοητο μαυρο που δειχνει γκρι στις LCD δεν εχω μπορεσει να καταλαβω πως το λενε και που το βλεπουν.δεν ξερω σε παλιοτερης τεχνολογιας,αλλα στη δικια μου το δειχνει τελεια.ολομαυρο οπως πρεπει να ειναι. πηγαινε δες μια πλασμα και οχι σε μαγαζι και ελα να μου πεις τι μαυρο δειχνει η LCD σου και τι κινηση και πιστοτητα χρωματος εχει ασε 2 LCD tv εχουν περασει απο τα χερια μου και εκανα αμαν να ξεφορτωθω την τελευταια για να παω σε Plasma και να αραξω
SCORPIO777 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2009 και εγω vaso ψαχνω να βρω την πλασμα που σου προτεινα για αγορα και ακουω οτι σε 2-3 μηνες το πολυ θα κυκλοφορησουν οι καινουργιες σειρες των εταιρειων θα ειναι ακριβοτερες? η διαφορα στην ποιοτητα θα αξιζει την αναμονη? θα πρεπει να ψαχτεις παλι για να δεις ποιες αξιζουν πραγματικα δεν ξερω αν αξιζει να περιμενεις ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 21:36 ---------- πηγαινε δες μια πλασμα και οχι σε μαγαζι και ελα να μου πεις τι μαυρο δειχνει η LCD σου και τι κινηση και πιστοτητα χρωματος εχει ασε 2 LCD tv εχουν περασει απο τα χερια μου και εκανα αμαν να ξεφορτωθω την τελευταια για να παω σε Plasma και να αραξω Σωστο ακουγεται γιατι η plasma εχει τεραστια διαφορα contrast με την LCD,αλλα μια που εχω δει σε σπιτι δεν ειδα μεγαλη διαφορα.ηταν βεβαια 4ετιας.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2009 Αλλά και πάλι οταν πρωτοεμφανιστούν θα είναι πανάκριβα. Αν περιμέναμε πάντα τα καινούρια στην αγορά της πληροφορικής δεν θα αγοράζαμε τίποτα. έτσι και αλλιώς τα λεφτά που σκοπεύεις να δώσεις είναι αρκετά και ανήκουν στην κατηγορία των πανάκριβων... δεν είναι πληροφορική η συγκεκριμένη αγορά και την TV δεν την αλλάζουμε συνήθως όπως αλλάζουμε πχ τις κάρτες γραφικών, μένει αρκετά χρόνια μαζί μας
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.