dinosassault Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Γεια σας παλικαρια κ χρονια πολλα! Τα διλληματα δεν εχουν σταματημο μολις κατασταλαζω καπου και ψαξω κατι παλι ξανα παω στην αρχη...θελω να παρω το toshiba satellite Α500-1C0(18Q) http://www.multirama.gr/products/product?pid=0437450&catid=010200 αλλα καπου κολλησε το πραγμα κ ξανακοιταω καποια λαπτοπ ακομα μηπως βρω κατι εξισου καλο..κ μου μπηκε στο ματι πολυ ασχημα κ το dell studio 1557 http://www.multirama.gr/products/product?pid=0431754&catid=010200 ο οποιος εχει τον τετραπυρηνο επεξεργαστη (αν και με προβληματιζει κατα ποσο ειναι αξιοπιστος κ ειδικα σε λαπτοπ)! το toshiba ειναι πολυ καλο σε χαρακτηριστικα,ποιοτητα κ σερβις.για την dell τι παιζει γιατι δεν την εχω ψαξει κ πολυ αλλα διαβαζω πολυ καλα λογια (επισης πολυ καλη σε ποιοτητα,αξιοπιστια )...εσεις τι λετε ποιο ειναι καλυτερο???!!! ο dell εχει πιστευω καλυτερο επεξεργαστη αλλα λιγο χειροτερη καρτα γραφικων(δεν ξερω κατα ποσο).απο μνημες ειναι ιδιοι. τωρα αν ειχει καποιος απο τους δυο κατι αλλο καλυτερο δεν ξερω...η χρηση του λαπτοπ ειναι γενικη λιγο απο ολα. οι καρτες γραφικων τους παιζουν πιστευω βαρια παιχνιδια οπως gta4???αυτες ειναι οι αποριες μου προς το παρον...περιμενω τις αποψεις σας πει αυτων και οποιος εχει καποιον απο τους δυο ακομα καλυτερα... ευχαριστω!!!
vasilisga Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 δινεις περισσοτερο εμφαση σε παιχνιδια? παιρνεις τον toshiba αν οχι παιρνεις τον dell πιστευω οτι ουτε η μια ουτε η αλλη καρτα θα τρεχουν το gta που λες, τουλαχιστον οχι ικανοποιητικα και ειδικα η HD 4570
dinosassault Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 δινεις περισσοτερο εμφαση σε παιχνιδια? παιρνεις τον toshibaαν οχι παιρνεις τον dell πιστευω οτι ουτε η μια ουτε η αλλη καρτα θα τρεχουν το gta που λες, τουλαχιστον οχι ικανοποιητικα και ειδικα η HD 4570 ενταξει δεν μπορω να πω πως λιωνω στα παιχνιδια αλλα ενταξει παιζω που και που κανα gta,pro κ.α... παντως ΕΛΕΟΣ αμα δεν παιζουν τα καινουργια παιχνιδια οπως λες τι να πω...θα δωσω 1000-1200€ και παλι δεν θα ειναι καλος (σε παιχνδια) τι να πω...ξενερωσα! παντως απο γενικης αποψης λες τον dell ε?(σε συγκριση με τον Α500-18Q) δεν ξερω εχω ενα κολλημα με τον toshiba πολυ μου αρεσε αλλα και τον αλλον τον σκεφτομαι πολυ σοβαρα...τι να κανω δεν ξερω!!!
pananton Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 απο μνημες ειναι ιδιοι. τωρα αν ειχει καποιος απο τους δυο κατι αλλο καλυτερο δεν ξερω... Δεν νομιζω...του dell ειναι χρονισμενες στα 1333 MHz ενω του toshiba στα 1066 MHz Επισης ο σκληρος του toshiba Sata-150 στις 5.400 rpm ενω του dell Sata-300 7.200 rpm. @ vasilisga: νομιζω οτι εισαι λιγο υπερβολικος...εκτος και αν οι "φορητες" καρτες γραφικων ειναι τοσο μαπα...βεβαια δεν ξερω να πω και περισσοτερα αφου δεν ασχολουμαι με παιχνιδια...το μονο που μπορω να κανω να παραθεσω αυτο το link
vasilisga Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 οπως ειπα εχουν λιγο διαφορετικους προσανατολισμους... απλα τα latptop δεν ειναι για να τρεχουν τελευταια παιχνιδια στην καλυτερη αναλυση κτλ παντως δες και αυτο...http://www.plaisio.gr/Laptop-Netbook-GPS/Notebook/Laptop/Toshiba-Satellite-L505-12Q-PSLS3E-03200LGE.htm παρομοιος επεξεργαστης με τον toshiba που αναφερεις με πολυ καλη καρτα γραφικων και κυριως αρκετα φθηνοτερος οποιο και να παρεις θα ειναι αρκετα καλο η επιλογη δικη σου φιλε pananton η 4570 ειναι πολυ μετρια καρτα και οπως ειπα το gta ειναι ιδιαιτερα απαιτητικο, η gt230 μαλλον θα το παιζει, παντως ενα pro θα το παιζουν και οι 2 ανετα
BritGreek Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Έχω το A500-1C0 και μπορώ να σου πω ότι το λάπτοπ είναι ΑΨΟΓΟ. Δυστυχώς ή ευτυχώς, καμία αντιπροσωπεία στην Ελλάδα εκτός από την Toshiba δεν σου δίνει εγγύηση ό,τι κι αν συμβεί για τα προϊόντα της. Το δοκιμάζεις, κι αν δεν σου κάνει απλά το επιστρέφεις και σου δίνουν τα χρήματά σου πίσω. Και παιχνίδια παίζω, χωρίς κανένα πρόβλημα. Πρέπει να αντιληφθούμε κάποια στιγμή ότι οι χρήστες υπολογιστών δεν είναι όλοι ίδιοι. Όχι μόνο θα μπορείς να παίζεις παιχνίδια, αλλά δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Παίζω το τελευταίο Need for Speed Shift σε full ανάλυση και πετάει. Το ίδιο και το Pro 2010. Μοναδικό μειονέκτημα του λάπτοπ το ανεμιστηράκι, το οποίο ξεκινά όποτε θέλει, χωρίς λόγο, και δεν υπάρχει ρύθμιση γι' αυτό. Όμως το λάπτοπ δεν ζεσταίνεται σχεδόν καθόλου και εγώ προσωπικά το έχω λατρέψει. Έχει led οθόνη (backlit), high definition camera και πλήρη συνδεσιμότητα (δεν έχει firewire, όπως και πολλά άλλα μοντέλα, αλλά έχει express card slot). Από ποιότητα κατασκευής, απλά δεν το συζητάω. Είναι υπεράνω κριτικής, και πίστεψέ με, έχω πολύ απόλυτα κριτήρια. Το Dell δεν το έχω δει. Αλλά αν δεν σου κάνει, πού θα το επιστρέψεις;;; ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 03:16 ---------- οπως ειπα εχουν λιγο διαφορετικους προσανατολισμους...απλα τα latptop δεν ειναι για να τρεχουν τελευταια παιχνιδια στην καλυτερη αναλυση κτλ παντως δες και αυτο...http://www.plaisio.gr/Laptop-Netbook-GPS/Notebook/Laptop/Toshiba-Satellite-L505-12Q-PSLS3E-03200LGE.htm παρομοιος επεξεργαστης με τον toshiba που αναφερεις με πολυ καλη καρτα γραφικων και κυριως αρκετα φθηνοτερος οποιο και να παρεις θα ειναι αρκετα καλο η επιλογη δικη σου φιλε pananton η 4570 ειναι πολυ μετρια καρτα και οπως ειπα το gta ειναι ιδιαιτερα απαιτητικο, η gt230 μαλλον θα το παιζει, παντως ενα pro θα το παιζουν και οι 2 ανετα Μακριά από αυτόν αν σε ενδιαφέρει η συνδεσιμότητα. Έχει μόνο USB και μέτρια οθόνη.
vasilisga Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Έχω το A500-1C0 και μπορώ να σου πω ότι το λάπτοπ είναι ΑΨΟΓΟ. Δυστυχώς ή ευτυχώς, καμία αντιπροσωπεία στην Ελλάδα εκτός από την Toshiba δεν σου δίνει εγγύηση ό,τι κι αν συμβεί για τα προϊόντα της. Το δοκιμάζεις, κι αν δεν σου κάνει απλά το επιστρέφεις και σου δίνουν τα χρήματά σου πίσω. Και παιχνίδια παίζω, χωρίς κανένα πρόβλημα. Πρέπει να αντιληφθούμε κάποια στιγμή ότι οι χρήστες υπολογιστών δεν είναι όλοι ίδιοι. Όχι μόνο θα μπορείς να παίζεις παιχνίδια, αλλά δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Παίζω το τελευταίο Need for Speed Shift σε full ανάλυση και πετάει. Το ίδιο και το Pro 2010. Μοναδικό μειονέκτημα του λάπτοπ το ανεμιστηράκι, το οποίο ξεκινά όποτε θέλει, χωρίς λόγο, και δεν υπάρχει ρύθμιση γι' αυτό. Όμως το λάπτοπ δεν ζεσταίνεται σχεδόν καθόλου και εγώ προσωπικά το έχω λατρέψει. Έχει led οθόνη (backlit), high definition camera και πλήρη συνδεσιμότητα (δεν έχει firewire, όπως και πολλά άλλα μοντέλα, αλλά έχει express card slot). Από ποιότητα κατασκευής, απλά δεν το συζητάω. Είναι υπεράνω κριτικής, και πίστεψέ με, έχω πολύ απόλυτα κριτήρια. Το Dell δεν το έχω δει. Αλλά αν δεν σου κάνει, πού θα το επιστρέψεις;;; ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 03:16 ---------- Μακριά από αυτόν αν σε ενδιαφέρει η συνδεσιμότητα. Έχει μόνο USB και μέτρια οθόνη. ειναι επισης και 300e πιο φθηνο τελος παντων αυτη την συζητηση νομιζω την εχουμε ξανακανει :lol: καλη επιλογη
BritGreek Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 ειναι επισης και 300e πιο φθηνο τελος παντων αυτη την συζητηση νομιζω την εχουμε ξανακανει :lol: καλη επιλογη Μπα, ξαναείπαμε ότι η διαφορά είναι μόλις 174 ευρώ.
vasilisga Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 απο το πλαισιο το ενα εχει 899 και το αλλο 1199 απο αλλα μαγαζια αμα ψαξεις θα βρεις διαφορετικες τιμες και για τα 2 και επισης ενταξει, δεν εχει μονο usb, εχει bluetooth, e-sata, hdmi, και card reader σιγουρα, δεν ξερω αν εχει και κατι αλλο τελος, εγω προσωπικα δεν θα εδινα αυτη την διαφορα για λιγο κατασκευαστικη ποιοτητα παραπανω, καθως με ενδιαφερουν κυριως οι επιδοσεις που ειναι σχεδον παρεμφερεις αν δεν ειχα προβλημα με το budget βεβαια ισως σκεφτομουν διαφορετικα
BritGreek Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 απο το πλαισιο το ενα εχει 899 και το αλλο 1199απο αλλα μαγαζια αμα ψαξεις θα βρεις διαφορετικες τιμες και για τα 2 και επισης ενταξει, δεν εχει μονο usb, εχει bluetooth, e-sata, hdmi, και card reader σιγουρα, δεν ξερω αν εχει και κατι αλλο τελος, εγω προσωπικα δεν θα εδινα αυτη την διαφορα για λιγο κατασκευαστικη ποιοτητα παραπανω, καθως με ενδιαφερουν κυριως οι επιδοσεις που ειναι σχεδον παρεμφερεις αν δεν ειχα προβλημα με το budget βεβαια ισως σκεφτομουν διαφορετικα Το L505 με το Α500 δεν έχουν απλά λίγη διαφορά στην ποιότητα κατασκευής. Το Α500 έχει μακράν καλύτερη οθόνη led (μεγαλύτερη), έχει χαώδη διαφορά στην ποιότητα της κάμερας, πολύ καλύτερα ηχεία (Harman/Kardon), κουμπιά αφής και πιο γρήγορο επεξεργαστή. Για το budget που είπες, το λάπτοπ δεν το αγοράζουμε για να το αλλάξουμε σε 1 χρόνο. Τα 176 ευρώ θα σου κάνουν απόσβεση πολύ πιο γρήγορα από ότι νομίζεις, γιατί θα δουλεύεις πιο ξεκούραστα (έχει πολύ μεγάλη διαφορά σε ποιότητα η οθόνη) και δεν θα μετανιώνεις όταν χρειαστεί να συνδέσεις κάτι άλλο, πχ μια βιντεοκάμερα για capture.
vasilisga Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Το L505 με το Α500 δεν έχουν απλά λίγη διαφορά στην ποιότητα κατασκευής. Το Α500 έχει μακράν καλύτερη οθόνη led (μεγαλύτερη), έχει χαώδη διαφορά στην ποιότητα της κάμερας, πολύ καλύτερα ηχεία (Harman/Kardon), κουμπιά αφής και πιο γρήγορο επεξεργαστή. Για το budget που είπες, το λάπτοπ δεν το αγοράζουμε για να το αλλάξουμε σε 1 χρόνο. Τα 176 ευρώ θα σου κάνουν απόσβεση πολύ πιο γρήγορα από ότι νομίζεις, γιατί θα δουλεύεις πιο ξεκούραστα (έχει πολύ μεγάλη διαφορά σε ποιότητα η οθόνη) και δεν θα μετανιώνεις όταν χρειαστεί να συνδέσεις κάτι άλλο, πχ μια βιντεοκάμερα για capture. η διαφορα που λες στους επεξεργαστες καλυπτεται με την καρτα γραφικων και με το παραπανω πιστευω... οπως και να εχει η διαφορα στην τιμη σιγουρα υπαρχει για καποιο λογο φιλε μου το εχεις το μηχανημα, δεν μπορω να πω κατι παραπανω ουτε να αμφισβητησω κατι... καληνυχτα και καλη επιλογη στον φιλο
BritGreek Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 η διαφορα που λες στους επεξεργαστες καλυπτεται με την καρτα γραφικων και με το παραπανω πιστευω...οπως και να εχει η διαφορα στην τιμη σιγουρα υπαρχει για καποιο λογο φιλε μου το εχεις το μηχανημα, δεν μπορω να πω κατι παραπανω ουτε να αμφισβητησω κατι... καληνυχτα και καλη επιλογη στον φιλο Oι κάρτες γραφικών είναι σχεδόν ίδιες φίλε. Εγώ μέχρι σήμερα δεν έχω δει διαφορά. Καληνύχτα.
dxdydz Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 επειδη μαλλον εγω ειμαι αυτος που σου δημιουργησα τον προβληματισμο στο ποστ του αλλου παιδιου που πηρε τον τοσιμπα ηταν καθηκον μου να γραψω! δε μπορω να μιλησω για αξιοπιστια, ποιοτητα κατασκευης και εγγυησεις καθως δεν εχω πιασει κανενα απο τα δυο και εχω ακουσει τα καλυτερα και για τις δυο εταιρειες.(βεβαια το εγγυηση για ο,τι και αν παθει ειναι ενα καλο υπερ τησ τοσιμπα).θα σου πω μια ιστορια.. πριν 5 χρονια πηρα τον καλυτερο υπολογιστη της αγορας στην καλυτερη δυνατη τιμη. το αμιλο 1437g. τοτε δεν υπηρχαν οι διπυρηνοι.. εχει σεντρινο στα 2.13 128γραφ (εως 512) 1 γιγα ραμ που την εκανα 2 ddr2 στα 800, 100γιγα σκληρο 5400. τοτε ολα τα αντιστοιχα καναν 2500ευρο κι εγω το βρηκα προσφορα 1500. θες να δεις; http://yfrog.com/5f71394046p το pc δε σηκωνει ιδιαιτερα παιχνιδια κολαει στο browsing σελιδων κτλ κτλ.. θα μου πεις περασαν 5 χρονια, ναι αλλα τα αλλα μια χαρα αντεχουν (τουλαχιστον αμα δε θελω να παιξω assassin creed κτλ κτλ). η καρτα γραφικων του toshiba ειναι καλυτερη αλλα ο επεξεργαστης ειναι αυτος που θα κανει κ το λαπτοπ σου να σου κρατησει αξιοπρεπως χρονια. επισης τα πιο πολλα παιχνιδια που βλεπω εχουν απαιτουμενα διπυρηνο στα 2,κατι και γραφικων 256. σε μερικους μηνες τα καινουρια που θα βγαινουν θα θελουν πιθανα διπυρηνο στα 2,8 και γραφικων 512. τι να την κανεις την 1 γιγα αν δε μπορει να ακολουθησει ο επεξεργαστης σου; επισης ο επεξεργαστης θα ναι παντα αυτος που θα χρειαζεσαι σε ο,τιδηποτε αλλο εκτος απο παιχνιδια και σχεδιαστικα προγραματα και οχι η καρτα γραφικων. επισης ο σκληρος του dell ειναι στις 7200!!! υγ1. δεν εχω μαγαζι με DELL και στα λεω αυτα, απλα ειμαι υπερμαχος των επεξεργαστων! υγ2.παρε ενα τηλ στα multirama να δεις αν εχουν το dell, επειδη στο αλλο ποστ, σου χα πει πως ειχε γινει χαμος. φεραν 100 και το χαν παραγγειλει 400. αν δε το χουν η δε προκειται να φερουν αλλα το dellακι φευγει απο τη μεση, οποτε μονοδρομος στο toshiba που ειναι μια χαρα!!!
dinosassault Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 ευχαριστω για αλλη μια φορα για τις γνωμες σας παλικαρια..!!ναι οντως για τον Α500 κ τον L505 την εχουμε ξανακανει την συζητηση...ειχα παραγγειλει απο τα multirama τον Α500 αλλα εκανε μια ψιλογκαφα ο υπαλληλος και τελικα δεν τον πηρα ακομα..(επρεπε να κανω φορολογικη δηλωση αν ηθελα να τον παρω με 2-3 δοσεις αλλα εγω δεν κανω και θα δηλωναμε ψευδη στοιχεια στην τραπεζα, λιγο απιθανο για μενα να την κοροϊδεψουμε και οντως ετσι εγινε..δεν εγινε δεκτη η αιτηση μου κ τελικα εμεινε στο μαγαζι το λαπτοπ κ μου ειπε μονο μετροιτις τωρα...κ περιμενω να μαζεψω τα υπολοιπα για να τον παρω τελος ιανουαριου κ μαλλον απο καποιο μαγαζι στο skroutz ή τουλαχιστον απο το πλαισιο..) παντως ακουσα πολυ καλα λογια για τον συγκεκριμενο dell κ γενικοτερα για τη ιδια την εταιρια γι'αυτο σας ρωτησα...αλλα απ'οτι φαινεται οσο ακριβος κ αν ειναι ο toshiba σε αυτον θα καταληξω...τεσπα μην σας ζαλιζω αλλο,τα λεμε!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.