Προς το περιεχόμενο

Περί Ελληνο-Τουρκικών σχέσεων

Undercover22

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μπα, ήταν ράντομ παραδείγματα, δεν τα έκρινα ούτε δήλωσα φόβο σε καμία από τις δυο περιπτώσεις αναφοράς τους, εσύ τα πήρες ως αρνητικά από την αρχή. Είναι θέμα επιλογών, συνέπεια της αντίληψης. Ακόμη και τα κλισέ...

Απλά μου φαίνεται αστειότητα να κατηγορούμε έναν σχεδόν-έφηβο-ακόμη για αποχή από την πραγματικότητα ε.

Το κείμενο πάντως είναι παράθεση από άλλο σάητ και παίζει να μην υπογράφει έτσι, απλά ενδεχομένως ο τσ να σπουδάζει μαζί του (νομίζω κάτι έλεγε για πανεπιστήμιο στην Κομοτηνή παλαιότερα). Από την άλλη κι έτσι να υπογράφει ποιος χέστηκε, τι είναι ένας δευτεροετής φοιτητής, κανένας ΜΥΣΤΗΣ του αντικειμένου;

Είναι 20 χρονών!

Σε 2 χρόνια θα είναι πτυχιούχος θα ασκεί το επάγγελμα για το οποίο θα πληρώνεται.

Αν είναι "ανεκτή" η αποχή από την πραγματικότητα από έναν φοιτητή νομικής, τότε γιατί ψηφίζει?

Στο θέμα μας, διάβασα το αρχικό ποστ αλλά δεν θυμάμαι τι λέει. Ούτε 1 ml ζουμιού δεν κατάφερα να βγάλω. Κάτι για συνεργασίες και πράσινα άλογα και στο τέλος το κερασάκι στην τούρτα της ουσίας: "Η ειρήνη θέλει δύναμη να την αντέξεις! ".

Σαφέστατο και επιστημονικά τεκμηριωμένο κείμενο, αυτό δηλαδή που αρμόζει σε έναν 2ετή φοιτητή νομικής που σε 2 χρόνια θα θεωρείται ειδήμονας στο αντικείμενο του!

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Τι θέλεις τώρα, να πιάσουμε το εκπαιδευτικό; Διότι προς τα κει τείνει η συζήτηση. Λες και όλοι όσοι παίρνουν πτυχίο-κάτι θα έπρεπε να ψηφίζουν και να ψηφίζονται.. Το παιδί έγραψε ένα κείμενο για την πάρτη του και μερικούς ακόμη που θα μπουν στο σάητ του, δεν έγραψε σχολικό εγχειρίδιο, ξεκολλάτε λίγο.

Δημοσ.

Καλή μου garnele (αν μου επιτρέπεις το καλή μου), αν κάνεις ένα googlάρισμα θα καταλάβεις ότι αυτός ο Καδήρ Αϊκούτ είναι κατά συρροήν αερολόγος.

Άρα τσάμπα μαλώνουμε!;)

(εντάξει δεν είναι και τόσο κακός όσο φαίνεται σε τούτο το κείμενο. Έχει γράψει και καλύτερα.)

Δημοσ.

Δεν ασχολουμε με πολιτικη και ουτε κανας παλαβος εθνικαρας ειμαι. Απλα δυο σκεψεις...

Να σκεφτουμε οτι αν η Τουρκια μπει στην Ευρωπαικη Ενωση, λογω πληθυσμου θα αποκτησει απιστευτη δυναμη εδρων στο Ευρωπαικο Κοινοβουλιο που θα περνα οτι θελει.

Επισης θα οργανωσει νομιμα αυτη τη φορα - αυτο που εκανε παρανομως το 1974 και κανει τωρα με τους μεταναστες απο τα παραλια - δηλαδη θα φερει κανα 2 εκατομυρια κοσμακι απο την Τουρκια να εποικησει στη χωρα μας για να εγυρει μειονοτικο σε βαθος χρονου.

Αχρηστευεται το ατου του βετο που εχουμε.

Τα συνορα της Ελλαδος δεν θα ειναι τα συνορα της Ευρωπης οποτε και αυτη η γελοια μικρη βοηθεια απο την Frontex που απολαμβανουμε τωρα, θα χαθει.

Το μεγαλυτερο ειναι οτι μας χωριζουν τοσα πολλα, που η "συνενωση" θα οδηγησει νομοτελειακα στη σφαγη. Και τα αρνια θα ειμαστε εμεις, μιας και θα εχουμε εποικηθει.

Απο μακρια και "αγαπημενοι" λοιπον.

Αυτα που λεει ο φιλτατος στο αρθρο...η Τουρκια ειναι σε οικονομικα χαλια (διαφορετικα απο τα δικα μας) χωρις να εχει καν κοινωνικη πολιτικη. Δεν ξοδευει φραγκο για νοσοκομεια,νοσηλεια,σταθμους,σχολεια. Αμα μπει στη ΕΕ που θα αναγκαστει να βαλει χερι στη τσεπη και δεν θα μπορει να προβαινει σε υποτιμησεις νομισματος...εκει να δεις γελιο.

Παντως και οι 2 χωρες ειναι σε αθλια κατασταση δημοσιονομικα...και καμια δεν μπορει να βοηθησει την αλλη.

Δημοσ.

αν ειναι να φερει η Τουρκια 2 μυρια κοσμο στο Ελλαντα, να παω και εγω να μεινω στην Πολη που τη συμπαθω πολυ βρε αδερφε... δεν καταλαβαινω γιατι σε τρομαζει το να υπαρχει Τουρκος εξω απο το σπιτι σου...

ακομα δεν εχω καταλαβει τι μας χωριζει απο αλλους ανθρωπους που ΕΤΥΧΕ να γενηθουν κατι χιλιομετρα μακρια.. OH WAIT!!! αν τους συμπαθουσαμε πως θα δικαιολογουσαμε τα εκατομυρια σε εξοπλισμους να εχει ο bill-george-obama ενα βρακι να βαλει στον κωλο του...

Δημοσ.
αν ειναι να φερει η Τουρκια 2 μυρια κοσμο στο Ελλαντα, να παω και εγω να μεινω στην Πολη που τη συμπαθω πολυ βρε αδερφε... δεν καταλαβαινω γιατι σε τρομαζει το να υπαρχει Τουρκος εξω απο το σπιτι σου...

Μόνη της η Πόλη έχει περισσότερο πληθυσμό από ότι όλη η Ελλάδα! Άρα αυτό που λες καταλαβαίνεις από μόνος σου ότι δεν στέκει.

Ξεχνάς εύκολα την Κύπρο, τα Κόσοβα και άλλες τέτοιες ωραίες ιστορίες... Δεν είναι όλα ρόδινα όπως τα βλέπεις.

Δημοσ.

ναι... η πληθυσμιακη διαφορα μεταξυ 2 χωρων ειναι αρκετη για να διασφαλισει την αποψη οτι ο τουρκος ειναι ο μπαμπουλας μου... και επ ουδενι να μην πιστεψω οτι τα παντα γινονται για βγαινουν λιγο πιο ευκολα τα λεφτα για καποιους... και για να εξυπηρετουνται συμφεροντα... ολα ροδινα τα βλεπω...

ειδικα κυπρο και κοσοβο περισσοτερο ενισχυουν τους ισχυρισμους μου παρα τους αντικρουουν...

Δημοσ.
Δεν ασχολουμε με πολιτικη και ουτε κανας παλαβος εθνικαρας ειμαι.

Ομοίως.

Να σκεφτουμε οτι αν η Τουρκια μπει στην Ευρωπαικη Ενωση, λογω πληθυσμου θα αποκτησει απιστευτη δυναμη εδρων στο Ευρωπαικο Κοινοβουλιο που θα περνα οτι θελει.

Επισης θα οργανωσει νομιμα αυτη τη φορα - αυτο που εκανε παρανομως το 1974 και κανει τωρα με τους μεταναστες απο τα παραλια - δηλαδη θα φερει κανα 2 εκατομυρια κοσμακι απο την Τουρκια να εποικησει στη χωρα μας για να εγυρει μειονοτικο σε βαθος χρονου.

Αχρηστευεται το ατου του βετο που εχουμε.

Τα συνορα της Ελλαδος δεν θα ειναι τα συνορα της Ευρωπης οποτε και αυτη η γελοια μικρη βοηθεια απο την Frontex που απολαμβανουμε τωρα, θα χαθει.

Το μεγαλυτερο ειναι οτι μας χωριζουν τοσα πολλα, που η "συνενωση" θα οδηγησει νομοτελειακα στη σφαγη. Και τα αρνια θα ειμαστε εμεις, μιας και θα εχουμε εποικηθει.

Απο μακρια και "αγαπημενοι" λοιπον.

Αν βρεθεί λύση σε αυτά τα προβλήματα που επισήμανε ο Pytzamarama δεν νομίζω να έχει κανείς πρόβλημα να έρθει η Τουρκία. Γιατί τους Τούρκους μπορεί να τους εμπιστεύομαι, έχω και ένα δυο γνωστούς. Την τουρκική ηγεσία από την άλλη ούτε με κανόνια..

Δημοσ.
Είναι 20 χρονών!

Σε 2 χρόνια θα είναι πτυχιούχος θα ασκεί το επάγγελμα για το οποίο θα πληρώνεται.

Αν είναι "ανεκτή" η αποχή από την πραγματικότητα από έναν φοιτητή νομικής, τότε γιατί ψηφίζει?

Για τον ίδιο λόγο που εσύ καλέ μου Τήζερ (μου επιτρέπεις το καλέ μου ε), ΠΟΣΤΑΡΕΙΣ.

Στο θέμα μας, διάβασα το αρχικό ποστ αλλά δεν θυμάμαι τι λέει. Ούτε 1 ml ζουμιού δεν κατάφερα να βγάλω. Κάτι για συνεργασίες και πράσινα άλογα και στο τέλος το κερασάκι στην τούρτα της ουσίας: "Η ειρήνη θέλει δύναμη να την αντέξεις! ".

Σαφέστατο και επιστημονικά τεκμηριωμένο κείμενο, αυτό δηλαδή που αρμόζει σε έναν 2ετή φοιτητή νομικής που σε 2 χρόνια θα θεωρείται ειδήμονας στο αντικείμενο του!

Τουλάχιστον αυτός μάλλον θα γνωρίζει αν το δημοψήφισμα είναι δικαίωμα του πολίτη στην χώρα του.

Δημοσ.

Χωρίς να σταθώ σε λεπτομέρειες του αρχικού ποστ, θα σταθώ σε κάτι που με ξενίζει - και μάλλον γι' αυτό δεν έχω και πολύ διάθεση να σταθώ :

Στην "αναποδογυρισμένη" πικ που φέρει τις σημαίες των δύο χωρών.

Ας κρίνει καλό ο TS να ποστάρει πικς με...ορθόδοξο τρόπο, για να μην δίνονται λαβές για σημειολογικές αναφορές, και μετά συζητάμε αν

1) έχει η Τουρκία περίσσευμα να στέλνει στην Ελλάδα

2) προτίθεται να κάνει γενναίες κινήσεις προς διευθέτηση των ζητημάτων

α) του Κουρδικού πληθυσμού της

β) του έντονης κατασταλτικής/μιλιταριστικής μορφής κράτους της

γ) του ζητήματος της Κύπρου

Γενικά πάντως, αυτό το πρώτο ποστ δε μου φάνηκε και τόσο ανέμελο κι αθώο.

Κατά τ' άλλα, σε γενικό και θεωρητικό πλαίσιο, η συνεργασία μεταξύ των δύο συγκεκριμένων κρατών, δε θα με χάλαγε καθόλου. Έχει όμως η συγκεκριμένη γείτονα ΠΟΛΛΑ να αποδείξει πρώτα.

Δημοσ.

washcloud σωστή η παρατήρηση!

Αλλά αν δεν κάνω λάθος, μονο η μία σημαία εκ των δύο είναι ανάποδα..Έτσι δεν είναι?

Δημοσ.

Όχι, εννοούσα σ' ένα ελληνικό φόρουμ, να ποστάρει πικ με την Τουρκική "πρώτη" (το ότι η Τουρκική είναι "αναποδογυρισμένη", φυσιολογικό είναι - φαίνεται "από μέσα"), πόσο μάλλον που είναι Έλλην υπήκοος. Δε μου κάνει και πολύ "φιλειρηνικό", και "αγνών" προθέσεων αυτό.

Αυτού του είδους τη σημειολογία εννοούσα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...