Προς το περιεχόμενο

Χρέος Γερμανίας προς Ελλάδα


De@th L0rd

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

70 δις ευρώ χρωστάει η γερμανία προς την Ελλάδα

 

Αν κάποιος έχει ασχοληθεί με το θέμα ας μας δώσει τα φώτα του.Δε το διάβασα ακόμη αλλά η αφορμή ήταν η άποψη ενός θείου μου "Οτι η Γερμανία εφόσον μας χρωστάει δε θα πρεπε να μιλάει κ να το παίζει ιστορία" Και όταν ρώτησα μου είπε για ένα υπεργαλαξιακό πόσο σε ΤΡΙΣ.Κάτι σαν αποζημίωση για την κατοχή της καταστροφές υπό τον όρο ότι η Γερμανία πρέπει να είναι ενωμένη για να γίνει.Αν είναι τόσο μεγάλο χρέος δε νομίζω να γίνει γαργάρα...

Επειδή κα το φόρουμ αυτό φαίνεται να αποτελεί κοινότητα ατόμων που έχουν ιδεολογία τον φασισμό,δεν πρέπει να ισχύει κάποια τέτοια συνθήκη,τουλάχιστον όχι με τόσα λεφτά.

  • Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

α) Γελάω με τα nazi zombies και τον karl rupert kroenen στα στατιστικά.

β) Καμιά επίσημη (κρατική) πηγή παίζει; Δε βρίσκω παράλογο να ισχύει η φάση γενικά, αλλά δεν βρίσκω και απίθανο όλα αυτά τα χρέη να σβήστηκαν όταν η χώρα επανενώθηκε 50 χρόνια μετά την πτώση του ράιχ και πόσο μάλλον μετά την είσοδο αμφότερων χωρών στην ΕΟΚ όπου λογικά θα έπεσαν υπογραφές που τα προέβλεπαν αυτά.

Δημοσ.

Πριν απο 10-15 χρόνια κυκλοφορούσε έντονα η φήμη ότι θα πλήρωναν επιτέλους οι Γερμανοί και θυμάμα ότι υπολόγιζαν όλοι στο χωριό μου τις καταστροφές που είχαν υποστεί σε σπίτια κλπ για να δηλωθούν κάποια ποσά ζημιάς. Τελικά;; Όσο τα είδατε εσείς τα χρήματα άλλο τόσο τα είδαμε κι εμείς.

Δημοσ.

Πως, μεγάλα πουστράκια, αλλά ήταν Βυζάντιο τότε, αλλιώς θα τους είχαμε πάρει και το σώβρακα.

Δημοσ.
Αν κάποιος έχει ασχοληθεί με το θέμα ας μας δώσει τα φώτα του.Δε το διάβασα ακόμη αλλά η αφορμή ήταν η άποψη ενός θείου μου "Οτι η Γερμανία εφόσον μας χρωστάει δε θα πρεπε να μιλάει κ να το παίζει ιστορία" Και όταν ρώτησα μου είπε για ένα υπεργαλαξιακό πόσο σε ΤΡΙΣ.

Χωρίς παρεξήγηση ακόμα κι αν είναι αλήθεια ότι μας χρωστάει η Γερμανία ο θείος σου το πήδηξε με το ΤΡΙΣ. Δεν μπορεί το χρέος μας να είναι 220 δις και να ζητάμε αποζημιώσεις τρις. (εκτός αν μιλάς για δραχμές)

 

Για τα υπόλοιπα δεν ξέρω κατά πόσο στηρίζονται, πολλά έχουν ακουστεί για τις γερμανικές αποζημιώσεις και τα ποσά διαφέρουν κατά καιρούς. Έχει ακουστεί επίσης ότι και καλά κάναμε γαργάρα τα χρέη της Γερμανίας για να έχουμε την στήριξη της στις διαδικασίες ένταξης σε ΕΕ και ΟΝΕ αλλά η αυτή η δήλωση δεν μου κάνει και πολύ έγκυρη. Εγώ την κράτησα σαν συνωμοσιολογική φήμη.

 

Έριξα όμως ένα μικρό γελάκι εδώ:

Μόνο η εγγραφή αυτών των βεβαιωμένων οφειλών στον Προϋπολογισμό, θα εκμηδένιζε αυτόματα το έλλειμμα, θα δημιουργούσε πλεόνασμα και θα εξυπηρετούσε (πλήρωνε) και ένα μέρος από το Δημόσιο Χρέος, αλλάζοντας την οικονομική εικόνα της Ελλάδος, [b']μετατρέποντάς τη, σε μια από τις πιο υγιείς και δυναμικές οικονομίες της Ευρώπης![/b]

:lol::lol: Που τα βρίσκουνε οι κερατάδες...

Δημοσ.
70.000.000.000 / 300 = 233.000.000 ο καθενας!!!! και καθονται;;;

Φαντάζεσαι να σκάσει μούρη ο κάθε :X από τους 300 και να ζητήσει από την Μέρκελ 70.000.000.000? Να 'χουν χάρη που είναι γυναίκα και δεν έχει πρόχειρα να τους δείξει..

Δημοσ.

Και αλήθεια να'ναι, τα τρία θα πάρουμε, αλλά δε το λέμε.

 

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

 

14-12-2009 μ.Χ.

 

Ευτυχώς που το διευκρίνησαν γιατί μπερδεύτηκα.

Δημοσ.

εμένα ο πάππους μου είχε πει πως είχε πέσει μια βόμβα από τους Γερμανούς πολύ κοντά στο πατρικό σπίτι και από το οστικό κύμα έσπασε μια λάμπα πετρελαίου, ένα κούφωμα(μαζί με το τζάμι) και το χειρότερο από όλα στράβωσε το μαγκάνι που βάζανε τα κάρβουνα. Αποτέλεσμα... το βράδυ πάγωσαν από το κρύο και ο πατέρας μου (που τότε ήταν μικρό παιδί) μάζεψε πίον στις αμυγδαλές. Το κρύο ήταν τόσο πολύ που ο παππούς μου είχε πει πως του είχε γίνει τόσο δα μικρό. Τότε στους γιατρούς είχαν δώσει 34563τρις δραχμές και 49870τετράκις εκατομμύρια για τις υπόλοιπες ζημιές (λόγο πληθωρισμού). Να πω ακόμη εδώ πως εκείνη την εποχή ήταν και πολύ δύσκολο να βρεις τζαμτζή. Είχαν πολύ δουλειά και δεν προλάβαιναν. Έτσι με τον καιρό από το κρύο δημιουργηθηκαν σταλαγμίτες στις μύτες τους από τις μύξες και δεν τολμούσαν να κυκλοφορήσουν από ντροπή (και ψυχική οδύνη δηλαδή)

Τι λέτε? Να το τραβήξω μέχρι τα ευρωπαϊκά δικαστήρια η τσάμπα θα ταλαιπωρηθώ? Ξέρει κανένας κανένα δικηγόρο μένταλισμ?

Τέλος να πω ότι έχω κρατημένες όλες τις αποδείξεις από τα έξοδα που έγιναν. Ευτυχώς τότε δεν υπήρχαν ταμειακές με θερμικό χαρτί γιατί μετά από τόσα χρόνια δεν θα φαινόταν τίποτα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...