Προς το περιεχόμενο

Δεν κάνει POST αλλα δουλεύει


mihachris

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά.

 

Έστησα μόνος μου το σύστημα της υπογραφής μου για πρώτη φορά. Όμως όταν ανοίγω το PC, δεν εμφανίζει τις γνωστές πληροφορίες (CPU frequency, RAM, συσκευές κλπ.) ούτε κάνει beep, αλλά μόνο το logo της MSI και μετά φορτώνει τα Windows. Όταν όμως πατήσω del για να μπω BIOS, εμφανίζει τις πληροφορίες και λέει κάτω κάτω loading εώς ότου να ανοίξει το BIOS (δηλαδή τις εμφανίζει μέχρι να φορτώσει). Και μετά φορτώνει φορτώνει τα Windows.

Να πω επίσης ότι το σύστημα το δουλεύω εδώ και 3 μέρες χωρίς κανένα πρόβλημα.

Είναι φυσιολογικό να μην postάρει;

 

A, και κάτι άλλο! Όταν τον ανάβω ο μπροστά ανεμιστήρας κάνει ενα δυνατό βουυυ (δεν ήξερα πως αλλιώς να το πω:P) και μετά σταματάει για μερικά secs μαζί με τον πίσω. Λειτουργούν κανονικά και οι 2. Είναι όλα οκ;

 

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Εμενα γιατι μου φαινονται και τα 2 νορμαλ?

Τα τελευταια χρονια οι motherboards εχουν επιλογη στο BIOS να εμφανιζεται το logo της εταιριας. Αυτο δε σημαινει οτι δεν ποσταρει, απλα αντι να το βλεπεις, βλεπεις το logo. Αυτο απενεργοποιειται φυσικα αν θες. Εκτος αν καταλαβα λαθος.

Επισης σχετικα με τους ανεμιστηρες, απλα παιρνουν αποτομα ταση και ενεργοποιουνται στο full. Μετα ελεγχονται απο τη motherboard και παιρνουν τις στροφες που πρεπει.

Δημοσ.

Αυτο με τα ανεμιστηρια ειναι απολυτα φυσιολογικο.

Αλλα λεει οτι δεν ακουγεται κανενα μπιπ.

Επρεπε να ακουγεται ενα συντομο μπιπ κατα τη διαρκεια του ποστ οποτε κατα πασα πιθανοτητα δεν εχει συνδεσει το ηχειακι.

Δημοσ.
Εμενα γιατι μου φαινονται και τα 2 νορμαλ?

Τα τελευταια χρονια οι motherboards εχουν επιλογη στο BIOS να εμφανιζεται το logo της εταιριας. Αυτο δε σημαινει οτι δεν ποσταρει, απλα αντι να το βλεπεις, βλεπεις το logo. Αυτο απενεργοποιειται φυσικα αν θες. Εκτος αν καταλαβα λαθος.

Επισης σχετικα με τους ανεμιστηρες, απλα παιρνουν αποτομα ταση και ενεργοποιουνται στο full. Μετα ελεγχονται απο τη motherboard και παιρνουν τις στροφες που πρεπει.

 

+1. Πάτα το Tab την ώρα που βλέπεις το logo, και θα σου δείξει τις πληροφορίες. Μπορείς να το απενεργοποιήσεις μέσω Bios(set logo screen off κάτι τέτοιο).

Δημοσ.

Δεν είναι το logo που με ανησυχεί. Ξέρω ότι τα καινούργια mobos έχουν logo στην αρχή και δεν με ενοχλεί καθόλου που δε βλέπω τις πληροφορίες γιατί ανοίγουν σφαίρα τα Windows. Το beep που δεν κάνει είναι αυτό που με ανησυχεί.

Αλλά αφού λέτε ότι όλα είναι οκ τότε κανένα πρόβλημα :-D

 

Ευχαριστώ πολύ όλους σας:-)

 

EDIT: Τελικα βρήκα και την επιλογή που αντικαθιστά το POST screen στην αρχή με την εικόνα. Επίσης είχε και μία άλλη επιλογή για να απενεργοποιήσω τα τεστς που κάνει στην αρχή και να ξεκινάει πιο γρήγορα το PC. Μήπως επειδή δεν κάνει αυτά τα τεστ δεν ακούω κι εγώ το beep;

Δημοσ.
Επίσης είχε και μία άλλη επιλογή για να απενεργοποιήσω τα τεστς που κάνει στην αρχή και να ξεκινάει πιο γρήγορα το PC.

την επιλογή Quick Booting πρεπει να την έχεις enabled.

τεστ κάνει έτσι κι αλλιώς, αλλα στο Quick κανει μονο τα αναγκαία.

disabled το βαζεις πχ. αν εμφανιστουν καποια προβληματα με τη ram σαν πρώτο τεστ.

 

για να γινει λιγο πιο γρηγορο το boot,

βαλε 1st boot device -> HDD (μπας και ελεγχει πρωτα σε floppy/dvd)

, και απενεργοποιεις οτι hardware δεν χρησιμοποιείς. πχ. floppy, 2nd LAN controller, IEEE1394 (firewire), κλπ..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...