apd453 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2010 Ανοίγω αυτό το θέμα μπας και... αν και δεν νομίζω. Οι γνώσεις-γνώμες μου (όσες έχω τέλος πάντων) όσον αφορά τα υλικά της τέχνης της ζωγραφικής σε οποιαδήποτε επιφάνεια εκτός του νερού είναι στη διάθεση του forum για ερωτήσεις ή συζήτηση. Δεν έχω μαγαζί. Συνεργάζομαι όμως. Δεν θέλω να κάνω διαφήμιση (αν και βλέπω στο forum ότι πάει σύννεφο). Δεν έχω προσωπικό όφελος από την πώληση υλικών. Δεν πρόκειται να απαντήσω με ποιό μαγαζί συνεργάζομαι για ευνόητους λόγους. Θα γίνει όμως αναφορά σε μάρκες υλικών όταν χρειαστεί γιατί είναι αναπόφευκτο. Όποιος δεν έχει εμπιστοσύνη και νομίζει ότι πάω να πουλήσω ας μη ρωτήσει καν. (ίσως και εγώ να ήμουν καχύποπτος, δεν ξέρω). Μια προσφορά του apd453 στο φιλότεχνο κοινό του insomnia.
poscaman Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 τί εννοείς ζωγραφική σε hardware? Πως να βαψω το ποντίκι μου ροζ;;;
apd453 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 τί εννοείς ζωγραφική σε hardware? Πως να βαψω το ποντίκι μου ροζ;;; Δύστυχος οι βαφές του εμπορίου δεν μπορούν να σε καλύψουν όσον αφορά την αντοχή στο χρόνο γιατί το ποντίκι είναι από πλαστικό και είναι κάτι που το πιάνεις με το χέρι σου πολλές ώρες την ημέρα (με λίγα λόγια έχει πολλά είδη χρωμάτων που θα πιάσουν πάνω αλλά με μικρές αντοχές). Τα εργοστάσια τύπου logitech κλπ. κάνουν πολύ μεγάλη έρευνα με ειδικές βαφές και ειδικά primers προς αυτή την κατεύθυνση χωρίς μεγάλη επιτυχία (γι' αυτό και βλέπεις ότι κινητά, ποντίκια και άλλες συσκευές από επιχρωματισμένο πλαστικό γνωστών εταιριών να ξεβάφουν με τον καιρό ή με το παραμικρό ατύχημα. Τα μόνα που δεν ξεβάφουν είναι αυτά τα πλαστικά που είναι όλη η μάζα (του πλαστικού) τους χρωματισμένη με χρωστικές. Αν έχεις καλούπι για να φτιάξεις ποντίκι τέτοιες βαφές υπάρχουν στο εμπόριο. Θα μπορούσες να κάνεις: 1.με αρκετές αντοχές χωρίς όμως να έχεις τα επιθυμητά αισθητικά αποτελέσματα (γυαλίζουν) είναι η κοινή λαδομπογιά που βάφεις τα κάγκελα. 2.με αρκετές αντοχές (εξαρτάτε και από το είδους του πλαστικού) χρώματα αυτοκινήτου (νερού είναι και αυτά πια) που επίσης είναι γυαλιστερά αλλά είναι ποιό δύσκολα στην χρήση γιατί θέλει αρκετή προεργασία (τριψίματα, primers κλπ) και να έχεις τουλάχιστον αερογράφο. 3.Με πολύ μεγάλες αντοχές το γνωστό πια «υγρό γυαλί». Αλλά δεν είναι πολύ εύκολο στη χρήση (πιθανόν να χαλάσει και το ποντίκι αν δεν είσαι πολύ προσεκτικός) και είναι εξαιρετικά γυαλιστερό. Το hardware είναι λογοπαίγνιο βέβαια υπονοώντας καβαλέτα, τελάρα, χρώματα, πινέλα κλπ. για ζωγραφική και διακοσμητική. Μάλλον θα ήταν πιο σωστό «περι hardware και αναλώσιμων ζωγραφικής».
Dark_son20 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 τί εννοείς ζωγραφική σε hardware? Πως να βαψω το ποντίκι μου ροζ;;; και η απάντηση στην ερώτηση σου είναι φυσικά μονο οι 2 τελευταίες γραμμές
apd453 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 και η απάντηση στην ερώτηση σου είναι φυσικά μονο οι 2 τελευταίες γραμμές απαντάω και πως να βάψει το ποντίκι.
jason_rethymno Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα! πως να βάψει το ποντίκι χαχαχααχαχα!:lol:
apd453 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Που είναι το παράξενο ρε παιδιά. Για μένα που συνεργάζομαι με μαγαζί με χρώματα το να με ρωτάνε πως να βάψουν βατραχοπέδιλο, mouse, λαμπτήρες, νερό, γυαλί, ύφασμα, μέτλλο κλπ κλπ κλπ. είναι μια καθημερινότητα γιατί είναι δουλειά μου.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 δεν είναι παράξενο απλά η ερώτηση του poscaman ήταν για να καταλάβει τι εννοούσες βάψιμο σε hardware, όχι για να του πεις πως βάφετε το ποντίκι
apd453 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 δεν είναι παράξενο απλά η ερώτηση του poscaman ήταν για να καταλάβει τι εννοούσες βάψιμο σε hardware, όχι για να του πεις πως βάφετε το ποντίκι Σε ευχαριστώ thresh αλλά δεν νομίζω ότι δεν κατάλαβε ο αστειάτορας φίλος μου. Το γεγονός thresh το ότι το παίζω Κινέζος από το πρώτο ειρωνικό ποστ του poscaman και δεν του λέω τι να κάνει το ποντίκι του λόγο του ότι δεν θέλω να χαλάσω το topic πολλοί το εκλαμβάνουν ως αδυναμία. Απλά προσπαθώ να αποφύγω προσωπική αντιπαράθεση χωρίς λόγο.
twiner Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Δύστυχος οι βαφές του εμπορίου δεν μπορούν να σε καλύψουν όσον αφορά την αντοχή στο χρόνο γιατί το ποντίκι είναι από πλαστικό και είναι κάτι που το πιάνεις με το χέρι σου πολλές ώρες την ημέρα (με λίγα λόγια έχει πολλά είδη χρωμάτων που θα πιάσουν πάνω αλλά με μικρές αντοχές). Τα εργοστάσια τύπου logitech κλπ. κάνουν πολύ μεγάλη έρευνα με ειδικές βαφές και ειδικά primers προς αυτή την κατεύθυνση χωρίς μεγάλη επιτυχία (γι' αυτό και βλέπεις ότι κινητά, ποντίκια και άλλες συσκευές από επιχρωματισμένο πλαστικό γνωστών εταιριών να ξεβάφουν με τον καιρό ή με το παραμικρό ατύχημα. Τα μόνα που δεν ξεβάφουν είναι αυτά τα πλαστικά που είναι όλη η μάζα (του πλαστικού) τους χρωματισμένη με χρωστικές. Αν έχεις καλούπι για να φτιάξεις ποντίκι τέτοιες βαφές υπάρχουν στο εμπόριο.Θα μπορούσες να κάνεις: 1.με αρκετές αντοχές χωρίς όμως να έχεις τα επιθυμητά αισθητικά αποτελέσματα (γυαλίζουν) είναι η κοινή λαδομπογιά που βάφεις τα κάγκελα. 2.με αρκετές αντοχές (εξαρτάτε και από το είδους του πλαστικού) χρώματα αυτοκινήτου (νερού είναι και αυτά πια) που επίσης είναι γυαλιστερά αλλά είναι ποιό δύσκολα στην χρήση γιατί θέλει αρκετή προεργασία (τριψίματα, primers κλπ) και να έχεις τουλάχιστον αερογράφο. 3.Με πολύ μεγάλες αντοχές το γνωστό πια «υγρό γυαλί». Αλλά δεν είναι πολύ εύκολο στη χρήση (πιθανόν να χαλάσει και το ποντίκι αν δεν είσαι πολύ προσεκτικός) και είναι εξαιρετικά γυαλιστερό. πάντως εγώ το παραπάνω το βρήκα φοβερά ψαγμένο και ενδιαφέρον. Thanks!
poscaman Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 ας απαντησω (απο τις λίγες φορες) 1. Απο το πρωτο σου ποστ, εγω προσωπικα, δεν εβγαλα νοημα. Hardware, συνηθιζεται στον δικο μου προσωπικο κόσμο να ειναι το υλικο για τον υπολογιστη, και μου φαινεται τελειως παραλογο η ζωγραφική πάνω σε εναν sata controller, γι αυτο και ρωτησα. 2. Το προσωπικο μου στυλ ποσταρισματος είναι ευρέως γνωστό στο insomnia, μπορεις να ανατρεξεις σε παλαιότερα μου ποστ και να το δεις. Δεν θα απολογηθώ γι αυτό. Αν κάποιος δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του, και το παίξει κομπλεξικά σοβαρός, δικαίωμα του. Τις καλησπέρες μου
apd453 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Αν θέλεις να πιστέψω πως διάβασες την φράση μου "Οι γνώσεις-γνώμες μου (όσες έχω τέλος πάντων) όσον αφορά τα υλικά της τέχνης της ζωγραφικής σε οποιαδήποτε επιφάνεια εκτός του νερού είναι στη διάθεση του forum για ερωτήσεις ή συζήτηση" και κατάλαβες "ζωγραφική σε hardware" υποτιμάς τον εαυτό σου και όχι εμένα φίλε μου. Τις καλησπέρες μου
Höfdingadrapa Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Αυτή η δουλειά μόνο με σπρεϊ πιστεύω θα μπορούσε να γίνει...υπάρχει κάτι ανάλογο; Τώρα φιλικά, ΜΗ ΒΑΨΕΙΣ κάτι από τον υπολογιστή σου. Θα είναι καραγκιοζιλίκι και καγγουριά. Μαύρο ρε. Διαχρονικό και επιβλητικό. ΣΕ ΟΛΑ! =ρ
Dark_son20 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 το διαχρονικό στους υπολογιστές είναι ελεεινό μπεζ και όχι μαύρο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.