antonis_man Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2010 Καλησπέρα παιδιά, θα ήθελα την γνώμη σας για ένα pc που έπεσε στα χέρια μου. Λοιπόν, μου είπαν ότι δεν ανοίγει η οθόνη και όταν έβαλα τα καλώδια και το άνοιξα διαπίστωσα τα εξής: 1) Το τροφοδοτικό δουλεύει άψογα.Και το ανεμιστήρι του και δίνει ρεύμα. 2) Η οθόνη δουλεύει άψογα, συνδεδεμένη μόνο στο ρεύμα δείχνει το γνωστό "NO SIGNAL" και όταν την συνδέω στο pc, το απόλυτο τίποτα...Σκότος... μόνο το φωτάκι που δείχνει ότι είναι στο ρεύμα.Το τέσταρα και με δεύτερη οθόνη, τα ίδια. Ωραία μέχρι εδώ, το μυαλό μου πάει σε καμένη κάρτα γραφικών. Αλλά... Δεν νομίζω ότι είναι η κάρτα γραφ. γιατί παρατήρησα ότι το ποντίκι και το πληκτρολόγιο, συνδεδεμένα πάνω στην μητρική πάντα, είναι νεκρά, δεν ανάβει κανένα φωτάκι. Τα τσέκαρα σε άλλο pc και παίζουν άψογα. Άρα,πρέπει να είναι καμένη η μητρική. Λογικό, αλλά υπάρχει κάτι που με προβληματίζει: Στην πρόσωψη του κουτιού ανάβουν όλα τα φωτάκια εκτός από τα cd-rom και αντιγραφικό, όπως επίσης λειτουργεί και η ψύκτρα του επεξεργαστή. Προβληματίζομαι γιατί ώς γνωστόν όλα τα παραπάνω είναι συνδεδεμένα στην μητρική. Υπάρχει περίπτωση να έχει καεί "μερικώς" η μητρική?? Έκανα και clear το CMOS, αλλά τίποτα... Κοντεύει να με τρελάνει το μηχάνημα......... Ακούω ιδέες και γνώμες... Α... και μην ξεχάσω.... Καλή χρονιά σε όλους...
lunatic89 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2010 Αυτη τη συμπεριφορα θα μπορουσε να την κανει κ απο μνημες. Καλη χρονια κ σε σενα!
CaptainHog Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 αλλαξε μνημες.αν εχει παλι τα ιδια συμπωματα ο ασθενης αλλαξε μητρικη.λογικα θα στρωσει μετα απο αλλαγη m/b.τσεκαρε την καρτα γραφικων σε ενα αλλο πισι να δεις οτι οντως δουλευει......
Dr_73 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 Βασικά αν το pc στο χάρισε κάποιος , απλά πεταξέ το στα σκουπιδια! Είχα βαλθεί κάποτε να φτιάξω ένα κατεβαστήρι από ένα χρέπι που μου χάρισαν.Αγόρασα pci κάρτα για usb2 (δεν είχε) , αγόρασα pci κάρτα με controller IDE RAID για να βάλω δίσκο άνω των 120Gb γιατί ο παλιός της μητρικής δεν τον έβλεπε ,αγόρασα SDRAM 50€ τα ... 512MB (τιμή τέλη 2007). Δούλεψε μια εβδομάδα και μετά έκανε ένα ... τσαφ και έκαψε μητρική και cpu , οπότε τα εξαρτήματα που αγόρασα (γύρω στα 90€) τα έκανα κλυσμα ... Όταν σου χαρίζουν κάτι ,συνήθως είναι για πέταμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.