Προς το περιεχόμενο

Νεκρό PC, με... δυνατή καρδιά!

the_valliant

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όταν (καταφέρω) να ανοίξω τον υπολογιστή μου, δουλεύει μια χαρά. Μόλις τον κάνω τερματισμό λειτουργίας -με τον κανονικό τρόπο- και σβήσει, αρχίζουν να αναβοσβήνουν ρυθμικά τα led-άκια του και να ακούγεται ένας παλμικός τόνος, επαναλαμβανόμενος, από τα ηχεία μου, στον ίδιο ρυθμό με το *blink*. Μετά είναι αδύνατον να ξανανοίξω το pc.

Όταν σβήσω τον διακόπτη του τροφοδοτικού (στο πίσω μέρος του tower), ο τόνος και το *blink* εξασθενούν και τελικά εξαφανίζονται μετά από λίγη ώρα (συνεπώς πρόκειται για στατικό ηλ/σμό;).

Μέχρι χτες, άφηνα τον υπολογιστή εκτός ρεύματος ολόκληρο το βράδυ και το πρωϊ άνοιγε κανονικά -αν και μερικές φορές μου έριχνε την ασφάλεια της γραμμής όταν άνοιγα τον διακόπτη του τροφοδοτικού :confused:

Από χτες... νεκρός. Η 'καρδούλα' του χτυπάει όμως, την ακούω στα ηχεία μου, δυνατή και σταθερή :P

ΙΝΦΟ: το τροφοδοτικό είναι καινούργιο (πριν δύο εβδομάδες που άρχισαν τα συμπτώματα διαπίστωσα ότι είχε καεί και πήρα καινούργιο), οι μνήμες είναι τσεκαρισμένες. Σύστημα: Gigabyte GA-P35DS3L, Windows XP SP2, 2X2GB RAM (Kingston DDR2), ASUS 8800GT PCI-e, τροφοδοτικό 600-άρι.

Δημοσ.
Όταν σβήσω τον διακόπτη του τροφοδοτικού (στο πίσω μέρος του tower), ο τόνος και το *blink* εξασθενούν και τελικά εξαφανίζονται μετά από λίγη ώρα (συνεπώς πρόκειται για στατικό ηλ/σμό;).

To οτι συνεχιζει να εχει ρευμα το pc ακομα και αφου κλεισεις το διακοπτη οφειλεται στο οτι οι πυκνοτες ειναι ακομα φορτισμενοι...οχι σε στατικο ηλεκτρισμο...Οσο για το προβλημα σου δεν μπορω να πω με σιγουρια τι φταιει αλλα βγαλε και ξαναβαλε τις συνδεσεις...Αν και μαλλον εχει καει το τροφοδοτικο...Παντως απο τη στιγμη που σου εκανε καθε φορα τετοια προβληματα δεν επρεπε να συνεχισεις να το δουλευεις...

Δημοσ.

Μέχρι χτες, άφηνα τον υπολογιστή εκτός ρεύματος ολόκληρο το βράδυ και το πρωϊ άνοιγε κανονικά -αν και μερικές φορές μου έριχνε την ασφάλεια της γραμμής όταν άνοιγα τον διακόπτη του τροφοδοτικού :confused:

ΙΝΦΟ: το τροφοδοτικό είναι καινούργιο (πριν δύο εβδομάδες που άρχισαν τα συμπτώματα διαπίστωσα ότι είχε καεί και πήρα καινούργιο), οι μνήμες είναι τσεκαρισμένες. Σύστημα: Gigabyte GA-P35DS3L, Windows XP SP2, 2X2GB RAM (Kingston DDR2), ASUS 8800GT PCI-e, τροφοδοτικό 600-άρι.

1). Όπως αναφέρεις το παλιό τροφοδοτικό κάηκε και το αντικατέστησες με νέο. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να πήρε μαζί του και άλλα υποσυστήματα. Τι τροφοδοτικό έβαλες; ένα ξερό 600άρη δεν λέει τίποτε. Τσέκαρε αν έχεις βάλει τη φύσα του επεξεργαστή και αν έχεις κάνει overclock ρίξτον στα κανονικά του. Το ότι σου ρίχνει ασφάλειες πάντως είναι ενδεικτικό ότι και πάλι κάτι δεν πάει καλά με το νέο τροφοδοτικό.

2). Κάνε ένα bios reset χωρίς να έχεις το μηχάνημα στο ρεύμα. Αν και πολύ απίθανο το βρίσκω να διορθωθεί κάτι ποτέ δεν ξέρεις.

3). Έλεγξε τη κάρτα γραφικών σου σε υπολογιστή φίλου σου.

4). Έλεγξε τη motherboard για τυχόν σκασμένους πυκνωτές ή τσουρουφλισμένα τσιπάκια. Ειδικά κοντά στον επεξεργαστή.

Αν συνεχίσεις να λειτουργείς τον υπολογιστή σου, θα τον καταστρέψεις τελικά.

Δημοσ.
1). Όπως αναφέρεις το παλιό τροφοδοτικό κάηκε και το αντικατέστησες με νέο. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να πήρε μαζί του και άλλα υποσυστήματα. Τι τροφοδοτικό έβαλες; ένα ξερό 600άρη δεν λέει τίποτε. Τσέκαρε αν έχεις βάλει τη φύσα του επεξεργαστή και αν έχεις κάνει overclock ρίξτον στα κανονικά του. Το ότι σου ρίχνει ασφάλειες πάντως είναι ενδεικτικό ότι και πάλι κάτι δεν πάει καλά με το νέο τροφοδοτικό.

Ξέχασα να αναφέρω ότι ο υπολογιστής έιναι συνδεδεμένος πάνω σε UPS το οποίο συνδέεται σε πολύπριζο με προστασία από υπερτάσεις (της APC). Η ασφάλεια της γραμμής πέφτει ακόμα και όταν ανοίγω το UPS (όταν έχει π.χ. σβήσει λόγω παρατεταμένης διακοπής ρεύματος), οπότε υποψιάζομαι ένα γενικότερο πρόβλημα στη γραμμή αυτή. Γι'αυτό και δοκίμασα χτες να ανάψω τον υπολογιστή συνδέοντας τον απευθείας στο ρεύμα σε άλλη πρίζα, άλλης γραμμής.

Όσον αφορά στα άλλα που προτείνεις, το τροφοδοτικό είναι καλό (αν και όχι 'φίρμα'), ο υπολογιστής δεν είναι υπερχρονισμένος (για την ακρίβεια δεν έχω πειράξει τπτ στο BIOS), και όλες οι επαφές είναι στη θέση τους (διπλο-τριπλο-τσεκαρισμένο!).

2). Κάνε ένα bios reset χωρίς να έχεις το μηχάνημα στο ρεύμα. Αν και πολύ απίθανο το βρίσκω να διορθωθεί κάτι ποτέ δεν ξέρεις.

Όπως είπα, το BIOS μου είναι... 'της μάνας του' :P

3). Έλεγξε τη κάρτα γραφικών σου σε υπολογιστή φίλου σου.

Το σημειώνω, αν και το βρίσκω απίθανο.

4). Έλεγξε τη motherboard για τυχόν σκασμένους πυκνωτές ή τσουρουφλισμένα τσιπάκια. Ειδικά κοντά στον επεξεργαστή.

Το σημειώνω, θα το κάνω μόλις επιστρέψω σπίτι.

Αν συνεχίσεις να λειτουργείς τον υπολογιστή σου, θα τον καταστρέψεις τελικά.

Οι δίσκοι μου να μην πάθουν κάτι, και όλα τα υπόλοιπα $$$φτιάχνονται$$$. :mrgreen:

Δημοσ.

ΑΚΡΙΒΩΣ!!!!!

Το να στήσεις ένα οικονομικό pc σήμερα (υποθέτοντας ότι κρατάς κουτί και δίσκους) δεν είναι τόσο ακριβό, αλλά το να χάσεις όλα τα δεδομένα σου.......

Δημοσ.
όλες οι επαφές είναι στη θέση τους (διπλο-τριπλο-τσεκαρισμένο!).

Αν μπορείς βγάλε τα καλωδιάκια του front panel και άνοιξε τον υπολογιστή βάζοντας ένα κατσαβίδι (εμένα αυτός ο τρόπος με βολεύει, υπάρχουν και άλλοι) ανάμεσα στα pins για το power switch που συνήθως είναι απέναντι από τα pins του reset. Δες αν ανοίγει κανονικά μήπως και το πρόβλημα είναι στα καλώδια.

Δημοσ.

Το θέμα είναι καθαρά τροφοδοσίας-ρεύματος. Αν είχαν π.χ. πρόβλημα τα καλώδια στο κουμπί εκκίνησης, δεν θα συμπεριφερόταν διαφορετικά όταν ήταν 'κρύος' απ' ότι όταν μόλις είχε κλείσει. Επιπλέον, το γεγονός ότι το αναβόσβημα των led του πληκτρολογίου εμφανίζεται μόλις κάνω shutdown και χάνεται όταν αποσυνδέσω το τροφοδοτικό μου 'βρωμάει' στατικό ηλεκτρισμό εμένα. Ήτοι: βραχυκύκλωμα ή καμένο πυκνωτή.

@ M@ROUD@S: λέγοντας "πλακέτα" εννοείς των δίσκων; Μπρρρρ.... :shock: ανατριχιάζω και μόνο που το σκέφτομαι :fear:

Δημοσ.
@ M@ROUD@S: λέγοντας "πλακέτα" εννοείς των δίσκων; Μπρρρρ.... :shock: ανατριχιάζω και μόνο που το σκέφτομαι :fear:

Ακριβως...Πριν κανεις οτιδηποτε κανε back up...

Δημοσ.

Αν υποπτεύεσαι τη μητρική, κοίταξε προσεκτικά, αν κανένας πυκνωτής είναι φουσκωμένος, ή σκασμένος, κοίταξε αν καμία κόληση είναι μαυρισμένη. Στο μήνυμα δε διευκρίνιζες ποια λαμπάκια ανάβουν και το μυαλό μου πήγε στο fpanel. Τέσπα...Είσαι σίγουρος πως το ups είναι εντάξει; Το έχεις δοκιμάσει πρόσφατα εκτός ρεύματος να δεις πόσο αυτονομία έχει; Η APC είναι κορυφαία, όμως ποτέ δεν ξέρεις. Επίσης γιατί δε δοκιμάζεις και ένα bios update;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...