Προς το περιεχόμενο

1η φορα με ssd!

alexx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπον, εβαλα τον δισκο συμφωνα με τις οδηγιες σας και παει σφαιρα.

Το Intel® Solid State Drive Toolbox το εχετε βαλει? Πρεπει να το βαλω η οχι?

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Kατα τη γνώμη μου, δεν χρειάζεται απο όσα έχω διαβάσει ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ :

1. Έχεις εγκατεστημένα τα Windows 7
  2. Όταν ο SSD σου υποστηρίζει TRIM (και με τα Windows 7 και τους αντίστοιχους SATA drivers της Microsoft όπως όλοι ξέρουμε, λειτουργεί το TRIM αυτόματα
  3. Όταν δεν θέλεις να έχεις κάποια συστοιχία RAID x

Aς με διορθώσει κάποιος αν έχω παραλείψει κάτι. ;)

Δημοσ.

λοπον εχω το εξης προβλημα εκανα εγκατασταση του λειτουργικου (windows 7) σε ACHI mode κατευθειαν και στην συνεχεια εκανα Update το firmware αλλαζοντας σε ide mode .... και στην συνεχεια το αλλαξα ξανα σε ACHI ...το θεμα ειναι οτι ενω μου βλεπει κανονικα το dvd-rw δεν μπορω να γραψω σε δισκακι αλλα μονο σε image file:shock:

magicalsnap201001111456.png

ΤΙ παιζει;

Δημοσ.

Γιατί έκανες τόσες εναλλαγές μεταξύ IDE και AHCI mode ?.. Σίγουρα θα προκλήθηκε πρόβλημα στην εγκατάσταση των Windows 7.

επίσης, καλό θα ήταν να είχες ΗΔΗ κάνει update το firmware του SSD πρίν κάνεις εγκατάσταση Windows 7. (τουλάχιστον εγώ αυτό έκανα και όλα πάνε σφαίρα σε AHCI mode απο την αρχή μέχρι τώρα και με ενεργοποιημένο το TRIM.)

Κάτι δεν του έκατσε καλά...

Το DVDRW είναι ATAPI (IDE) ή SATA ?

Δημοσ.
Γιατί έκανες τόσες εναλλαγές μεταξύ IDE και AHCI mode ?.. Σίγουρα θα προκλήθηκε πρόβλημα στην εγκατάσταση των Windows 7.

επίσης, καλό θα ήταν να είχες ΗΔΗ κάνει update το firmware του SSD πρίν κάνεις εγκατάσταση Windows 7. (τουλάχιστον εγώ αυτό έκανα και όλα πάνε σφαίρα σε AHCI mode απο την αρχή μέχρι τώρα και με ενεργοποιημένο το TRIM.)

Κάτι δεν του έκατσε καλά...

Το DVDRW είναι ATAPI (IDE) ή SATA ?

sata ειναι ........

για δες εδω http://windows7news.com/2009/01/15/windows-7-not-recognizing-dvd-drive/

εκανα τα παντα αλλα τζιφος:P

Δημοσ.
sata ειναι ........

για δες εδω http://windows7news.com/2009/01/15/windows-7-not-recognizing-dvd-drive/

εκανα τα παντα αλλα τζιφος:P

Δεν μου βγάζει κάτι η σελίδα που έχεις στο Link. Ποιούς drivers έχεις στα Windows 7 όσων αφορά τον SATA Controller ?... (δές στην εικόνα..) Επίσης ποιό motherboard έχεις ?..

post-36667-129063050987_thumb.jpg

Δημοσ.
Δεν μου βγάζει κάτι η σελίδα που έχεις στο Link. Ποιούς drivers έχεις στα Windows 7 όσων αφορά τον SATA Controller ?... (δές στην εικόνα..) Επίσης ποιό motherboard έχεις ?..

οντος υπαρχει προβλημα !

magicalsnap201001111734.png

Τη mobo της υπογραφης.....

Δημοσ.

Αν έχεις ρυθμίσει το BIOS σαν IDE (τον SATA Controller) δεν υπάρχει πρόβλημα..

Εγώ προσωπικά θα έκανα uninstall τον AMD SATA Controller (τικάρωντας να βγάλει τους drivers εντελώς απο το σύστημα) και θα έκανα restart να τους ξαναβρεί απο την αρχή..

Δές λίγο τους drivers του Controller .. είναι της Microsoft ? (που λογικά της Microsoft είναι όπως το βλέπω..)

Γενικά τί έχεις κάνει? Σε τί mode έχεις setάρει το motherboard ? ΑHCI ? IDE ? ..

Δημοσ.

το drive το βλεπει ανοιγω κανονικα εφαρμογες αλλα δεν μπορω να γραψω cd.:mad:

τοποθετησα το ssd στο Pc ,εβαλα απο bios σε ACHI MODE και εκανα εγκατασταση τα windows 7 ,το trim δουλευει κανονικα, κανενα αλλο προβλημα ... μηπως παιζει κατι με τη εκδοση των windows που εχω?

ακομα και οταν το ρυθμισω σαν Ide το προβλημα παραμενει......

Δημοσ.

Παιδια εγω πηγα να κανω firm update και οταν μου ειπε, αν θελω να προχωρησω με το firmware update(y/n)..,

πατησα yes κανονικα και μετα απο λιγο μου εβγαλε αυτο το μην:Error reading from drive A:DOS area:general failure

(A)bort,(I)gnore,®eturn,(F)ail;

πατησα retry και μου εβγαλε το ιδιο μην

Τον εκλεισα τελειως για κανενα 5 λεπτο κ οταν πηγα να ξανακανω update μου ειπε οτι εχω το τελευταιο ηδη(ενω ειχα το 02HA)και οτι δεν χρειαζεται να τον κανω..

Ενταξει του περασα τα 7 αλλα γιατι μου εβγαλε τετοιο μην...:rolleyes:

Δημοσ.

Μαλλόν δεν διάβασε το CD καλά, και μόλις έκανες retry να έφτιαξε... το A: νομίζω πως είναι το "virtual drive" που φτιάχνει το CD της Intel...To θέμα είναι πως είσαι στο τελευταίο firmware και όλα καλά...!

@coldfusion : Έπαιζε κανονικά με το Burner που έχεις εγκαταστήσει? Σε άλλη εγκατάσταση Windows εννοώ..? Το έχεις τσεκάρει άλλη φορά οτι σίγουρα παίζει ?.. Αν ναι, μήπως χρειάζεται να κάνεις κάποιο update στο Burning πρόγραμμα που έχεις εγκαταστήσει ?..

Δημοσ.
Μαλλόν δεν διάβασε το CD καλά, και μόλις έκανες retry να έφτιαξε... το A: νομίζω πως είναι το "virtual drive" που φτιάχνει το CD της Intel...To θέμα είναι πως είσαι στο τελευταίο firmware και όλα καλά...!

Ξερω και γω τι παιχτηκε...?τεσπα...thanks..

Καλα ειναι ε..?:-)

45769620.th.png

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά. Διαβάζω στο forum για τους ssd και την πρότασή σας για ενεργοποίηση του AHCI mode. Εγώ έχω μία motherboard Asus P5N32-e sli plus, ψάχνω στα μενού του BIOS αλλά δεν βρίσκω πουθενά AHCI mode. Η μητρική έχει chipset της Nvidia το nForce®650i SLI & nForce®570 SLI όπως γράφει στα specs.

Στο users manual γράφει ότι υποστηρίζει Native Command Queuing (NCQ) το οποίο είναι τεχνολογία που ενσωματώνει το AHCI (αν κατάλαβα καλά).

Επίσης όταν είχα αγοράσει τον υπολογιστή είχα ζητήσει από το eshop κατά την συναρμολόγηση να μου κάνουν RAID 0 (για να μην μπω εγώ στον κόπο να διαβάζω), τότε θυμάμαι ότι τα Vista μου παρουσίαζαν τους δίσκους κάτω δεξιά στο tray σαν αποσπώμενες μονάδες και μπορούσα να της απενεργοποιήσω.

Στο web διαβάζω αντικρουόμενες απόψεις, άλλος το έχει ενεργοποιήσει σε motherboard με nvidia chipset άλλος λέει ότι τα chipset nvidia δεν υποστηρίζουν AHCI που είναι Intel πατέντα.

Μήπως η nvidia το ονομάζει κάπως αλλιώς, έχει κανείς κουμπώσει SSD σε αυτή την motherboard και έχει ενεργοποιήσει τo AHCI mode και πώς?

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Ξερω και γω τι παιχτηκε...?τεσπα...thanks..

Καλα ειναι ε..?:-)

45769620.th.png

Μια χαρα ειναι. Το προβλημα με το update που σου εκανε εχει γινει σε πολλους αλλοι λενε οτι γινετε επειδη δεν πρεπει να κανεις επανεκκινιση οταν κανεις το update. Πρεπει να σβηνεις το pc και μετα να κανεις το update. Τελος παντων το update σου εγινε κανονικα. Και εγω εχω δυο 80αρηδες τον εναν τον εκανε κανονικα update και τον αλλο μου εκανε το ιδιο προβλημα με σενα αλλα παρολα αυτα φαινονται οτι εχουν γινει και και οι δυο update

Δημοσ.
Μια χαρα ειναι. Το προβλημα με το update που σου εκανε εχει γινει σε πολλους αλλοι λενε οτι γινετε επειδη δεν πρεπει να κανεις επανεκκινιση οταν κανεις το update. Πρεπει να σβηνεις το pc και μετα να κανεις το update. Τελος παντων το update σου εγινε κανονικα. Και εγω εχω δυο 80αρηδες τον εναν τον εκανε κανονικα update και τον αλλο μου εκανε το ιδιο προβλημα με σενα αλλα παρολα αυτα φαινονται οτι εχουν γινει και και οι δυο update

thanks φιλος να σαι καλα...:-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...