akis_k_81 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους. Θα ήθελα τη βοήθειά σας για την αγορά ενός laptop. Είναι η πρώτη φορά που αγοράζω φορητό υπολογιστή και θέλω να αποφύγω τις κακοτοπιές του χώρου. Το laptop αυτό θα το χρησιμοποιήσω κυρίως σε εφαρμογές όπως AutoCad και Matlab, όποτε νομίζω ότι πρέπει να έχει κάποια σχετική υπολογιστή ισχύ. Ακόμα δεδομένου ότι χρησιμοποιώ τον υπολογιστή για ανάγνωση κειμένων (doc και pdf) για πολλές ώρες θεωρώ σημαντικό να έχει οθόνη που να μην κουράζει τα μάτια και όσο το δυνατόν βολικότερο πληκτρολόγιο για σύνταξη κειμένων. Δευτερεύοντος θα τον χρησιμοποιώ για ταινίες, μουσική και πιο αραιά για παιχνίδια. Πιστεύω πως μια οθόνη μεταξύ 15 και 17 ιντσών καλύπτει τις παραπάνω απαιτήσεις (κλίνω περισσότερο προς τις οθόνες γύρω στις 15,6 ίντσες για να μην είναι κουραστικές για τα μάτια, αν και θα ήθελα την άποψή σας και σε αυτό το θέμα). Θα ήθελα το laptop να έχει οπωσδήποτε vga-out, 3 με 4 USB 2.0, Windows 7 (και σε καμία περίπτωση Vista!), 3 με 4 GB RAM (DDR2 ή DDR3), γρήγορου DVD-RW και επεξεργαστή της Intel (Dual Core 2), ενώ αντίθετα η κάμερα και το blue-ray νομίζω ότι είναι περιττά. Είμαι σε θέση να διαθέσω περίπου 1000€ (μεταξύ 800€ - 1.200 €). Σε γενικές γραμμές θα ήθελα το Laptop να είναι αξιόπιστο, γιατί όπως οι περισσότεροι δεν έχω την δυνατότητα να αλλάζω Laptop κάθε 1 ή 2 χρόνια. Πολύ σημαντικό είναι να μην ανεβάζει μεγάλες θερμοκρασίες (ειδικά στο πληκτρολόγιο) Μετά από μια σύντομη έρευνα αγοράς εντόπισα τα εξής μοντέλα: 1) Toshiba Satellite L505-12Q 2) Sony Vaio VGN-FW51JF/H 3) Toshiba Satellite A500-18Q 4) Sony Vaio VGN-NW21SF/T 5) HP Compaq CQ70-260EV 6) HP Pavilion dv6-1360ev Moonlight 7) Dell STUDIO XPS 16 8) Dell INSPIRON 1750 9) Toshiba Tecra S10-17J (το οποίο ξεφεύγει λίγο στη τιμή) 10) Sony Vaio VGN-NW21MF/S Συγκριμένα έχω διαβάσει πολλά θετικά στο forum αυτό για τα μοντέλα της Toshiba, τα οποία όπως κατάλαβα θεωρούνται αξιόπιστα, όμως δεν μου αρέσει καθόλου το γυαλιστερό φινίρισμα των σειρών a300 και a500 επειδή μάλλον θα είναι πιο εύκολα τα λάθη κατά τη πληκτρολόγηση. Από την άλλη η σειρά L500 έχει ωραίο περίβλημα, αλλά φαίνεται να έχει επεξεργαστές αρκετά πιο αργούς. Επίσης τα μοντέλα L500 και L505 εμφανίζονται στις ιστοσελίδες των εταιρειών διανομής να μην έχουν vga-out, παρά μονό HDMI (αληθεύει αυτό?). Το μοντέλο Tecra αν και ακριβότερο φαίνεται καλό, αλλά δεν έχω ακούσει τίποτα για τη σειρά Tecra. Σχετικά με το μοντέλο VGN-FW51JF/H της Sony τo θεωρούσα αρκετά καλά, λόγω της καλής οθόνης και των μεγάλων ξεχωριστών πλήκτρων που έχουν. Μέχρι που διάβασα στο notebookcheck (για το μοντέλο VGN-FW51MF, το οποίο είναι παραπλήσιο του FW51JF/H) ότι έχουν τέτοιο DPI που καθιστά δύσκολη την ανάγνωση κειμένων (παραπομπή στη σελίδα εδώ). Για το VGN-NW21SF/T διάβασα με ενδιαφέρον στο forum το σημερινό σχόλιο. Εκτός αυτού το service σε άλλη χώρα με κάνει πιο δύσπιστο για τα μοντέλα Vaio. Τα μοντέλα της HP φαίνεται να έχουν αρκετά καλό λόγο απόδοσης-τιμής και βλέπω ότι τα χρησιμοποιούν πολλοί, αλλά ο ένας χρόνος εγγύηση μου φαίνεται λίγος. Οπότε είμαι περίπου σε αδιέξοδο. Για αυτό αν έχετε κάποια άλλη γνώμη ή εμπειρία σας παρακαλώ διαφωτίστε και εμένα! Αν και έχω αναφέρει συγκεκριμένα μοντέλα είμαι ανοικτός και σε κάθε άλλη πρόταση. Συγγνώμη για το μεγάλο μέγεθος του κειμένου και ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
kostas.b Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 Εγω θα σου προτεινα αυτον.Dell studio 1557 http://www.multirama.gr/products/product?pid=0431754&catid=010200 Eχει τον νεο επεργαστη της ιντελ τον core i7 και πολυ καλη τιμη.Μπορεις να τον τσεκαρεις και στο notebookcheck.net. ---------- Προσθήκη στις 21:45 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:10 ---------- Να ρωτησω και κατι.Γιατι προβληματιζεσαι για την εξοδο vga αφου υπαρχει μετατροπεας και μαλιστα πολυ φθηνος απο hdmi to vga.Παντως ο συγκεκριμενος εχει εξοδο vga
Antwni Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Αν πρόκειται να πάρεις τον dell 1557 πάρε ένα τηλέφωνο πρώτα στο multirama να δεις αν υπάρχει!! Γιατί τρία laptop που μου άρεσαν από το κατάστημά τους πήρα τηλέφωνο για να επιβεβαιώσω αν υπάρχουν και όλο άκουγα ''όχι δεν υπάρχει αυτό το laptop κλειστό στην κούτα του μόνο στη βιτρίνα το έχουμε, ξανά πάρτε τηλ. αν θέλετε για να δείτε αν το έχουμε ξαναφέρει''!!
indian Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Θα σου έλεγα να περιμένεις λίγο ακόμα γιατί μέσα στον Ιανουάριο έρχονται τα νέα μοντέλα σχεδόν όλων των εταιριών με i5,i3 κτλ επεξεργαστές που παρουσιάστηκαν στην CES και θα έχεις περισσότερες επιλογές. πχ http://www.multirama.gr/products/category.aspx?catid=010200&nav=010200:A00035:K181271 και η Dell προσωπικά είναι η πρώτη επιλογή για notebook λόγω after sales support.
rory1 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Κάνε μία έρευνα η στείλε email με το τι θέλεις στο http://www.datalan.gr πολύ εξυπηρετικοί.
Antwni Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Κάνε μία έρευνα η στείλε email με το τι θέλεις στο http://www.datalan.grπολύ εξυπηρετικοί. Το site δεν είναι ασφαλής!!!! Το WOT τουλάχιστον το έβγαλε μη έμπιστο!!!!
isay Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Κάνε μία έρευνα η στείλε email με το τι θέλεις στο http://www.datalan.grπολύ εξυπηρετικοί. rory φτιάξε πρώτα το site να είναι αξιοπρεπές eshop και μετά το διαφημίζεις. Domain που ανακατευθύνει στο http://aidata.no-ip.biz/ Στοιχεία για την εταιρεία δεν υπάρχουν (http://aidata.no-ip.biz/--pm-8.html ) Τηλέφωνα επικοινωνίας κλπ κλπ Όλος και κάποιο κορόιδο θα τσιμπήσει για να ψωνίσει, αλλά άμα θες μπόλικους, φτιάξε το. Το WOT ήταν το κερασάκι!
akis_k_81 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Καμιά άλλη πρόταση για φορητό; Πως σας φαίνονται (γνώμες και εντυπώσεις) τα μοντέλα που αναφέρω στο αρχικό μήνυμα;
Roger Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Πρωτη επιλογη θα ειχα καποιο dell,εαν θα χαλασει ερχεται την επομενη μερα τεχνικος με το ανταλλακτικο στο γραφειο σου,και δευτερη επιλογη το toshiba. ΝΕΧΤ BUSINESS DAY μην ξεχνας για dell. ξεχασα και τα lenovo τα οποια δεν τα αναφερεις καθολου
irahara Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Για την DELL το επιβεβαιώνω και γω. Απόγευμα τους ειδοποίησα και το πρωΐ ήρθαν (και άλλαξαν όλο το σύστημα ψύξης μπροστά μου). Για τα toshiba αρχίζει να κλονίζεται η εμπιστοσύνη μου στο service της IDEAL. Για ένα απλό πρόβλημα (η οθόνη σβήνει αν πάω τέρμα πίσω αυτήν) μου ζήτησαν ότι θέλουν 3-4 εργάσιμες ημέρες για να το ελέγξουν!!!! (αν είναι δυνατόν) και βέβαια τον φορητό τους τον πήγα εγώ. Περιμένω να δω τι θα γίνει. Με επιφύλαξη ίσως να επρεπε να κοιτάξεις και τους καινούργιους του ΠΛΑΙΣΙΟΥ ειδικά αυτόν με το Ci5 και αυτό κυρίως για το after sales support. Τα υπόλοιπα (πέρα Dell) είναι κατά την άποψη μου θέμα πιθανοτήτων (π.χ λιγότερες για Toshiba, περισσότερες για ACER) αλλά αν σου κάτσει θα πρέπει να κάνεις αρκετή υπομονή (άκου εκεί το στέλνουν στο Βέλγιο!!!). Επειδή όμως το θέλεις κυρίως για δουλειά το γρήγορο και αποτελεσματικό service πρέπει να είναι η πρώτη σου προτεραιότητα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.