waves Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 Γεια σε όλους. Σκέφτομαι να αγοράσω ένα ενυδρείο και δεν έχω ιδέα από αυτά. Ένα που βρήκα και μου άρεσε είναι αυτό: http://www.biorbaquariumshop.co.uk/biOrb_Life_45_White_Aquarium.htm Θα κάνω την πολύ γενική ερώτηση Είναι καλό; Επίσης, έχω μια ακόμα πιο γενική ερώτηση Μη γελάσετε! Τα ψάρια, μήπως βασανίζονται σε ένα ενυδρείο, όπως το παραπάνω ή γενικότερα; Και... 1) Η αντλία/φίλτρο νερού, οξυγόνου (κ.λπ κ.λπ) μήπως κάνουν πολύ θόρυβο; Θέλω να κοιμάμαι τα βράδια! 2)Προτιμώ ένα ενυδρείο κάπως αυτοματοποιημένο να μη χρειάζεται ιδιαίτερη συντήρηση. Αυτά
aledjo Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 Τα ψάρια, μήπως βασανίζονται σε ένα ενυδρείο, όπως το παραπάνω ή γενικότερα; εγω ξερω οτι τα ψαρια εχουν μνημη για 3 δευτερολεπτα! μεχρι να καταλαβουν που βρισκονται, το εχουν ξεχασει κι'ολας....
Lucifer Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 Αυτό είναι διαδεδομένος μύθος για τα χρυσόψαρα και είναι σαφέστατα λάθος. Έχει αποδειχθεί πειραματικά πως έχουν τουλάχιστον μνήμη 3 μηνών (χωρίς να σημαίνει πως μετά ξεχνάνε, απλώς ως εκεί πήγε το πείραμα).
ducatirulez Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 233euro ειναι παρα πολλα κατα την γνωμη για τετοιο ενυδρειο,πολυ fashion μου κανει παρολο που το χομπι του ενυδρειου δεν θεωρειται οικονομικο. Εκτος αυτου αν αποφασισεις να ασχοληθεις,θελει και σχετικο διαβασμα. Σου προτεινω να ξεκινησεις απο εδω... http://aquazone.gr/
EvilEyes Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 Πέρνω το θάρρος να σου απαντήσω και εγώ, μιας και εχω στην κατοχή μου 4 ενυδρεία. 1ον: Το χόμπι του ενυδρείου δεν είναι φτηνό, όσο μικρό και να είναι το ενυδρείο. Ψάρια, τροφές, αντιχλώρια και φάρμακα κοστίζουν αρκετά. 2ον: Ο χώρος που θα τοποθετηθεί το ενυδρείο πρέπει να είναι σταθερός και μακρυά από παράθυρα, ώστε να μην το χτυπάει ο ήλιος καθόλου. Εάν το ενυδρείο το χτυπάει ο ήλιος, ειδικά το καλοκαίρι, θα ανέβει η θερμοκρασία του σε πολύ υψηλά επίπεδα με αποτέλεσμα να πεθάνουν τα ψάρια. 3ον: Πριν πάρεις ένα ενυδρείο, πρέπει να σκεφτείς τι ψάρια θέλεις να βάλεις μέσα. Κάθε ψάρι έχει τις δικές του ανάγκες όσον αφορά το μέγεθος του ενυδρείου, την ποιότητα του νερού, τη θερμοκρασία και τις διατροφικές συνήθειες. Επίσης δε θα πρέπει να βάζουμε σε ένα ενυδρείο ότι ψάρι μας αρέσει. Πολλά ψάρια δε μπορούν να συμβιώσουν με άλλα, με αποτέλεσμα τα ψάρια να στρεσσάρονται και να παρουσιάζουν ασθένειες και αρκετές φορές να φτάνουν μέχρι και το θάνατο. Στη σελίδα http://www.aquatek.gr/vb θα λύσεις όλες σου τις απορίες για οτιδήποτε αφορά το ενυδρείο, τα ψάρια, τον εξοπλισμό και τη διακόσμιση. Όσον αφορά τους κατασκευαστές, κατά τη γνώμη μου η Juwel και η Eheim είναι οι κορυφαίοι στα ενυδρεία. Ειδικά η Eheim όσον αφορά τα φίλτρα, τους θερμοστάτες και γενικά όλο τον εξοπλισμό είναι TOP. Αυτά από μένα και συγνώμη για το μεγάλο post.
waves Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 Πολύτιμο το post σου! Το ενυδρείο που παρέθεσα, πώς σου φαίνεται; Θέλω απλά ψαράκια, όχι τίποτε περίπλοκο. Σχετικά με το θόρυβο; ευχαριστώ και για το site το μελετώ!
EvilEyes Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 Το ενυδρείο αυτό που παρέθεσες, αν και είναι αρκετά όμορφο, από άποψης πρακτικότητας και λειτουργικότητας δε νομίζω να προσφέρει πολλά. Από ότι βλέπω στις διαστάσεις του είναι ψηλό το ενυδρείο, πράγμα που λιγοστεύει πολύ τις επιλογές σου όσον αφορά τα ψαράκια, καθώς είναι πολύ λίγα τα είδη που ζουν αρμονικά σε ένα ψηλό ενυδρείο. Με άλλα λόγια θέλω να πω, ένα μακρόστενο ενυδρείο θα σου βγει πιο οικονομικό, ενώ παράλληλα τα ψάρια θα έχουν περισσότερο χώρο για κολύμπι. Από πλευράς θορύβου τώρα, τα προϊόντα της Eheim είναι απολύτος αθόρυβα. Δε μπορώ να εκφέρω γνώμη για τις υπόλοιπες μάρκες γιατί δεν έχω χρησιμοποιήσει κάποια άλλη. Τέλος να προσθέσω το εξής. Να προσέψεις πολύ κατά την επιλογή του ενυδρείου το πάχους του τζαμιού του, καθώς και τις κολλήσεις σιλικόνης. Τα εμπορικά ενυδρεία χρησιμοποιούν συνήθως για 100 λίτρα ενυδρείο 8mm τζάμι. Όταν το πάρεις θα σε συμβούλευα για λίγες μέρες περίπου να το γεμίσεις μόνο με νερό, έτσι ώστε να δεις αν είναι τελείως στεγανό. Εάν δεις έστω και το παραμικρό δάκρυ νερού στα τζάμια, υπάρχει πολύ μεγάλος κίνδυνος να ξεκολήσει το τζάμι από τιν πίεση.
EXARXEIA_CITY Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 Δεν θα το πρότεινα γιατί έχει μεγάλο ύψος. Τέλος θα πρέπει να ακολουθήσεις μια διαδικασία αν δεν θέλεις να σου ψοφήσουν τα ψάρια, θα πρεπει πρώτα να γινει στρώσιμο του ενυδρείου πριν βάλεις τα ψάρια.
Vintage Jewel Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 αχ κι εγω ειχα ενα ψαρακι μικρη σε γυαλια κ δν ηξερα πολλα απο αυτα και...ψοφησε γτ ειχα πολυ δυνατη την θερμανση στο δωματιο...εφαγα ενα σοκ... παντως το ενυδρειο που ποσταρες μου αρεσαι πολυ αλλα δν πρεπει κανονικα να ειναι πιο πλατυ οπως επισημανε κ το παιδι πιο πανω...?
apd453 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 Έχω ένα juwel και είμαι πολύ ικανοποιημένος. Σου προτείνω την εν λόγο μάρκα άφοβα. Είναι κομπλέ τα ενυδρεία της (με τα φίλτρα και όλα) και σε λογικές τιμές. Από θόρυβο ελάχιστο (δεν ενοχλεί καθόλου). Να ξέρεις πως το ενυδρείο θέλει λίγο ψάξιμο στην αρχή και μια διαρκή συντήρηση που δεν θα πρέπει να αμελείς. Στην αρχή με ψεύτικα φυτά και ανθεκτικά ψάρια. Τώρα το ενυδρείο που βλέπεις είναι πολύ χολυγουντιανό και έχω και εγώ τις ενστάσεις μου.
waves Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 Ευχαριστώ πού για όλες τις απαντήσεις Δηλαδή επειδή είναι ψηλό, θα υπάρχει κάποιος κίνδυνος για τα ψάρια;; Το έχει ένας φίλος για αυτό το πρότεινα. Να διευκρινήσω, ότι δε με ενδιαφέρει η ποικιλία των ψαριών. Ας έχει μόνο ένα είδος. Αν υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα με τα ψάρια να το απορρίψω αμέσως!!
Höfdingadrapa Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 Αυτό το ''juwel'' που πρότεινε ένας φίλος μόλις το γκούγκλαρα το ψιλόερωτεύτηκα η αλήθεια είναι.. Καλή φάση τα ψάρια, ζήλεψα.
apd453 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Ευχαριστώ πού για όλες τις απαντήσεις Δηλαδή επειδή είναι ψηλό, θα υπάρχει κάποιος κίνδυνος για τα ψάρια;; Το έχει ένας φίλος για αυτό το πρότεινα. Να διευκρινήσω, ότι δε με ενδιαφέρει η ποικιλία των ψαριών. Ας έχει μόνο ένα είδος. Αν υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα με τα ψάρια να το απορρίψω αμέσως!! προβλημα με τα ψάρια δεν υπάρχει μεγάλο απλά είναι πιο άβολο για σένα και θα πρέπει να πάρεις ψάρια που δεν μεγαλώνουν αρκετά. Να ξέρεις πως κοστίζει το άθλημα και θέλει να κάποια περιποίηση που θα δεν θα πρέπει να βαριέσαι να κάνεις (κατά τα άλλα δεν είναι και τίποτα δύσκολο αν σ’ αρέσει). Καλό είναι πάντως στην αρχή να είσαι συγκρατημένος γιατί έχω δει πολλούς που πήραν ενυδρείο και τώρα θέλουν να το πουλήσουν.
Höfdingadrapa Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Μιας και ανοίξαμε το θεματάκι να το επεκτείνουμε λίγο από απόψεις παιδιών που ξέρουν αντί να μας παραπέμψετε σε άλλη ιστοσελίδα; So... Πόσο κοστίζει ας πούμε το juwel; Που μπορούμε να βρούμε ενυδρεία; Σε τι τιμές κυμαίνονται; Πόσο κάνουν τα ψαράκια; Τι είδους ψαράκια; Τίποτα άγριο παίζει για ποζέρια; Κανά πιράνχας π.χ.; Που θα τα βρούμε; Pet shops; Τι τρώνε; Κοστολόγιο γενικά για τη φροντίδα τους ας πούμε σε μηνιαία βάση πόσο πάει το μαλλί; Γενικά πείτε ότι γουστάρετε αν θέλετε.
Moderators stormrain Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Moderators Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Μιας και ανοίξαμε το θεματάκι να το επεκτείνουμε λίγο από απόψεις παιδιών που ξέρουν αντί να μας παραπέμψετε σε άλλη ιστοσελίδα; So... Πόσο κοστίζει ας πούμε το juwel; Που μπορούμε να βρούμε ενυδρεία; Σε τι τιμές κυμαίνονται; Πόσο κάνουν τα ψαράκια; Τι είδους ψαράκια; Τίποτα άγριο παίζει για ποζέρια; Κανά πιράνχας π.χ.; Που θα τα βρούμε; Pet shops; Τι τρώνε; Κοστολόγιο γενικά για τη φροντίδα τους ας πούμε σε μηνιαία βάση πόσο πάει το μαλλί; Γενικά πείτε ότι γουστάρετε αν θέλετε. Δεν εχω ασχοληθει καθολου με ενυδρεια κλπ, αλλα υπαρχει ενα Pet Shop στην οδο Αθηνας, κολλητα σε αυτο που ειναι γωνια Αθηνας και Σοφοκλεους, το οποιο εχει δυο οροφους και ασχολειται αποκλειστικα με ψαρια, ενυδρεια και τα συναφη. Εχω παει καποιες φορες για χαζεμα κυριως οταν ψωνιζω πραγματα για τον σκυλο απο διπλα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.