kiriak Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 Αν ήμουν πλούσιος… αλλά αν δεν ήμουν, ας ήμουν τουλάχιστον υπάλληλος της Βουλής. «Από την εποχή του Βενιζέλου υπήρχε νόμος που προέβλεπε 16 μισθούς για τους υπαλλήλους του Κοινοβουλίου (άνοιγμα-κλείσιμο Βουλής, και το παραδάκι πέφτει επιπλέον), το οποίο διεκόπη στα χρόνια της επταετίας. Άρα καλό θα ήταν να μην το καταργήσουμε αυτό το "βοήθημα", αλλά να μπορέσουμε να το φορολογήσουμε» είπε ο Πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος, σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει το «καθεστώς» που ισχύει για τους προνομιούχους υπαλλήλους του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Δεν είναι και λίγοι εκείνοι που αποκαλούν τη Βουλή το «Μικρό Βατικανό» της χώρας. «Να φορολογηθούν ανάλογα με τη μισθολογική κλίμακα που έχει ο κάθε υπάλληλος, γιατί υπάρχουν κάποιοι που παίρνουν περισσότερα και άλλοι που εισπράττουν λιγότερα» διευκρίνισε ο Πρόεδρος της Βουλής. Να πούμε ότι ο 15ος και ο 16ος μισθός δίνονται ως αντιστάθμισμα, επειδή οι υπάλληλοι δεν παίρνουν άλλα επιδόματα (εκτός από τα συνηθισμένα). Άλλωστε, όπως είπε και ο κύριος Πετσάλνικος, οι υπάλληλοι εδώ έχουν παράξενα ωράρια, καθώς πολλές φορές ξενυχτάνε όταν έχουμε ονομαστικές ψηφοφορίες. Εν προκειμένω, ας προσπεράσουμε το γεγονός ότι υπάρχουν και μέρες που κάνουν… μέρες να εμφανιστούν στη Βουλή! Πάντως, ούτε κουβέντα για την κατάργηση των δύο έξτρα μισθών, αφού οι θιγόμενοι έστειλαν μήνυμα ότι θα προχωρήσουν ακόμα και σε απεργιακές κινητοποιήσεις εάν χάσουν το προνόμιο τους αυτό. Ανάγκας, λοιπόν, και… οι πρόεδροι πείθονται! http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=93432&cid=7
Blondeamon Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Zungle....ορματε γιούτσοι και ότι πάρετε.
isay Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Αυτό που με εκνευρίζει περισσότερο, δεν είναι οι 2-3 επιπλέον μισθοί, αλλά ότι δεν έχω/έμαθα/διδάχτηκα την ικανότητα να κάνω τις ίδιες μαλαγανιές.
Praetorianos Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Πάντως, ούτε κουβέντα για την κατάργηση των Χ έξτρα μισθών, αφού οι θιγόμενοι έστειλαν μήνυμα ότι θα προχωρήσουν ακόμα και σε απεργιακές κινητοποιήσεις εάν χάσουν το προνόμιο τους αυτό. Περίεργο, τους τελευταίους 4 μήνες έγινε μόνο 3 φορές. Σου λέει μην χαλάμε τις παραδόσεις, ας τραβήξουμε άλλη μια για το καλό που άλλαξε ο χρόνος.. Βολεψάκηδες κουφάλες, έρχονται κρεμάλες.
De@th L0rd Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Περίεργο, τους τελευταίους 4 μήνες έγινε μόνο 3 φορές. Σου λέει μην χαλάμε τις παραδόσεις, ας τραβήξουμε άλλη μια για το καλό που άλλαξε ο χρόνος.. Βολεψάκηδες κουφάλες, έρχονται κρεμάλες. Επέτρεψε μου να συγκρατήσω την αισιοδοξία μου ή μάλλον να είμαι απαισιόδοξος για το πόσο θα την πατήσουν οι βολεψάκηδες.Είμαι σίγουρος οτι θα πάλι θα σκίσουν τους ιδιωτικούς υπαλλήλους με τους γελοίους μισθούς,παρά τους ιδιωτικούς με τα 1200+ επιδόματα.Βρε θα πάει ο βασικός 400 ευρώ για να μπορούν οι δημόσιοι να παίρνουν τα ίδια.Στο ένα τέταρτο του αιώνα που βρίσκομαι πάνω σε αυτή τη χώρα,ποτέ δεν είδα να την πατάνε οι δημόσιοι.Θα την πατήσουν τώρα;Μακάρι λέω για να επέλθει μια ισορροπία.
apd453 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Υπάρχει και άλλη λύση: Να ζητήσουμε όλοι 16 μισθούς
jimarass Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Υπάρχει και άλλη λύση: Να ζητήσουμε όλοι 16 μισθούς Υπάρχει και άλλη λύση. Να αναλάβει διεθνής οίκος να αξιολογήσει όλες τις θέσεις του Δημοσίου και ο κάθε υπάλληλος να αμοίβεται ανάλογα με την παραγωγικότητα της θέσης....
isay Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 isay, η οθωνι σου, βγάζει μάτι πάντως... Όλα είναι από post στο forum. ---------- Προσθήκη στις 15:02 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:57 ---------- Υπάρχει και άλλη λύση. Να αναλάβει διεθνής οίκος να αξιολογήσει όλες τις θέσεις του Δημοσίου και ο κάθε υπάλληλος να αμοίβεται ανάλογα με την παραγωγικότητα της θέσης.... Χμ άτοπο. Θα ακριβοπληρώσουμε άσχετους managers (golden boys) για να κρίνουν το πως δουλεύουμε; Σε κάθε δουλειά, υπάρχουν πάντα προϊστάμενοι που είναι επιφορτισμένοι να κάνουν αυτή ακριβώς τη δουλειά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.