Προς το περιεχόμενο

Θέλω να παίξω Worms World Party στα 7

Praetorianos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επειδή το βρήκα χθες ψάχνοντας για κάποιο παιχνίδι στο pc προσπάθησα να το φορτώσω να παίζω κανα matchάκι που και που να θυμηθώ τα νιάτα μου. Η μλκια είναι όμως ότι τώρα πια έχω 64bitα Windows 7 ό,τι χειρότερο δηλαδή για παλιά παιχνίδια. Όσο όμως κι αν δοκίμασα ορθόδοξες λύσεις, αποτέλεσμα δεν είδα, συν ότι αναγκάστηκα να κάνω format από τα νεύρα μου. Οι λύσεις που δοκίμασα είναι:

1) Το αυτονόητο compatibility mode. Δεν έτρεξε ούτε για πλάκα ακόμα κι αν δοκίμασα όλα τα λειτουργικά από εποχή '98

2) Virtual XP mode. Ό,τι κι αν έκανα δεν με άφηνε να φτιάξω virtual περιβάλλον γιατί δεν είχα τα απαραίτητα privilleges. Τι run as administrator, τι αλλαγή στα permissions, τι safe mode, τίποτα στα @@ του με έγραφε.

3) Βρήκα ένα παλιό σκληρό και τον έκανα εξωτερικό με το κατάλληλο case. Του πέρασα με τα χίλια ζόρια τα XP (δεν με άφηνε να τα εγκαταστήσω από τα 7 οπότε πάνω στην θολούρα της στιγμής έκανα format στον σκληρό του υπολογιστή και ξαναπέρασα τα XP), αλλά όταν έβαλα να κάνει boot από το usb μου πέταξε BSOD. Υποθέτω πρόβλημα του σκληρού αλλά κατα τα άλλα φαίνεται να λειτουργεί κανονικά. Παίζει να έχω κάνει κάτι λάθος εδώ?

4) Έψαξα όλο το google, έτρεξα το γνωστό fix αλλά απ' ότι είδα διορθώνει μόνο τα λάθος χρώματα, δεν κάνει τίποτα αν κρασάρει το παιχνίδι.

Υπάρχει κάποια άλλη λύση να παίξω? Ναι με έπιασε μανία και θέλω οπωσδήποτε να τα τρέξω απλώς και μόνο για το γαμώτο. Το μόνο που μου έχει μείνει είναι να δοκιμάσω να περάσω τα XP σε usb stick και να τα τρέξω από κει, αλλά αυτή η λύση μου ακούγεται σχιζοφρενική.

Κάποιος καλός άνθρωπος με χ64 7 που να έχει βρει λύση ή κάποιο πλάγιο τρόπο να παίξω τόσο παλιό παιχνίδι?

Δημοσ.
VMware Player

Thanks, το δοκίμασα και φάνηκε να παίζει για λίγο.

Δυστυχώς αν και μπορώ να μπω κανονικά στο μενού και να αλλάξω τις ρυθμίσεις του παιχνιδιού, να φτιάξω ομάδες και γενικά να πλοηγηθώ χωρίς πρόβλημα, όταν πάω να ξεκινήσω μια πίστα μαυρίζει όλη η οθόνη και δεν ακούγεται τίποτα.

Να σημειώσω, αν βοηθάει πουθενά αυτό, ότι τα γράμματα στα μενού δεν διακρίνονται καλά, και ότι όταν φορτώνει το παιχνίδι τα πάντα φαίνεται να κινούνται αφύσικα γρήγορα (εναλλαγή εικόνων, κίνηση στο backround κτλ).

Δημοσ.

με τα 7 ultimate παιζει μια χαρά μονο που σε εμενα επειδη δεν εχω κανει εγκατασταση (τραβιξα το φάκελο απο τα xp) παιζει γρηγορότερα δηλαδη ο χρονος πάει ποιο γρήγορα ....

Δημοσ.
Τα VMware Tools τα εγκατέστησες;

http://kb.vmware.com/kb/340

Ναι ήταν εγκατεστημένα από μόνα τους, τουλάχιστον έτσι έγραφε. Προχώρησα σε reinstall και καλού κακού έβαλα να φορτώσει όλα τα features που είχε διαθέσιμα.

Μετά την προτροπή σου επιτέλους έπαιξαν έστω και λίγο! Τώρα το μόνο πρόβλημα που έχω είναι ότι η οθόνη τρεμοπαίζει λες και έχω βάλει το frame rate στο 20. Προσπάθησα να το αλλάξω στα settings του virtual machine στα 85Hz αλλά και πάλι δεν φτιάχνει, εκεί που παίζω η οθόνη πετάει μαύρα τετραγωνάκια σε διάφορα σημεία της οθόνης για δέκατα του δευτερολέπτου. Αν προσπαθήσει να παίξει έτσι κάποιος για πάνω από 10 λεπτά θα βγάλει τα μάτια του. Δυστυχώς αν βγάλω screenshot δεν φαίνονται τα μαύρα να σου δείξω ακριβώς τι εννοώ.

Και κάτι άσχετο, τα μενού συνεχίζουν να φαίνονται έτσι:

wormsi.jpg

Αυτό δεν είναι τόσο μεγάλη ενόχληση αλλά ίσως και να ξεκινάει από εκεί το πρόβλημα.

Δημοσ.

http://worms2d.info/Installing_WA_on_VMware_Player

Οδηγίες για εκτέλεση του Worms σε VMware Player. Είναι για το Armaggedon, όχι για το World Party, αλλά στο τέλος της σελίδας έχει μερικά tips για διόρθωση προβλημάτων με τα γραφικά που μπορεί να πιάσουν και στην περίπτωσή σου.

Αν δεν καταφέρεις κάτι, δοκίμασε μία και με το VirtualBox, ίσως ο emulated graphics adapter της Innotek να κάνει καλύτερη δουλειά στο συγκεκριμένο θέμα.

Δημοσ.
Αν δεν καταφέρεις κάτι, δοκίμασε μία και με το VirtualBox, ίσως ο emulated graphics adapter της Innotek να κάνει καλύτερη δουλειά στο συγκεκριμένο θέμα.

Το δοκίμασα κι αυτό αλλά τζίφος. Έκανα αρκετές παραμετροποιήσεις και πατέντες αλλά το μόνο που κατάφερα είναι να παίζω με εκνευριστικό flickering. Από κει και πέρα ότι και να έκανα για να σταματήσει το flickering ήταν άσκοπο. Μόνο αν ανεβάσεις την ανάλυση στα 1024 και το refresh rate στα 85 κάτι γίνεται αλλά και πάλι δεν αξίζει.

Τουλάχιστον έμαθα να χειρίζομαι δυο virtual προγράμματα σε περίπτωση που μου χρειαστούν στο μέλλον κάτι είναι κι αυτό. Επίσης έμαθα ότι boot από εξωτερικό usb σκληρό δεν γίνεται με τα windows (εκτός κι αν έχεις ατέλειωτη όρεξη για πειράματα :P).

Μετά από 12+ ώρες πειραματισμών παραδίνομαι...

Κανα παλιο Pc με pentium III να χεις να παιζεις παλια παιχνιδια-->Παιχνιδάρες τοτε!

Είχα ένα που τον είχα κάνει παιχνιδομηχανή αλλά η αξιαγά(μ/π)ητη ΔΕΗ μου τον έκαψε.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...