Προς το περιεχόμενο

Καλύτερο υποκατάστατo ζάχαρης ή μελιού;;;

Andreas2

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Συγνωμη, δεν ειμαι γιατρος, αλλα οποιος σου λεει οτι 2-3 κουταλιες

μελι την ημερα παχαινει, ειναι απλα για κλωτσιες.

Το (γνησιο) μελι δεν παχαινει, πες του χαιρετισματα.

το μελι για χαρα θερμιδες εχει ξερεις:P

τεσπα η ασπαρταμη δεν ειναι καρκινογενης οτι και να λενε. περιεχει δυο αμινοξεα το ασπαρτικο οξυ και την φαινηλαλανινη, κατηγορειται οτι ειναι καρκινογενης λογω του μεθανιου που περιεχει το μοριο της ασπαρταμης αλλα το ανθρωπινο σωμα παρα πολλαπλασια ποσοτητα μεθανιου μεσω των φυσικων διεργασιων. πρακτικα τωρα, μπορεις να την βαζεις στον καφε σου αφου τον εχεις βρασει. η ασπαρταμη διασπαται στους 100 περιπου βαθμους κελσιου. δεν κανει να την ψηνεις οπως επισης δεν χρησιμοποιειται στην ζαχαροπλαστικη γτ οπως ειπα διασπαται αλλα και γτ εχει 200 μεγαλυτερη γλυκαντικη ικανοτητα απο την ζαχαρη οποτε θες 200 φορες μικροτερη ποσοτητα κατι που χανει πολυ σε ογκο. μαξιμουμ καταναλωση ειναι 2mg ημερησιως, πιο μεγαλη ποσοτητα ειναι τοξικη. φυσικα δεν την πιανεις με τπτ αυτη την ποσοτητα. ολες οι γλυκαντικες ουσιες του εμποριου δεν ειναι Pure οποτε σε μια κουταλια εχει πολυ λιγη ποσοτητα ασπαρταμης πραγματικα, αλλα ειναι θεογλυκη. το αβανταζ της σε σχεση με αλλα γλυκαντικα ειναι οτι δεν αφηνει μεταλλικη γευση στο τελος αν κι πια νομιζω δεν παιζει αυτο. γενικως παντως κοβεις πολυ απο θερμιδες ετσιB)

Δημοσ.

συγνωμη κοβεις την ζαχαρη τελειως απλα για να αδυνατισεις???

γιατι το κανεις αυτο?? εχεις τοση μεγαλη αναγκη το χασιμο βαρους ετσι??

δε το λεω για να φανω αγενης απλα μ φαινεται καπως....

το λεω βασικα γιατι την εχω κοψει κι εγω εδω κ 3 χρονια περιπου για λογους υγειας κ ενα εχω να πω... μη στερηστε τπτ αν δεν υπαρχει πραγματικη αναγκη! τελος!!!

ααα!! κ απο την πειρα μου θα σ ελεγα την φρουκτοζη... εγω αυτη χρησιμοποιω... δοκιμασα κ τα υποκαταστατα τυπου ασπαρταμη κ.λ.π αλλα κατελλειξα σε αυτην γιατι μπορει να ψηθει... αυτα απο εμενα!:-)

Δημοσ.

Υποθέτω ότι κάνεις κάποια δίαιτα βασισμένη στην θεωρία του Άτκινς, οπότε αν θες την γνώμη μου κόψε εντελώς οτιδήποτε γλυκαντικό. Υπάρχουν ήδη αρκετά από αυτά σε τρόφιμα που ούτε το φαντάζεσαι... Οι καφέδες και τα τσάγια χωρίς ζάχαρη συνηθίζονται από την δεύτερη μέρα που λέει ο λόγος.

Αν συνηθίζεις να τρως σκέτο μέλι, δυστυχώς δεν θα βρεις υποκατάστατό του πουθενά. Όμως, από όσο μου κόβει, και αν έχω πέσει μέσα στην μαντεψιά μου, θα μπορούσες να φας μια κουταλιά μέλι σκέτη (χωρίς ψωμιά και βούτυρα) με απόσταση τουλάχιστον μιας ώρας από οτιδήποτε άλλο φας, καθόσον το μέλι έχει 0 λιπαρά. Μην το παίζω διαιτολόγος όμως, ρώτα καλύτερα τον δικό σου...

Δημοσ.
Δεν υπάρχει κάποια ουσία χωρίς περιορισμούς.

Η ασπαρτάμη είναι καρκινογενής, ενώ ξεκίνησαν πάλι έρευνες πριν από δύο εβδομάδες σχετικά μιας και προκαλεί και άλλες παρενέργειες.

Δεν υπαρχει καμια μα καμια αποδειξη,μεσω επιστημονικης ερευνας που να δειχνει οτι η ασπαρταμη ειναι καρκινογενης,επισης ειναι γνωστο(και οχι απο ερευνες 2 εβδομαδων) οτι η ασπαρταμη προσβαλει μονο τα ατομα που ειναι αλλεργικα σε αυτη και κυριως προκαλεί δερματικες αλλεργιες(σε αυτους που εχουν προδιαθεση σε αυτην).

edit

αν και τωρα ειδα οτι εχει κανει αναλυτικο post η evabb

οσο αναφορα την μαυρη σακχαρη που την ανεφερε καποιος εδω μεσα,και οτι ειναι πιο "υγιεινη" ειναι και παλι μυθος...προκειται για ζαχαρη η οποια δεν εχει υποστει την λευκανση και διατηρει την μελασσα με αποτελεσμα να εχει μεγαλύτερη περιεκτικότητά σε μερικά ιχνοστοιχεία, όπως το ασβέστιο, το μαγνήσιο, το κάλιο και το νάτριο.(αλλο που την προβαλλουν σαν οικολογικη και σαν πιο υγιεινη ολα αυτα ειναι marketing)

Το ολο θεμα ξεκινησε οταν οι εταιριες εβλεπαν οτι για καποιον λογο ο καταναλωτης προτημουσε να αγορασει την λευκη απο την μαυρη(σαφως λογο εμφανισης)

Σαν θερμιδικη αξια ειναι ακριβως το ιδιο με την λευκη ζαχαρη

Δημοσ.
Υποθέτω ότι κάνεις κάποια δίαιτα βασισμένη στην θεωρία του Άτκινς, οπότε αν θες την γνώμη μου κόψε εντελώς οτιδήποτε γλυκαντικό. Υπάρχουν ήδη αρκετά από αυτά σε τρόφιμα που ούτε το φαντάζεσαι... Οι καφέδες και τα τσάγια χωρίς ζάχαρη συνηθίζονται από την δεύτερη μέρα που λέει ο λόγος.

Αν συνηθίζεις να τρως σκέτο μέλι, δυστυχώς δεν θα βρεις υποκατάστατό του πουθενά. Όμως, από όσο μου κόβει, και αν έχω πέσει μέσα στην μαντεψιά μου, θα μπορούσες να φας μια κουταλιά μέλι σκέτη (χωρίς ψωμιά και βούτυρα) με απόσταση τουλάχιστον μιας ώρας από οτιδήποτε άλλο φας, καθόσον το μέλι έχει 0 λιπαρά. Μην το παίζω διαιτολόγος όμως, ρώτα καλύτερα τον δικό σου...

άσε που δε θέλω να συνηθίσω

δίαιτα βασισμένη στον barry sears

Δημοσ.

δεν τον ήξερα. Από όσο διάβασα, έχει πολλές ομοιότητες με τον Άτκινς.

Από όσο κατάλαβα πάντως, αν δεν θες να συνηθίσεις την απουσία γλυκαντικών, καλύτερα να αλλάξεις δίαιτα :-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...