Προς το περιεχόμενο

Λάτρεις του μελιού-Honey thread


Andreas2

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μετά από τα thread μου για το τσάι και της σούπα αποφάσισα να κάνω και ένα για το μέλι(εννοείτε να είναι βιολογικό)...Ποιοι είστε γνώστες για έτσι θέματα;;;Τι δοκιμάσετε και τι ποικιλίες;;;Ακατέργαστο ή κατεργασμένο;;;Manuka ή από ελληνικές ποικιλίες;;;Απο ποιά δένδρα;;;Ποιο το αγαπημένο σας;;;Τι δοκιμάσετε και τι προτείνεται;;;

Δημοσ.

Καποιες προυποθεσεις για αγνο μελι:

 

1. Οι μελισσες δεν πρεπει να ταιζονται με ζαχαρες... αυτο σημαινει

λιγοτερα κιλα παραγωγης.

 

2. Τα μελισσια δεν πρεπει να βοσκουν σε ραντισμενα φυτα, ραντισμενες καλιεργειες.

 

3. Οι μελισσες δεν πρεπει να παιρνουν φαρμακα κανενος ειδους...

Το συνηθεστερο δηλητηριο που δινουν κατα κορον ειναι αυτο για

την καταπολεμηση του βαροα (ειδος τσιμπουριου), με αποτελεσμα

το μελι, εστω και αν πληρουνται οι παραπανω δυο προυποθεσεις,

να αιναι ως και επικινδυνο προς καταναλωση.

Υπαρχει οικολογικος τροπος καταπολεμησης του βαροα, μα δεν εφαρμοζεται γιατι απαιτουνται πολλες ωρες δουλειας.

 

Οταν λοιπον βρεθει ενα τετοιο μελι, απο οτι φυτα και να ειναι,

αποτελει πραγματικα μια εξαιρετη τροφη και η γευση του ειναι

απλα θαυμασια.

Δημοσ.

φυσικά είπα πρέπει να είναι βιολογικό

αλλά από ποιο δένδρο;;;

κανένα ωραίο;;;

ακατέργαστο ή κατεργασμένο;;;

 

έχω και αυτό εγώ

 

[ame=http://www.amazon.com/YS-Royal-Jelly-Honey-Bee/dp/B000Z93FQC/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=hpc&qid=1263035562&sr=8-1]http://www.amazon.com/YS-Royal-Jelly-Honey-Bee/dp/B000Z93FQC/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=hpc&qid=1263035562&sr=8-1[/ame]

Δημοσ.

αυτη η ασπρη μαλακια που την θεωρουν μελι στην ευρωπη τι ειναι; προσωπικα απαξιο να δοκιμασω. ειναι νορμαλ τετοιο χρωμα;

Δημοσ.
αυτη η ασπρη μαλακια που την θεωρουν μελι στην ευρωπη τι ειναι; προσωπικα απαξιο να δοκιμασω. ειναι νορμαλ τετοιο χρωμα;

 

Για την ευρωπη δεν ξερω, εδω ομως υπαρχει "ασπρο" μελι, ειναι

αυτο που βγαινει απο ελατο.

Στην γυρω περιοχη στα ορεινα της Τριπολης υπαρχει αρκετο.

Δημοσ.
Για την ευρωπη δεν ξερω, εδω ομως υπαρχει "ασπρο" μελι, ειναι

αυτο που βγαινει απο ελατο.

Στην γυρω περιοχη στα ορεινα της Τριπολης υπαρχει αρκετο.

 

Φοβερη γευση απο ελατο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...