Andreas2 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Μετά από τα thread μου για το τσάι και της σούπα αποφάσισα να κάνω και ένα για το μέλι(εννοείτε να είναι βιολογικό)...Ποιοι είστε γνώστες για έτσι θέματα;;;Τι δοκιμάσετε και τι ποικιλίες;;;Ακατέργαστο ή κατεργασμένο;;;Manuka ή από ελληνικές ποικιλίες;;;Απο ποιά δένδρα;;;Ποιο το αγαπημένο σας;;;Τι δοκιμάσετε και τι προτείνεται;;;
gf030 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Καποιες προυποθεσεις για αγνο μελι: 1. Οι μελισσες δεν πρεπει να ταιζονται με ζαχαρες... αυτο σημαινει λιγοτερα κιλα παραγωγης. 2. Τα μελισσια δεν πρεπει να βοσκουν σε ραντισμενα φυτα, ραντισμενες καλιεργειες. 3. Οι μελισσες δεν πρεπει να παιρνουν φαρμακα κανενος ειδους... Το συνηθεστερο δηλητηριο που δινουν κατα κορον ειναι αυτο για την καταπολεμηση του βαροα (ειδος τσιμπουριου), με αποτελεσμα το μελι, εστω και αν πληρουνται οι παραπανω δυο προυποθεσεις, να αιναι ως και επικινδυνο προς καταναλωση. Υπαρχει οικολογικος τροπος καταπολεμησης του βαροα, μα δεν εφαρμοζεται γιατι απαιτουνται πολλες ωρες δουλειας. Οταν λοιπον βρεθει ενα τετοιο μελι, απο οτι φυτα και να ειναι, αποτελει πραγματικα μια εξαιρετη τροφη και η γευση του ειναι απλα θαυμασια.
Andreas2 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 φυσικά είπα πρέπει να είναι βιολογικό αλλά από ποιο δένδρο;;; κανένα ωραίο;;; ακατέργαστο ή κατεργασμένο;;; έχω και αυτό εγώ [ame=http://www.amazon.com/YS-Royal-Jelly-Honey-Bee/dp/B000Z93FQC/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=hpc&qid=1263035562&sr=8-1]http://www.amazon.com/YS-Royal-Jelly-Honey-Bee/dp/B000Z93FQC/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=hpc&qid=1263035562&sr=8-1[/ame]
gf030 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Καλα, ειπαμε να μιλησουμε για μελι, και εσυ μιλας για χημεια; Μακρια ρε φιλε απο τετοια.
evabb Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 αυτη η ασπρη μαλακια που την θεωρουν μελι στην ευρωπη τι ειναι; προσωπικα απαξιο να δοκιμασω. ειναι νορμαλ τετοιο χρωμα;
paschalia Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Αν δεν απατώμαι,αυτό το άσπρο πράμα είναι μέλι από πορτοκάλι(?). Επίσης,υπάρχει και αυτό το τοπικ. (Λίγο παλιό βέβαια αλλά είναι το ίδιο)
gf030 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 αυτη η ασπρη μαλακια που την θεωρουν μελι στην ευρωπη τι ειναι; προσωπικα απαξιο να δοκιμασω. ειναι νορμαλ τετοιο χρωμα; Για την ευρωπη δεν ξερω, εδω ομως υπαρχει "ασπρο" μελι, ειναι αυτο που βγαινει απο ελατο. Στην γυρω περιοχη στα ορεινα της Τριπολης υπαρχει αρκετο.
dimpa16 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Για την ευρωπη δεν ξερω, εδω ομως υπαρχει "ασπρο" μελι, ειναιαυτο που βγαινει απο ελατο. Στην γυρω περιοχη στα ορεινα της Τριπολης υπαρχει αρκετο. Φοβερη γευση απο ελατο.
frenzy Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Φοβερη γευση απο ελατο. Άσε, μόνο οι μπάλες και το αστέρι έμειναν φέτος...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.