Προς το περιεχόμενο

απορια με video capture

nikraven

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Kαλησπέρα σε όλους

εχω μια videocamera mini-dv sony την οποία συνδέω μέσω firewire θύρας στο pc.

Το πρόγραμμα με το οποίο θέλω να κάνω σύλληψη του video απο την κάμερα στο pc είναι το nero vision.(δεν γνωρίζω αν αυτο το πρόγραμμα είναι καλό αλλά καλώς ή κακώς με αυτό το πρόγραμμα βρήκα άκρη)

Οταν ξεκινάω να κάνω σύλληψη του video απο την κάμερα στο pc μου δίνει μερικές επιλογές όπως να γίνει η σύλληψη:1) σε μορφή DV ή 2)σε μορφή AVI ή 3)σε μορφή MPEG-2.

Στην επιλογή MPEG-2 μου δίνει και μερικές δυνατότητες να επιλέξω όπως αν θέλω σε 4:3 ή 16:9 ποιό frame rate θέλω ποιά ποιότητα video θέλω (την οποία την μετράει απο 440kbit/s και πάει έως περίπου αν θυμάμαι καλά μέχρι 2500kbit/s και δεν γνωρίζω ποιά ποιότητα είναι καλύτερη η χαμηλή ή η υψηλή?).

Ποιά επιλογή σύλληψης απο τις ανωτέρω τρείς είναι η καλύτερη?

Και αν η επιλογή mpeg-2 είναι η καλύτερη τότε πειράζω καμμιά παράμετρο ή όχι?

(Για να μην το ξεχάσω μετά απο την σύλληψη θα το κάνω σε DVD με το πρόγραμμα convert-X-to DVD.)

Σας ευχαριστώ

Δημοσ.

Από τη στιγμή που θα το κάνεις DVD και με την προϋπόθεση ότι έχεις αρκετό ελεύθερο χώρο στο δίσκο (~20-30GB), το καλύτερο είναι το DV.

Το αρχείο θα είναι τεράστιο, κάπου 12GB για κάθε ώρα εγγραφής, αλλά είναι η καλύτερη ποιότητα από τις τρεις και η πιο επεξεργάσιμη.

Μετά το αρχείο αυτό το σβήνεις και καθάρισες.

MPEG2 να επιλέξεις μόνο αν δεν θέλεις να κάνεις επεξεργασία στα πλάνα σου, δλδ να κάνεις μοντάζ. Σε αυτή την επιλογή το τελικό αρχείο είναι πιο μικρό αλλά η μετατροπή σε DVD θα είναι πιο απλή.

Οι επιλογές που σου ζητάει είναι να βάλεις 4:3 αν η κάμερα είναι απλή και δεν τραβάει wide, αλλιώς να βάλεις 16:9.

Frame rate να βάλεις 25 και ποιότητα (bitrate) ανάλογα με την διάρκεια του βίντεο. Αφού όμως θα το κάνεις στο τέλος DVD, βάλτο αρκετά ψηλά. ΤΟ μεγαλύτερο είναι το καλύτερο αλλά και το μεγαλύτερο αρχείο.

Τα στάνταρ για το PAL-DVD (full D1) είναι

resolution:720χ576

Framerate: 25 frames/s

Compression: MPEG2 ή MPEG1

bitrate: μέχρι 9800Kbps για mpeg2 ή 1856Kbps για mpeg1.

Η περίπτωση του AVI είναι μόνο αν θέλεις να έχεις το υλικό σου στο pc σε μορφή xvid-divx.

Κατ' εμέ, το καλύτερο είναι το DV-AVI PAL για να μπορέσεις να κόψεις και κανένα πλάνο στο Vision.

Δημοσ.
Από τη στιγμή που θα το κάνεις DVD και με την προϋπόθεση ότι έχεις αρκετό ελεύθερο χώρο στο δίσκο (~20-30GB), το καλύτερο είναι το DV.

Το αρχείο θα είναι τεράστιο, κάπου 12GB για κάθε ώρα εγγραφής, αλλά είναι η καλύτερη ποιότητα από τις τρεις και η πιο επεξεργάσιμη.

Μετά το αρχείο αυτό το σβήνεις και καθάρισες.

MPEG2 να επιλέξεις μόνο αν δεν θέλεις να κάνεις επεξεργασία στα πλάνα σου, δλδ να κάνεις μοντάζ. Σε αυτή την επιλογή το τελικό αρχείο είναι πιο μικρό αλλά η μετατροπή σε DVD θα είναι πιο απλή.

Οι επιλογές που σου ζητάει είναι να βάλεις 4:3 αν η κάμερα είναι απλή και δεν τραβάει wide, αλλιώς να βάλεις 16:9.

Frame rate να βάλεις 25 και ποιότητα (bitrate) ανάλογα με την διάρκεια του βίντεο. Αφού όμως θα το κάνεις στο τέλος DVD, βάλτο αρκετά ψηλά. ΤΟ μεγαλύτερο είναι το καλύτερο αλλά και το μεγαλύτερο αρχείο.

Τα στάνταρ για το PAL-DVD (full D1) είναι

resolution:720χ576

Framerate: 25 frames/s

Compression: MPEG2 ή MPEG1

bitrate: μέχρι 9800Kbps για mpeg2 ή 1856Kbps για mpeg1.

Η περίπτωση του AVI είναι μόνο αν θέλεις να έχεις το υλικό σου στο pc σε μορφή xvid-divx.

Κατ' εμέ, το καλύτερο είναι το DV-AVI PAL για να μπορέσεις να κόψεις και κανένα πλάνο στο Vision.

φιλε μου micos000 σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο σου και για τις πληροφορίες.

Εχεις απολυτο δίκιο όσον αφορά το μέγεθος των αρχείων σε DV και σε MPEG-2.

Χθες το βράδι έκανα μια δοκιμή-(με διάρκεια video στην κασσέτα 1 ώρα)- και με τα δύο και για το πρώτο σε DV μου βγήκε 12,6GB και με πολύ καλή ποιότητα εικόνας και για το δεύτερο MPEG-2 μου βγήκε 2,6GB αλλά όχι και τόσο καλή ποιότητα εικόνας-(τουλάχιστον όπως το έβλεπα εγώ στην αναπαραγωγή).

Οπότε όπως λες και εσύ και συμφωνώ μαζί σου επειδή θέλω να κάνω και κάποιο μοντάζ και κάποιες προσθήκες στο video θα το κάνω σε μορφή DV.

Σε ευχαριστώ ξανά και να΄σαι καλά.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...