Προς το περιεχόμενο

Δημόσιοι υπάλληλοι: Μια πονεμένη ιστορία

Wandex

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους.

Καταρχήν θα ήθελα να δηλώσω ότι δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους δημόσιους υπαλλήλους και γενικά με τα νοσοκομεία. Το αντίθετο μάλιστα. Πιστεύω ότι υπάρχουν πολύ αξιόλογοι άνθρωποι σε όλες τις υπηρεσίες και μάλιστα όταν έχω μια οποιαδήποτε δοσοληψία μιλάω πάντα στον πληθυντικό και συνήθως με σέβονται. Ακόμα και με αστυνομικούς που αναφέρουν πολύ συχνά στο site εδώ δεν είχα κανένα απολύτως πρόβλημα. Μου έχουν γλυτώσει και κλίση μάλιστα και πάντα στο πληθυντικό.

Απλώς τις τελευταίες μέρες έχουν μαζευτεί πολλά και θα ήθελα να τα σχολιάσουμε όπως μπορούμε και να αναφέρουμε τρόπους λύσης, όπως και δικά μας περιστατικά αν γίνεται και αληθινά.

Είχα την τύχη να δουλέψω ένα μεγάλο διάστημα σε μιά εταιρεία που είχε αρκετές συναλλάγές με το δημόσιο. Έτσι μπόρεσα να τους δώ και πίσω από τα γραφεία τους. Μπάχαλο. Υπήρχαν δημόσιοι υπάλληλοι που πραγματικά κάνανε δουλειά για 4 -5 άτομα. Χταπόδια είχαν γίνει. Ένας δημόσιος τεχνικός σε μια εφορία τον είχαν κάνει βέγκο.

Άλλοι όμως: "έλα Μαρία τι ωραία που ήταν τα παπούτσια σου χτές." Ο άλλος σε ταμείο μάλιστα πέρνει τηλέφωνο ένα μαγαζί απέναντι στις 12:30 το πρωί: "'Ενα διπλό ουίσκι και μεζέ". Και το έχω στο κινητό σε βίντεο αυτό για τους δύσπιστους. Όταν χρειάστηκε να νοσηλευτώ για κάτι σοβαρό, στο ένα νοσοκομείο το προσωπικό ήταν άψογο και πραγματικά με σώσανε από βέβαιο θάνατο, και στο άλλο οι νοσηλευτές που ήταν βοηθοί θαλάμου και το παίζανε γιατροί δεν ήξεραν βασικά πράγματα και ο γιατρός έβγαλε διάγνωση κοιτώντας το κουτάκι με τα ούρα μου.

Η αδερφή μου είναι νοσηλεύτρια. Δουλέυει αρκετά χρόνια, έχει κάνει και μεταπτυχιακό με θέμα το τμήμα που δούλευε και συνεχώς αυξάνει τις γνώσεις τις με όποιο τρόπο μπορεί. Πιστεύω ότι είναι καλή στην δουλειά της, και το πιο σημαντικό συνεπής. Μετά την αλλαγή της από 2 τμήματα, την πρώτη αλλάξανε όλο το τμήμα γιατί θέλανε να καλύψουν έναν :shifty:δολοφόνο!! νοσηλευτή(το είχε σύστημα πολλά χρόνια να ξεφορτώνεται όποιον δεν συμπαθούσε) με πάνω από :shifty:40 φόνους!!.

Και τώρα γιατί δούλευε και διαμαρτυρόταν γιατί δεν την βοηθούσανε στην νοσηλεία και γιατί δούλευε συνέχεια βράδια.

Τώρα στο καινούργιο τμήμα η προϊσταμένη πηγαίνει κατά τις 12, φεύγει κατά τις 14, η υπεύθυνη είναι άρρωστη για κανά 2-3 βδομάδες, και η αδερφή μου προσπαθεί να βγάλει το φίδι από την τρύπα. Η αποθήκη του πιό σημαντικού τμήματος σε ένα νοσοκομείο να είναι μπάχαλο, και οι συνάδελφοι της να είναι στο κόσμο τους.

"Με ποιόν είσαι; Με μας ή με τους αλλους;" ανάφερε επιδεικτικά ένας συνάδελφος ο οποίος αρνιόταν να βοηθήσει. Και η τομεάρχησα που ήρθε και έλενξε την κατάσταση νίπτει τα χείρας της και λέει:"εμένα την με νοιάζει".

Λοιπόν δεν είμαι και ο καλύτερος στην έκθεση ιδεών και γεγονότων. Πιστεύω ότι υπάρχουν πολύ αξιόλογοι άνθρωποι σε όλες τις υπηρεσίες και μάλιστα όταν έχω μια οποιαδήποτε δοσοληψία μιλάω πάντα στον πληθυντικό και συνήθως με σέβονται. Προσπαθώ να αναφέρω τα γεγονότα όπως μου έχουν παρουσιαστεί και με βάση των προσωπικών μου εμπειριών. Μπορώ να αναφέρω χιλιάδες παραδείγματα με εργαζόμενους σε δημόσιες υπηρεσίες και με στοιχεία μάλιστα, αλλά ποιός τους ελένχει;

ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ; Ζητάμε κάτι παραπάνω, να κάνουν υπερωρίες, να κάνουν κάτι που δεν ξέρουν; ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ. Γιατί δεν τους στέλνουν σπίτι τους;

Συμπέρασμα μου:Δεν μας κυβερνάνε οι 300, αλλά ο κάθε καθυστερημένος που το έχει δεί εξουσία και βρίσκετε δυστυχώς σε απλές θέσεις.

Και η ερώτηση μου:Πώς μπορούμε να προστατευτούμε;

• Απαντ. 107
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

δύο πράγματα δεν έπιασα:

-δούλευε στο νοσοκομείο νοσηλευτής που είχε σκοτώσει 40 άτομα; Ποιός;

-ο άλλος παρήγγειλε διπλό ουίσκι με μεζε; Θέλω να δω το βίντεο, κυρίως για να δω τι μεζέ του φέρανε.

Επί του θέματος, δεν μας κυβερνάνε οι 300, αλλά ούτε ο κάθε καθυστερημένος σε κάποιο πόστο. Μας κυβερνάει η νοοτροπία μας και η παιδεία μας...

Δημοσ.
Καλημέρα σε όλους.

Καταρχήν θα ήθελα να δηλώσω ότι δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους δημόσιους υπαλλήλους και γενικά με τα νοσοκομεία. Το αντίθετο μάλιστα. Πιστεύω ότι υπάρχουν πολύ αξιόλογοι άνθρωποι σε όλες τις υπηρεσίες και μάλιστα όταν έχω μια οποιαδήποτε δοσοληψία μιλάω πάντα στον πληθυντικό και συνήθως με σέβονται. Ακόμα και με αστυνομικούς που αναφέρουν πολύ συχνά στο site εδώ δεν είχα κανένα απολύτως πρόβλημα. Μου έχουν ..

Καταρχάς ξεκινάς λάθος.

Δημοσ.
την πρώτη αλλάξανε όλο το τμήμα γιατί θέλανε να καλύψουν έναν :shifty:δολοφόνο!! νοσηλευτή(το είχε σύστημα πολλά χρόνια να ξεφορτώνεται όποιον δεν συμπαθούσε) με πάνω από :shifty:40 φόνους!!.

Για εξηγησε λιγο, γιατι δεν μπορει να εννοεις αυτο που καταλαβα...

Ελπιζω δηλαδη...

Δημοσ.
δύο πράγματα δεν έπιασα:

-ο άλλος παρήγγειλε διπλό ουίσκι με μεζε; Θέλω να δω το βίντεο, κυρίως για να δω τι μεζέ του φέρανε.

Επί του θέματος, δεν μας κυβερνάνε οι 300, αλλά ούτε ο κάθε καθυστερημένος σε κάποιο πόστο. Μας κυβερνάει η νοοτροπία μας και η παιδεία μας...

Το αυτό.Γιατί τους 300 τους βγάζει η πλειοψηφία πανάθεμά την κ μετά παραπονιέται.Αν δεν υπήρχε το δημόσιο με την υπάρχουσα μορφή και η επιμονή να μπούν όλοι εκεί θα ζούσαμε σε καλύτερη χώρα.

Αυτό είναι το βασικότερο πρόβλημα.Από εκεί ξεκινούν όλα τα δεινά.

Δημοσ.
δύο πράγματα δεν έπιασα:

Αυτός που είχε ακουστεί για τις ευθανασίες. Αυτός είχε κανονίσει πολλά άτομα. Αλλο που ακούστηκε στην τηλεόραση για ένα συμβάν μόνο.

Όσο για το μεζέ θα προσπαθήσω να το ανεβάσω μαζί και με άλλα πολλά βίντεο.

Δημοσ.
Αυτός που είχε ακουστεί για τις ευθανασίες στα Χανιά. Αυτός είχε κανονίσει πολλά άτομα. Αλλο που ακούστηκε στην τηλεόραση για ένα συμβάν μόνο.

Όσο για το μεζέ θα προσπαθήσω να το ανεβάσω μαζί και με άλλα πολλά βίντεο.

Βάλε το σε rapidshare plz :lol:

Δημοσ.
αλλά ποιός τους ελένχει;

ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ;

Γιατί δεν τους στέλνουν σπίτι τους;

1. οι ίδιοι αυτοελέγχονται. ειναι τέλειο σύστημα. ανάσφαλτο. μην εισαι αχάριστος.

2. επειδη δεν κινδυνεύουν με απόλυση/φυλάκιση.

3. επειδή και οι προϋστάμενοι -υπηρεσιακοί και πολιτικοί- τους, επίσης δεν κινδυνευουν με απόλυση/φυλάκιση, και δεν διαχειρίζονται δικά τους χρήματα.

το υπόλοιπο σεντόνι δεν χρειαζόταν. παραβιάζεις ανοιχτές πόρτες. καις πολύτιμα εγκεφαλικά κύτταρα μάη πρέσιουςςςς. οι καιροι ειναι δύσκολοι. θα σου χρειαστούν στις επόμενες εκλογές.

ώρα για ανέκδοτα: Υπάλληλος πασίγνωστης Α.Ε. με μεγαλομέτοχο το δημόσιο, πιάστηκε να κλέβει απο το ταμείο. Οι "ποινή" του: υποχρεωτική αργία Χ μηνών.

ντεφινίσιον οφ "αργία" για τους αλλοδαπούς: Καθεσαι σπιτι σου και λαμβανεις το μισό μισθό.

καλά ξυπνητούρια!

Δημοσ.

αυτό με τα 40 άτομα με όλο το θάρρος δέν το πολυπιστεύω...μεταξύ μας...ούτε στο Χόλιγουντ....

Πάντως άν μιλάμε για ανικανότητα τότε μαζί σου και εγώ....

γιατί????λοιπόν....

Α) το Σεπτέμβρη του 2003 πηγαίνω τον πατέρα μου στο Νοσοκομείο εδώ στην πόλη που μένω...ηλικία 50 ετών , καπνιστής , υπερτασικός....και τον πηγαίνω με πόνο στο αριστερό χέρι...τον πήγα....5 φορές σε μία μέρα.... Π Ε Ν Τ Ε .....καί τις 5 του λέγαν πως έχει περιαθρήτιδα....και του κάνανε και 2 παυσίπονες ενέσεις....τη 6η φορά ξημερώματα τον πάω στο Πανεπιστημιακό γειτονικής πόλης....μας βλέπει ο Security και ρωτάει τι έχετε??λέει ο father πονάς στο αριστερό χέρι...ρωτάει καπνίζεται??έχετε υπερταση?? όταν του απαντάμε θετικά τον πήγε μέσα αμέσως ως πιθανόν "έμφραγμα"...o σεκιουριτάς....διότι πολύ απλά αυτό είχε....

Β)...πρίν απο ένα χρόνο...αφου ο father έκανε το λεγόμενο μπαλονάκι και αφου δεν πρόσεχε...μπαίνει πάλι στο νοσοκομείο -το ίδιο-...με πόνο στο αριστερό χέρι ξανά...τον κρατάνε μέσα λόγω ιστορικού 2 μέρες και τον βγάζουν λέγοντας του πως όλες οι εξετάσεις ήταν καλές...και πως μάλλον ήταν απο υπερκόπωση....μετα 2 ώρες που τον έβγαλαν...μας πέρνουν στο κινητό και μας λένε φέρτε τον πίσω....έχει έφραγμα....και ίσως χρειάζεται εγχείρηση....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Γ)ανάμεσα σε αυτά τα 2 γεγονότα ε΄γινε ενα άλλο ....ένα πρωί..κάνει εμετό....πάει μόνος του στο νοσοκομείο...και του βάζουν ένα σωληνακι ώστε να βγάλει κάτι υγρά απο το στομάχι...το πρωί είχε πιεί καφέ....και τα υγρά που έβγαζε ήατν λογικά....καφέ....και γυρναέι η γιατρός στην ψύχρα και του λέει....μμμμμ...μαλλον για Καρκίνο μου μοιάζει απο το χρώμα.....τελικα΄είχε "εγκολεασμό εντέρου" λόγω μιας κοίλης....... χειρουργήθηκε...και όλα καλά...αλλά η γιατρός....ένας θεός ξέρει....πως κρατήθηκα και δεν την έβρισα!!!

ΥΓ στο συγκεκριμένο νοσοκομείο δεν θα πήγαινα πλεόν ούτε τον Γάτο μου....!!!

Δημοσ.
μεταξύ μας...ούτε στο Χόλιγουντ....
Δεν θα ήθελα να συνεχίζω σε αυτό αλλά

Έτσι και εγώ μέχρι που είδα τα στατιστικά-γραφικές παραστάσεις με τους ασθενείς και τις βάρδιες των εργαζομένων. Εκεί που βλέπεις ένα μεσο όρο φυσιολογικό ακόμα και για το μάτι του μη γνώστη, και να μην ήξερες το γεγονος σε ένα άτομο υπάρχει μία κορυφή σαν το Έβερεστ

Όσο για το υπόλοιπο σου post πως μπορεί σε ένα νοσοκομείο όπως με τον securita ή με εμένα με την ενχείρηση μου να μας βλέπει ένας άσχετος και να σε σώνει πραγματικά και σε άλλα να χάνεις τα αυγά και τα πασχάλια; Μόνο σε εμάς φαίνονται αυτά;

Δημοσ.

Εγώ διαφωνώ κυρίως στο πρώτο μέρος του post. Δεν μπορώ να πω ότι από την εμπειρία μου στα IKA και νοσοκομεία συμπαθώ τους δημόσιους υπαλλήλους. Αντίθετα πιστεύω πως είναι μαθηματικά βέβαιο πως κάποια μέρα θα δείρω άσχημα κάποιον τέτοιο.

Δημοσ.
Αντίθετα πιστεύω πως είναι μαθηματικά βέβαιο πως κάποια μέρα θα δείρω άσχημα κάποιον τέτοιο.
Πάω ο :X:X στην εφορία. Είχα και άδεια τρομάρα μου και είπα να μην χώσω άλλον και να πάω εγώ την δήλωση μου. 2 τα ταμεία. Στο ένα μία αγία γυναίκα και στο άλλο η σκύλα και η χάρυβδη στην συσκευασία του ενός. Δεν είχε περιέργος ουρά μεγάλη στην χάρυβδη ενώ στην αγία μια τεράστια. Πάω και εγώ, μαντέψτε που, και μόλις έρχετε η σειρά μου πάντα ε΄γω με την περίσια καλοσύνη που έχω με αρχίζει στα:X:X:X:X μετά εγώ στα :X:X:X και φεύγω χωρίς να κάνω τίποτα. 10 βήματα από το ταμείο συναντάω έναν φίλο λογιστή, του εξηγώ και σε 2-3 λεπτά το πολύ έχει γυρίσει με την δήλωση μου μια χαρά, να μου εξηγεί ότι έχω κάνει 1 κουτάκι λάθος, κιόλας όχι σημαντικό, όλα καλά και πάμε για καφέ.

Η μητέρα μου κάνει κάτι ενέσεις στο πόδι κάθε λίγο. Οι 2 πρώτες από τον γιατρό τέλεια, ευτυχία στο σπίτι. Οι άλλες από ένας νοσηλευτή, ο θεός να τον κάνει, κουτσή η μάνα μου. Οκ λέω εγώ και αρχίζω να το ψάχνω. Τι εστί αυτός ρε παιδιά; Βοηθός θαλάμου που το έχει δει εξουσία. Για όσους δεν γνωρίζουν βοηθοί θαλάμου είναι καθαρά βοηθοί, όχι νοσηλευτές. Φαίνονται από μία γραμμή στην στολή τους. Οι καταγγελίες για αυτόν έως την Ινδία και κανείς να μην τον κουνάει. Και όταν του αναφέραμε ότι οι ενέσεις πονάνε μας άρχισε στα:X:X:X:X.

Μαθηματικά βεβαιώτατο.

Δημοσ.

Σαν δημόσιος υπάλληλος (εκπαιδευτικός) μετά από μερικά χρονάκια υπηρεσίας και κάθε χρόνο σε διαφορετικό σχολείο μπορώ να βγάλω μια αυθαίρετη στατιστική.

Υπάρχουν εκπαιδευτικοί:

- τελειομανείς, εργασιομανείς, που δουλεύουν ώρες περισσότερες από ότι χρειάζεται στο σπίτι και στο σχολείο και συνήθως είναι υπερβολικά μορφωμένοι γι' αυτό που κάνουν (10%)

- σοβαροί, συνεπείς (και ως προς το χρόνο που πρέπει να δουλέψουν και ως προς το περιεχόμενο της διδασκαλίας), σέβονται τα λεφτά που παίρνουν και το φορολογούμενο μαθητή (35%)

- ψιλοχύμα, όσα έρθουν και όσα πάνε, δεν τρέχει και τίποτε ρε αδερφέ, το παίζουμε αυθεντίες για να καλύψουμε την ανεπάρκεια μας, δημόσιοι υπάλληλοι είμαστε λέμεεεε (45%)

- αυτοί που μόνο πληρώνονται και δεν εργάζονται, δεν τους βλέπεις ποτέ παρά μόνο σε μισθοδοτικές καταστάσεις και σε αποφάσεις αποσπάσεων, κάπου πρέπει να βρίσκονται αλλά... κι αν τους δεις τελικά θα έχουνε μπει σε καμιά 10ριά επιτροπές και θα κονομάνε χωρίς να προσφέρουν, που πάντα έχουν πιάσει τις καλύτερες καβάτζες με τα λιγότερα προσόντα και στο τέλος μαθαίνεις ότι είναι κουμπάροι/συγγενείς/γκόμενες κάποιου (10%)

Μετά από χρόνια συναλλαγών με διάφορες δημόσιες υπηρεσίες έχω σχηματίσει την πεποίθηση ότι στους εκπαιδευτικούς υπάρχει η μεγαλύτερη αναλογία υπεύθυνων δημοσίων υπαλλήλων. Κάποια φορά μου το έλεγε μια διευθύντρια που είχα: Ανδρέα, μόνο εμείς δουλεύουμε στο δημόσιο. Τότε μου φάνηκε υπερβολική, αλλά σήμερα μετά από όσα έχω δει το πιστεύω. Στις υπόλοιπες υπηρεσίες η αναλογία πρέπει να είναι στην καλύτερη 1 στους 5 να εργάζεται, ενώ πιστεύω φτάνει και το 1 στους 10. Σημειώνω για αποφυγή παρεξηγήσεων ότι μετράω όλους τους υπαλλήλους κάθε υπηρεσίας πριν βγάλω συμπέρασμα. Αυτούς που βρίσκονται πίσω από το γκισέ ΚΑΙ αυτούς που θα έπρεπε να βρίσκονται αλλά έχουν πάρει "ρεπό" γιατί δούλεψαν σκληρά την προηγούμενη και περιμένουν και γυναίκα να καθαρίσει το σπίτι.

Δημοσ.
Καταρχάς ξεκινάς λάθος.

+1 Σιγά μη θιχτούνε!!!!!

Έτσι να ξεκινάς με τους ΔΥ:

Ξέρω ότι υπάρχει μια συντριπτική μειοψηφία μεγέθους παλάμης που κάνει καλά τη δουλειά της, αλλά οι υπόλοιποι απλά ΔΕΝ δουλεύουν........Αυτό το ξέρουν και οι κότες πια......Για αυτό και θα επωμιστούν και τις μειώσεις αποδοχών.

Εδώ ο κόσμος το χει τούμπανο......

Εν τω μεταξύ η συζήτηση έχει φύγει πια από το: "καλά, εσείς θέλετε να φέρετε τις συνθήκες του Ιδιωτικού τομέα στο Δημόσιο, επειδή ζηλεύετε". Οι ΔΥ απλά πληρώνονται υοσιαστικά για να κάθονται. Αν πάρουν 200 ευρώ το μήνα, ας παραμείνουν όλοι. Αν και ούτε για τόσο δουλεύουν.

Στην οδό που μένω, όλοι οι ΔΥ ξεκινάνε από το σπίτι τους 10:30 και γυρνάνε 14:00.ΟΛΟΙ

Δημοσ.

Εν τω μεταξύ η συζήτηση έχει φύγει πια από το: "καλά, εσείς θέλετε να φέρετε τις συνθήκες του Ιδιωτικού τομέα στο Δημόσιο, επειδή ζηλεύετε". Οι ΔΥ απλά πληρώνονται υοσιαστικά για να κάθονται. Αν πάρουν 200 ευρώ το μήνα, ας παραμείνουν όλοι. Αν και ούτε για τόσο δουλεύουν. Στην οδό που μένω, όλοι οι ΔΥ ξεκινάνε από το σπίτι τους 10:30 και γυρνάνε 14:00.ΟΛΟΙ

Ναι συμφωνώ +1000.

Δουλεύοντας στον ιδιωτικό τομέα, και δυστυχώς όχι σε δική μου δουλειά, θέλω να πώ ότι οι συνθήκες στον ιδιωτικό είναι χάλια. Ούτε άδειες ούτε..., ούτε..., ούτε..., τα γνωστά.

ΑΛΛΑ δουλεύω το ίδιο με τους συναδέλφους μου. Αν κάποιος κάνει κάτι χάλια, επωμίζεται τις ευθύνες του. Τέλος.

Ένα ακόμα παράδειγμα: Η ξαδέρφη μου και αυτή στο δημόσιο-νομαρχία, ξέρει να σου πεί απέξω για κάθε χαρτί που έχει περάσει από το χέρι της τα τελευταία 18 χρόνια. Η προϊσταμένη της δεν ξέρει που είναι το γραφείο της.

AAAAA ξέχασα το κερασάκι. Για να δείτε με τι πάθος θέλουν να μπούν στο δημόσιο. Για τυχόν παρεξηγήσεις έτσι μου τα έχουν αναφέρει.

Αυτές τις μέρες γίνανε οι εξετάσεις στα αγωνίσματα για κάτι δημοτικούς υπαλλήλους. Φυσικά κάποιες γυναίκες που δεν είχαν προπονηθεί καλά δηλώσανε άρρωστες για να εξεταστούν αργότερα.Κάποιοι ήταν πραγματικά άρρωστοι. Ένας φίλος μου δυστυχώς δούλευε. Σιγά τα αυγά. Πήρε τηλέφωνο λοιπόν ένας έξυπνος που το παίζει και ποδοσφαιριστής σε ένα τοπικό πρωτάθλημα και απείλησε κάμποσες κοπέλες ότι θα τις κάνει μήνυση, θα έχει το δικηγόρο πάνω από το κεφάλι τους. Πάει κάθε μέρα στο γήπεδο και τις παρακολουθεί να δεί αν γυμνάζονται και τα λοιπα. Και στις εξετάσεις ενώ κανείς δεν έκανε κάτι παράνομο είχε μαζευτεί κερκίδα και τις γιούχαρε.

Λοιπόν δεν ξέρω αν έχει μέλι το δημόσιο αλλά κάτι τέτοιους δεν θέλω να τους πληρώνω πιά.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...