Προς το περιεχόμενο

Περιπτεράς να σου πετύχει...

god4

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σήμερα το μεσημέρι περίπου στις 14:30 πήγα σε κεντρικό περίπτερο στην Λάρισα επί της οδού Παπαναστασίου δίπλα στη Νομαρχία.

Είχα χαρτονόμισμα των 20euro και ήθελα αθλητική εφημερίδα που κόστιζε 2.5euro (εγώ νόμιζα 2.00).

Παίρνω την εφημερίδα και δίνω τα χρήματα.

Μου λέει ο περιπτεράς ότι δεν έχει ψιλά. (Περίπτερο μετά από τόσες ώρες ανοιχτό δεν είχε ψιλά,τι να πουν και οι τράπεζες).

Παίρνω συχνά εφημερίδες από εκεί και μέσα σε 3 χρόνια 3-4 φορές πήγα με 20euro και πάντα δεν είχε ψιλά...

Αφού δεν μου έδινε τα ρέστα έφυγα...

Πήγα σε ένα κατάστημα και ζήτησα να μου χαλάσουν το 20euro και 1 euro να μου το δώσουν σε πεντάλεπτα.

Ξαναπάω στο περίπτερο και του δινω ενα κερμα του ευρό και τα πεντάλεπτα.

Ειρωνικά μου λέει 2.5 κάνει...

Του λέω περίμενε...

Πάω διπλά στα SEVEN και ζητάω να μου χαλάσουν μισό euro σε πεντάλεπτα...

Ξαναγυρίζω στο περίπτερο και πάω έξω από το παραθυράκι.

Υπόψιν ότι μπορείς να μπεις και μέσα στο περίπτερο..Είναι λίγο μεγαλύτερο από τα κλασικά κιόσκια...

Εκείνη λοιπόν την στιγμή μέσα ήταν μια κοπελιά που έδωσε 20euro για να πάρει ένα πακέτο τσιγάρα.

Ανοίγει ο περιπτεράς την μηχανή και είχε μέσα μεγάλο αριθμό χαρτονομισμάτων των 5 και 10 euro.

Φυσικά και πολλά κέρματα...

Του έδωσα 30πενταλεπτα και ένα κέρμα του euro και πήρα την εφημερίδα...

Του λέω ακριβώς είναι μέτρα τα...

Και άρχισε να φωνάζει... "Καλά,καλά,καλά..."

Μπορώ να κάνω κάτι γι αυτό; η μόνο από εδώ και πέρα να του πηγαίνω 5λεπτα και 10λεπτα...

Τι δικαιώματα έχω και τι υποχρεώσεις έχει ο περιπτεράς;

Δεν ξέρω τι ισχύει γιατί τα ποσά είναι μικρά,οι τιμές στάνταρ κτλ...

Μπορεί να έχω εγώ άδικο...

• Απαντ. 78
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Μπορώ να κάνω κάτι γι αυτό; η μόνο από εδώ και πέρα να του πηγαίνω 5λεπτα και 10λεπτα...

Τι δικαιώματα έχω και τι υποχρεώσεις έχει ο περιπτεράς;

Δεν ξέρω τι ισχύει γιατί τα ποσά είναι μικρά,οι τιμές στάνταρ κτλ...

Μπορεί να έχω εγώ άδικο...

To δικαίωμα του να σπάει ο ένας τα νεύρα του άλλου.Άλλαξε περίπτερο κι εσύ ρε.Εγώ σε τέτοια φάση θα του έκανα ότι κάνουν στον καρνάβαλο, αλλά με περίπτερο.

Δημοσ.

Εγώ είχα δώσει κάποτε σε έναν περιπτερά 50ευρω -έχοντας βγει από ταξί γιατί ούτε ο ταρίφας είχε να χαλάσει και γενικά ήταν 4-5 το πρωί οπότε σκατά- και ο μπάρμπας στο περίπτερο μου είπε χαμογελαστός "αυτά που πήρες κάνουν 4 ευρώ, οπότε δώσε μου 4 ευρώ και το πενηντάευρω να το βάλεις στον γκώλο σου".

Εντάξει, όλοι αν ήμασταν σε ένα χώρο 1χ1 για τόσες ώρες θα είχαμε ψυχολογικά, πήγαινε σε κέντρο τύπου για τις εφημερίδες αν δεν μπορείς να το ανεχτείς, και σε ψιλικατζίδικα για τα υπόλοιπα.

Δημοσ.

βασικά από 'τι ξέρω δεν μπορεί να σου αρνηθεί να σου πουλήσει κάτι...

τώρα για τα ρέστα, σίγουρα έχει αλλά δεν ξέρω τι παίζει. εγώ πάντως αποφεύγω 100ευρα ή ++

Δημοσ.

Γενικά υπάρχει πρόβλημα με το να δίνεις διαρκώς ψηλά σε όλους τους πελάτες.

Το έχω πχ προσέξει σε super market να πάει να αγοράσει κάποιος 1-2 ευρώ και να δίνει 20 και 50ευρώ.

Άντε οι παππούδες να μην γνωρίζουν να βγάζουν από τα atm ψηλά. Αλλά και οι νέοι; Δύσκολο να σκεφτούν και να ζητήσουν πχ αντί για 50, 60, οπότε να τους τα βγάλει σε εικοσάευρα;

Που να δεις σε Μαρινόπουλο Θεσ/κη Καμάρα, να είναι 3-4 στην σειρά πρωί πρωί και να δίνουν 50ευρα. Να δεις την ταμία να ψάχνει για ρέστα.

Δημοσ.

μα με 20euro πήγα...Αν είχα κανένα 100euro εντάξει...Δεν παίρνω τπτ άλλο από αυτόν εκτός από εφημερίδες γιατί είναι ο πιο κοντινός.....

Δεν κατάλαβα περισσότερο γιατί στην κοπελιά έδωσε κανονικά ρέστα ενώ εμένα έλεγε ψέματα ότι δεν έχει,αφού τα είδα...

αυτό με τα σούπερ ναι...αν πας πρωί πρωί που να τα βρει...αλλά αυτός ανοίγει 6ωρα...

3 χρόνια τώρα είναι μετρημένες οι φορές που έχω πάει με πάνω απο 5euro.

εν τω μεταξύ Θεσσαλονίκη κοντά στον ΟΣΕ ένας γνωστός μου πάει να πάρει εισιτήριο για το αστικό που κάνει 25λεπτα.και του λέει ο περιπτεράς δν σου δίνω...δεν θέλω ψιλά...

δλδ έλεος...

Δημοσ.
Εγώ είχα δώσει κάποτε σε έναν περιπτερά 50ευρω -έχοντας βγει από ταξί γιατί ούτε ο ταρίφας είχε να χαλάσει και γενικά ήταν 4-5 το πρωί οπότε σκατά- και ο μπάρμπας στο περίπτερο μου είπε χαμογελαστός "αυτά που πήρες κάνουν 4 ευρώ, οπότε δώσε μου 4 ευρώ και το πενηντάευρω να το βάλεις στον γκώλο σου".

Εντάξει, όλοι αν ήμασταν σε ένα χώρο 1χ1 για τόσες ώρες θα είχαμε ψυχολογικά, πήγαινε σε κέντρο τύπου για τις εφημερίδες αν δεν μπορείς να το ανεχτείς, και σε ψιλικατζίδικα για τα υπόλοιπα.

Αν δεν του κατεβασες κατω ο,τιδηποτε μπορουσε να κατεβει απο την προθηκη του περιπτερου του αφηνοντας τον να τα μαζευει, πεφτεις πολυ στην υποληψη μου.

---------- Προσθήκη στις 16:28 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:27 ----------

μα με 20euro πήγα...Αν είχα κανένα 100euro εντάξει...Δεν παίρνω τπτ άλλο από αυτόν εκτός από εφημερίδες γιατί είναι ο πιο κοντινός.....

Δεν κατάλαβα περισσότερο γιατί στην κοπελιά έδωσε κανονικά ρέστα ενώ εμένα έλεγε ψέματα ότι δεν έχει,αφού τα είδα...

Γιατι εισαι μικρος και αθωος, προφανως.

Δημοσ.

Δε θέλω να το πιστέψω...

Σκέφτηκα ότι μπορεί να έχει πρόβλημα με τη πάρτη μου...

Είναι λίγο αντί επαγγελματικό πάντως...Δλδ νόμιζα ότι πλέον μόνο μερικοί ταξιτζήδες κάνουν τέτοιες διακρίσεις και παίρνουν την κοπέλα για να κάτσει δίπλα τους...

Αλλά και οι περιπτεράδες;;;

Δλδ τι να κάνω..να στέλνω τη γκόμενα μου να αγοράζει εφημερίδες; :P

Δημοσ.
Δλδ τι να κάνω..να στέλνω τη γκόμενα μου να αγοράζει εφημερίδες; :P

να κλέβεις απο το παγκάρι της εκκλησίας...

μου έχει τύχει και εμένα σε περίπτερo...

μου έχει τύχει ακριβώς το ίδιο που αναφέρει η garnele 20άευρω σε ταρίφα, δεν είχε ρέστα 13€, πάω σε ψιλικατζίδικο γνωστός κιόλας,μου άρχισε τις ιστορίες και μετά απο πολλά ζόρια μου χάλασε...

+ότι για να σου πει ευχαριστώ πρέπει να αγοράσεις πράγματα πάνω απο 10€ αλλά όχι αυτό το thread είναι για τα ρέστα...

Δημοσ.

Παράνομο είναι να αρνηθεί τα χρήματα.

Ή τα παίρνει και δίνει τα ρέστα ακριβώς ή επί τόπου καλείς μπάτσο και τα παίρνει και δίνει τα ρέστα με την απειλή μήνυσης.

Δημοσ.

Να ανοίξει αντιπροσωπεία αυτοκινήτων άμα δε μπορεί...Περίπτερο έχει...

Ένα πακέτο τσιγάρα θα θέλω,μια εφημερίδα,μια σοκολάτα....δε θα θέλω το νέο Nissan Navara :P

Πρέπει όπως κάνουμε λίστα με τα ψώνια από το σούπερ να κάνουμε και για το περίπτερο;

Δεν ξέρω μου φάνηκε πολύ περίεργη η συμπεριφορά...

insomaniak είναι σίγουρο αυτό;

Σκέφτηκα να του το πω αλλά δεν ξέρω...

Δημοσ.

Σύμφωνα με το νόμο είναι υποχρεωμένος να σου δώσει ρέστα. Αλλά κι εσύ γιατί να δίνεις τα λεφτά σου σε έναν απαράδεκτο επαγγελματία; Βρες κανέναν άλλο.

Δημοσ.

Ινσόμνιακ, σοβαρά, θα καθόσουν να κάνεις τέτοιο πράγμα; Δηλαδή να περιμένεις στο περίπτερο να σταματήσει να γελάει ο μπάτσος στην άλλη γραμμή, να καβαλήσει το άλογο-δέλτα-ζήτα-παπάκι και να έρθει να βάλει μια ΤΑΞΗ;;

Προσπαθώ να φανταστώ εκείνο το βράδυ με τον ταρίφα και τον περιπτερά και σφήνα και έναν μπάτσο, νομίζω θα πάθαινα εγκεφαλικό από τα νεύρα.

Δημοσ.

Φίλε μου, πήγαινέ του όχι πεντάλεπτα αλλά μονόλεπτα. Του αχρείου. Κάθε μέρα. Κι ας μη σου δίνει την εφημερίδα. Πήγαινέ του τα. Και όταν και αν σε ρωτήσει, εξηγήσέ του γιατί το κάνεις μπας και βάλει μυαλό.

να κλέβεις απο το παγκάρι της εκκλησίας...

μου έχει τύχει και εμένα σε περίπτερo...

μου έχει τύχει ακριβώς το ίδιο που αναφέρει η garnele 20άευρω σε ταρίφα, δεν είχε ρέστα 13€, πάω σε ψιλικατζίδικο γνωστός κιόλας,μου άρχισε τις ιστορίες και μετά απο πολλά ζόρια μου χάλασε...

+ότι για να σου πει ευχαριστώ πρέπει να αγοράσεις πράγματα πάνω απο 10€ αλλά όχι αυτό το thread είναι για τα ρέστα...

Κακώς, πολύ κακώς. Έπρεπε να του πεις "τόσα έχω, τα θες"; Κι αν ήθελε ας μην τα 'παιρνε...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...