glaer Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Καλησπερα, εχω μια εργασια για την σχολη μου που πρεπει να υλοποιηθει σε C και χρειαζομαι καποιο τροπο ωστε να αποθηκευω τις τιμες που εισαγει στον πινακα ο χρηστης του προγραμματος. πχ εχω ενα μονο διαστατο και ενα δισδιαστατο πινακα: int N[10]; float L[10][10]; και θελω ο χρηστης να εισαγει τις τιμες των Ν(1),Ν(2),...,Ν(10) καθως και των L(1,1),L(1,2),L(1,3),...,L(10,10). Σε παλαιοτερες σημειωσεις της σχολης μου απ'το μαθημα C δεν λεει πουθενα πως γινεται αυτο, και ουτε βρισκω καπου στο google. Φανταζομαι κατι τετοιο: printf("Παρακαλω εισαγετε τιμες για τον πινακα Ν"); printf("Ν(i):"); scanf("..."); που με καποιο τροπο θα επαναλαμβανεται,θα αλλαζει τον αριθμο i (στο N(i)) για διευκολυνση του χρηστη και θα αποθηκευει τις τιμες που εισαγει ο χρηστης για καθε Ν στον πινακα! Δεν ξερω ομως πως γινονται ολα αυτα ουτε αν ειναι καν υλοποιησιμα... Ευχαριστω εκ των προτερων
drm Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Πρέπει να χρησιμοποιήσεις ένα for - loop και την scanf...
karabouzouk... Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 >for (i = 0; i < 10; i++) { printf("Dwse to stoixeio %d tou pinaka N...\n", i, j); scanf("%d", &N[i]); for (j = 0; j < 10; j++) { printf("Dwse to stoixeio %d,%d tou pinaka L...\n", i, j); scanf("%f", &L[i][j]); } }
xania4ever Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2010 Εύκολο είναι ρε φίλε αυτό με ένα loop που αλλάζει το i...αποκλείεται να μην το είπατε...
npapak Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2010 Αν σκεφτείς ότι στις περισσότερες σχολές κάτι τέτοια τα θεωρούν δεδομένα...
glaer Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2010 Εύκολο είναι ρε φίλε αυτό με ένα loop που αλλάζει το i...αποκλείεται να μην το είπατε... μπορει και να το ειπαμε αλλα μετα απο 3 χρονια ειναι δυσκολο να θυμασαι τι εχει ειπωθει στην αιθουσα...Στις σημειωσεις παντως δεν υπηρχε κανενα τετοιο παραδειγμα! Αν σκεφτείς ότι στις περισσότερες σχολές κάτι τέτοια τα θεωρούν δεδομένα... και οντως μπορει να τα θεωρουνε αλλα κακως γιατι μπορει καποιος(ανωμαλος)φοιτητης σαν κ εμενα να περασε σε σχολη πληροφορικης απο θετικη κατευθυνση και να μπηκε μην εχοντας καμια ιδεα για προγραμματισμο Ευχαριστω ολους παιδια για το ενδιαφερον το εκανα και τρεχει μια χαρα!! ---------- Προσθήκη στις 03:09 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 02:34 ---------- Μηπως ξερει καποιος να μου πει πως γινεται να υλοποιηθει αυτη η πραξη στην C?
virxen75 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2010 #include <math.h> //φτιάξε μία συνάρτηση να υπολογίζει το παραγοντικο--->double paragontiko(int i){} //=========================== C Σ ----> i=0 double sum=0; for(int i=0;i<C;i++){ sum+=(pow(F,i)/paragontiko(i)); } //============================ double arithmitis=pow(F,C)/paragontiko©; double P=(arithmitis/sum); πιστεύω να το έγραψα σωστά
p_under Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2010 Αν σκεφτείς ότι στις περισσότερες σχολές κάτι τέτοια τα θεωρούν δεδομένα... αυτο ειναι ενα πολυ κακο φαινομενο. γενικα με τις σχολες πληροφορικης .
Aztec Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2010 αυτο ειναι ενα πολυ κακο φαινομενο. γενικα με τις σχολες πληροφορικης . Συγνώμη βρε παιδιά δηλαδή τι θέλετε να πουν στην σχολή. Να σας πουν τα πάντα δεν γίνεται. Σας μαθαίνουν να σκέφτεστε . σας μαθαίνουν τα εργαλεία και μετά θεωρούν πως είναι ικανός ο καθένας να βρει λύση σε αυτό που θέλει να κάνει. Αρχικά με κακό κώδικα λόγω απειρίας αλλα θα παίζει. Ας πούμε όσον αφορά το παραγοντικό δεν το λένε στην σχολή πως υλοποιείται αλλα κάποιος που ξέρει τι είναι το παραγοντικό και τα βασικά του προγραμματισμού μπορεί να το υλοποιήσει μέσα σε 5 λεπτά. Το θέμα δεν είναι να σου δίνουν λύσεις αλλα να τις βρίσκεις ο ίδιος.
npapak Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2010 Συγνώμη βρε παιδιά δηλαδή τι θέλετε να πουν στην σχολή. Να σας πουν τα πάντα δεν γίνεται. Σας μαθαίνουν να σκέφτεστε . σας μαθαίνουν τα εργαλεία και μετά θεωρούν πως είναι ικανός ο καθένας να βρει λύση σε αυτό που θέλει να κάνει. Αρχικά με κακό κώδικα λόγω απειρίας αλλα θα παίζει. Ας πούμε όσον αφορά το παραγοντικό δεν το λένε στην σχολή πως υλοποιείται αλλα κάποιος που ξέρει τι είναι το παραγοντικό και τα βασικά του προγραμματισμού μπορεί να το υλοποιήσει μέσα σε 5 λεπτά. Το θέμα δεν είναι να σου δίνουν λύσεις αλλα να τις βρίσκεις ο ίδιος. Δεν είναι ακριβώς έτσι... Είναι καθαρά θέμα καθηγητή... Υπάρχουν αυτοί που τα εξηγούν όλα γιατί πιστεύουν ότι όλοι είναι στο χαμηλότερο επίπεδο, και άλλοι που δεν εξηγούν τίποτα γιατί νομίζουν ότι όλοι τα ξέρουν...
Aztec Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2010 Όσον αφορά τα παραγοντικό σε συνέχεια του κώδικα του Virxen75 Χωρίς αναδρομή double factorial(int n){ double fact=1; for (int i=1;i<=n;i++) { fact=fact*i; } return fact; } Με αναδρομή double factorial(int n) { if (n<=1) return(1); else n=n*factorial(n-1); return(n); }
p_under Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2010 Δεν είναι ακριβώς έτσι...Είναι καθαρά θέμα καθηγητή... Υπάρχουν αυτοί που τα εξηγούν όλα γιατί πιστεύουν ότι όλοι είναι στο χαμηλότερο επίπεδο, και άλλοι που δεν εξηγούν τίποτα γιατί νομίζουν ότι όλοι τα ξέρουν... ετσι ακριβως. οταν εχει απαιτηση ο καθηγητης να ξερουν ολοι τι ειναι το southbridge σε μαθημα αρχιτεκτονικης κ ο ασχετος ( εχω λογω που το λεω ) δεν εχει ανοιξει εναν υπολογιστη να μας το δειξει τι να του πεις ? κ καλα μερικοι που ασχολουνται οι αλλοι ? οι κοπελες ? δεν ειναι ετσι τα πραγματα .δεν απαιτω σε μαθημα java να μου πει τι ειναι το int αλλα στην c ειναι υποχρεωμενος .
Aztec Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2010 Ναι αλλα σίγουρα στον προγραμματισμό τουλ. εκεί που σπούδασα εγώ υπήρχαν εργασίες που έδιναν τα απαραίτητα για να ξεκινήσει κάποιος και να κατανοήσει έννοιες. Απο εκεί και πέρα ήταν καθαρά θέμα του φοιτητή να κάτσει να ασχοληθεί. Συμφωνώ ότι είναι και θέμα καθηγητή φυσικά.
tespa_2002 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2010 οι κοπελες ? Ε;;; Εσύ με το πουλί το ανοίγεις το κουτί; Μπορείς να χρησιμοποιείς και κατσαβίδι ξέρεις (αστειεύομαι ;-) )
p_under Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2010 Ε;;; Εσύ με το πουλί το ανοίγεις το κουτί; Μπορείς να χρησιμοποιείς και κατσαβίδι ξέρεις (αστειεύομαι ;-) ) η σχολη μου εχει γυναικειο ποσοστο 1/7 σχεδον . ποσες νομιζεις οτι ξερουν το p54 πχ ? εκτος απο την δικια μου που της κανω μαθηματα . ---------- Προσθήκη στις 14:21 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:20 ---------- Ε;;; Εσύ με το πουλί το ανοίγεις το κουτί; Μπορείς να χρησιμοποιείς και κατσαβίδι ξέρεις (αστειεύομαι ;-) ) ειναι βιδες που δεν χρειαζονται κατσαβιδι μαν .. σορρυ για τα συνεχομενα off topic .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.