Προς το περιεχόμενο

προβλημα dvdrw, τροφοδοτικου ή κατι αλλο???

dante14023

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ξεκινησα χθες να εγκαταστησω ενα παιχνιδι το οποιο ειναι σε dual layer dvd....

ολα πηγαιναν καλα και η εγκατασταση ειχε φτασει στο 72-73% περιοπυ οταν και το dvdrw σταματησε να διαβαζει με αποτελεσμα να μου πεταξουν τα windows 7 παραθυρο "installation failed" και οτι δεν υπαρχει το αρχειο data ή αφαιρεσα το dvd...

ξαναπροσπαθησα να το εγκαταστησω αλλα μια δεν ξεκινουσε το autorun, μια δεν διαβαζε καθολου το dvd.... τα windows παντως λενε οτι το dvdrw λειτουργει κανονικα....

να προσθεσω οτι το dvdrw μου ειναι το sony nec optiarc AD7170s...

ειπα να αλλαξω το dvdrw με του αδερφου μου που εχει ενα καινουργιο lg (δεν θυμαμαι ακριβως μοντελο...)

συνδεσα το lg στον υπολογιστη μου αφαιρωντας το optiarc και πηγα να τον ανοιξω... δεν ανοιγε καθολου... η μαλλον ζοριζοταν να ανοιξει καθως λειτουργουσε για 1-2 δευτερολεπτα και μετα ξαναεκλεινε.... με λιγα λογια φαινοταν οτι δεν ειχε αρκετη ισχυ για να λειτουργησει το pc... πως γινεται αυτο?? ιδιο ρευμα δεν παιρνουν και τα 2?

αφου δεν γινοταν να δοκιμασω το lg στο δικο μου Pc ειπα να δοκιμασω το optiarc στου αδερφου μου... το συνδεσα και επαιζε κανονικα... διαβασε το ιδιο dvd κανονικα αλλα δεν προχωρησα την εγκατασταση λογω ελλειψης χωρου στον σκληρο....

ξανασυνδεω το optiarc στο δικο μου pc στην θεση του lg και ξαναπροσπαθησα την εγκατασταση... προχωρησε κανονικα μεχρι το 87-88% περιπου οπου και ξανακολλησε εμφανιζοντας το ιδιο παραθυρο με πριν.....

εχετε καμια ιδεα τι παιζει?? το τροφοδοτικο κολλαει με το ολο ζητημα διοτι μαλλον ειναι καιρος να αλλαχτει αφου ακομα και εναν hd επιπλεον που προσπαθησα να συνδεσω παλαιοτερα, ζοριζοταν παλι να ανοιξει και σκεφτομαι μηπως αυτο ειναι που επηρεαζει και το dvdrw....

sorry για το μεγαλο post και καθε ιδεα καλοδεχουμενη..... :-)

Δημοσ.

Είναι αστεία η ισχύς που χρειάζεται το DVDRW, οπότε κάπως δύσκολο να φταίει το psu.

Στο Lg που δοκίμασες, τσέκαρε αν είναι σωστά τα jumper καλώδια / primary-slave κλπ. (αν μιλάμε για IDE).

Στο δικό σου δοκίμασε firmware update αν υπάρχει νεότερο.

Το cd του παιχνιδιού είναι σε καλή κατάσταση;

Σου έχει ξαναπαρουσιάσει το DVDRW ανάλογα προβλήματα ανάγνωσης;

Μία άλλη λύση είναι να φτιάξεις ένα iso του παιχνιδιού με το poweriso π.χ, και να το κάνεις install εικονικά.

Δημοσ.

οτι ειναι αστεια η ισχυς το ξερω.... ποσο μαλλον απο την στιγμη που δεν ειχα και τα 2 συνδεμενα ταυτοχρονα... δηλαδη δεν υπηρχε προσθετη καταναλωση απο κατι (+ οτι δοκιμασα και με το front panel μου εκτος ρευματος μηπως και δουλευε αλλα δεν....)

απλως επειδη τωρα τελευταια το τροφοδοτικο κανει καποιες "τσαχπινιες" οπως πχ οταν ανοιγω καποιες φορες το pc κανει διακοπες ανα 1-2 δευτερολεπτα (οπως μετα απο διακοπη ρευματος που δεν ξεκιναει αμεσως, αλλα αυτο συμβαινει χωρις να εχει γινει διακοπη ρευματος και 2-3 φορες μαζεμενες...) και δεν ξερω μηπως επηρεαζοταν καθολου και το dvdrw λογω αυτου...

το lg οπως και το optiarc ειναι sata, οι συνδεσεις εγιναν κανονικα, οπως επισης αλλαξα και καλωδια sata για να αποκλεισω και οποιο θεμα καλωδιου....

το Firmware ειναι το τελευταιο, το dvd ειναι ολοκαινουργιο....

οσο για παλαιοτερα προβληματα αναγνωσης δεν θυμαμαι κατι.... κατι προβληματα στην εγγραφη θυμαμαι (κυριως σε dual layer dvd που δεν καταφερε να τα γραψει με επιτυχια και πιο προσφατα ενα καμενο dvd....) αλλα δεν ειχα δωσει και ιδιαιτερη προσοχη...

EDIT: μολις δοκιμασα και με poweriso αλλα γυρω στο 22% της διαδικασιας πεταξε παραθυρο που λεει: the request could not be performed because of an I/O devise error.... φανταζομαι το dvdrw?

EDIT No2: δοκιμασα με το poweriso και στο pc του αδερφου μου με το lg dvdrw.... εβγαλε ακριβως το ιδιο error.... wtf?

καμια ιδεα?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...