Προς το περιεχόμενο

Μπορώ να μοιράσω internet απο Win7 σε XP μέσω 2ης NIC;

Sadako

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα σύστημα, που έχει πάνω Windows 7 Ultimate 64-bit. αυτό το σύστημα έχει 2 onboard lan κάρτες. Η μία απο αυτές είναι συνδεμένη στο router μου, από όπου παίρνει ίντερνετ.

Έχω και ένα δεύτερο μηχάνημα, το οποίο έχει πάνω Windows XP Pro SP3 32-bit. Σε αυτό το δεύτερο μηχάνημε θέλω να δώσω ίντερνετ, οπότε σκέφτηκα, αντί να μπλέξω switch στην υπόθεση (δυστυχώς το router που έδινε τότε η Tellas έχει μόνο μια ethernet port απο πίσω), να χρησιμοποιήσω την δεύτερη onboard lan του "καλού" μου μηχανήματος..

Μπορώ να το κάνω σε μηχάνηματα που τρέχουν διαφορετική έκδοση windows; Και αν ναι, πως;

Ευχαριστώ..

Δημοσ.

Μπορεις να δωσεις Internet με cross over καλοδυο δικτυου

Μολις το σινδεσεις βαζεις:

Pc 1

Διευθηνση Ip:192.168.2.1

Μασκα υποδυκτιου:255.255.255.0

Προεπηλεγμενη πυλη:192.168.2.1

Προτιμομενος διακομηστης dns:Ο διακομηστης dns ειναι διαφορετικος σε καθε παροχεα και ειναι απαρετητος να τον βαλεις για να παρει Internrt το 2ο pc(π.χ. στην οtenet ειναι 195.170.0.1)

Εφεδρικος διακομηστης dns:Ο Εφεδρικος διακομηστης dns ειναι διαφορετικος σε καθε παροχεα και ειναι απαρετητος να τον βαλεις για να παρει Internrt το 2ο pc(π.χ. στην οtenet ειναι 195.170.0.2)

Pc 2

Διευθηνση Ip:192.168.2.2

Μασκα υποδυκτιου:255.255.255.0

Προεπηλεγμενη πυλη:192.168.2.1

Προτιμομενος διακομηστης dns:Ο διακομηστης dns ειναι διαφορετικος σε καθε παροχεα και ειναι απαρετητος να τον βαλεις για να παρει Internrt το 2ο pc(π.χ. στην οtenet ειναι 195.170.0.1)

Εφεδρικος διακομηστης dns:Ο Εφεδρικος διακομηστης dns ειναι διαφορετικος σε καθε παροχεα και ειναι απαρετητος να τον βαλεις για να παρει Internrt το 2ο pc(π.χ. στην οtenet ειναι 195.170.0.2)

Με λιγη αναζητηση που εκανα στο google βρηκα αυτο για το dns server της tellas:

http://www.theinternetworld.org/forums/showthread.php?t=259

Tellas

Primary DNS: 62.169.194.17

Secondary DNS: 62.169.194.18

http://www.tellas.gr

Δημοσ.

Αχά.. Είχα μελετήσει λίγο παλιά για δίκτυα, αλλά είχα ξεχάσει ότι για αυτήν την περίπτωση θέλει cross-over καλώδιο και δεν κάνει το απλό.. Ευχαριστώ πολύ που μου το θύμισες..

Μόλις πάρω, θα το δοκιμάσω και θα γράψω λεπτομέρειες..

Ευχαριστώ..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...