Nektarios777 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Καλημέρα μήπως γνωρίζει κάποιος αν γίνεται ενώ είμαι ασφαλισμενος στο ΙΚΑ να ανοίξω βιβλία στο ΤΕΒΕ για να κόβω παροχής υπηρεσιών αλλά να μείνω ασφαλισμενος στο ΙΚΑ και αν το κάνω αυτό μη με ρημαξει η εφορία Αποστολή από iPhone με το Insomnia.app
Xdanger Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 μπορείς, αν είσαι νέος ασφαλισμένος (μετά το 1993) παίρνεις απαλλαγή από το τεβε
platongr Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2010 Θα πρέπει να πληρώνεις στο ΤΕΒΕ μειωμένες εισφορές (βγαίνει δηλαδή η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη). Δεν ξέρω αν ισχύει η απαλλαγή 100%. Πάντως, θα πρέπει σίγουρα το εισόδημα που θα έχεις από την εργασία που έχεις το ΙΚΑ να είναι μεγαλύτερο από αυτό που θα έχεις με την εργασία στο ΤΕΒΕ.
black_widow Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2010 O αδερφός μου ως νέος ασφαλισμένος πήρε απαλλαγή από ΤΕΒΕ ( συμμετοχή σε προσωπική Ο.Ε.). Όπως σου είπανε και πιο πάνω η ενταξή στην αντίστοιχη φορολογική κλίμακα εξαρτάται από το ποσοστό συμμετοχής στο συνολικό εισόδημα της μισθωτής εργασίας και το αντίστοιχο ποσοστό συμμετοχής του ελεύθερου επαγγέλματος, δηλαδή θα χαρακτηριστείς ανάλογα με τα ποσά ως μισθωτός ή ελεύθερος επαγγελματίας και θα μπεις στην αντίστοιχη κλίμακα . Δες και εδώ να δεις τις φορολογικές κλίμακες: http://www.e-forologia.gr/cms/viewContents.aspx?id=535 Μιλάμε πάντα για ό,τι ισχύει μέχρι τώρα, εγώ θα σου πρότεινα να περιμένεις να ανακοινώσει πρώτα η κυβέρνηση τα φορολογικά μέτρα και μετά βλέπεις τι κάνεις.
skantzoxoiraki Δημοσ. 15 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2010 Να ρωτήσω και εγώ κάτι επί αυτού; Κάποιος που τελείωσε τις σπουδές του 25χρονών,[την περίοδο των σπουδών του απέκτησε ένσημα σαν ιδιωτικός υπάλληλος για 2 βδομάδες μόνο, δηλαδή αυτά έχει όλα και όλα μετα δε ξαναδούλεψε πουθενά με ένσημα] και τώρα θέλει να γραφτεί στο ΤΕΒΕ να γίνει ελεύθερος επαγγελματίας για να κόβει δελτίο παροχής υπηρεσιών, γίνεται ενώ θα είναι ελεύθερος επαγγελματίας να βρει κάπου δουλειά σαν ιδιωτικός υπάλληλος και να έχει ΙΚΑ ταυτόχρονα; Κάθε γνώμη θα ήταν χρήσιμη!
sugata Δημοσ. 15 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2010 Γίνεται και παραγίνεται. Ρώτα λογιστή όμως, θα σου πει επακριβώς τι μπορεί να κάνει.
paschalia Δημοσ. 15 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2010 Να ρωτήσω και εγώ κάτι. Αν κάποιος είναι ασφαλισμένος στον ΟΓΑ,μπορεί να ανοίξει επιχείρηση και άρα να ασφαλιστει και σε ΤΕΒΕ ? Ή θα πρέπει να φύγει από το ένα ταμείο και να πάει στο άλλο ?
skantzoxoiraki Δημοσ. 15 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2010 Γίνεται και παραγίνεται.Ρώτα λογιστή όμως, θα σου πει επακριβώς τι μπορεί να κάνει. Ευχαριστώ!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.