Προς το περιεχόμενο

Ασυμβατότητα μνημών.

d3m0n

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν καλησπέρα,

Η DFI έφυγε για rma(μας άφησε χρόνους),μετά από πέδεμα κατέληξα με μια P5E3 Pro στα χέρια με την οποία παίζει ασυμβατότητα με τις μνήμες μου ( http://www.corsair.com/_datasheets/TWIN3X2048-1600C7DHXIN.pdf )

Είμαι 100% σίγουρος γιατί για να μπουτάρω windows πρέπει να δώσω παραπάνω ρεύμα σε ram και Nb.Όμως είμαι unstable και κάθε τρεις και λίγο χρειάζεται παραπάνω ρεύμα.Π.χ. τώρα είμαι στα 1333MHz με 1.86V και 9άρια και παλι @@.

Memtest(bootable) τρώω restart στα πρώτα 3 δευτερόλεπτα.

(Εννοείται τελευταίο bios περασμένο)

Και τα ερώτηματα είναι τα εξής:

1)Υπάρχει κάποιος τρόπος να το αντιμετωπίσω,γιατί υπάρχει και οικονομική κρίση.

2)Αν τελικά πάρω καινούργιες μνήμες,πως θα σιγουρευτώ ότι θα τις υποστηρίζει,γιατί και τις λίστες συμβατότητας στην Asus έχουν να την ενημερώσουν κάτι χρόνια.

Υ.Γ. Οι μνήμες δεν έχουν πρόβλημα έχουν περάσει 4 ώρες memtest σε άλλο pc χωρίς κανένα πρόβλημα.

Δημοσ.

1 dimm / stock ρεύματα και Mhz / γενναίο nb voltage και άρχισε να ψάχνεις για βολικό tRFC - παίξε και με κανένα άλλο strap/divider & good luck :-)

(ναι - το link έχει "..." )

Δημοσ.

Fixed το link.

Όμως με ένα dimm δεν κάνουμε δουλειά σε Windows 7 64bit άμα το εννοείς για 24/7.

Τώρα που είμαι και με τα 4 dimm είμαι στα 1333MHz,1.86V,CL9,nb 1.4V και δεν βοηθάει.Και να παίξω με tRFC και να τις σταθεροποιήσω,εγώ θέλω να κλοκάρω και λίγο τον επεξεργαστή δεν χρυσοπλήρωσα αυτές τις μνήμες για να παίζω με Cl9 και στοκ.

Αν έχει κάποιος υπ΄ όψην του κανά σετάκι 2x2Gb μέχρι 150€ που να παίζει σίγουρα με το board,ας το πει γιατί μάλλον δεν το γλιτώνω το "ξήλωμα".

Δημοσ.

Εχω τις ιδιες μνημες ακριβως και αντιμετωπιζω το ιδιο προβλημα απο τοτε που τις πηρα.Η mobo μου ειναι asus P5Q3.Στα 1600mhz δν καταφερα ποτε να το κανω stable

Δημοσ.

Πράγματι μου ΄κοψε τα πόδια,πάντως στην dfi δούλευαν άψογα και σε στοκ και overclocked.Άρα κάτι παίζει με τις asus και να φανταστείς ότι από το πιστωτικό ήθελα να πάρω την P5Q3,και θα είχα τα ίδια χάλια.

Δεν το εννοούσα για 24/7 το ένα dimm, απλά προς απλούστευση της διερεύνησης... αν και ο #5 μάλλον σου έκοψε τα πόδια :/

Και να βρω την "χρυσή τομή" με το 1 όταν θα μπουν και τα 4 πάλι θα πρέπει να αλλάξουν τα ρεύματα και οι ρυθμίσεις οπότε τσάμπα κόπος.

Τελικά έτσι όπως το βλέπω θα το βάλω το χέρι στην τσέπη,γιατί για μένα η σταθερότητα είναι το παν σε ένα σύστημα.

Οποιαδήποτε πρόταση για αξιοπρεπείς μνήμες ευπρόδεκτη ( Budget 150€ ).

Δημοσ.
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.555803

-θα παίξουν στην "ιδιόρρυθμη" μητρική;

-Who knows :-(

goggle thoroughly πρώτα ;)

Γαμώτο με αυτές τις μνήμες δεν θα μπορώ να βάλω το Dominator fan:p ( ή θα μπορώ; )

Τέλος πάντων θα τις κοιτάξω να δω τι μέρος του λόγου είναι...

Δημοσ.

Δαίμων αν τους πεις ότι υπάρχει ασυμβατότητα μνημών με την μητρική που σου δώσαν, δεν νομίζω να σου αρνηθούν αλλάγή της.

Δημοσ.

Ωραία και πες ότι μου κόβουν πιστωτικό,υπάρχουν 2 "προβλήματα":

1)Ότι το πλαίσιο δεν έχει καμιά μητρική της προκοπής αυτή την στιγμή μέχρι 150€.

2)Ότι ο Dark_Lunacy με τις ίδιες μνήμες αντιμετωπίζει ίδιο ακριβώς πρόβλημα με άλλη μητρική που σημαίνει ότι αυτές οι μνήμες είναι δύστροπες και δεν τους αρέσουν οι Asus motherboards.Και το λέω αυτό γιατί μπορεί να πάρω μια άλλη asus ή οποιαδήποτε άλλη και να έχω πάλι "θέματα".

Αν και είναι αρκετά καλές μνημούλες,μάλλον ήρθε η ώρα να τις αποχωριστώ...

Δημοσ.

Στο μαγαζί δεν έχουν τίποτα άλλο εκτός από αυτές που έχουν στο site τους; Κάνε καμια γύρα.(όντως σε DDR3 τίποτα, αλλά θυμάμαι ότι είχαν DFI πριν λίγες μέρες). Κρίμα να δώσεις τις Corsair D9GTR + να δώσεις κι'άλλα χρήματα για μνήμες, δεν θα ξαναβρείς σαν και αυτές ;). Οι συγκεκριμένες παίζουν σε πολλές Asus πάρα πολύ καλά ;).

Δημοσ.

Και οι 2 ξέρουμε καλά ότι τα GTR πάνε ΠΟΛΥ καλά( ειδικά εσύ με τις CSX ) και δεν θέλω πραγματικά να τις αποχωριστώ δεδομένου ότι τις έχω χρυσοπληρώσει,αλλά πάει 2μηνο που παιδεύομαι και θέλω να ξεμπερδεύω...

Τέλος πάντως θα ρίξω κανά τηλέφωνο σε κανά πλαίσιο να δω αν παίζει τίποτα της προκοπής και ενημερώνω.

Thnx σε όλους guys.:-)

( Εντομεταξύ η γκαντεμιά μου μια DFI UT που είχα πάρει είχε άλλο πρόβλημα rma και αυτή για αυτό ξανα-κατέληξα με την P5E.:-( )

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...