Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Να ρωτήσω, παίζει να πάω εγώ σε ένα καθηγητή που έχω άριστους βαθμούς στο μάθημα του και να του ζητήσω έτσι στο ξετσούτσουνο να αναλάβω ένα τέτοιο πρότζεκτ μιας και την όρεξη και τις γνώσεις (θαρρώ πως) έχω? Η πρέπει να περιμένεις αναγκαστικά μέχρι την πτυχιακή σου για να ασχοληθείς?

Καλό είναι να πας με μια πρόταση έστω και ψιλοφλού. Όχι πως θα πείραζε να πας και να πεις "ψήνομαι να κάνουμε κάνα πέηπερ, έχετε καμιά ιδέα περί του what's hot τώρα;". Δεν ξέρω και τι ακριβώς σπουδάζεις, αλλά συνήθως όπως είπε και ο blond, πρέπει να είναι κάτι που εισάγει κάτι νέο, όχι καινοτόμο ή που αλλάζει τον κόσμο, κάτι που δεν ξέρουμε ήδη, ακόμα και αν είναι μια μπούρδα πρακτικά (η πλειοψηφία των paper είναι έτσι). Το θέμα είναι πως για κάποιον σαν εμάς, που δεν είμαστε σε ερευνητικό ινστιτούτο ξερωγώ, αυτό μεταφράζεται συνήθως σε "θα πιάσω κάτι που έχει ήδη γίνει και θα το προσεγγίσω αλλιώς". Θα είναι μετα-ανάλυση; Bayesian approach στατιστικώς; Δεν έχω ιδέα, εκεί πας και το συζητάς με έναν καθηγητή που ξέρεις πως το ψάχνει λίγο παραπάνω για το τι υπάρχει. Και προφανώς δεν είναι ανάγκη να περιμένεις ως την πτυχιακή, στην ουσία αυτό δεν έχει καν σχέση με τη σχολή, απλώς είναι βολικό για σένα η πτυχιακή σου να βγάλει και paper, καθαρά πρακτικά, με ένα σμπάρο κτλ.

υγ, δε θέλω να γυρίσω Ελλάδα.

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Άρα αν κυνηγας τέτοιο θέμα πρεπει να ρωτήσεις καθηγητές σου και αυτοί θα σου πούνε τι παίζει και ποιές απο τις διπλωματικές είναι τέτοιες και αν έχουν σκοπό να σε στηρίξουν.

Ναι, ήλπιζα πριν την πτυχιακή να κάνω κάτι. Γνωρίζω ότι δεν πάω για τίποτα εξαιρετικό, ούτε ότι είναι ένα θέμα το σκέφτομαι σήμερα, το κάνω αύριο, δημοσιεύεται μεθαύριο, απλά και σαν συνεργάτης να έμπαινα κάπου δεν θα με πείραζε, απλά για την εμπειρία. Να δω πως γράφεται ένα πέιπερ, πως γίνεται η όλη έρευνα και διαδικασία κτλ.

Δεν έχω ιδέα, εκεί πας και το συζητάς με έναν καθηγητή που ξέρεις πως το ψάχνει λίγο παραπάνω για το τι υπάρχει. Και προφανώς δεν είναι ανάγκη να περιμένεις ως την πτυχιακή, στην ουσία αυτό δεν έχει καν σχέση με τη σχολή, απλώς είναι βολικό για σένα η πτυχιακή σου να βγάλει και paper, καθαρά πρακτικά, με ένα σμπάρο κτλ.

υγ, δε θέλω να γυρίσω Ελλάδα.

Οικονομικά σπουδάζω. Γι' αυτό που λες στην πρώτη σειρά σας ρώτησα, να δω αν είναι standard procedures του πως το κυνηγάς ή αν απλά πιάνεις τον καθηγητή τσακ μπαμ και του το ξεφουρνίζεις. Επειδή τώρα πέφτει εξεταστική θα αναβάλλω την επίσκεψη, σκέφτομαι για πιο μετά αν και λόγω του αντικειμένου της σχολής δεν περιμένω κάτι χειροπιαστό. Το πολύ όπως λες καμιά στατιστική. Θα πάω καλού κακού.

ΥΓ Θέλω να πάω Γερμανία/Ελβετία. Οπωσδήποτες.

Δημοσ.
Είμαι φοιτητής σε ΤΕΙ πληροφορικής και αν και έχω καιρό ακόμα για να τελειώσω τη σχολή θα ήθελα να ρωτήσω τα ακόλουθα:

1)Μέχρι πόσο πρέπει να είναι ο βαθμός πτυχίου για να έχεις πρόσβαση σε μεταπτυχιακά;

2)Ισχύει η φήμη ότι οι απόφοιτοι των ΤΕΙ δεν προτιμούνται τόσο εύκολα για συμμετοχή σε μεταπτυχιακά σε Ελληνικά ΑΕΙ;

3)Το θέμα και η ποιότητα της πτυχιακής μπορούν να αυξήσουν τη πιθανότητα επιλογής ενός υποψηφίου;

4)Σε ποιες ειδικότητες πληροφορικής αξίζει να κάνει κάποιος μεταπτυχιακό;

5) Τι περιλαμβάνει η διαδικασία της συνέντευξης;

1. Από 6.5 και πάνω στα περισσότερα.

2. Ισχύει όπως ισχύει το ίδιο και για απόφοιτους από πανεπιστήμια του εξωτερικού. Σνομπαρία μεγάλη σχεδόν σε όλες τις συνεντεύξεις που πήγα.

3. Σαφώς, φυσικά και πάντα.

4. Το software engineering έχει και θα έχει ΠΑΝΤΑ λεφτά. Αν σου αρέσει να γράφεις κώδικα είναι η ιδανική επιλογή. Αν ΔΕΝ σου αρέσει μην τολμήσεις να ασχοληθείς, θα πήξεις και θα το σιχαθείς το επάγγελμα.

5. Μουχαμπέτι με κάνα δυό καθηγητές. Κουβεντούλα σχετικά σε χαλαρά επίπεδα.

Σε εμένα μέτρησε πάρα πολύ η εργασιακή εμπειρία και το γεγονός πως χρησιμοποιώ καθημερινά τεχνολογίες στο software engineering που οι καθηγητές της συνέντευξης μετά βίας είχαν ακούσει.

ΥΓ: Είμαι στο μεταπτυχιακό Δικτυοκεντρικών Συστημάτων στο ΠΑ.ΠΕΙ και εχω κανονικό πτυχείο από το University of Aberdeen στο Software Engineering με βαθμό 14,5/20 (εμάς ήταν στα 20).

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Γεια σας,

έχω αρχίσει εδώ και λίγες μέρες να στέλνω αιτήσεις για το μεταπτυχιακό που θέλω να κάνω τον επόμενο χρόνο. Έχω αποφητήσει από τει πληροφορικής και με ΜΟ ~6.8 οι επιλογές μου δεν είναι πάρα πολλές.

Ενδιαφέρομαι για software engineering και τα πανεπιστήμια που σκέφτομαι να δηλώσω είναι:

University of Glasgow

University of Kent

Edinburgh Napier University

Oxford Brookes University

University of Durham

Έχει κάποιος να προτείνει κάτι άλλο?

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Γεια σας,

έχω αρχίσει εδώ και λίγες μέρες να στέλνω αιτήσεις για το μεταπτυχιακό που θέλω να κάνω τον επόμενο χρόνο. Έχω αποφητήσει από τει πληροφορικής και με ΜΟ ~6.8 οι επιλογές μου δεν είναι πάρα πολλές.

Ενδιαφέρομαι για software engineering και τα πανεπιστήμια που σκέφτομαι να δηλώσω είναι:

University of Glasgow

University of Kent

Edinburgh Napier University

Oxford Brookes University

University of Durham

Έχει κάποιος να προτείνει κάτι άλλο?

Ευχαριστώ

επειδή θέλω να πιστεύω πως θα είμαι στην ίδια κατάσταση του χρόνου αυτό τον καιρό εγώ, αν μπορείς δώσε περισσότερες πληροφορίες και τι ακριβώς πρέπει να κάνεις τελικά

Δημοσ.

Για μένα το μεταπτυχιακό δεν αξίζει τα λεφτά του, καλύτερα να ξεκινήσει κάποιος κατευθείαν για διδακτορικό μιας και μπορεί να κάνει τα ίδια μαθήματα σαν προαπαιτούμενα αλλά τσάπα και ακόμα και αν σταματήσει στην πορεία τουλάχιστον θα του μείνει το μεταπτυχιακό. Απλά έτσι είναι πολύ πιο δύσκολο να σε δεχτούν. (προσωπικά το μετάνιωσα που δεν το έκανα έτσι κ τα έσκασα χωντρά...)

Δημοσ.

επειδή θέλω να πιστεύω πως θα είμαι στην ίδια κατάσταση του χρόνου αυτό τον καιρό εγώ, αν μπορείς δώσε περισσότερες πληροφορίες και τι ακριβώς πρέπει να κάνεις τελικά

καταρχάς πρέπει να βρεις πιο μεταπτυχιακό σε ενδιαφέρει και στη συνέχεια να ψάξεις ένα πανεπιστήμιο.

Η λίστα με τα πανεπιστήμια υπάρχει στο ίντερνετ πχ guardian

Σε κάθε πανεπιστήμιο αναφέρει τι απαιτείται για την αίτηση.

Συνήθως personal statement, μεταφρασμένο πτυχίο και αναλυτική, πιστοποίηση αγγλικών και 2 συστατικές επιστολές.

Για μένα το μεταπτυχιακό δεν αξίζει τα λεφτά του, καλύτερα να ξεκινήσει κάποιος κατευθείαν για διδακτορικό μιας και μπορεί να κάνει τα ίδια μαθήματα σαν προαπαιτούμενα αλλά τσάπα και ακόμα και αν σταματήσει στην πορεία τουλάχιστον θα του μείνει το μεταπτυχιακό. Απλά έτσι είναι πολύ πιο δύσκολο να σε δεχτούν. (προσωπικά το μετάνιωσα που δεν το έκανα έτσι κ τα έσκασα χωντρά...)

το μεταπτυχιακό δε το κάνω εγώ προσωπικά για να συνεχίσω για διδακτορικό. Αλλά και πάλι αυτή να ήταν η επιλογή μου, μπορείς πιο εύκολα να βρεις χρηματοδοτούμενο διδακτορικό αν έχεις κάνει το μεταπτυχιακό στην Μ. Βρετανία σε σύγκριση με το αν έψαχνες από εδώ που είναι σχεδόν αδύνατο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...