Προς το περιεχόμενο

Ποσο πάει αναβαθμιση Ram στο Mac mini

aris1986

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επειδη σκεφτομαι να παρω ενα mac mini με 2,26 και 2 Gb Ram για πολλους λογους αλλα και για εξοικονόμιση χωρου ξερει κανεις ποσο πάει η αναθάθμιση στα 3 ή 4 GB?To xω υποψιν στα προσεχως

Δημοσ.

δώσε καλύτερα 200 ευρώ παραπάνω να πάρεις το καλό (2.53 ghz, 4gb ram ,320 hdd). ενω και στην αναβαθμηση τα ιδια λεφτα θα δωσεις χωρις να εχεις την cpu και τον σκληρο...

Δημοσ.
δώσε καλύτερα 200 ευρώ παραπάνω να πάρεις το καλό (2.53 ghz, 4gb ram ,320 hdd). ενω και στην αναβαθμηση τα ιδια λεφτα θα δωσεις χωρις να εχεις την cpu και τον σκληρο...

ελα ντε καλα λες!Ε θα το ''αναβαλω'' για αλλον εναν μηνα ακομα να το παρω ντουκου!Αντε να δωσω προκατ. και λιγες δοσεις

Δημοσ.

Για καθίστε να δούμε τις τιμές:

Αν πάρεις το ακριβό Mac Mini (2.53GHz, 4GB RAM, 320GB HDD-5400rpm) θα δώσεις 789 euro.

Αν πάρεις το φθηνό Mac Mini (2.26GHz, 2GB RAM, 160GB HDD-5400rpm) θα δώσεις 578 euro.

Η διαφορά τους είναι 211 euro.

Αν αγοράσεις το φθηνό Mac Mini και επιπλέον:

4GB RAM (2x2GB) : 85 euro

500GB HDD (2,5" SATA 7200rpm) : 100 euro

External USB Case for 2,5" SATA Disk : 15 euro

θα έχεις δώσει συνολικά: 778 euro (δηλαδή 11 euro λιγότερα) και θα έχεις:

- την ίδια μνήμη (θα σου έχουν μείνει στο χέρι και 2x1GB RAM για να τις πουλήσεις ή να τις βάλεις σε κάποιο άλλο laptop),

- μεγαλύτερο και πιο γρήγορο δίσκο,

- τον αρχικό δίσκο του Mac Mini ως εξωτερικό USB δίσκο.

Θα έχεις όμως 0.27GHz λιγότερα στην ισχύ του επεξεργαστή. Εμένα αυτό δε θα με πείραζε. Εσύ κρίνε μόνος σου.

* Όλες οι τιμές που έβαλα είναι ενδεικτικές. Δεν έψαξα να βρω τις απολύτως φθηνότερες λύσεις αλλά περίπου το μέσο όρο.

Δημοσ.

Ξεχάσατε να προσθέσετε το πληκτρολόγιο της Apple και κανένα ποντίκι (apple ή άλλο)...!!! Εμένα το Mac Mini μου έβγαινε θυμάμαι με όλα κομπλέ γύρω στο χιλιάρικο (όταν το έψαχνα από madmacs.gr - που έχει τιμές με ΦΠΑ).

Και το iMac 21" το πιό φθηνό μου έβγαινε γύρω στα 1150 ευρώ και είχε και την οθονάρα και το πληκτρολόγιο και το ποντίκι και καλύτερο επεξεργαστή και νομίζω καλύτερο δίσκο, κλπ.

Έτσι έπεφτα στο λεγόμενο "eternal loop" με τις τιμές και την "ιπποδύναμη"...!!!

Τελικά πήρα τον Mac Pro και ησύχασα..!!! :P

Γενικά αν όσα βάλεις στο mac mini σου βγούν κοντά στο χιλιάρικο, ξανα-σκέψου το μήπως τσιμπήσεις κατευθείαν το iMac το φθηνότερο.

Και δια του λόγου το αληθές (από madmacs.gr, που μπορείς να "παίξεις" με την σύνθεση του μηχανήματος και έχει και το ΦΠΑ μέσα κπομπλέ), να μερικές συνθέσεις:

Mac mini 2.26GHz

• Επεξεργαστής - 2.26GHz Intel Core 2 Duo

• Mac mini Μνήμη - 4GB 1066MHz DDR3 SDRAM - 2x2GB

• Σκληρός Δίσκος - 500GB Serial ATA drive στις 5400 στροφές/λεπτό

• Γραφικά: Κάρτα γραφικών NVIDIA GeForce 9400M με τουλάχιστον 256MB DDR3 SDRAM μοιραζόμενα με την κυρίως μνήμη

• Apple Mouse - Apple Mouse

• Apple Remote - Χωρίς

• Apple LED Cinema Display - Χωρίς

• Mac mini Πληκτρολόγιο - Apple Keyboard with Numeric Keypad

• Προσαρμογείς Mini DisplayPort - Χωρίς

• iWork '09 - Χωρίς

• Microsoft Office:mac 2008 - Χωρίς

• AppleCare Protection Plan - Χωρίς

€970,00

Mac mini 2.53GHz

• Επεξεργαστής - 2.53GHz Intel Core 2 Duo

• Γραφικά: Κάρτα γραφικών NVIDIA GeForce 9400M με τουλάχιστον 256MB DDR3 SDRAM μοιραζόμενα με την κυρίως μνήμη

• Apple Remote - Χωρίς

• iWork '09 - Χωρίς

€990,00

iMac 21.5" 3.06GHz + Δώρο 6GB RAM

• Οθόνη LED 21.5"

• Ενσωματωμένη κάμερα iSight

• Επεξεργαστής - 3.06GHz Intel Core 2 Duo

• Μνήμη - 4GB 1066MHz DDR3 SDRAM - 2x2GB\

• Σκληρός δίσκος: 500GB Serial ATA drive στις 7200 στροφές/λεπτό

• Apple Mouse - Apple Magic Mouse

• Apple Remote - Χωρίς

• Πληκτρολόγιο - Apple Keyboard with Numeric Keypad ή Apple Wireless Keyboard

• iWork '09 - Χωρίς

€1.169,00

Δημοσ.

Αν πάρεις το ακριβό Mac Mini (2.53GHz, 4GB RAM, 320GB HDD-5400rpm) θα δώσεις 789 euro.

Αν πάρεις το φθηνό Mac Mini (2.26GHz, 2GB RAM, 160GB HDD-5400rpm) θα δώσεις 578 euro.

- την ίδια μνήμη (θα σου έχουν μείνει στο χέρι και 2x1GB RAM για να τις πουλήσεις ή να τις βάλεις σε κάποιο άλλο laptop),

Θα έχεις όμως 0.27GHz λιγότερα στην ισχύ του επεξεργαστή. Εμένα αυτό δε θα με πείραζε. Εσύ κρίνε μόνος σου.

* Όλες οι τιμές που έβαλα είναι ενδεικτικές. Δεν έψαξα να βρω τις απολύτως φθηνότερες λύσεις αλλά περίπου το μέσο όρο.

γενικώς συμφωνώ μαζί σου... η διαφορά στον επεξεργαστή δεν έχει σημασία

Δημοσ.

Θα συμφωνήσω με το συλλογισμό του georgeadams! Η μικρή διαφορά στη συχνότητα του επεξεργαστή είναι ... "να είχαμε να λέγαμε" (γνώμη μου!).

Ξεχάσατε να προσθέσετε το πληκτρολόγιο της Apple και κανένα ποντίκι (apple ή άλλο)...!!! Εμένα το Mac Mini μου έβγαινε θυμάμαι με όλα κομπλέ γύρω στο χιλιάρικο (όταν το έψαχνα από madmacs.gr - που έχει τιμές με ΦΠΑ).

Και το iMac 21" το πιό φθηνό μου έβγαινε γύρω στα 1150 ευρώ και είχε και την οθονάρα και το πληκτρολόγιο και το ποντίκι και καλύτερο επεξεργαστή και νομίζω καλύτερο δίσκο, κλπ.

Έτσι έπεφτα στο λεγόμενο "eternal loop" με τις τιμές και την "ιπποδύναμη"...!!!

Τελικά πήρα τον Mac Pro και ησύχασα..!!! :P

Γενικά αν όσα βάλεις στο mac mini σου βγούν κοντά στο χιλιάρικο, ξανα-σκέψου το μήπως τσιμπήσεις κατευθείαν το iMac το φθηνότερο.

Και δια του λόγου το αληθές (από madmacs.gr, που μπορείς να "παίξεις" με την σύνθεση του μηχανήματος και έχει και το ΦΠΑ μέσα κπομπλέ), να μερικές συνθέσεις:

Mac mini 2.26GHz

• Επεξεργαστής - 2.26GHz Intel Core 2 Duo

• Mac mini Μνήμη - 4GB 1066MHz DDR3 SDRAM - 2x2GB

• Apple Remote - Χωρίς

• iWork '09 - Χωρίς

€970,00

Mac mini 2.53GHz

• Επεξεργαστής - 2.53GHz Intel Core 2 Duo

• Apple Remote - Χωρίς

• iWork '09 - Χωρίς

€990,00

iMac 21.5" 3.06GHz + Δώρο 6GB RAM

• Οθόνη LED 21.5"

• Ενσωματωμένη κάμερα iSight

• Επεξεργαστής - 3.06GHz Intel Core 2 Duo

• Μνήμη - 4GB 1066MHz DDR3 SDRAM - 2x2GB\

• Σκληρός δίσκος: 500GB Serial ATA drive στις 7200 στροφές/λεπτό

• Apple Mouse - Apple Magic Mouse

• Apple Remote - Χωρίς

• Πληκτρολόγιο - Apple Keyboard with Numeric Keypad ή Apple Wireless Keyboard

• iWork '09 - Χωρίς

€1.169,00

Ένα θα πω: το mac mini το παίρνεις όποτε θέλεις στο σαλόνι και το συνδέσεις "κυριλέ" στην τηλεόραση και το ηχοσύστημα σου ως ένα κομψότατο HTPC (ένα παράδειγμα: εγώ έτσι βλέπω Ελληνοφρένεια, Ράδιο Αρβύλα, κλπ ότι ώρα με βολεύει). Αυτό είναι κάτι που με τον iMac δεν γίνεται. Άσε που με τον iMac "παντρεύεσαι" την οθόνη του και όταν τον αλλάξεις ... πάει και η οθόνη!

Δεν το πάω σε "vs", απλά ο Mac Mini έχει αρκετά πλεονεκτήματα (φυσικά έχει και μειονεκτήματα!) σε σχέση με τον iMac πέρα από το (προφανές) του κόστους κτήσης (κατά την προσωπική μου γνώμη). :-)

Δημοσ.

Ωραιες προτασεις παιδες!Ευχαριστω!

Απλα θα παω μαλλον για το απλο mac mini μονο να του προσθεσω λιγη Ram!Για απλη χρηση πια ειναι οτι πρεπει!Αντε κανα Heroes of newerth μεχρι εκει!Η φαση ειναι οτι δεν χωρανε πολλα πραγματα στο δωματιο μου.

+θελω να ασχοληθω και με Mac-OS.

+για να μην βαλω κανα PC με κουτι τεραστιο.

+Nα ειναι portable(πισω στο καθισμα του αυτοκινητου και να το μετακινω αμα χρειαστω να παω καπου με υπολ.)*Ξερω και ενα pc χωραει αλλα ειναι κουτι ολοκληρο.*

+οτι δεν αποθηκευω πια τα παντα (εχω εξωτερικο και βγαζω/βάζω).

+κατι διαφορετικο

αλλα

-ελπιζω να μην γίνω gadgetakias με τα Apple oπως πολλοι :P

Δημοσ.

εγω παλι σημερα δοκιμασα κατι adata ddr3@1066 απο πλαισιο 100 ευρω το κιτακι σε ενα μακμπουκ 13.3 το τελευταιο,και πετανε,δεν βρισκω λογο να μην κανουν και σε σενα...

Υποψιν μιλαμε για 2χ2 κιτακι 4 γιγα δλδ

απο την μανα του ειχε 1+1

Δημοσ.
Γιατί? Πού είναι το κακό? :P

Eιναι κολπακι της εταιριας να σε βάλει σε αυτο το λουκι!Εδω βλεπω αμαξια με μηλαρακια και προχτες ειδα μια μηχανη!Ελεος!Αλλα μην ξεφευγουμε γιατι θα μπουν φανατικοι των windows και των Linux και θα γίνει flame!

Thank you all

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...