Προς το περιεχόμενο

Πως κρατάμε τον δίσκο σωστά? (σερβιτόρος σε καφέ)

psixanwmalos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας. Ξέρω ότι μπορεί να σας φανεί αστείο αλλά..

Έχω κάνει αρκετές δουλειές και όμως δεν έχω ασχοληθεί με το να γίνω σερβιτόρος επειδή ξέρω πως 1) δεν σκαμπάζω από το να κρατάω τον δίσκο και 2) δεν θα θυμάμαι εύκολα τι παράγγειλαν ειδικά όταν η παρέα είναι μεγάλη χαχα!

Δυστυχώς από ότι βλέπω με πτυχία η χωρίς σε σερβιτόροι καταλήγουν όλοι.. :shock:

Μπορείτε να πείτε μερικά "Tips and Tricks"? Πχ βάζουμε τα πιο βαριά στην μέση και τα ελαφριά από δίπλα? Όταν τα σερβίρουμε βγάζουμε από το κέντρο πρώτα για να μην πέσει ο δίσκος και μετά από τις άκρες? Έχω κάνει practice αλλά τζίφος.

Κανένας σερβιτόρος ή και μη ας μου απαντήσει. Ευχαριστώωωω

Δημοσ.

Βάζεις τα βαριά ακριβώς πάνω από το χέρι σου και σκέφτεσαι πόσο στ' αρχίδια σου είναι αν πέσουν τα ποτήρια, κατά συνέπεια ξεαγχώνεσαι και όλα γίνονται όπως πρέπει να γίνουν.

Δημοσ.
Όταν τα σερβίρουμε βγάζουμε από το κέντρο πρώτα για να μην πέσει ο δίσκος και μετά από τις άκρες?

Νομίζω πως το αντίθετο θα ήταν πιο σωστό. Προσπάθησε να βρείς το κέντρο βάρους του δίσκου και να βάλεις το χέρι σου ακριβώς από κάτω ή φτιάξτο εσύ όταν βάζεις ποτήρια να είναι στο κέντρο. Αν νιώθεις ότι θα σου πέσουν όλα, πιάστον με τα δύο χέρια, σιγά. :P Ακόμα καλό θα ήταν στην αρχή μέχρι να συνηθίσει το χέρι σου, να μην τον παραφορτώνεις. Επίσης πρόσεξε μην πατήσεις σε κάποιο γλιστερό σημείο και φύγεις προς τα πίσω.

Και αν σου πέσουν καμιά φορά, ανθρώπινο είναι, αντιμετώπισέ το με μπόλικο χιούμορ.

:-)

Δημοσ.

Δεν ειμαι σερβιτορος, ημουν για 1 καλοκαιρι, και θα σου ελεγα οτι ειναι καθαρα λογικη. Θα δεις ποσο μπορει το χερι σου να ισοροπησει και θα κρινεις αναλογα εκεινη την στιγμη.

Δημοσ.
Βάζεις τα βαριά ακριβώς πάνω από το χέρι σου και σκέφτεσαι πόσο στ' αρχίδια σου είναι αν πέσουν τα ποτήρια, κατά συνέπεια ξεαγχώνεσαι και όλα γίνονται όπως πρέπει να γίνουν.

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Ο φιλος εχει απολυτο δικιο. Σιγα μην σου χαλασει την καριερα σου εαν σου πεσουν τα ποτηρια....

Δημοσ.

Όταν σου πέσουν, (γιατί δε γίνεται να μη σου πέσουν ποτέ), έχε έτοιμη μία αντίδραση για να μη κομπλάρεις.

Προτείνεται χορευτικό μάικλτζάκσον ή πανυγυρισμός με την μπλούζα να κουκουλώνει το κεφάλι και γύρο του θριάμβου.

Εγώ συνήθως τα πηγαίνω με τα χέρια γιατί είμαι γαμάτος και στ'@ρχίδια μου.

Κατά τ'άλλα ότι λέει ο garnele.

:P

Δημοσ.
Όταν σου πέσουν, (γιατί δε γίνεται να μη σου πέσουν ποτέ), έχε έτοιμη μία αντίδραση για να μη κομπλάρεις.

Προτείνεται χορευτικό μάικλτζάκσον ή πανυγυρισμός με την μπλούζα να κουκουλώνει το κεφάλι και γύρο του θριάμβου.

Εγώ συνήθως τα πηγαίνω με τα χέρια γιατί είμαι γαμάτος και στ'@ρχίδια μου.

Κατά τ'άλλα ότι λέει ο garnele.

:P

σε αφήνει το αφεντικό σου να τα πηγαίνεις χωρίς δίσκο? που δουλεύεις να έρθω :-D

headbanging πιάνει?:lol:

Δημοσ.

Άμα σου πέσει ο δίσκος και εμπλουτίσεις το ρεπερτόριο αντιδράεων σου κατά το χειροκρότημα, με βαθειά υπόκλιση, θεώρησε ότι έχεις πάρει α) μάστερ στον σταρχιδισμό και β) γλιτώνεις κατά 100% τα μπινελίκια από το αφεντικό. Μην το κάνεις συνήθεια όμως. :P

Δημοσ.

Δεν έχω αφεντικό.

Έχω τρεις μαλάκες που αναπνέουν τον αέρα μου.

Το γεγονός πως φτιάχνω και καφέδες είναι ήδη too fuckin much για τα στάνταρ μου.

Άμα βαριέμαι να τους πάω, φωνάζω και έρχονται και τους παίρνουν.

Για να πάρω τον δίσκο δηλαδή και να σερβίρω, ή τρυπάκι πρέπει να έχω πιει ή να παίζει φοβερό γιομενάκι που θέλω να εντυπωσιάσω με τους τρόπους μου.

headbanging - good. \m/

Δημοσ.

Παλάμη ανοιχτή και στο κέντρο του δίσκου. Για τους προχώ, τον κρατάς με τις άκρες των δαχτύλων. Επειδή είσαι άμπαλος ακόμα, ξεκίνα με τη παλάμη σου.

Ακουμπάς το δίσκο στο τραπέζι για να φορτώσεις (τουλάχιστον στην αρχή, μετά θα το κάνεις και ενώ κρατάς το δίσκο στο χέρι) και μοιράζεις το βάρος όπως είπαν τα παιδιά. Προσοχή στο ξεφόρτωμα για να μη σου φύγει πάλι το βάρος από τη μία πάντα. Ε αυτά, σιγά τη τέχνη.

Μπορείς να προπονηθεις και σπίτι με κανένα ταψάκι.

Δημοσ.

Παιδιά σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.

Επειδή στην Ελλάδα (και όχι μόνο) πρέπει να έχεις γνωστό να σε βολέψει κάπου και εγώ δυστυχώς δεν έχω αν ξέρετε κάποιον που να χρειάζεται άτομο για δουλειά πείτε μου.

Πηγαίνω σε δημόσιο ΙΕΚ Πληροφορική. Επειδή όμως και μετά από αυτό το κόβω να είναι δύσκολα τα πράματα θα ήταν καλό να συνδυάσω δουλειά και ΙΕΚ και γιατί όχι και μετά τα ΙΕΚ (αν δεν βρω κάτι καλύτερο).

Για αυτό ξανά λέω οτιδήποτε έχετε στο μυαλό σας πείτε μου. Σε message ή εδώ δεν με πειράζει.

Έχω δουλέψει σε νετ καφέ, fast foodαδικα, βοηθός σερβιτόρου σε ταβέρνα.. Το σίγουρο είναι πως αν μου προτείνετε κάτι δεν θα ξύνομαι.

Thanks ξανά.

P.S: Θεσσαλονίκη..

Δημοσ.
Παιδιά σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.

Επειδή στην Ελλάδα (και όχι μόνο) πρέπει να έχεις γνωστό να σε βολέψει κάπου και εγώ δυστυχώς δεν έχω αν ξέρετε κάποιον που να χρειάζεται άτομο για δουλειά πείτε μου.

Πηγαίνω σε δημόσιο ΙΕΚ Πληροφορική. Επειδή όμως και μετά από αυτό το κόβω να είναι δύσκολα τα πράματα θα ήταν καλό να συνδυάσω δουλειά και ΙΕΚ και γιατί όχι και μετά τα ΙΕΚ (αν δεν βρω κάτι καλύτερο).

Για αυτό ξανά λέω οτιδήποτε έχετε στο μυαλό σας πείτε μου. Σε message ή εδώ δεν με πειράζει.

Έχω δουλέψει σε νετ καφέ, fast foodαδικα, βοηθός σερβιτόρου σε ταβέρνα.. Το σίγουρο είναι πως αν μου προτείνετε κάτι δεν θα ξύνομαι.

Thanks ξανά.

P.S: Θεσσαλονίκη..

ρε παιδιά σορυ κιολας τόσο δύσκολο είναι δλδ να βρεις δουλεια σερβιτόρος σε καφέ στη Θεσσαλονίκη????? :rolleyes:

αααα...όσο για τον δίσκο δεν είναι τπτ...ειδικά τώρα με τις ειδικές επιφανειες που έχουν δεν γλυστράει τίποτα..αν και όσο πιο μεγαλη παλάμη έχεις είναι και πιο εύκολο..(όχι για χαστούκια , για τον δίσκο λέμε τώρα).......αααα....το βασικό....μην βιάζεσαι....ειδικά στην αρχή....ο πελάτης αν ειναι να φύγει σώος...θα δειξει υπομονη στην αρχή...

Δημοσ.
ρε παιδιά σορυ κιολας τόσο δύσκολο είναι δλδ να βρεις δουλεια σερβιτόρος σε καφέ στη Θεσσαλονίκη????? :rolleyes:

ο πελάτης αν ειναι να φύγει σώος...θα δειξει υπομονη στην αρχή...

όχι φίλε μου δεν ξέρω πόσο δύσκολο είναι να γίνεις σερβιτόρος στη Θεσσαλονίκη γιατί όπως είπα στο 1ο ποστ είναι το μόνο που δεν δοκίμασα :)

χαχαχα έγινε :lol:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...