CyberDreamer Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2010 Γεια σας.. ενδιαφέρομαι να βρώ tuner που να έχει και αναλογικό και ψηφιακό δεκτη (MPEG2, MPEG4) και φυσικά να είναι σε usb... επίσης να δουλευει σε hardware mpeg4 και όχι μέσω των windows 7... υπάρχει τίποτα ανάλογο....;;; και φυσικά δοκιμασμένο σε DIGEA και ΕΡΤ ! να δουλεύει σε XP δοκιμασμένο... χωρίς απαίτηση codecs (k-lite) ευχαριστώ!
lazmelet Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2010 Γεια σας.. ενδιαφέρομαι να βρώ tuner που να έχει και αναλογικό και ψηφιακό δεκτη (MPEG2, MPEG4) και φυσικά να είναι σε usb... επίσης να δουλευει σε hardware mpeg4 και όχι μέσω των windows 7... υπάρχει τίποτα ανάλογο....;;; και φυσικά δοκιμασμένο σε DIGEA και ΕΡΤ ! να δουλεύει σε XP δοκιμασμένο... χωρίς απαίτηση codecs (k-lite) ευχαριστώ! Φίλε μου βρήκες τίποτα; Έγώ έχω 2 tuners το ένα USB και βλέπω mpeg4 στη Θεσ/νίκη αλλα η κωδκοποίηση γίνεται μεσω software. Παίζει μια χαρά αλλά πρέπει να έχεις λίγο δυνατό σχετικά μηχάνημα. Εάν σε ενδιαφέρουν λεπτομέριες για προδιαγραφές των συστημάτων στείλε μου
Madlef86 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2010 Καλησπέρα κι από εμένα. Ποιο έχεις φίλε μου lazmelet εσύ....;
Xpsngster Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2010 Lifeview LV5HD NOT ONLY TV USB HYBRID STICK! Δοκιμασμένο και εννοείται έτοιμο για το καινούργιο το ψηφιακό το σήμα!
python Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2010 Καλησπέρα. Ψαχνω και εγώ μια TV Tuner. Έχω δύο απορίες: 1) Η σύνδεση usb επηρεάζει την ποιότητα της προβολής; Π.χ. υπάρχει διαφορά συγχρονισμού μεταξύ εικόνας και ήχου; 2) Η εγγραφή προγράμματος πως γίνεται, μέσω Windows Media Center, κάποιου προγράμματος της κάρτας και επίπλέον σε τι format; Ευχαριστώ πολύ!
elise Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2010 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.808073 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.702019 ποια απο τις δυο???
mctheos7 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Lifeview LV5HD NOT ONLY TV USB HYBRID STICK! Δοκιμασμένο και εννοείται έτοιμο για το καινούργιο το ψηφιακό το σήμα! Εχω την ιδια...ευκολη στη χρηση...καποιο προγραμμα για το mapping του τηλεκοντρολ εχεις?με ποιο προγραμμα τη δουλευεις στα καναλια?
CyberDreamer Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Lifeview LV5HD NOT ONLY TV USB HYBRID STICK! Δοκιμασμένο και εννοείται έτοιμο για το καινούργιο το ψηφιακό το σήμα! ξέρεις άν γίνεται hardware αποκωδικοποίηση ή software ? ...γιατι μου φαίνεται αρκετα φθηνό... ...έχω ακούσει ότι και το ASUS U3000 Hybrid Cinema - βλέπεις mpeg4 αλλά θέλει codecs (δηλ. μέσω software)... τι να πώ...
inray Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Κανένα PCIe ή USB tuner από όσα κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά, δεν έχει hardware MPEG4 decoder. Εδώ καλά - καλά ακόμα και hardware MPEG2 μόνο κάποια λίγα (και ακριβά) έχουν. Βοηθάει βέβαια το hardware όσον αφορά το resource usage, ωστόσο δεν βλέπω κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα με τους software codecs. Το mpeg4 για παράδειγμα των Windows 7 μπορεί ανετότατα να αποκωδικοποιεί ακόμα και δύο ταυτόχρονα streams σε ένα απλό atom cpu και μάλιστα δίχως να το ζορίζει. Δυνατότεροι επεξεργαστές εννοείται πως ανταποκρίνονται ακόμα ευκολότερα στο decoding.
CyberDreamer Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 @inray - χμμ δεν νομίζω ότι ισχύει αυτό... υπάρχουν Mpeg4 hardware decoder αλλα είναι λίγα... και αυτό γιατι γενικότερα σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιείτε περισσότερο το mpeg2 που επέλεξε και η ΕΡΤ...
inray Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 @inray - χμμ δεν νομίζω ότι ισχύει αυτό... υπάρχουν Mpeg4 hardware decoder αλλα είναι λίγα... και αυτό γιατι γενικότερα σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιείτε περισσότερο το mpeg2 που επέλεξε και η ΕΡΤ... Tuners για PC με hardware MPEG4; Για πες μου και εμένα ένα. Αν πρόκειται να το ψάξεις τώρα μην μπαίνεις στον κόπο. Παρόλο που σχεδόν όλα λειτουργούν μια χαρά με τους Windows codecs, είναι μετρημένα στα δάχτυλα αυτά που διαφημίζουν και εγγυώνται την MPEG4 συμβατότητα και κανένα από αυτά δεν έχει hardware decoder. Απλά κάθονται και πουλάνε τις δήθεν HD εκδόσεις των tuner τους οι οποίες μόνο κατ' όνομα διαφέρουν από τα "απλά" αδέλφια τους, με μόνη διαφορά το bundle με κάποιο third party mpeg4/H.264 codec set χρήσιμο μόνο σε παλαιότερες εκδόσεις Windows, καθώς τα 7 έρχονται με ενσωματωμένους codecs πολύ ταχύτερους και καλύτερα optimized από οποιοδήποτε τρίτο. Οπότε άνθρακες ο θησαυρός και πεταμένα τα παραπάνω χρήματα. Στο μέλλον ίσως να υπάρξουν, αλλά προς το παρόν και εδώ και χρόνια οι κατασκευαστές αποφεύγουν την δέσμευση (και το έξοδο) ενός hardware codec και γι'αυτό το λόγο σχεδόν οτιδήποτε κυκλοφορεί είτε για MPEG2 είτε για MPEG4 είναι software-based.
CyberDreamer Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 @inray - δεν προκειται να ψάξω - γι'αυτο άλλωστε δεν άνοιξα το θέμα; ;; ;; ...όμως πολλά stick usb στην αγορά συμπεριλαμβομένης της πρότασης του φίλου μας για Lifeview λένε ότι έχουν MPEG4... απο την άλλη εφόσον υπάρχουν αποκωδικοποιητές για τηλεοράσεις με Mpeg4 chips decoding... λογικό είναι να υπάρχουν hardware usb stick mpeg4... φυσικά στον Η/Υ πρέπει να εγκατασταθεί codec mpeg4 ή mpeg2 (σε περιπτώσεις για mpeg2 κανάλια) αλλά η υποστήριξη απο το hardware να το κάνει να τρέχει πιο γρήγορα χωρίς να απαιτεί δύναμη από CPU και από κάρτα γραφικών !! αυτά... ξέρει λοιπόν κανένας - κανένα καλό mpeg4 usb stick που να κάνει τα παραπάνω ;;;
inray Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 ...όμως πολλά stick usb στην αγορά συμπεριλαμβομένης της πρότασης του φίλου μας για Lifeview λένε ότι έχουν MPEG4... Και "λένε" ότι είναι MPEG4 και είναι και στην χρηστική πραγματικότητα. Αυτό όμως που εσύ λες ότι ψάχνεις είναι hardware-based MPEG4 και το lifeview δεν είναι. Χρήση software codecs κάνει όπως και σχεδόν όλα τα PC tuners που κυκλοφορούν, είτε λένε πως είναι MPEG4 είτε όχι. Αυτό θα πρέπει να καταλάβεις και δεν στο λέω για να σε κοντράρω (για όνομα του Θεού), αλλά για να μην τρέφεις αυταπάτες και αγοράσεις άλλα αντί άλλων. απο την άλλη εφόσον υπάρχουν αποκωδικοποιητές για τηλεοράσεις με Mpeg4 chips decoding... λογικό είναι να υπάρχουν hardware usb stick mpeg4... Συγχέεις τεχνικές λεπτομέρειες που κάνουν την διαφορά. Οι MPEG4 δέκτες (και οι MPEG2) όπως και οι αντίστοιχες τηλεοράσεις χρησιμοποιούν hardware decoders όχι γιατί είναι κάτι καλύτερο αλλά γιατί δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς. Η επεξεργαστική "ισχύς" όλων αυτών των συσκευών είναι εντελώς υποτυπώδης και με το ζόρι ανταποκρίνεται ακόμα και σε βασικές διεργασίες όπως το OSD, πόσο δε σε μια "βαριά" εργασία όπως το compression - decoding. Αυτό καθώς και η οικονομία (χρημάτων, κατανάλωσης και active parts) είναι ο λόγος που τους αναγκάζει στην υιοθέτηση hardware decoders. Όπως σου είπα και προηγουμένως μπορούν άνετα να χρησιμοποιήσουν τέτοιους hardware decoders οι κατασκευαστές PC tuners και δεν αποκλείεται στο μέλλον να δούμε αρκετούς να το κάνουν. Αυτή τη στιγμή όμως έτσι έχει η κατάσταση στην αγορά. Ο λόγος που συνήθως δεν ενσωματώνουν hardware decoders, όπως δεν το έκαναν και επί εποχής MPEG2, είναι πως πέρα από την οικονομία χώρου και χρημάτων, είναι ευκολότερο για όλους η υιοθέτηση software codecs που και δεν κοστίζουν (στα 7 π.χ. εμπεριέχονται) και αλλάζουν εύκολα προσαρμοζόμενα σε διαφορετικά TV standards και ταυτόχρονα είναι "αστείο" για οποιοδήποτε CPU ακόμα και το πλέον αδύναμο και "αρχαίο" να τους χρησιμοποιεί. Τέλος να θυμάσαι και στο λέω υπεύθυνα, πως όλα τα USB tuners δεν είναι τίποτα άλλο από RF video grabbers ενώ όλη η διεργασία εκτελείται από το CPU μέσω codecs ή τρίτο hardware decoding που ίσως εμπεριέχεται στο GPU ή σε addon card. Αν μάλιστα έχεις όρεξη διάβασε σαν παράδειγμα αυτών που σου λέω αυτό το topic του forum της Hauppauge όπου άνθρωπος της ίδιας της εταιρείας παραδέχεται πως η μόνη διαφορά μεταξύ της MPEG2 κάρτας τους και της HD "αδελφής" της που πωλείται ως MPEG4 και ακριβότερα, δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα set third party software codecs που δίνουν σε CD. Να σου επαναλάβω για να μην με παρεξηγήσεις πως όλα αυτά στα λέω ενημερωτικά με εντελώς συναδελφική και φιλική διάθεση, και σταματώ εδώ να μην σε πονοκεφαλιάζω άλλο.
papayios Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 @inray - δεν προκειται να ψάξω - γι'αυτο άλλωστε δεν άνοιξα το θέμα; ;; ;; ...όμως πολλά stick usb στην αγορά συμπεριλαμβομένης της πρότασης του φίλου μας για Lifeview λένε ότι έχουν MPEG4... απο την άλλη εφόσον υπάρχουν αποκωδικοποιητές για τηλεοράσεις με Mpeg4 chips decoding... λογικό είναι να υπάρχουν hardware usb stick mpeg4... φυσικά στον Η/Υ πρέπει να εγκατασταθεί codec mpeg4 ή mpeg2 (σε περιπτώσεις για mpeg2 κανάλια) αλλά η υποστήριξη απο το hardware να το κάνει να τρέχει πιο γρήγορα χωρίς να απαιτεί δύναμη από CPU και από κάρτα γραφικών !! αυτά... ξέρει λοιπόν κανένας - κανένα καλό mpeg4 usb stick που να κάνει τα παραπάνω ;;; Αφου λοιπον ενημερωθηκες αψογα απο τον inray και προκειμενου να αποφυγεις περιτα εξοδα , ασυμβατοτητες , βαρια προγραμματα , κακη ποιοτητα κατασκευης κλπ , αγορασε ενα στικακι απο την avermedia και θα εισαι μια χαρα . Σου προτεινω το παρακατω . Ειναι λιγο ακριβο αλλα ειναι υπερπληρες . http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/TV-Radio-Cards/AverMedia-H830-Hybrid-Volar-HD-830-USB-H830.htm Αν θελεις κατεβαζεις και το avermedia media center που ειναι καλυτερο απο το averTV που το συνοδευει και εισαι αρχηγος . Εμενα μου παιζει ακομα και στο netbook που εχω με 1.6 atom .
CyberDreamer Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 @inray σε καμια περίπτωση δεν μιλησε κανεις για κόντρα (προς Θεού όπως είπες και εσυ)... όπως είπα όμως ψαχνω mpeg4 hardware base decoder (η τουλάχιστον κάτι που δεν θα κάνει το Η/Υ να σέρνετε).. - καταλαβαίνω όλα τα παραπάνω που μου είπες - και συμφωνώ μαζί σου... σαφώς δεν χρειάζετε να έχεις τον απόλυτο Η/Υ για software codecs... και φυσικα να προσθέσω κάπου εδώ ότι ...ευχαριστω που ασχολείσε με το θέμα μου... απο την άλλη υπάρχουν usb stick όπως το u3000 της asus που αρνείται πεισματικά σε κάποια hardware configuration (celeron 1.2/512mb ram/6600 gf/xp home) να δείξει Mpeg-4 παρόλου που δοκίμασα τα codecs όλου του κόσμου με κάθε δυνατή παραμετροποίηση...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.