inray Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 απο την άλλη υπάρχουν usb stick όπως το u3000 της asus που αρνείται πεισματικά σε κάποια hardware configuration (celeron 1.2/512mb ram/6600 gf/xp home) να δείξει Mpeg-4 παρόλου που δοκίμασα τα codecs όλου του κόσμου με κάθε δυνατή παραμετροποίηση... Εδώ που τα λέμε 512MB για σύστημα, player και codec είναι απλά ανεπαρκής ποσότητα. Ακόμα και στην περίπτωση hardware decoders (σε PC) χρειάζεται διαρκής μετακίνηση τεράστιων blocks μνήμης και με τα 512 ίσα - ίσα να επαρκούν για το λειτουργικό και πάλι με το ζόρι, είναι αναγκασμένο το σύστημα να κάνει διαρκές paging στο δίσκο οπότε μην περιμένεις αποτελέσματα είτε software codecs χρησιμοποιήσεις είτε τους ισχυρότερους hardware που υπάρχουν. Με άλλα λόγια θα πρέπει πρώτα να υπάρχει επάρκεια μνήμης ώστε να αποφεύγεται το συνεχές page-out, δεύτερον επάρκεια επιπλέον ελεύθερης μνήμης για stream buffering των codecs και φυσικά μια ικανή ποσότητα μνήμης για την εφαρμογή του player. Τέλος εμπόδιο είναι και ο celeron που φυσικά περιορισμένος και επεξεργαστικά λόγω χρονισμού αλλά και όσον αφορά τη μικρή του cache ούτε και αυτός ανταποκρίνεται εύκολα σε αυτές τις διεργασίες και σίγουρα δεν πρόκειται να βοηθηθεί ιδιαίτερα από ένα hardware decoder αφού στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτό είναι το μικρότερο εμπόδιο. Θα επαναλάβω όμως πως το σημαντικότερο πρόβλημα είναι η ίδια η ποσότητα μνήμης παρά όλα τα άλλα. Για το tuner της Asus δεν θα σου πω πολλά - πολλά. Χωρίς να γνωρίζω το συγκεκριμένο, αποψή μου είναι να αποφεύγεις branded ανώνυμα devices που συνήθως είναι φτηνιάρικο hardware που το βαφτίζουν χάριν εμπορίου. Με καταξιωμένες εταιρείες στο χώρο και ειδίκευση στα tuners όπως οι Hauppauge, AverMedia, Terratec κλπ και με τόσα φτηνά μοντέλα στην γκάμα τους δεν υπάρχει λόγος αγοράς άλλων που μόνο γνωστό όνομα έχουν αλλά στην πράξη δεν τα γνωρίζει ούτε η μάνα τους. Τέλος και πάντα ενημερωτικά, μην δίνεις δεκάρα για το τι ισχυρίζονται οι κατασκευαστές, όποιοι και αν είναι αυτοί. Για να σου δώσω να καταλάβεις έχω στο συρτάρι μου ένα σχετικά πρόσφατο απόκτημα ενός καλού μου φίλου και συνεργάτη, το Compro E900F ένα από τα ελάχιστα σε όλο τον κόσμο PCIe tuners που πωλούνται με realtime hardware MPEG4 codec όπως μπορείς να δεις και στην σελίδα του κατασκευαστή. Μετά από όσα ίσως διαβάσεις στο site τους θα γελάσεις αν σου πω πως διαθέτει τον ίδιο ακριβώς επεξεργαστή με τις Hauppauge 1700, 2200 και καμμιά δεκαριά μοντέλα άλλων εταιρειών μόνο που οι συγκεκριμένες εταιρείες τον δίνουν σαν αυτό που πραγματικά είναι, MPEG2 και OXI MPEG4. Με λίγα λόγια σου πλασάρει η εν λόγω εταιρεία ένα hardware MPEG2 (σε TV reception decoding) tuner το δένουν φιόγκο με software codecs για MPEG4 και σε κοροϊδεύουν λέγοντας πως πρόκειται για κάτι το διαφορετικό. Επί του θέματος αν ενδιαφέρεσαι καθαρά για USB stick προτίμησε κάποιο της AverMedia όπως αυτό που σου πρότεινε ο papayios προηγουμένως. Αν μη τι άλλο τα συγκεκριμένα μπορεί να είναι και αυτά απλά tuning grabbers χωρίς καμμιά ιδιαίτερη hardware επιτάχυνση αλλά τουλάχιστον δουλεύουν σταθερά και αξιόπιστα ενώ υποστηρίζονται από εξαιρετικούς drivers, κάτι ακόμα σημαντικότερο από τα hardware specs τους. Επίσης είναι δοκιμασμένα (και από εμένα) με τα κανάλια της Digea και τα πάνε μια χαρά είτε μέσα από τρίτες εφαρμογές είτε μέσω του Windows media center.
runner1 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 Εγώ προσωπικά πήρα το από κάτω μοντέλο της Avermedia που έχει και ενσωματωμένο gps(tv tuner-gps-radio)!!!Το πήρα για να το έχω πάντοτε μαζί μου με το Advent!!! http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/TV-Radio-Cards/AverMedia-H810-Aver-TV-Tunner-Pilot-USB-DVB-T-Analogue.htm Μέχρι τώρα δεν έιχα κανένα πρόβλημα αλλά δεν έχω δοκιμάσει ακόμα τα καινούρια κανάλια αφού ακόμα δεν εκπέμπουν στην Αθήνα!Της ΕΡΤ πάντως και τα αναλογικά μια χαρά τα πιάνει! Όσον αφορά τα κανάλια της Digea....έψαξα σε διάφορα forum και άκουσα πολύ καλά λόγια για το συγκεκριμένο μοντέλο για αυτό κιόλας αποφάσισα να το αποκτήσω!
CyberDreamer Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2010 @runner1 καλο.. αυτο με το gps! αν και το θεωρώ άσχετο το ένα με το άλλο - γιατι να μη το εκμεταλλευτώ...
frenzy Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2010 Για να μη μπερδεύεστε άδικα σε έναν αντίλογο που δεν έχει νόημα, δεν υπάρχουν hardware decoders σε κάρτες tv. Ηardware encoders υπάρχουν κι αυτοί μόνο σε αναλογικές κάρτες για να μετατρέπουν το σήμα σε ένα stream που μπορεί να διαβάσει ο υπολογιστής. Hardware encoder σε DVB-T δεν έχει καμιά αξία βέβαια γιατί το σήμα είναι ήδη encoded είτε σε MPEG2 ή MPEG4 από την ΕΡΤ ή την Digea. Αυτό που θα κοιτάξεις λοιπόν είναι το hardware acceleration για την αποκωδικοποίηση και γίνεται από την κάρτα γραφικών μέσω των κατάλληλων codecs (αλλά κι αυτό μόνο για HDTV έχει αξία). Για το tuner να αποφασίσεις μονάχα αν θέλεις να γράφεις πχ ΕΡΤ και να βλέπεις Digea ταυτόχρονα θα χρειαστείς κάποιο τύπου dual. Για να γράφεις ένα της digea και να βλέπεις κάποιο άλλο πάλι digea (εφ'όσον είναι στην ίδια συχνότητα) δεν χρειάζεσαι ούτε καν dual. Για αξιόλογη πρόταση τώρα, περιμένουμε την BlackGold να βγάλει καινούριο 6in1 σύντομα.
johnnieg Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Γειά σας και απο μένα! Ως νέος σε αυτό το forum διάβασα με ενδιαφέρον τα όσα γράφτηκαν μέχρι τώρα στο topic αυτό,γι'αυτό και θα χρειαστώ την άποψή σας! Διαθετω το tuner Winfast TV2000 Xp Deluxe και όπως καταλάβατε πλησιάζει και για μένα η στιγμή που θα χρειαστεί να το αλλάξω καθότι είναι μόνο αναλογικής λήψης. Είμαι ευχαριστημένος με το tuner αυτό κυρίως απο την άποψη software - WinFast PVR 2 - το οποίο πχ σε αφήνει να επιλέξεις μέχρι και το τελευταίο kbit εγγραφής και διαθέτει αρκετά καλή ποιότητα εγγραφής σε σύγκριση με τα περισσότερα λιτά tuner της εποχής του. Βασιζόμενος στην σιγουριά της ποιότητας - σε σχέση με την τιμή - των προϊόντων της Leadtek και στο γεγονός ότι ο υπολογιστής μου (P4 3.2Ghz μονοπ. - 2 G Ram) διαθέτει μόνο pci θύρες σύνδεσης για προσαρμογέα βίντεο κατέληξα στα εξής δύο μοντέλα της: Πρόκειται για τα WinFast DVR3100 H http://www.leadtek.com/eng/tv_tuner/overview.asp?lineid=6&pronameid=368 και WinFast DTV2000 H http://www.leadtek.com/eng/tv_tuner/overview.asp?lineid=6&pronameid=252 Το πρώτο tuner είναι λίγο πιο ακριβό και διαθέτει hardware mpeg-2. Υποθέτω απο την παραπάνω συζήτηση ότι απο τη στιγμή που δεν διαθέτει hardware mpeg-4 μάλλον δε θα μου χρειαστεί ιδιαίτερα-υπάρχει και περίπτωση να καθυστερεί και στην μετατροπή απο mpeg2 σε mpeg4;) ; Το δεύτερο Tuner το έχει φίλος μου και παρατηρώ ότι στο.. analogue κομμάτι του δεν έχει κάποια ποιοτική διαφορά στην εγγραφή του σε σχέση με το δικό μου. Επίσης,τόσο στο tuner μου όσο και στου φίλου μου παρατηρώ ότι σε σκηνές με ταχύτητα(κυριως αθλ.αγώνες,χορευτικά και ταινίες δράσης δηλαδή) η κίνηση δεν είναι φυσική και μοιάζει να καθυστερεί.Υπάρχει περίπτωση να χάνω frames; Γι'αυτό και ψάχνω για κάτι καλύτερο. Οπότε, να ψάξω για hardware mpeg-2/4 τέτοιου στυλ http://shop.blackgold.tv/epages/BT3159.sf/en_GB/?ObjectPath=/Shops/BT3159/Products/BGT3500 ,να περιμένω μερικούς μήνες μήπως υπάρξει στην αγορά καλύτερη πρόταση ή να εμπιστευτώ το WinFast DTV2000 ή κάποιο άλλο ήδη υπάρχον (πχ AVerTV Hybrid Super 007) ; Τι λέτε;
inray Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 Καταρχήν μη συγχέεις κάποια πράγματα. Για παράδειγμα το BGT3500 αν και ποιοτικότατη κάρτα δεν σημαίνει πως επειδή έχει MPEG2/4 hardware encoder χρησιμοποιείται για το decompression των DVB-T streams. Hardware encoding - μετατροπή κάνει για εγγραφή analog source σε MPEG4 και όχι αυτό για το οποίο συζητούμε, τη λήψη δηλαδή, που και πάλι το αναλαμβάνουν οι software decoders του συστήματος ή της εφαρμογής. Αντίστοιχα και στην περίπτωση του WinFast DVR3100 H, το MPEG2 hardware encoder σου είναι επίσης άχρηστο για τους ίδιους λόγους όπως και στο BGT. Για να μην επαναλαμβανόμαστε, το είπαμε και εγώ και ο frenzy πριν. Δεν υπάρχουν hardware decoders σε κάρτες DVB-T. Με απλά λόγια, αδιαφόρησε παγερά είτε βρίσκεις στα tv card specifications τη λέξη MPEG4 είτε όχι. Πάρε όποιο tuner θέλεις φτάνει να υποστηρίζεται από σωστούς drivers και πλήρη υποστήριξη Windows Media Center αν φυσικά σε ενδιαφέρει κάτι τέτοιο. Τα υπόλοιπα όποιο και αν διαλέξεις θα τα αναλάβουν οι codecs του συστήματος και της κάρτας γραφικών.
Asterion1 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 Ψάχνοντας να αγοράσω ενα usb tv tuner έπεσα τυχαία στη συζήτηση σας και μου έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση οι τεκμηριωμένες τοποθετήσεις του inray που ομολογουμένως μου έλυσαν αρκετές απορίες και τον ευχαριστώ γι' αυτό. Με την ευκαιρία σκέφτομαι να αγοράσω ένα απο τα δύο: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.702659&u=TERRATEC-CINERGY-HYBRID-STICK http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.702521&u=LIFEVIEW-LV5HD-NOT-ONLY-TV-USB-HYBRID-STICK για χρήση στο laptop με windows 7 και θα ήθελα να ξέρω εαν παρουσιάζουν προβλήματα. Ευχαριστώ.
elise Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.808073&u=ASUS-MY-CINEMA-US2-400/P-HYBRID-USB-2.0
johnnieg Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 Καταρχήν μη συγχέεις κάποια πράγματα. Για παράδειγμα το BGT3500 αν και ποιοτικότατη κάρτα δεν σημαίνει πως επειδή έχει MPEG2/4 hardware encoder χρησιμοποιείται για το decompression των DVB-T streams. Hardware encoding - μετατροπή κάνει για εγγραφή analog source σε MPEG4 και όχι αυτό για το οποίο συζητούμε, τη λήψη δηλαδή, που και πάλι το αναλαμβάνουν οι software decoders του συστήματος ή της εφαρμογής. Αντίστοιχα και στην περίπτωση του WinFast DVR3100 H, το MPEG2 hardware encoder σου είναι επίσης άχρηστο για τους ίδιους λόγους όπως και στο BGT. Για να μην επαναλαμβανόμαστε, το είπαμε και εγώ και ο frenzy πριν. Δεν υπάρχουν hardware decoders σε κάρτες DVB-T. Με απλά λόγια, αδιαφόρησε παγερά είτε βρίσκεις στα tv card specifications τη λέξη MPEG4 είτε όχι. Πάρε όποιο tuner θέλεις φτάνει να υποστηρίζεται από σωστούς drivers και πλήρη υποστήριξη Windows Media Center αν φυσικά σε ενδιαφέρει κάτι τέτοιο. Τα υπόλοιπα όποιο και αν διαλέξεις θα τα αναλάβουν οι codecs του συστήματος και της κάρτας γραφικών. Σε ευχαριστώ για τις διευκρινίσεις inray!Δεν είχα παρατηρήσει ότι αφορά μόνο το analogue κομμάτι τους.. Οδεύω προς WinFast DTV2000 H.. Το μόνο που με ενοχλεί είναι αυτή η "καθυστέρηση" της εικόνας. Άλλαξα κάρτα γραφικών πρίν ένα χρόνο(έβαλα την ASUS AH 3650HD - ελέω AGP:cry:) αλλά πάλι παρουσιάζεται έστω και σε μικρότερο βαθμό. Η οθόνη του υπολογιστή έχει την δικιά της... καθυστέρηση 25ms, όμως όταν αναπαράγω τις εγγραφές στην οθόνη της τηλεόρασης το παρατηρώ εκ νέου έστω και σε ακόμα μικρότερο βαθμό. Μόνο αυτό το παράπονο έχω!!!
leftys Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 Εγώ προσωπικά πήρα το από κάτω μοντέλο της Avermedia που έχει και ενσωματωμένο gps(tv tuner-gps-radio)!!!Το πήρα για να το έχω πάντοτε μαζί μου με το Advent!!! http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/TV-Radio-Cards/AverMedia-H810-Aver-TV-Tunner-Pilot-USB-DVB-T-Analogue.htm'>http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/TV-Radio-Cards/AverMedia-H810-Aver-TV-Tunner-Pilot-USB-DVB-T-Analogue.htm Μέχρι τώρα δεν έιχα κανένα πρόβλημα αλλά δεν έχω δοκιμάσει ακόμα τα καινούρια κανάλια αφού ακόμα δεν εκπέμπουν στην Αθήνα!Της ΕΡΤ πάντως και τα αναλογικά μια χαρά τα πιάνει! Όσον αφορά τα κανάλια της Digea....έψαξα σε διάφορα forum και άκουσα πολύ καλά λόγια για το συγκεκριμένο μοντέλο για αυτό κιόλας αποφάσισα να το αποκτήσω! +1 και απο μενα για το συγκεκριμενο, παιζει αψογα τα καναλια της Θεσσαλονικης (digea) και αναλογικα κλπ. και ειναι και gps (δοκιμασμενο με destinator για pc). το πηρα απο το πλαισιο http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/TV-Radio-Cards/AverMedia-H810-Aver-TV-Tunner-Pilot-USB-DVB-T-Analogue.htm πριν μερικες μερες και βλεπω μολις οτι πηγε +20 ευρω επανω η τιμη!!!!! (wtf)
inray Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 Οδεύω προς WinFast DTV2000 H..Το μόνο που με ενοχλεί είναι αυτή η "καθυστέρηση" της εικόνας. Άλλαξα κάρτα γραφικών πρίν ένα χρόνο(έβαλα την ASUS AH 3650HD - ελέω AGP:cry:) αλλά πάλι παρουσιάζεται έστω και σε μικρότερο βαθμό. Δυστυχώς μια μικρή "χρονική" καθυστέρηση δεν την γλυτώνεις, και δεν μπορείς να κάνεις και πολλά γι'αυτό. Έχω δοκιμάσει από ξεψυχισμένα Atoms μέχρι i7 με γρήγορες μνήμες και κάρτες γραφικών και tuners από PCI, PCIe μέχρι USB και σε αυτή την "χρονική" καθυστέρηση ελάχιστη επίπτωση είχε το hardware. Τόνισα όμως το "χρονική" γιατί αν μιλάς για άλλου είδους "καθυστέρηση" όπως π.χ. stuttering του τύπου "χαμένα frames" και κομπιάσματα, τότε θα πρέπει να ψάξεις αλλού το πρόβλημα, όπως σε drivers, background processes, σε software ή hardware conflicts και πάει λέγοντας. Και αυτό γιατί τέτοιου είδους προβλήματα δεν δικαιολογούνται ακόμα και από υποδεέστερο hardware. Όχι πως δεν έχω και εγώ διαβάσει ή δεν μου έτυχαν τέτοια προβλήματα stuttering. Στο web υπάρχουν πολλές αναφορές για παρόμοια προβλήματα, αλλά τουλάχιστον σε εμένα όποτε παρουσιάστηκε είτε έφταιγε συγκεκριμένη έκδοση κάποιου driver, είτε διορθώθηκε με τις γνωστές μεθόδους όπως static paging κλπ. Όπως σου είπα και πριν, έχω εξαιρετικά αποτελέσματα σε MC live TV (digea) ακόμα και με αργοκίνητα atom boards με usb tuner της πλάκας και δεν μιλώ για ION chipset ή κάτι εξωτικό, αλλά σκέτα N510 παρέα με Win7 και με 2GB αργής μνήμης. Γενικά και για να γυρίσουμε on topic, το θέμα dvb-t tuner μην το ψάχνεις πέρα από μια καλή υποστήριξη σε drivers. Από το ακριβότερο pcie μέχρι το φτηνότερο usb θα σου κάνει την ίδια ακριβώς δουλειά χωρίς σχεδόν την παραμικρή διαφορά.
paylidis Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 ο δαιμων του copy-paste χτύπησε στο ασυρματο μου πληκτρολογιο... αυτην εννοούσα http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=200005651 επίσης ερώτηση: έχει αυτό το μαγαζί καμία σχέση με το e-shop? πολλές ομοιότητες βρίσκω...
inray Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 ο δαιμων του copy-paste χτύπησε στο ασυρματο μου πληκτρολογιο... αυτην εννοούσα http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=200005651 Δεν το έχω δοκιμάσει για να σου πω σίγουρα, αλλά δεν υπάρχει λόγος να μην δουλεύει με Digea. Βέβαια καλό είναι να ρίξεις μια ματιά στα διεθνή forums για να δεις πόσο καλά υποστηρίζεται γενικότερα από drivers, codecs κλπ. Αυτό είναι το σημαντικότερο γιατί ενώ μέχρι σήμερα δεν έχω τύχει ούτε ένα tuner που να μην παίζει με Digea, ωστόσο κάποια από αυτά δυσκολεύονται γενικώς να συνυπάρξουν με το λειτουργικό (ή άλλο hardware) κύρια λόγω οδηγών. Και αν θες τη γνώμη μου να επαναλάβω την πρακτική συμβουλή, καλύτερα προτίμησε tuners εταιριών που έχουν ειδίκευση στο χώρο (Hauppauge, AverMedia, BG κλπ) παρά αυτά που απλά "φορούν" το όνομα γνωστών αλλά άσχετων με το αντικείμενο εταιριών (Asus, GB). Τουλάχιστον οι πρώτες, χωρίς αναγκαστικά να είναι καλύτερα τα προϊόντα τους, διαθέτουν πληρέστερη υποστήριξη σε drivers, codecs, troubleshooting και user support forums.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.