Neal Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Αυτό τι λέει; http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/TV-Radio-Cards/AverMedia-AVERTV-TwinStar-DVB-T-USB.htm Βασικά, για να μη ρωτάει ο καθένας για το κάθε tuner που βρήκε, μεγάλε inray, κάνε μας την πρόταση σου!
inray Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2010 Αυτό τι λέει; http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/TV-Radio-Cards/AverMedia-AVERTV-TwinStar-DVB-T-USB.htm Δοκιμασμένο με Digea λειτουργεί μια χαρά. Βασικά, για να μη ρωτάει ο καθένας για το κάθε tuner που βρήκε, μεγάλε inray, κάνε μας την πρόταση σου! Τι να προτείνω; Τα DVB-T δεν είναι σαν τα αναλογικά που είχαν μεγάλες διαφοροποιήσεις στην ποιότητα λόγω θορύβου, φίλτρων, μετατροπέων κλπ. Αυτό που φαίνεται πως απασχολεί τους περισσότερους που ρωτούν είναι η συνεργασία με τα κανάλια της Digea. Η απάντηση είναι απλή και την έχουμε πει πολλές φορές. Όλα σχεδόν τα ψηφιακά tuners εσωτερικά ή εξωτερικά ακόμα και αν δεν αναφέρουν λέξη για συμβατότητα με MPEG4, λειτουργούν άψογα με αυτά τα κανάλια χωρίς καμμιά ουσιαστική διαφορά ποιότητας ή ταχύτητας.
greg3301 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2010 Φιλε καταλαβα οτι εισαι expert κ μπραβο σου που δινεις χρονο κ φωτα σε μας τους αδαης επι του θεματος...θελω λοιπον να σε ρωτησω αν υπαρχει καποια ουσιαστικη διαφορα να επιλεξω usb απο pci card κ ΔΕΝ αναφερομαι στην φορητοτητα των λαπτοπ... Επισης θελω να σε ρωτησω το μαλλον χαζο, αλλα υπαρχει δυνατοτητα μετατροπης του αναλογικου δεκτη που εχω στο pc μου σε ψηφιακο με χρηση καταλληλου λογισμικου, ευχαριστω πολυ εκ των προτερων...
inray Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2010 Φιλε καταλαβα οτι εισαι expert κ μπραβο σου που δινεις χρονο κ φωτα σε μας τους αδαης επι του θεματος...θελω λοιπον να σε ρωτησω αν υπαρχει καποια ουσιαστικη διαφορα να επιλεξω usb απο pci card κ ΔΕΝ αναφερομαι στην φορητοτητα των λαπτοπ... Επισης θελω να σε ρωτησω το μαλλον χαζο, αλλα υπαρχει δυνατοτητα μετατροπης του αναλογικου δεκτη που εχω στο pc μου σε ψηφιακο με χρηση καταλληλου λογισμικου, ευχαριστω πολυ εκ των προτερων... Για αρχή να ξεκαθαρίσω κάτι. Οχι δεν είμαι expert απλά λόγω εργασίας έτυχε να ασχοληθώ πολύ με το αντικείμενο αυτό. Τώρα για τη μετατροπή που λες δεν γίνεται. Ο αναλογικός δέκτης είναι κάτι το εντελώς διαφορετικό σε επίπεδο hardware και δεν μπορεί να μετατραπεί σε ψηφιακό. Με τις σημερινές όμως χαμηλές τιμές των tuners είναι σχετικά εύκολο να το αντικαταστήσεις με ένα ψηφιακό χωρίς να σε πολυαπασχολούν λεπτομέρειες που στα αναλογικά ακριβοπλήρωνες όπως ποιότητα γραμμής, φίλτρα, θόρυβος κλπ.
greg3301 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2010 Για αρχή να ξεκαθαρίσω κάτι. Οχι δεν είμαι expert απλά λόγω εργασίας έτυχε να ασχοληθώ πολύ με το αντικείμενο αυτό. Τώρα για τη μετατροπή που λες δεν γίνεται. Ο αναλογικός δέκτης είναι κάτι το εντελώς διαφορετικό σε επίπεδο hardware και δεν μπορεί να μετατραπεί σε ψηφιακό. Με τις σημερινές όμως χαμηλές τιμές των tuners είναι σχετικά εύκολο να το αντικαταστήσεις με ένα ψηφιακό χωρίς να σε πολυαπασχολούν λεπτομέρειες που στα αναλογικά ακριβοπλήρωνες όπως ποιότητα γραμμής, φίλτρα, θόρυβος κλπ. Οκ, για το αλλο σκελος δεν μου ειπες, ειναι καλυτεrο εσωτερικη καρτα 'η usb, δεν με απασχολει η φορητοτητα σαν πλεονεκτημα... Επισης με ενδιαφερει να μπορω να προγραμματισω εγγραφες εκπομπων κ λειρτουργιες Pictur-in-picture...αν κ λογικα αυτα ειναι θεματα λογισμικου, σωστα...ποια καρτα λοιπον τα εχει...τνχ
inray Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2010 Οκ, για το αλλο σκελος δεν μου ειπες, ειναι καλυτεο εσωτερικη καρτα 'η usb, δεν με απασχολει η φορητοτητα σαν πλεονεκτημα... Αν δεν σε απασχολεί όπως λες η φορητότητα τότε δεν βλέπω το λόγο να μην χρησιμοποιήσεις κάποιο εσωτερικό. Αν θες τη δική μου προτίμηση ένα εσωτερικό PCIe είναι ότι πρέπει. Επισης με ενδιαφερει να μπορω να προγραμματισω εγγραφες εκπομπων κ λειρτουργιες Pictur-in-picture...αν κ λογικα αυτα ειναι θεματα λογισμικου, σωστα...ποια καρτα λοιπον τα εχει...τνχ Είναι θέμα λογισμικού με μια διαφορά. Αν θέλεις PIP με δύο live inputs ή για παράδειγμα να βλέπεις ένα κανάλι και να γράφεις κάποιο άλλο τότε θα χρειαστείς κάρτα με διπλά tuners. Αλλιώς για PIP με ένα Live και ένα recorded όλες οι κάρτες το κάνουν. Πολύ καλές και δοκιμασμένες εκτενώς (και από εμένα) είναι οι Hauppauge 1700 (single tuner) και 2200 (dual tuner) με την δεύτερη να μην κυκλοφορεί στην Ελλάδα αλλά τη βρίσκεις εύκολα στο εξωτερικό. Επίσης καλές είναι και οι διπλές BlackGold BGT3510 που επίσης όμως θα πρέπει να τις παραγγείλεις από έξω. Μια άλλη πολύ καλή πρόταση είναι και η AverMedia H727 που κυκλοφορεί και εδώ. Όλες οι παραπάνω είναι PCI-E (2.0 x1) και όχι PCI. Υπάρχουν και εκδόσεις των ίδιων καρτών σε σκέτο PCI αν έχεις τέτοιο περιορισμό, αλλά αν δεν υπάρχει τέτοιο θέμα καλύτερα προτίμησε το PCI-E ως πολύ ταχύτερο και με λιγότερο bus latency.
johnnieg Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2010 Δυστυχώς μια μικρή "χρονική" καθυστέρηση δεν την γλυτώνεις, και δεν μπορείς να κάνεις και πολλά γι'αυτό. Έχω δοκιμάσει από ξεψυχισμένα Atoms μέχρι i7 με γρήγορες μνήμες και κάρτες γραφικών και tuners από PCI, PCIe μέχρι USB και σε αυτή την "χρονική" καθυστέρηση ελάχιστη επίπτωση είχε το hardware. Τόνισα όμως το "χρονική" γιατί αν μιλάς για άλλου είδους "καθυστέρηση" όπως π.χ. stuttering του τύπου "χαμένα frames" και κομπιάσματα, τότε θα πρέπει να ψάξεις αλλού το πρόβλημα, όπως σε drivers, background processes, σε software ή hardware conflicts και πάει λέγοντας. Και αυτό γιατί τέτοιου είδους προβλήματα δεν δικαιολογούνται ακόμα και από υποδεέστερο hardware. Όχι πως δεν έχω και εγώ διαβάσει ή δεν μου έτυχαν τέτοια προβλήματα stuttering. Στο web υπάρχουν πολλές αναφορές για παρόμοια προβλήματα, αλλά τουλάχιστον σε εμένα όποτε παρουσιάστηκε είτε έφταιγε συγκεκριμένη έκδοση κάποιου driver, είτε διορθώθηκε με τις γνωστές μεθόδους όπως static paging κλπ. Όπως σου είπα και πριν, έχω εξαιρετικά αποτελέσματα σε MC live TV (digea) ακόμα και με αργοκίνητα atom boards με usb tuner της πλάκας και δεν μιλώ για ION chipset ή κάτι εξωτικό, αλλά σκέτα N510 παρέα με Win7 και με 2GB αργής μνήμης. Γενικά και για να γυρίσουμε on topic, το θέμα dvb-t tuner μην το ψάχνεις πέρα από μια καλή υποστήριξη σε drivers. Από το ακριβότερο pcie μέχρι το φτηνότερο usb θα σου κάνει την ίδια ακριβώς δουλειά χωρίς σχεδόν την παραμικρή διαφορά. Όχι,για χρονική καθυστέρηση μιλάω - σε απαιτητικές σκηνές κυρίως. Επίσης,επειδή τα Winfast που προανέφερα τελικά δεν υπάρχουν διαθέσιμα πλέον στην Ελλάδα θα πρέπει να κινηθώ προς άλλη pci λύση..
inray Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2010 Όχι,για χρονική καθυστέρηση μιλάω - σε απαιτητικές σκηνές κυρίως. Δεν νομίζω πως μιλάς για απλή χρονική καθυστέρηση αλλιώς δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το θεωρείς πρόβλημα. Ότι υπάρχει χρονική καθυστέρηση στο ψηφιακό υπάρχει και είναι κάτι που παρατηρείται και στην ψηφιακή τηλεοπτική μετάδοση και λήψη από τις τηλεοράσεις χωρίς να αποτελεί πρόβλημα. Γι'αυτό και υποθέτω πως μιλάς για stuttering, κάτι σαν κόμπιασμα δηλαδή σε ορισμένες γρήγορες σκηνές. Αυτό όντως παρατηρείται σε πάρα πολλά setups και τις περισσότερες φορές οφείλεται σε αργό ή μικρού μεγέθους buffering, σε IRQ ή address conflict ή σε software πρόβλημα (conflict, αργοί codecs κλπ). Για να πω την αλήθεια το είχα και εγώ παρατηρήσει το πρόβλημα αυτό στο παρελθόν αλλά από τότε που άρχισα να χρησιμοποιώ αποκλειστικά Windows 7 64bit και σκέτο MC χωρίς άλλα addons προγραμματάκια ή third party codecs δεν το έχω ξαναδεί, ούτε σε recorded ούτε σε live tv.
sintalkas Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2010 ρε παιδιά της gigabyte η κάρτα σε τι ανάλυση δείχνει? ---------- Προσθήκη στις 10:27 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 10:05 ---------- Παιδιά βασικά θέλω ένα tuner που να έχει θύρες εικόνας ήχου όπως οι απλές τηλεοράσεις δηλαδή μια κίτρινη,μια κοκκινή και μια ασπρή υποδοχή για να μπορώ να συνδέσω πάνω της το ps2 μου.
qspock Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2010 Αν θέλεις PIP με δύο live inputs ή για παράδειγμα να βλέπεις ένα κανάλι και να γράφεις κάποιο άλλο τότε θα χρειαστείς κάρτα με διπλά tuners. Αλλιώς για PIP με ένα Live και ένα recorded όλες οι κάρτες το κάνουν. Πολύ καλές και δοκιμασμένες εκτενώς (και από εμένα) είναι οι Hauppauge 1700 (single tuner) και 2200 (dual tuner) με την δεύτερη να μην κυκλοφορεί στην Ελλάδα αλλά τη βρίσκεις εύκολα στο εξωτερικό. .. Όλες οι παραπάνω είναι PCI-E (2.0 x1) και όχι PCI. Χρησιμες συμβουλες! Μερικες ερωτησεις: 1) PIP η 2200 κανει με το προγραμμα της ή με MCE win7? Η 1700? 2) Την 2200 απο που μπορουμε να την παραγγειλουμε (καποιο εμπιστο site μηπως?) 3) Τα remote controls που χρησιμοποιουν οι 2 παραπανω Haupage καρτες ειναι πλεον τα γνωστα Microsoft remotes v2 αν δεν κανω λαθος? 4) PCI-E x1_1 εχει η μητρικη μου, δεν αναφερει για PCI-E 2.0x1, μπαινουν αυτες? Ευχαριστω προκαταβολικα τον inray για τις κατατοπιστικοτατες πληροφοριες
inray Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2010 Χρησιμες συμβουλες! Μερικες ερωτησεις: 1) PIP η 2200 κανει με το προγραμμα της ή με MCE win7? Η 1700? 2) Την 2200 απο που μπορουμε να την παραγγειλουμε (καποιο εμπιστο site μηπως?) 3) Τα remote controls που χρησιμοποιουν οι 2 παραπανω Haupage καρτες ειναι πλεον τα γνωστα Microsoft remotes v2 αν δεν κανω λαθος? 4) PCI-E x1_1 εχει η μητρικη μου, δεν αναφερει για PCI-E 2.0x1, μπαινουν αυτες? Ευχαριστω προκαταβολικα τον inray για τις κατατοπιστικοτατες πληροφοριες 1) Και με το δικό της και με το MCE των Win7 (το οποίο πίστεψέ με είναι η καλύτερη λύση) 2) Μπορείς να την βρεις σε αρκετά Ευρωπαϊκά sites (κυρίως Αγγλικά και Γερμανικά) αν και συνήθως υπάρχει μεγάλη έλλειψη. Στα περισσότερα δυστυχώς δεν είναι σε stock και σε άλλα που είναι δεν στέλνουν Ελλάδα. Μπορείς όμως να την παραγγείλεις από το webstore της ίδιας της Hauppauge (Ιρλανδία) που στέλνει σε Ελλάδα, είναι άκρως αξιόπιστο και την έχει σε ίδια περίπου τιμή με τα περισσότερα stores. 3) Σωστά. Τα remote controls είναι τα γνωστά v2 MCE kits με το επίσης γνωστό branded remote RC153 της Philips. Η διαφορά μεταξύ της 2200 και της 1700 είναι πως η μεν πρώτη συνοδεύεται από usb I/R δέκτη για το remote, ενώ ο δέκτης της 1700 συνδέεται σε δικό της βύσμα στο bracket. Μάλιστα η Hauppauge ανακοίνωσε πως σύντομα θα κυκλοφορήσουν έκδοση της 2200 που όπως η 1700 θα έχει και αυτή δικό της βύσμα για τον I/R δέκτη. Κατά τα άλλα είναι ολόιδια. Κάτι που πρέπει να προσέξεις αν ψάχνεις σε καταστήματα για αγορά, είναι πως αν την βρεις σε χαμηλότερη μεν τιμή αλλά με την ένδειξη OEM μην την πάρεις αν δεν έχεις ήδη MCE remote. Οι OEM είναι φτηνότερες αλλά έρχονται σκέτες κάρτες χωρίς remote control και δέκτη, ούτε με το εναλλακτικό low profile bracket για HTPC. Αυτά εμπεριέχονται μόνο στις retail συσκευασίες. 4) Δεν υπάρχει πρόβλημα. Εφόσον έχεις PCI-E x1 λειτουργούν μια χαρά. Ακόμα και το στενό το x1 να μην έχεις αλλά x16 και πάλι λειτουργεί χρησιμοποιώντας μέρος του bus. Κατά τα άλλα, έτσι και προσανατολίζεσαι σε Hauppauge πάρε την 2200 αν θες διπλό tuner αλλά αν δεν σε ενδιαφέρει η διπλή λήψη το 1700 είναι ακριβώς το ίδιο hardware και γλυτώνεις και 50€ έχοντας και πάλι PIP (recorder + live), ενώ ταυτόχρονα δεν αποκλείεται να τη βρεις και σε κάποια Ελληνικά shops. Πρακτικά δηλαδή αν η τηλεόρασή σου έχει ήδη δέκτη MPEG4 ή έχεις εξωτερικό και δεν σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις το computer σαν μόνιμο δέκτη, τότε δεν υπάρχει και λόγος να προτιμήσεις το διπλό tuner. Να μην ξεχάσω να σου πω πως αυτές οι δύο Hauppauge έχουν και ένα ακόμα πλεονέκτημα. Υποστηρίζονται από τα Windows 7 με drivers του συστήματος και του Windows Update και δεν χρειάζεται να περάσεις τίποτα απολύτως για να λειτουργήσουν με το media center. Ούτε bloat προγράμματα, ούτε MC addons, ούτε οδηγούς. Και παρόλο που το WinTV7, το πρόγραμμά τους δηλαδή, είναι πάρα πολύ καλό, τίποτα δεν φτάνει σε απλότητα και αξιοπιστία το MC των Windows 7.
qspock Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 1) Και με το δικό της και με το MCE των Win7 (το οποίο πίστεψέ με είναι η καλύτερη λύση) Πως ακριβως βλεπεις PIP στο MCE? Ανοιγοντας 2 ξεχωριστα παραθυρα με διαφορετικα καναλια και προσαρμοζοντας τα? Μπορείς όμως να την παραγγείλεις από το webstore της ίδιας της Hauppauge (Ιρλανδία) που στέλνει σε Ελλάδα, είναι άκρως αξιόπιστο και την έχει σε ίδια περίπου τιμή με τα περισσότερα stores. Μια χαρα ειναι, ευχαριστω για το link, η παραγγελεια εφυγε, μια 2200 Φανταζομαι retail και οχι oem! 134 euro κανει, + 17euro μεταφορικα = 151. Οι δικοι μας αγνωστο αν την φερουν ποτε και ..ποσο! 3) Η διαφορά μεταξύ της 2200 και της 1700 είναι πως η μεν πρώτη συνοδεύεται από usb I/R δέκτη για το remote, ενώ ο δέκτης της 1700 συνδέεται σε δικό της βύσμα στο bracket. Μάλιστα η Hauppauge ανακοίνωσε πως σύντομα θα κυκλοφορήσουν έκδοση της 2200 που όπως η 1700 θα έχει και αυτή δικό της βύσμα για τον I/R δέκτη. Κατά τα άλλα είναι ολόιδια. Αρα καλυτερα αυτην με το usb γιατι ετσι μπορεις να δουλεψεις το remote και σε αλλο υπολογιστη ή με αλλη καρτα. Ασε που δουλευεις και το sat decoder απο οτι καταλαβα με αυτο, κατι πιθανως χρησιμο για καποιους. Και ειναι ισως το καλυτερο media center remote, απο οσο γνωριζω τουλαχιστον (δεν εχω δουλεψει τα i-mon που γινονται mouse-keyboard). Το πουλανε και σκετο, media center remote kit: 39 euro. Κατά τα άλλα, έτσι και προσανατολίζεσαι σε Hauppauge πάρε την 2200 αν θες διπλό tuner αλλά αν δεν σε ενδιαφέρει η διπλή λήψη το 1700 είναι ακριβώς το ίδιο hardware και γλυτώνεις και 50€ έχοντας και πάλι PIP (recorder + live), ενώ ταυτόχρονα δεν αποκλείεται να τη βρεις και σε κάποια Ελληνικά shops. Μετα απο την 500-στή φορα που παραγγελνεις κατι απο ελληνικο καταστημα που "το εχει διαθεσιμο" στο site του και παιρνεις ακυρο, σιχαινεσαι τα ελληνικα eshops την ελληνικη νοοτροπια, τη χωρα σου γενικοτερα... Ποσο μαλλον οταν δεν το εχουν καν. Βρισκεις μονο συγκεκριμενες φτηνες μαρκες με το κιλο, σε τιμη ακριβης, ποιοτητα ΜΗΔΕΝ, αυτα που αξιζουν δε φτανουν πλεον στη χωρα μας με τιποτα. Για να μην χαλιεμαι λοιπον το πηρα απ'εξω και τελειωσα! Πρακτικά δηλαδή αν η τηλεόρασή σου έχει ήδη δέκτη MPEG4 ή έχεις εξωτερικό και δεν σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις το computer σαν μόνιμο δέκτη, τότε δεν υπάρχει και λόγος να προτιμήσεις το διπλό tuner.Δεν εχει mpeg4 η TV, δεκτη να παρω δεν παιζει γιατι εχω μονο 2 HDMI πιασμενες. Ο μονος δεκτης που θα μου κινουσε την περιεργεια ειναι ενα combo Sat-Digital Terrestial.Τα καναλια τα γραφει η 2200 σε mpeg-2 ή mpeg-4? Αν τα κανει mpeg-2 (και τα high def.) τοτε αργοτερα μαλλον θα χρειαστει standalone δεκτης... Να μην ξεχάσω να σου πω πως αυτές οι δύο Hauppauge έχουν και ένα ακόμα πλεονέκτημα. Υποστηρίζονται από τα Windows 7 με drivers του συστήματος και του Windows Update και δεν χρειάζεται να περάσεις τίποτα απολύτως για να λειτουργήσουν με το media center. Ούτε bloat προγράμματα, ούτε MC addons, ούτε οδηγούς. Και παρόλο που το WinTV7, το πρόγραμμά τους δηλαδή, είναι πάρα πολύ καλό, τίποτα δεν φτάνει σε απλότητα και αξιοπιστία το MC των Windows 7. Εχω στησει στην HVR-3000 win7, την ειδε, δε χρειαστηκε τιποτα και μαλιστα εβαλε και ψηφιακα και αναλογικα μαζι, κατι που τα XP Media Center δεν εκαναν παρα μονο με registry hack. Η αληθεια ειναι παντως πως τα παλιοτερα MCE παραμενουν ελαφροτερα, γι αυτο και τα χρησιμοποιω (με την 3000) ακομη και δεν πηγα στα win7. Εχω και κατι παραξενα μαυρισματα αλλαγης αναλυσης στην TV μου οταν αλλαζω ψηφιακα καναλια, ανεξηγητα (στα 7παντα, τα XP δεν εχουν το προβλημα αυτο..). Και παλι ευχαριστω για τις συμβουλες, αν μη τι αλλο, πιασανε τοπο!
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 Moderators Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 Edit ΑΚΥΡΟ ποστ. Αυτο παθαινεις με τα tabs
johnnieg Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2010 Δεν νομίζω πως μιλάς για απλή χρονική καθυστέρηση αλλιώς δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το θεωρείς πρόβλημα. Ότι υπάρχει χρονική καθυστέρηση στο ψηφιακό υπάρχει και είναι κάτι που παρατηρείται και στην ψηφιακή τηλεοπτική μετάδοση και λήψη από τις τηλεοράσεις χωρίς να αποτελεί πρόβλημα. Γι'αυτό και υποθέτω πως μιλάς για stuttering, κάτι σαν κόμπιασμα δηλαδή σε ορισμένες γρήγορες σκηνές. Αυτό όντως παρατηρείται σε πάρα πολλά setups και τις περισσότερες φορές οφείλεται σε αργό ή μικρού μεγέθους buffering, σε IRQ ή address conflict ή σε software πρόβλημα (conflict, αργοί codecs κλπ). Για να πω την αλήθεια το είχα και εγώ παρατηρήσει το πρόβλημα αυτό στο παρελθόν αλλά από τότε που άρχισα να χρησιμοποιώ αποκλειστικά Windows 7 64bit και σκέτο MC χωρίς άλλα addons προγραμματάκια ή third party codecs δεν το έχω ξαναδεί, ούτε σε recorded ούτε σε live tv. Δεν γνωρίζω αν πρόκειται για stuttering αλλά αυτό που παρατηρώ όταν πχ υπάρχει κίνηση χεριού το χέρι σαν να αφήνει πίσω του δεύτερο χέρι που φτάνει στη θέση του πρώτου οριακά μεν αλλά τόσο ώστε το ανθρώπινο μάτι να το αντιλαμβάνεται. Αντίστοιχα όταν η μπάλα ενός αγώνα ποδοσφαίρου φεύγει με δύναμη-σουτ-είναι δύσκολη η παρατήρηση της θέσης της-ιδιαίτερα αν κινείται και η κάμερα και το πλάνο είναι μακρινό. Δεν χρειάζεται να αναλωθούμε άλλο σε αυτό το ζήτημα καθώς αυτό που με απασχολεί είναι η αγορά ενός πολύ καλού pci tuner.'Εχω ξεχάσει τα προαναφερθέντα Leadtek λόγω.. μη διαθεσιμότητας στην Ελληνική αγορά.Γι'αυτό θα ήθελα να σε ρωτήσω για τα ακόλουθα tuner της Hauppauge:-D WINTV HVR-1100 και τα WINTV HVR-3000,WINTV HVR-4000 Δεν θα χρειαστώ δορυφορική λήψη, όμως το πρώτο tuner έχει παλαιότερο επεξεργαστή; Αξίζει να πάρω το τελευταίο Tuner γνωρίζοντας ότι πέρα απο το ότι δεν θα χρειαστώ την δορυφορική πιθανότατα θα εξαντλώ τον επεξεργαστή μου-3.2GHz ; Το 3000 με το 4000 διαφέρουν μόνο στην υιοθέτηση και του DVB-S2 HD εκ μέρους του δεύτερου-που προφανώς δεν με ενδιαφέρει-ή αλλάζει κάτι και στο hardware της DVB-T? Είναι το WinTV 7 πλήρες και ενημερωμένο; Τέλος, υπάρχει κάποιο pci tuner της Avermedia αντίστοιχων επιδόσεων που να κυκλοφορεί στην Ελλάδα; Το Software της AverMedia (AverTv και Aver Media Center) θεωρείται πιο πλήρες απο αυτό της Hauppauge; Δεν έχω ιδιαίτερο πρόβλημα με τις τιμές..Ελπίζω να μην σε ζάλισα inray:fear:
inray Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2010 Γι'αυτό θα ήθελα να σε ρωτήσω για τα ακόλουθα tuner της Hauppauge:-DWINTV HVR-1100 και τα WINTV HVR-3000,WINTV HVR-4000 Κανένα από τα τρία. Και τα τρία έχουν κλείσει τον κύκλο ζωής τους και εφόσον δεν χρειάζεσαι sat τότε γιατί να πάρεις το 3/4000; Όπως είπα και στο φίλο qspock από Hauppauge δύο αξίζουν για DVB-T και analog και αυτά είναι το 1700 με ένα tuner και το 2200 με δύο. Το πρώτο μάλιστα κυκλοφορεί και στην Ελληνική αγορά στα 100-110€. Από AverMedia η μόνη κάρτα που αυτή τη στιγμή κυκλοφορεί στην Ελλάδα και που την έχω δοκιμάσει και πάει καλά, είναι η AverMedia H727 Aver TV Tuner. Μέχρι πριν λίγες ημέρες το Πλαίσιο έφερνε και την AVerTV TwinStar που επίσης είναι πολύ καλή αλλά μάλλον εξαντλήθηκε. Και οι δύο αυτές κάρτες είναι αντίστοιχες της Hauppauge 1700, με καλούς και σταθερούς drivers και γρήγορους codecs (για non-Win7). Πάντως μεταξύ αυτών των AverMedia και των Hauppauge μάλλον θα προτιμούσα τις δεύτερες. Έχουν πολύ μεγαλύτερη κοινότητα χρήσης σε χώρες με DVB-T, καλύτερη υποστήριξη και αρκετά καλύτερους 64bit drivers (σε ταχύτητα και σταθερότητα). Πάντως θα μείνεις ευχαριστημένος και από τις μεν και από τις δε. Σχετικά με το WinTV 7 που ρώτησες είναι καλό, θα έλεγα καλύτερο από το αντίστοιχο της AverMedia αν και προσωπικά δεν το χρησιμοποιώ σε καθημερινή βάση καθώς κατηγορηματικά προτιμώ το Windows 7 media center που συγκριτικά και με τα δύο έχει ελάχιστα προβλήματα, πολύ καλύτερη ταχύτητα και τρομερά μεγαλύτερη εργονομία για χρήση HTPC.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.