Προς το περιεχόμενο

Best Value for Money χώρος αποθήκευσης.

Cue

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεδομένου ότι πλέον HD ταινίες/σειρές είναι ευρείας κατανάλωσης, ποιος είναι ο best value for money τρόπος αποθήκευσης?

1 Complete TV Season (720p), βγαίνει περί τα 60Gb!

1 720p Movie, κυμαίνεται γύρω ~5Gb.

Έριξα μια ματιά σε δίσκους και είδα τιμές να κυμαίνονται από 50EUR (500Gb) μέχρι 80EUR (1TB) και μία διαφοροποίηση αν είναι desktop ή notebook (5400rpm, χωρίς ρεύμα?)

Για BlueRay προσωπικά δε το έψαξα σαν λύση μιας και χρειάζεται extra drive. Τι ισχύει όμως?

Στον φορητό έχω ήδη δίσκο 320Gb αλλά με τα παραπάνω μεγέθη απλά δεν επαρκεί.

Ποια είναι η καλύτερη λύση κατά την άποψη σας?

Δημοσ.

Μιλάμε πάντα για αποθήκευση, όχι απλά από το κατέβασμα μέχρι να τα δούμε, έτσι;

Να ξεκινήσω από το αυτονόητο για μένα μη back up... δεν μπορείς όλο αυτόν τον όγκο να το έχεις 2 φορές για να είσαι σίγουρος... αν τώρα πέσει κάνας κομήτης ή τέλος πάντων ανατιναχθεί ο δίσκος, συμβαίνουν και αυτά.

Προτιμώ τους μικρούς εξωτερικούς δίσκους εγώ (passport κτλ) αν και ακριβότεροι για το ότι είναι εύκολο να τους παίρνεις μαζί σου και δεν χρειάζονται εξτρά ρεύμα. Από το pc στο Revo, στο laptop, στο hd tv, στο σπίτι του κολλητού... όλα εύκολα.

Η δεύτερη μου επιλογή είναι οι απλοί 3.5 δίσκοι με κάτι τέτοιο:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.801729&sid=1

βάλε- βγάλε σαν το παλιό καλό καιρό με τις δισκέτες...

1terra όπως λες και εσύ με περίπου 75~80 ευρώ και μόλις γεμίσει καινούριο

Δημοσ.

130mb/episode σειρές και 350mb ταινίες σε x264. Αντίστοιχη ποιότητα με 350mb/episode και 700mb ταινία XViD. Ότι πρέπει για αποθήκευση.

720p/1080p μόνο για καταπληκτικές ταινίες/σειρές. Αλλιώς δε σου φθάνουν ούτε 20 σκληροί.

Δημοσ.

Καλά ναι, mindtrapper από αυτή την άποψη δεν έχεις άδικο :)

alexzzz, αποθήκευση/κατέβασμα μέχρι να δούμε χμ δε το είχα σκεφτεί έτσι. Σε προσωρινή αποθήκευση αναφέρομαι. Για 2o backup δε το συζητάμε.

Φυσικά και προτιμώ τον αυτόνομο (χωρίς ρεύμα) εξωτερικό (notebook γαρ).

Το docking station που αναφέρετε καθαρά από άποψης κόστους το βλέπω, right?

Απλά έτυχε να χω τώρα 120Gb HD data και μου πιάνουν το 1/3 του δίσκου στον φορητό και δε ξέρω τι να τα κάνω :P

Δημοσ.
Το docking station που αναφέρετε καθαρά από άποψης κόστους το βλέπω, right?

εγώ ναι. Είναι μια ελαφρός πρόχειρη κατάσταση το να έχεις τους δίσκους σου σε ένα συρτάρι/ντουλάπι και να τους βγάζεις/βάζεις αλλά είναι πιο βολικό από το να άνοιγες το pc (στην περίπτωση σου δεν γινόταν έτσι και αλλιώς) και να τους έβαζες (σβήσε το pc, βάλε τον δίσκο, ξανά άνοιξε το pc). Αυτό το dock για μένα που δεν θέλω τους δίσκους μου μόνιμα πάνω είναι πάρα πολύ βολικό (και κατά 99,9% παίρνει 3.5" & 2.5" δίσκους)

Δημοσ.

εχω περιπου το ιδιο προβλημα (και φαντασου οτι τις ταινιες που βλεπω τις σβηνω) μονο που εγω θελω και καποια σχετικη ασφαλεια,ευελιξια και ευχρηστια

η ποιο νοικοκυρεμενη και βολικη λυση ειναι καποιο nas στυλ drobo χωρις ομως το propertiary raid 1 και οχι φυσικα σε τετοιες απαραδεκτες τιμες

δεν εχω βρει λυση

Δημοσ.

η ποιο νοικοκυρεμενη και βολικη λυση ειναι καποιο nas στυλ drobo χωρις ομως το propertiary raid 1 και οχι φυσικα σε τετοιες απαραδεκτες τιμες

δεν εχω βρει λυση

Το drobo ειναι μια φθηνιαρικη, μη-ποιοτικη λυση με ακριβη τιμη..

Αν σου αρκει το usb (εχει και ethernet, αλλα με αργες ταχυτητες, πιο αργες και απο το usb),δες αυτην την λυση:

http://www.skroutz.gr/s/64850/Lacie-5big-Network-2-5TB.html

ή αν τωρα θελεις επαγγελματικη λυση με σωστο ethernet κλπ, τσεκαρε αυτο:

http://www.skroutz.gr/c/894/file-servers.html?keyphrase=synology+ds-410

@cue:

αφου δεν σε νοιαζει το backup και δεν θελεις και τρομερες χωρητικοτητες (ωστε να πας υποχρεωτικα σε 3.5"), αλλα θελεις και ευελιξια-ευκολη μεταφορα, χτυπα εναν 2.5" 500gb σκληρο και βαλτον σε ενα κουτακι της αρεσκειας σου..

Μην παρεις ετοιμο εξωτερικο, γιατι με την λυση που σου προτεινω(εσωτερικος+κουτακι) θα παρεις πιο ποιοτικο δισκο,μεγαλυτερη εγγυηση, μεγαλυτερη ευελιξια.

Μαλιστα μπορεις να παρεις εναν 500gb@7200rpm και να κανεις τον τωρινο σου μαμισιο δισκο εξωτερικο.

(ολοι οι 2.5" δεν χρειαζονται ρευμα εξωτερικο , τι ειναι 5400 , τι ειναι 7200)

H λυση του blueray drive δεν ειναι πολυ ακριβη, γυρω στα 150€ κανουν τα drives, αλλα δεν νομιζω οτι εχουν βγει slot in που να μπαινουν σε macbook.

Δημοσ.

Μια άλλη, μέση λύση που κατά καιρούς κάνω και εγώ, είναι η μεταφορά όσων θέλω (σε ένα α διάστημα) να δω σε έναν από τους passport μου. Τα υπόλοιπα παραμένουν στους άβολους 3.5 δίσκους.

Δημοσ.

@haHa ακριβα μωρε και οχι ιδιαιτερα ευελικτα (δυνατοτητα τοποθετησης δισκων διαφορετικων χωρητικοτητων,αδυναμια συνδεσης με ps3 κλπ)

@grimpr ναι αλλα πρεπει να εχεις always on ενα pc ουσιαστικα χωρις την δυνατοτητα hot plug και οχι αρκετα ευχρηστο

ξερω οτι θελω την πιτα ολοκληρη και τον σκυλο χορτατο αλλα προσωπικα δεν μπορω να ζησω με τα διαφορα μειον τους και να ριξω και τοσα λ7

Δημοσ.
@haHa ακριβα μωρε και οχι ιδιαιτερα ευελικτα (δυνατοτητα τοποθετησης δισκων διαφορετικων χωρητικοτητων,αδυναμια συνδεσης με ps3 κλπ)

καλά και το drobo έχει αρκετές αδυναμίες... δεν μπορείς να ανακτήσεις τα αρχεία σου αν πάθει κάτι το drobo παρά μόνο με άλλο drobo και η τιμή

Επίσης όπως έχουμε συζητήσει και στο topic του drobo, εγώ έχω διαβάσει πολλά review στα οποία έχει πάρα πολύς κόσμος προβλήματα.

Δημοσ.
πολυ φθηνη η παραπανω λυση, σκεφτομαι να παρω 2 :P

αν λες για το συστημα του grimpr μαλλον δεν προσεξες οτι στην τιμη συμπεριλαβανονται 4 δισκοι του 1 τερα

---------- Προσθήκη στις 19:49 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 19:47 ----------

καλά και το drobo έχει αρκετές αδυναμίες... δεν μπορείς να ανακτήσεις τα αρχεία σου αν πάθει κάτι το drobo παρά μόνο με άλλο drobo και η τιμή

Επίσης όπως έχουμε συζητήσει και στο topic του drobo, εγώ έχω διαβάσει πολλά review στα οποία έχει πάρα πολύς κόσμος προβλήματα.

ναι alexzzz τα εχω διαβασει αυτα αλλα το ατιμο ειναι πολυ ευελικτο και ευχρηστο

Δημοσ.

Παίδες ξεφύγαμε νομίζω. NAS, Windows Server και Drobo? :P

120Gb data έχω που θελω να αποθηκεύσω κάπου, έστω και προσωρινά.

Βέβαια γενικά πλέον τα file sizes έχουν ξεφύγει με HD content και δε μπορείς να πεις ότι γράφεις 2-3 DVD και τελειώνεις, εξού και ο προβληματισμός μου για το τι αξίζει τλκ.

Όπως το βλέπω δηλαδή η καλύτερη λύση να έχεις έναν φίλο με BlueRay Recorder, να του πας 3-4 δισκάκια να στα γράψει.

[ame=http://www.amazon.co.uk/Infiniti-Professional-Printable-Blu-ray-Jewel/dp/B001PCJVVQ/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=electronics&qid=1264010203&sr=8-1]Infiniti Professional Printable Bd-r Blu-ray 25GB Slim Jewel Case (5pk) - Rsbdjc[/ame] ~10EUR

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...