Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γνωρίζει κανείς τι χρειάζεται για να ανοίξει λογαριασμό σε τράπεζα άλλης χώρας και ποιο συγκεκριμένα της Αγγλίας; Πρέπει να είμαι κάτοικος της συγκεκριμένης χώρας η μπορώ πολύ απλά με την ταυτότητα μου να πάω και να ανοίξω;

Δημοσ.

Ταυτότητα, πας LLoyds TSB και τέλειωσες. Καλό είναι να έχεις και εκτυπωμένα μαζί σου στοιχεία απο την ελληνική σου τράπεζα σαν credentials αλλά δεν χρειάζεται συνήθως.

Δημοσ.

Lloyds είναι πιο εύκολο από όλες. Ανοίγεις μόνο με διαβατήριο ή ακόμα και ταυτότητα. Από Natwest και HSBC θέλουν συνήθως μισθοδοσία, οπότε σε ζορίζουν για να στον ανοίξουν και έχουν fees πολλές φορές. Αν έχεισ κάποιο πιστοποιητικό μόνιμης κατοικίας στην Αγγλία πολύ καλύτερο (λογαριασμός ΔΕΚΟ ή council tax). Αν πας για σπουδές, παίρνεις πιστοποιητικό σπουδών από το πανεπιστήμιο, αλλά μετά να προσέξεισ να τον κλείσεις γιατί θα σου κάνει fail στο credit check και δεν θα σε αφήνει να ανοίξεις πιστωτική κάρτα γενικά. Επίσης Barclays καλό είναι να αποφύγεις, όταν είχα πάει εγώ πολύ βαβούρα... Η πιο εύκολη που βρήκα ήταν η Lloyd's TSB....

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Hello!

Γνωρίζει κανείς εάν μπορώ να ανοίξω λογαριασμό στην Lloyds μέσω ίντερνετ ενώ δεν μένω ακόμα Αγγλία;

(βλέπω στο site ότι έχει την επιλογή για online αίτηση αλλά δεν θέλω να κάνω καμιά βλακεία!)

Θέλω ένα λογαριασμό για μισθοδοσία (θα ανοίξω τον απλό current που έχει), γιατί το καλοκαίρι θα πάω προς τα εκεί για δουλειά και επειδή θα αργήσει το ΝΙΝ, θέλω να έχω κάποιο στοιχείο για να με "εμπιστευτεί" ο εργοδότης γιατί μου ζητάνε παντού το ΝΙΝ ή άλλο έγγραφο.

+ ότι με το να βρω σπίτι έχω τρομερή δυσκολία επειδή δεν έχω κάποιον συγγενή εκεί, οπότε μου ζητάνε επίσης λογαριασμό από πριν...

Any help?

Δημοσ.

Οντως στην Lloyds μονο ταυτοτητα χρειαζεται ?

παντα για uk μιλαμε...... και σε ποσο καιρο ενεργοποιηται ο λογαριασμος ?

Δημοσ.

Hello!

Γνωρίζει κανείς εάν μπορώ να ανοίξω λογαριασμό στην Lloyds μέσω ίντερνετ ενώ δεν μένω ακόμα Αγγλία;

(βλέπω στο site ότι έχει την επιλογή για online αίτηση αλλά δεν θέλω να κάνω καμιά βλακεία!)

δυστυχώς πρέπει να είσαι UK resident για να ανοίξεις λογαριασμό

Δημοσ.

αυτο ισχυει σε ολες τις τραπεζες στο U.K ?

πχ, Η HSBC εχει και εδω καταστηματα, δεν μπορω να παω να ανοιξω λογαριασμο για το uk ?

Δημοσ.

έχω εμπειρία απο Lloyds και hsbc, και στις δύο μου ζήτησαν αποδεικτικό διεύθυνσης Ηνωμένου Βασιλείου ή χαρτί απο το πανεπιστήμιο..

αυτό με την ελληνική hsbc είναι λιγάκι κουλό, όταν είχα πάει να ρωτήσω μου είχαν πεί οτι μπορούσα να ανοίξω λογαριασμό σε λίρες απο Ελλάδα, αλλά όταν θα ανέβαινα UK θα έπρεπε να πάω στην εκεί hsbc και να ανοίξω άλλο λογαριαμό και να μεταφέρω τα λεφτά μέσω web banking!

σχεδόν δυο χρόνια πριν αυτό, τώρα αν κάτι έχει αλλάξει δε γνωρίζω...

Δημοσ.

Δυστηχώς πρέπει να έχεις αγγλική διεύθυνση για να ανοίξεις λογαριασμό σε αγγλική τράπεζα.

Αυτο ισχύει σε όλες τις τράπεζες. Για την hsbc, παρ'όλο που έχει καταστήματα στην Ελλάδα, αυτο δεν αλλάζει κάτι.

Και η Alpha Bank έχει καταστήματα στο εξωτερικό. Αυτό δεν σημαίνει οτι είναι το ίδιο.

Δημοσ.

εστω οτι εχω στην Εθνικη, λογαριασμο, (εχει υποκαταστημα στο λονδινο) δεν μπορω να πω στον εργοδοτη μου να βαζει τον μισθο μου, στην εθνικη? πρεπει οπωσδηποτε να εχω account σε αγγλικη τραπεζα?

Δημοσ.

εστω οτι εχω στην Εθνικη, λογαριασμο, (εχει υποκαταστημα στο λονδινο) δεν μπορω να πω στον εργοδοτη μου να βαζει τον μισθο μου, στην εθνικη? πρεπει οπωσδηποτε να εχω account σε αγγλικη τραπεζα?

Ωραία ερώτηση αυτή! με ενδιαφέρει κι εμένα. 

Έχω λογαριασμούς σε Εθνική, Alpha, Citi, Eurobank (όλες στην Ελλάδα). 

Δεν μπορώ σε εργοδότη στην Αγγλία να ζητήσω να μπαίνουν σε κάποιον από αυτούς? 

Επίσης, εγώ όταν ανέβω στο νησί, θα μένω στο σπίτι της κολλητής μου. Άρα τι αποδεικτικό μπορώ να έχω? Κάποια υπεύθυνη δήλωση από τη φίλη μου ή όπως εδώ αρκεί ένας λογαριασμός κι ας μην είναι στο όνομα μου?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...