thanvar Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Καλημερα σε ολους! Ρε παιδια να ρωτησω κατι? Ενας συγγενης μου που μενει στην Νεα Υορκη θελει να μου αγορασει ενα μηχανημα που κανει κοντα στα 180 δολλαρια (130κατι ευρω) και να μου το στειλει σαν δωρο γιορτης (Με λενε Θαναση ). Αυτο που με ανησυχει ειναι το Τελωνειο! Παρ'ολο που ειναι δωρο πρεπει εγω να πληρωσω για να παραλαβω το δωρο μου? Μεχρι ποιο ποσο επιτρεπεται να σου στειλουν κατι απο Αμερικη και να μην πληρωσεις? Υπαρχει κανενα loophole στο ολο συστημα? Δεκτες και συμβουλες! Σας ευχαριστω πολυ εκ των προτερων. (Εψαξα στο φορουμ και δυστυχως οι πιο κοντινες απαντησεις ειναι σχεδον ενος χρονου παλιες...)
inSync Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Καλημερα σε ολους! Ρε παιδια να ρωτησω κατι? Ενας συγγενης μου που μενει στην Νεα Υορκη θελει να μου αγορασει ενα μηχανημα που κανει κοντα στα 180 δολλαρια (130κατι ευρω) και να μου το στειλει σαν δωρο γιορτης (Με λενε Θαναση ). Αυτο που με ανησυχει ειναι το Τελωνειο! Παρ'ολο που ειναι δωρο πρεπει εγω να πληρωσω για να παραλαβω το δωρο μου? Μεχρι ποιο ποσο επιτρεπεται να σου στειλουν κατι απο Αμερικη και να μην πληρωσεις? Υπαρχει κανενα loophole στο ολο συστημα? Δεκτες και συμβουλες! Σας ευχαριστω πολυ εκ των προτερων. (Εψαξα στο φορουμ και δυστυχως οι πιο κοντινες απαντησεις ειναι σχεδον ενος χρονου παλιες...) Λοιπόν ! Είτε θα στο στείλει με απλό ταχυδρομείο και θα δηλώσει αξία έως κανά 50usd και ότι στέλνει ΔΩΡΟ, είτε θα το στείλει σε κανά άλλο μπάρμπα στη Γερμανία με courrier και ο άλλος μπάρμπας σε εσένα με courrier... Ελληνικά ΤΕΛΩΝΕΙΑ = FAIL
thanvar Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Λοιπόν ! Είτε θα στο στείλει με απλό ταχυδρομείο και θα δηλώσει αξία έως κανά 50usd και ότι στέλνει ΔΩΡΟ, είτε θα το στείλει σε κανά άλλο μπάρμπα στη Γερμανία με courrier και ο άλλος μπάρμπας σε εσένα με courrier... Ελληνικά ΤΕΛΩΝΕΙΑ = FAIL Πρωτα απο ολα σε ευχαριστω πολυ για την γρηγορη απαντηση σου! Παρ'ολο που θα δηλωσει πως κανει 50$ δεν πιστευεις πως μπορει να υπαρξει προβλημα με το ιδιο το πακετο? Απ'οτι μου ειπε πρεπει να ειναι γυρω στα 5-10 κιλα... Ασε που φοβαμαι μην μπλεξει κι ο ιδιος επειδη αποφασισε να μου κανει ενα δωρο! Υ.Γ. Fail δεν λες τιποτα!
kosmasgr Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 150 ευρώ πήρα εγώ τις προάλλες ένα cd player αυτοκινήτου και πλήρωσα 3 ευρώ για τελωνείο Μην αγνώνεσαι
apd453 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 150 ευρώ πήρα εγώ τις προάλλες ένα cd player αυτοκινήτου και πλήρωσα 3 ευρώ για τελωνείο Μην αγνώνεσαι 3ευρώ τελωνείο? Κάτι άλλο πλήρωσες και όχι τελωνείο. Τhanvar απλά θα το βάλει ο θειος σου σε ένα κουτί και θα το στείλει με τα ελτά (πες να το κλείσει καλά γιατί θα φάει πολλά σούτια μέχρι να έρθει. Δεν υπάρχει αγορά ή πώληση (εμπορική συναλλαγή) στη συγκεκριμένη περίπτωση. Απλά ο θείος σου στέλνει το cd player που δεν χρειάζεται. Δεν πιστεύω πως θα δημιουργηθεί θέμα ακόμη και να το σταματήσουν στο τελωνείο (1/1000). Εξάλλου η αξία είναι πολύ μικρή.
thanvar Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 150 ευρώ πήρα εγώ τις προάλλες ένα cd player αυτοκινήτου και πλήρωσα 3 ευρώ για τελωνείο Μην αγνώνεσαι Μονο 3 ευρω?! Δεν μπορω να καταλαβω πως μπορει να γινει αυτο... ΦΠΑ, εκτελωνιστες, κτλ. μονο 3 ευρω?! Εγω ξερω για παιδια που πληρωσαν στο τελωνειο σχεδον οσα εκανε το ιδιο το product που αγορασανε! π.χ. πληρωσαν 250 ευρω για κατι που κοστιζε 300! Δεν εχω τοσα χρηματα ωστε να πληρωσω για κατι που μου δωριζεται αλλα φυσικα το θελω σαν τρελος! Οποτε ο πιο safe τροπος ειναι να του πω του παππου μου να το βγαλει απο το original κουτι του, να το βαλει σε κατι ασχετο και μετα να μου το στειλει μεσω κανονικου ταχυδρομειου (οχι κουριερ) εχωντας πρωτα δηλωσει πως κοστιζει γυρω στα 50$ και πως ειναι δωρο. Σωστα? Υπαρχει καμμια περιπτωση να μπλεξει πουθενα ο ιδιος ο παππους μου ρε παιδια? Ο ανθρωπος ειναι μεγαλης ηλικιας και ενω θελει να μου κανει ενα καλο δωρο φοβαμαι μην ταλαιπωρηθει...
arxaggelos Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 150 ευρώ πήρα εγώ τις προάλλες ένα cd player αυτοκινήτου και πλήρωσα 3 ευρώ για τελωνείο Μην αγνώνεσαι Και το δικό σου ηταν 5-10 κιλά? ;) από όσο έχω καταλάβει το τελωνείο εδώ είναι σαν την περίοδο, ορισμένες μέρες τον μήνα κάτι τους πιάνει. Από διάφορα που έχω διαβάσει έχω καταλάβει ότι δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι δεν θα το ελέγξουν, και ίσως να είναι πιό πιθανός ο έλεγχος αν δούνε ενα μεγάλο ή/και βαρύ πακέτο. Πάντως η ιστορία με τα 50$και το "δώρο" είναι παλιο΄κόλπο, που μετά από τόσον καιρό δεν νομίζω να μην το έχει καταλάβει κανείς στα τελωνεία, απλά κοιτάνε αλλού.
thanvar Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 3ευρώ τελωνείο? Κάτι άλλο πλήρωσες και όχι τελωνείο.Τhanvar απλά θα το βάλει ο θειος σου σε ένα κουτί και θα το στείλει με τα ελτά (πες να το κλείσει καλά γιατί θα φάει πολλά σούτια μέχρι να έρθει. Δεν υπάρχει αγορά ή πώληση (εμπορική συναλλαγή) στη συγκεκριμένη περίπτωση. Απλά ο θείος σου στέλνει το cd player που δεν χρειάζεται. Δεν πιστεύω πως θα δημιουργηθεί θέμα ακόμη και να το σταματήσουν στο τελωνείο (1/1000). Εξάλλου η αξία είναι πολύ μικρή. Ααα, οποτε μπορει να δηλωσει πως δεν προκειται για εμπορικη συναλλαγη αλλα οτι απλα μου στελνει κατι δικο του? Να μην κανει gift wrap και αλλα τετοια λοιπον? Τι προτεινεις apd453? ---------- Προσθήκη στις 10:06 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 10:02 ---------- Και το δικό σου ηταν 5-10 κιλά? ;)από όσο έχω καταλάβει το τελωνείο εδώ είναι σαν την περίοδο, ορισμένες μέρες τον μήνα κάτι τους πιάνει. Από διάφορα που έχω διαβάσει έχω καταλάβει ότι δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι δεν θα το ελέγξουν, και ίσως να είναι πιό πιθανός ο έλεγχος αν δούνε ενα μεγάλο ή/και βαρύ πακέτο. Πάντως η ιστορία με τα 50$και το "δώρο" είναι παλιο΄κόλπο, που μετά από τόσον καιρό δεν νομίζω να μην το έχει καταλάβει κανείς στα τελωνεία, απλά κοιτάνε αλλού. χαχαχα, καταλαβα! δηλαδη πρεπει να κανω τον σταυρο μου και να ελπιζω! Παντως πως θα μαθουν ποσο κοστιζει κατι την στιγμη που δεν θα εχει μεσα αποδειξεις και τιμες? Ειλικρινα παντως δεν ξερω τι να κανω ρε παιδια... Μου λετε πως δεν υπαρχει κανενας σιγουρος τροπος να γνωριζω αν (και ποσο) θα μου ζητηθει να πληρωσω...
apd453 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Σίγουρος 100% δεν παίζει. Άλλωστε μπορεί να χαθεί από ελτα το δέμα:lol:. Δεν θα έχεις πρόβλημα αν στο στείλει ο θείος σου σαν απλό δέμα. Πες σου έστελνε ένα κεφάλι τυρί από τεξανό βούβαλο γιατί είσαι και μερακλής. Θα πληρώσεις τελωνείο? Η αξία είναι πολύ μικρή εξάλλου για να ασχοληθεί κανένας.
Rubin074 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Το βασικό είναι να δηλώσει ότι πρόκειται για ΔΩΡΟ. Όταν αγόραζα από κάτι Ασιάτες στο eBay, αυτό έκαναν: έγραφαν gift/present στο κουτί, πέρναγαν κι ένα χαρτάκι μέσα που έλεγε "happy birthday -here is your present" και καθαρίζαμε
SpY Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Χρόνια στο κουρμπέτι οι Σχισομάτιδες Το καλύτερο είναι αυτό που σου είπαν τα παιδιά να βάλει το μηχάνημα που λες σε ένα άκυρο κουτί και να το στείλει με ταχυδρομείο «Gift»
thanvar Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Σας ευχαριστω πολυ ολους παιδια! Οταν με το καλο το λαβω θα σας εχω ολους στον νου μου για τις πολυτιμες συμβουλες σας!
kage Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 τα 3ε που ειπε καποιος παραπανω ειναι καποια μικροεξοδα που αποφασισαν να βαλουν τωρα τελευταια..το χω ξαναδιαβασει σε ποστ. το πιο σωστο ειναι να βγαλει το κουτι κτλ και να το στειλει χυμα αν θες αποδειξη για εγγυηση θα την στειλει με φαξ ή μειλ. το να μπλεξει δεν γινετε εκτος και αν σου στελνει τιποτα παρανομο και πανω απ ολα να μην το στειλει με courier στυλ fedex,ups,dhl αλλα με το κρατικο που λεγετε usps. http://www.usps.com/
aGka8l Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 τα 3 ευρω τωρα κανα 3μηνο παίζουν για δέματα απο ΑΜερική.Κατι σαν φωρος ας πουμε οχι οτι ειναι για Τελωνιο..
Rising1980 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 Προχθές μου ήρθε δέμα από Αμερική και ο υπάλληλος των ΕΛΤΑ (πόρτα-πόρτα) μου ζήτησε 3 ευρώ ως έξοδα εκτελωνισμού. Επίσης πρώτη φορά που δεν κόλλησε δέμα στο τελωνείο και δεν πήγα να το πάρω εγώ :-P
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.