Προς το περιεχόμενο

πόσα χρόνια μπορώ να είμαι σε μια σχολή ΑΕΙ

santana99

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλά, χεστήκαμε πόσο κάνει ο καθένας σας να τελειώσει τη σχολή του, απαντήστε στο αρχικό ερώτημα, γι' αυτό είναι το θρεντ.

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

επειδη εχω και εγω ενα αντιστοιχο θεμα (ειμαι στο 8ο ετος τωρα με 6 μαθηματα για πτυχιο) το ειχα ψαξει λιγο μεσω της γραμματειας της σχολης μου και αυτο που εμαθα ειναι οτι ο νομος ειναι σε εφαρμογη αλλα για εισακτεους 2008 και μετα. και ισχυει το 2ν. ουσιαστικα οι πρωτες διαγραφες θα πεσουν το 2016 απο οσο καταλαβα..

Δημοσ.

Στη δικη μου σχολη ο νομος πιανει και φοιτητες πολυ παλαιοτερων ετων, π.χ. συνεδριασαν για εναν γνωστο μου που εισηχθει το 2000. Τελικα πηρε αναβολη για αλλα 5 χρονια, ομως ειχε και σοβαρα προβληματα υγειας.

Δημοσ.

Στην πράξη και αν υπερβείς το όριο κάνεις μια αίτηση και γίνετε παράταση. Δλδ θέλουν να διώξουν αυτούς που απλά γράφτηκαν στο Πανεπιστήμιο και δουλεύουν αλλού ή δεν πατάνε ποτέ στην ζωή τους στο εκάστοτε τμήμα. Τώρα αν εσύ θέλεις για τους Χ Ψ λόγους να το πας πιο αργά ή κόβεσαι πάλι για Χ Ψ λόγους δεν θα σε διώξουν από την σχολή, καλό βέβαια να μην φτάσεις εκεί. Οι περισσότεροι από εμάς που τελειώσαμε το Πανεπιστήμιο κάναμε παραπάνω αλλά πάντα σε λογικά πλαίσια

Δημοσ.
Είναι σίγουρα 2ν και όχι ν+ν/2 ??

Κι εγώ αυτό ξέρω, ν+ν/2 . Δηλαδή αν τυπικά μια σχολή απαιτεί 4 χρόνια σπουδών πάει 4+4/2=6 χρόνια.

To 2ν πρώτη φορά το βλέπω. Όσο για το αν ισχύει, προσωπικά δεν γνωρίζω κάποιον που έχει υπερβεί το χρονικό διάστημα αυτό και να έχει διαγραφεί. Μπορεί να παίζει και απο ΑΕΙ σε ΑΕΙ, δεν γνωρίζω.

Δημοσ.
επειδη εχω και εγω ενα αντιστοιχο θεμα (ειμαι στο 8ο ετος τωρα με 6 μαθηματα για πτυχιο) το ειχα ψαξει λιγο μεσω της γραμματειας της σχολης μου και αυτο που εμαθα ειναι οτι ο νομος ειναι σε εφαρμογη αλλα για εισακτεους 2008 και μετα. και ισχυει το 2ν. ουσιαστικα οι πρωτες διαγραφες θα πεσουν το 2016 απο οσο καταλαβα..

Κι εγώ αυτό ξέρω, ν+ν/2 . Δηλαδή αν τυπικά μια σχολή απαιτεί 4 χρόνια σπουδών πάει 4+4/2=6 χρόνια.

To 2ν πρώτη φορά το βλέπω. Όσο για το αν ισχύει, προσωπικά δεν γνωρίζω κάποιον που έχει υπερβεί το χρονικό διάστημα αυτό και να έχει διαγραφεί. Μπορεί να παίζει και απο ΑΕΙ σε ΑΕΙ, δεν γνωρίζω.

που ξέρετε/έχετε δει ότι είναι 2ν ή ν+ν/2?

Δημοσ.

Η κάθε γραμματεία λέει ότι της καπνίσει. Η δική μας λέει 2ν. Δεν έχει υπάρξει σαφής κανονισμός για το τι θα γίνει, δεν ξέρουμε καν αν ο νόμος ισχύει.

Δημοσ.

Ο νόμος για την ανώτατη διάρκεια φοίτησης σε Α.Ε.Ι/Τ.Ε.Ι για τους προπτυχιακούς φοιτητές, παρουσιάστηκε από το Φ.Ε.Κ το Μάρτιο του 2007 και αναφέρει:

α) Από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, η ανώτατη διάρκεια φοίτησης στις προπτυχιακές σπουδές δεν μπορεί να υπερβαίνει τον ελάχιστο αριθμό εξαμήνων που απαιτούνται για τη λήψη του πτυχίου, σύμφωνα με το ενδεικτικό πρόγραμμα σπουδών του τμήματος, προσαυξανόμενο κατά 100%. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις είναι δυνατή με απόφαση της Συγκλήτου για τα Πανεπιστήμια και της Συνέλευσης για τα Τ.Ε.Ι., ύστερα από πλήρως αιτιολογημένη εισήγηση της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος και σχετική αίτηση φοιτητή ή σπουδαστή, η παράταση της ανώτατης διάρκειας φοίτησης του αιτούντος, μέχρι δύο (2) εξάμηνα.

β) Οι φοιτητές ή σπουδαστές έχουν το δικαίωμα να διακόψουν, με έγγραφη αίτησή τους στη Γραμματεία του οικείου Τμήματος, τις σπουδές τους για όσα εξάμηνα, συνεχόμενα ή μη, επιθυμούν και πάντως όχι περισσότερα από τον ελάχιστο αριθμό εξαμήνων που απαιτούνται για τη λήψη πτυχίου σύμφωνα με το ενδεικτικό πρόγραμμα σπουδών. Τα εξάμηνα αυτά δεν θα προσμετρώνται στην παραπάνω ανώτατη διάρκεια φοίτησης. Οι φοιτητές ή σπουδαστές, που διακόπτουν κατά τα ανωτέρω τις σπουδές τους, δεν έχουν τη φοιτητική ή σπουδαστική ιδιότητα καθ’ όλο το χρονικό διάστημα διακοπής των σπουδών τους. Μετά τη λήξη της διακοπής σπουδών οι φοιτητές ή σπουδαστές επανέρχονται στο Τμήμα.

γ) Μετά την πάροδο της ανώτατης διάρκειας φοίτησης, ο φοιτητής ή σπουδαστής θεωρείται ότι έχει απολέσει αυτοδικαίως τη φοιτητική ή σπουδαστική ιδιότητα. Για την απώλεια της φοιτητικής ή σπουδαστικής ιδιότητας εκδίδεται σχετική διαπιστωτική πράξη από τη Γραμματεία του οικείου Τμήματος, με την οποία βεβαιώνονται και τα μαθήματα, στα οποία ο φοιτητής ή σπουδαστής έχει εξεταστεί επιτυχώς.

δ) Φοιτητές ή σπουδαστές που, κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, είναι εγγεγραμμένοι σε Α.Ε.Ι. της χώρας και δεν έχουν συμπληρώσει ακόμη τον ελάχιστο αριθμό εξαμήνων που απαιτούνται για τη λήψη του πτυχίου, σύμφωνα με το ενδεικτικό πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος, μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους μέχρι τη συμπλήρωση του ελάχιστου αυτού αριθμού εξαμήνων και πέραν αυτού επί πέντε (5) επιπλέον ακαδημαϊκά έτη. Φοιτητές ή σπουδαστές που, κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, έχουν ήδη συμπληρώσει τον ελάχιστο αριθμό εξαμήνων που απαιτούνται για τη λήψη του πτυχίου, σύμφωνα με το ενδεικτικό πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος, μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους επί πέντε (5) ακόμη ακαδημαϊκά έτη, αρχόμενα από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου.

ε) Φοιτητές ή σπουδαστές που, κατά την έναρξη του παρόντος νόμου έχουν ήδη υπερβεί το παραπάνω ανώτατο όριο φοίτησης, καλούνται εγγράφως από το οικείο Α.Ε.Ι. να δηλώσουν εγγράφως, εάν επιθυμούν τη συνέχιση των σπουδών τους. Σε περίπτωση καταφατικής δήλωσης μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους επί πέντε (5) ακόμη ακαδημαϊκά έτη, αρχόμενα από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου. Διαφορετικά διαγράφονται από τα μητρώα του οικείου Α.Ε.Ι. και στερούνται της φοιτητικής ή σπουδαστικής ιδιότητας. Για την απώλεια της φοιτητικής ή σπουδαστικής ιδιότητας εκδίδεται σχετική διαπιστωτική πράξη από τη Γραμματεία του οικείου Τμήματος, με την οποία βεβαιώνονται και τα μαθήματα, στα οποία ο φοιτητής ή σπουδαστής έχει εξεταστεί επιτυχώς.

ΝΟΜΟΣ 3549/ΦΕΚ 69/τ. Α΄/Άρθρο 14/20-3-2007

Απ'όσο ξέρω, ορισμένες γραμματείες σχολών ενημέρωσαν τους φοιτητές για το νέο νόμο το 2008, αλλά δεν είναι σίγουρο αν εφαρμόζεται. Καλό θα είναι όποιος ενδιαφέρεται-καίγεται κ.τ.λ, να πάρει ένα τηλέφωνο στη γραμματεία της σχολής του και να ρωτήσει.

Δημοσ.
Για την απώλεια της φοιτητικής ή σπουδαστικής ιδιότητας εκδίδεται σχετική διαπιστωτική πράξη από τη Γραμματεία του οικείου Τμήματος, με την οποία βεβαιώνονται και τα μαθήματα, στα οποία ο φοιτητής ή σπουδαστής έχει εξεταστεί επιτυχώς.

Eδω τι εννοει ο ποιητης? Δηλαδη για ποιο λογο να σου δωσουν πιστοποιητικο με τα μαθηματα που εχεις περασει, αν δεν μπορεις να δωσεις αλλα? Μηπως υπαρχει καποια δυνατοτητα να συνεχισεις να δινεις μαθηματα, αλλα να μη θεωρεισαι φοιτητης ή κατι παρομοιο?

Δημοσ.
Eδω τι εννοει ο ποιητης? Δηλαδη για ποιο λογο να σου δωσουν πιστοποιητικο με τα μαθηματα που εχεις περασει, αν δεν μπορεις να δωσεις αλλα? Μηπως υπαρχει καποια δυνατοτητα να συνεχισεις να δινεις μαθηματα, αλλα να μη θεωρεισαι φοιτητης ή κατι παρομοιο?

Στην ουσία εννοεί πως αν κάποιος έχει ολοκληρώσει την περίοδο ανώτατης διάρκειας φοίτησης και δεν έχει καταφέρει να πάρει πτυχίο, θα διαγράφεται από τη σχολή. Απλά με την διαπιστωτική πράξη επικυρώνεται το γεγονός.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Παιδιά ξέρει κανεις /

έχει ρωτήσει στη γραμματεία /

μπορεί να ρωτήσει: πιο είναι το ανώτατο όριο φοίτησης στο Τει Σερρών (τμήμα πληροφορικής) (μιας και εγώ δεν μπορώ να περάσω από εκει αυτό τον καιρό) ???

Δημοσ.
Παιδιά ξέρει κανεις /

έχει ρωτήσει στη γραμματεία /

μπορεί να ρωτήσει: πιο είναι το ανώτατο όριο φοίτησης στο Τει Σερρών (τμήμα πληροφορικής) (μιας και εγώ δεν μπορώ να περάσω από εκει αυτό τον καιρό) ???

Τηλέφωνο???

Δημοσ.
Τηλέφωνο???

θα το κάνω και αυτό

απλά δεν θέλω να μάθω απο το τηλέφωνο ότι με πετάνε έξω από τη σχολή !!! (που είναι πολύ πιθανών) οπότε αν ξέρει κανένας...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...