Προς το περιεχόμενο

Δεν δείχνει εικόνα


varemarious

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους..

 

Έχω στα χέρια μου έναν υπολογιστή . ο οποίος δεν δείχνει εικόνα.. ούτε γραμματάκι ..

αφου η οθόνη μπαίνει σε power save mode.

 

Αλλάζω την κάρτα γραφικών ..δεν δείχνει εικόνα..

Τσεκάρω το τροφοδοτικό επίσης όλα οκ ,η μητρική παίρνει ρεύμα κανονικά.

 

Δεν ακούω όμως το buzzer της μητρικής..

 

Το κακό είναι ότι ο υπολογιστής είναι παλιός και δεν έχω την δυνατότητα να κουμπώσω και να ξεκουμπώσω τα εξαρτήματα με το δικό μου μηχάνημα.

 

Έχει κάποιος κάποια ιδέα για βοήθεια.

Δημοσ.

Αν βγάλεις τα πάντα από πάνω και δώσεις ρεύμα στην μητρική πρέπει το μεγαφωνάκι να κάνει μπιπ για απουσία της κάρτας γραφικών. Επίσης φωνάζει και για την απουσία μνημών. Έτσι θα βεβαιωθείς ότι δουλεύει motherboard και cpu. Μετά εάν δουλεύουν αυτά τότε πας για την κάρτα γραφικών. Μπορεί το buzzer της μητρικής να μην δουλεύει συνέδεσε ένα μεγαφωνάκι επάνω της.

Δημοσ.

Μπαταρία άλλαξα.. τίποτε

Η μητρική δεν κάνει κανένα μπιπ και με νέο buzzer

έβγαλα όλα τα περιφερειακά τίποτε.

κάρτα γραφικών έχω αλλάξει και πάλι τίποτε ..

 

όπότε πάμε σε μητρική ;

Δημοσ.

Μητρική έξω απ' το κουτί, ακούμπημα σε γραφείο, επάνω μόνο επεξεργαστής/κάρτα γραφικών/τορφοδοτικό/μία-μία τις μνήμες δοκιμή διαδοχικά (όσες και οι μνήμες, τόσες και οι δοκιμές), "βραχυκύκλωμα" των power on pins με κατσαβίδι, κι αν δεν, σκουπίδια (εκτός κι αν υπάρχει άλλος επεξεργαστής για τσεκάρισμα)

Δημοσ.

όπως είπα και στην αρχή δεν έχω επεξεργαστή και μητρική για να κάνω τσεκάρισμα..

μνήμη μία έχει όλη κι όλη ..έκανα και δοκιμή σε άλλο slot

οπότε το πιο πιθανό πρέπει να είναι cpu..

 

ε ναί η οθόνη παίζει ..:-)

Δημοσ.

(δεν είχες αναφερθεί συγκεκριμένα σε επεξεργαστή στην αρχή, και ακόμα και να είχες, αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορεί να βρεθεί και κανείς : μια βόλτα σε συνοικιακό μαγαζί υπολογιστών, και όλο και κάποιος θα σ' εξυπηρετήσει, μιας και πάντα έχουν καβάτζα από παλιό υλικό, ακριβώς για ελέγχους)

 

..από 'κει και πέρα -αν και η γενική εικόνα άλλα μυρίζει- τον έχεις συνδέσει και σε άλλη -εκτός της δικής του- οθόνη, που λέει κι ο the_eye; Έτσι για επιβεβαίωση...

 

 

 

...Συνεχίζω να σου προτείνω το προηγούμενό μου ποστ (κι ας είναι μία η μνήμη).

Δημοσ.

οκ δεν είχα διευκρινήσει για cpu μη με μαλώνεις :-)

το psu δουλεύει το έχω τεσκάρει ..

ναί έχω δοκιμάσει σε 2 οθόνες .

 

 

οπότε θα περιμένω αύριο μπάς και βρώ κανα επεξεργαστή στη ζούλα.

Δημοσ.

Ας σας μαλώνουμε, δεν πειράζει - άλλωστε είναι μία από τις λίγες χαρές που έχουμε οι παππούδες (που ζηλεύουμε τα νειάτα σας).

Δημοσ.

Βρήκα και επεξεργαστή τον έβαλά έτριψα τα χέρια μου για καλή τύχη ...

 

αλλά :fear: τίποτε...

 

όλα τα άλλαξα εκτός της μητρικής .. :rolleyes:

οπότε συμπεραίνουμε ότι φταίει η μητρική ..

Δημοσ.

...καταλήγουμε σε αυτό που λέγαμε πιο πριν : ΕΙΝΑΙ λίγο μανίκι, αλλά για σιγουριά, βγαλ' τηνα σ' έναν πάγκο (τη μητρική λέμε, έτσι; :P) και κότσαρε πάνω της μόνο εκείνα που λέγαμε - και σταρταπ με κατσαβίδιον. Μετά, μπλε&μπλουμ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...