nikolasR200 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 Η ερώτηση μου αυτή τη φορά δεν είναι καθαρά προγραμματιστική, αλλά έχει να κάνει με την εγκατάσταση του flex και την μη κατανόηση από εμένα των οδηγιών εγκατάστασης. Συγκεκριμένα λέει "αφού ολοκληρωθεί η εγκατάσταση προσθέστε το path όπου βρίσκεται ο flex.exe στην μεταβλητή συστήματος path. π.χ. εάν ο flex έχει εγκατασταθεί στον κατάλογο c:\program files\gnuwin32 θα προσθέσετε στη μεταβλητή συστήματος path τον κατάλογο c:\program files\gnuwin32\bin " Τι θέλει να πει ο ποιητής? τι είναι η μεταβλητή συστήματος path και πως την κάνω αυτή τη διαδικασία?
tespa_2002 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 Η ερώτηση μου αυτή τη φορά δεν είναι καθαρά προγραμματιστική, αλλά έχει να κάνει με την εγκατάσταση του flex και την μη κατανόηση από εμένα των οδηγιών εγκατάστασης.Συγκεκριμένα λέει "αφού ολοκληρωθεί η εγκατάσταση προσθέστε το path όπου βρίσκεται ο flex.exe στην μεταβλητή συστήματος path. π.χ. εάν ο flex έχει εγκατασταθεί στον κατάλογο c:\program files\gnuwin32 θα προσθέσετε στη μεταβλητή συστήματος path τον κατάλογο c:\program files\gnuwin32\bin " Τι θέλει να πει ο ποιητής? τι είναι η μεταβλητή συστήματος path και πως την κάνω αυτή τη διαδικασία? Κατ' αρχήν υποθέτω ότι μιλάς για κάποια έκδοση των Windows. Η μεταβλητή συστήματος PATH είναι μια μεταβλητή που λέει στο λειτουργικό σε ποιους καταλόγους να ψάξει για να βρει εκτελέσιμα εφαρμογών. Πας Έναρξη - > Πίνακας Ελέγχου -> Επιδόσεις και Συντήρηση -> Σύστημα -> Για προχωρημένους. Πατάς μεταβλητές περιβάλλοντος. Πας στις μεταβλητές συστήματος, διαλέγεις το Path και πατάς επεξεργασία. Πας στο τέλος της τιμής της μεταβλητής, προσθέτεις ένα ερωτηματικό ( ; ) και μετά c:\program files\gnuwin32\bin . Μπορεί η διαδικασία να διαφέρει ελάχιστα ανάλογα με την έκδοση των windows που έχεις, αλλά αυτή είναι η γενική ιδέα.
nikolasR200 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2010 ναι για windows μιλάω και σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση..να υποθέσω ότι δεν επιρρεάζεται κατά τα άλλα η λειτουργία του συστήματος
tespa_2002 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2010 ναι για windows μιλάω και σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση..να υποθέσω ότι δεν επιρρεάζεται κατά τα άλλα η λειτουργία του συστήματος Όχι (αν και στους υπολογιστές ποτέ μη λες ποτέ ).
nikolasR200 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2010 το δοκίμασα και δουλεύει μια χαρά και πάλι ευχαριστώ!!
nikolasR200 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2010 σχετικά με τη χρήση του flex για να μην ανοίγω άλλο θέμα. έχω φτιάξει τους κανόνες που θέλω να αναγνωρίζει συγκεκριμένα ονόματα κλπ αυτό που δε μπορώ να βρω ακόμα πως γίνεται να συνδυάσω δύο ή τρεις κανόνες.. Για παράδειγμα στη δήλωση μιας μεταβλητής, int a=56 μου αναγνωρίζει ότι το int είναι ο τύπος της μεταβλητής το a η μεταβλητή και το 56 η αρχική τιμή το κακό όμως είναι ότι μου δέχεται και σαν έγκυρο το float a=56 όσο και αν έχω ψάξει δεν έχω βρει με ποιο τρόπο μπορώ να αποκλείσω μια επιλογή όταν έχω ακέραιο ή αντίθετα με ποια επιλογή να συνδυάσω τον ακέραιο μόνο με την πιθανή τιμή int σε διαφορετική περίπτωση να δέχεται μήνυμα λάθους.
chigal Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Το flex παράγει ένα πρόγραμμα το οποίο κάνει λεξική ανάλυση, δηλαδή αναγνωρίζει ποιες λέξεις της εισόδου είναι νόμιμες. Δεν κάνει ούτε συντακτικό ούτε σημασιολογικό έλεγχο. Για παράδειγμα, η είσοδος 56 a = float είναι "σωστή" γιατί κάθε μια από αυτές τις λέξεις (56, α ,=, float) είναι νόμιμες για τη συγκεκριμένη γλώσσα. Αν θέλεις να ελέγξεις τη σύνταξη, τότε πρέπει να χρησιμοποιήσεις άλλο εργαλείο (πχ. bison) στο οποίο θα δώσεις πληροφορίες για τη γραμματική της γλώσσας σου. Για παράδειγμα θα του πείς ότι η σύνταξη ΤΥΠΟΣ ΜΕΤΑΒΛΗΤΗ ΙΣΟΝ ΕΚΦΡΑΣΗ είναι νόμιμη πρόταση. Τότε, και το int a = 56 και το float a = 56 είναι νόμιμα. Στο επόμενο στάδιο (σημασιολογική ανάλυση) ελέγχεις αν ο τύπος της έκφρασης είναι συμβατός με τον τύπο της μεταβλητής και εδώ πια είναι που εμφανίζεται το λάθος στην περίπτωση του float. Εναλλακτικά, για το συγκεκριμένο πρόβλημα που έχεις, θα μπορούσες κατά τη φάση της συντακτικής ανάλυσης να δηλώσεις ότι μόνο το ΑΚΕΡΑΙΟΣ_ΤΥΠΟΣ ΜΕΤΑΒΛΗΤΗ ΙΣΟΝ ΑΚΕΡΑΙΑ_ΤΙΜΗ είναι νόμιμη πρόταση, οπότε το int a = 56 θα περάσει, ενώ το float a = 56 δε θα περάσει αλλά ως λύση αυτή είναι πολύ περιοριστική και δεν τη συνιστώ.
nikolasR200 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 σ'ευχαριστώ για την κατατοπιστικότατη απάντηση έχεις δίκιο, παράβλεψα ότι επρόκειτο απλά για ένα λεκτικό αναλυτή και περίμενα παραπάνω πράγματα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.