jimterw Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 Είμαι νέος στο προγραμματισμό με PL/Sql και βρήκα αυτό το πρόβλημα και θέλω να το λύσω σε αυτήν την γλώσσα παίζει κάποια βοήθεια! Έστω οτι επιλέγονται 2 ακεραιοι αριθμοί στο [3,100](χωρίς διάταξη).Υπολογίζεται το γινόμενο και το άθροισμα τους και δίνονται σε δύο ανθρώπους που, απο διαβολική σύμπτωση, ονομάζονται Κ. Γινόμενος και Ν. Αθροισμας. Μεταξύ τους διαδραματίζεται ο εξής διάλογος: -Γ: Δεν μπορώ να βρω τους αριθμούς -Α: Ούτε και εγώ, αλλά το ήξερα πως δεν θα μπορούσες -Γ: Τώρα που μου το είπες αυτό μπορώ! -Α: Αφού μπόρεσες και τους βρήκες, τους βρήκα και εγώ! Ζητούμενο : Να βρεθούν οι αριθμοί χωρίς να διαθέτετε κανένα άλλο δεδομένο. Επεξηγήσεις : Είναι φανερό πως υπάρχει μοναδικό ζευγος ακεραίων στο [3,100] για το οποίο θα μπορούσε να συμβεί ο δοσμένος διάλογος. Τόσο ο Γινόμενος όσο και ο Αθροισμάς αναλύουν τα δεδομένα τους και κοιτούν μια λίστα απο πιθανά ζεύγη αριθμών. Καθε νέα πληροφορία έχει σαν αποτέλεσμα ο αλλός να διαγράφει κάποια ζεύγη απο την λίστα του. Κάποιος βρίσκει τους αριθμούς αν διαγράψει όλες τις δυνατές επιλογές εκτός απο μια. Συνεπώς πρέπει να ερμηνευτεί τι πληροφορία δίνεται σε κάθε σημείο του διαλόγου απο τον έναν στον άλλο. Για την εύρεση των αριθμών να αναπτυχθεί εξαντλητικός αλγόριθμος ο οποίος αναλύοντας τα δεδομένα θα εξαιρεί τα ζεύγη αριθμών τα οποία δεν εμπίπτουν στον παραπάνω διάλογο. Αν μπορείτε να μου στέλλεται μια λύση σε PL/SQL γλώσσα θα σας είμαι αιώνια ευγνώμων!
Aztec Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 Θες βοήθεια στην γλώσσα ή στο πως υλοποιείται ο αλγόριθμος?
jimterw Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 Πως υλοποιείτε ο αλγόριθμος!Σε pl/sql!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.