apd453 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 Τις προάλλες ανοίγω στο πίσω μπαλκόνι την ντουλάπα(την έχω σαν αποθηκευτικό χώρο για τρόφιμα) και διαπιστώνω ότι έχω μία ξεχασμένη σακούλα με μήλα χωμένη σε μία γωνία. Πω ρε που^%&*^$στη μου λέω. Σκέπτομαι την βρώμα, σαπίλα, μυγάκια, λερωμένη ντουλάπα κτλ. Συν το γεγονός ότι πρέπει να φορέσω μπουφάν, παντόφλες και ιστορίες για να την κατεβάσω στα σκουπίδια με τη μία. Είχα ξενερώσει με τη φάση. Προσπάθησα να πιάσω την σακούλα προσεκτικά μην σκιστεί και την έβγαλα. Αυτό που αντίκρισα ήταν τελικά πιο ξενέρωτικό από την βρώμα και την σαπίλα που πίστευα ότι θα δω και θα μυρίσω. Δεν είχαν πάθει τίποτα. Πραγματικά έχω ξεχάσει πότε ακριβώς τα είχα πάρει αυτά τα μήλα (πρέπει να έχει κανένα 2 μήνες). Παιδία είναι σαν τα αγόρασα χτες. Απλά έχουν μαλακώσει ελάχιστα. Έχω πάθει πλάκα. Τι σκατά τα ψεκάζουνε? Κανένας αγρότης να μας δώσει τα φώτα του.
freedubus Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 Έλα τώρα αντί να χαίρεσαι που δε χάλασαν. Φτιάξτα εκει πέρα μια μηλόπιτα.
apd453 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 Έλα τώρα αντί να χαίρεσαι που δε χάλασαν. Φτιάξτα εκει πέρα μια μηλόπιτα. Λες να φτιάξω καμιά μηλόπιτα να την έχω για τα γεράματα?
demosdem Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 Άμα δεν την βλέπει ο ήλιος την ντουλάπα και με το κρύο συντηρούνται μια χαρά.
buzzad Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 Ισως το ''πολυ κρυο'' να λειτουργησε καταλυτικα.....Αν ο καιρος ηταν καλοκαιρινος φανταζομαι οτι δεν θα σου αρεσε ουτε το θεαμα ουτε η μυρωδια....
panagos Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 Αν τόσο καιρό βρίσκονταν σε χαμηλή θερμοκρασία και δεν είχαν χτυπήματα ή σκισίματα, δεν μου φαίνεται πολύ περίεργο..
apd453 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 Ισως το ''πολυ κρυο'' να λειτουργησε καταλυτικα.....Αν ο καιρος ηταν καλοκαιρινος φανταζομαι οτι δεν θα σου αρεσε ουτε το θεαμα ουτε η μυρωδια.... Αυτό έγινε πριν λίγες μέρες. Στους δύο μήνες (μπορεί και παραπάνω) που τα έχω η θερμοκρασία δεν ήταν τόσο χαμηλή που να δικαιολογεί κάτι τέτοιο. Βάλε και το ότι τα μήλα όταν τα αγόρασα δεν θα ήταν και φρεσκοκομμένα.
freedubus Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 Παίζει να είναι το κρύο. Αλλά εμένα μου έχει συμβεί το ίδιο στο ψυγείο, που υποτίθεται έχει σταθερή θερμοκρασία. Άλλες φορές χαλάνε αμέσως, άλλες επιβιώνουν για βδομάδες.
buzzad Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 Κοιτα ειδικος στα μηλα δεν ειμαι....Γενικοτερα το μηλο ομως σαν φρουτο θεωρειται αρκετα ''σκληρο'' αντεχει ρε παιδι μου πως να σου το πω (δεν ειναι πχ σαν της μπανανες)...Απο εκει και περα λιγο το κρυο,λιγο το σκοταδι συντελεσαν σε αυτο το γεγονος που πιστευω οτι υπερκαλυψαμε.....
panagos Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 Λίγο άσχετο με τα μήλα.. αλλά έχει ενδιαφέρον. [ame] [/ame]
apd453 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 Ρε παιδία δεν είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου αγοράζω μήλα. Το γεγονός ότι τα μήλα από 2-3 μηλιές που έχω χαλάνε πολύ γρηγορότερα από αυτά του εμπορίου οκ, γνωστό. Αλλά όχι και έτσι. Σας λέω πως απλά είχαν ελάχιστα μαλακώσει. Αν τα άφηνα κι άλλο παίζει να κρατούσαν άλλους δύο μήνες στανταρ. Μη τρελαθούμε κιόλας. Δεν είναι παράξενο το γεγονός ότι άντεξαν δύο μήνες, το παράξενο είναι ότι ήταν έτσι όπως τα αγόρασα. Σταμάτησε ο χρόνος μέσα στην ντουλάπα.
frenzy Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 Παίζει να είναι το κρύο. Αλλά εμένα μου έχει συμβεί το ίδιο στο ψυγείο, που υποτίθεται έχει σταθερή θερμοκρασία. Άλλες φορές χαλάνε αμέσως, άλλες επιβιώνουν για βδομάδες. Τα φρούτα αλληλεπιδρούν με άλλες τροφές και χαλάνε μερικές φορές. Παράδειγμα η μπανάνα που αν τη βάλεις μαζί με μήλο χαλάει πολύ γρήγορα.
apd453 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 Τα πέταξα δυστυχώς. Έπρεπε να κρατήσω ένα να δω πόσο καιρό θα πήγαινε ακόμη.
demosdem Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 Έχουμε βρει καρπούζια κάτω από κρεβάτι σε εξοχικό τα Χριστούγεννα. Λοιπόν το καρπούζι χριστουγενιάτικα ήταν ποίημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.