Προς το περιεχόμενο

Προβλημα προγραμματισης Web Developer

Teo.Xin

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια γεια σας...Εχω ενα προβλημα με το Γουεμπ Ντιβελοπερ...Θελω να φτιαξω μια φορμα στην οποια θελω να τραβαω δεδομενα απο μια βαση δεδομενων (προγραμματισμενη σε SQL) που εχω δημιουργησει...Εχω δημιουργησει μια φορμα Log In και θελω να παιρνει ορισματα απο την βαση δεδομενων, να τα συγκρινει και τελος να κανει τις απαραιτητες εντολες...Ο κωδικας που χρησιμοποιησα στο Web Developer ειναι C#...Οποιος ξερει κατι γι αυτο ασ επικοινωνησει μαζι μου...Σας ευχαριστω εκ των προτερων!!!!!

Δημοσ.

Οχι ρε φιλε...Ουσιαστικα θελω να υπαρχει μια συνδεση με την βαση δεδομενων που οταν διαβαζει το User name, με καταλληλες δικες μου εντολες να διαβαζει και το Password χωρις εγω να το εχω βαλει ωσ ορισμα μεσα στην γλωσσα προγραμματισμου..Π.χ δεν θελω να βαλω μεσα στον κωδικα μου αυτες τις εντολες: If User name = "Teo" and Password = "Teo" then ...... Θελω να πηγαινει στην βαση δεδομενων, να διαβαζει το ονομα και τον κωδικο και να επιστρεφει τα καταλληλα μηνυματα...Εγινε κατανοητος η οχι????

Δημοσ.

Ναι...Στην φορμα μου εχω κανει χρηση της γλωσσας προγραμματισμου C# και ουσιαστικα δουλευω (απ την στιγμη που χρησιμοποιω Web Developer) στην πλατφορμα ADO.NET...Καταλαβες πανω κατω τι ζηταω???

Δημοσ.
Θελω να πηγαινει στην βαση δεδομενων, να διαβαζει το ονομα και τον κωδικο και να επιστρεφει τα καταλληλα μηνυματα...

'Οταν λες 'μηνύματα' εννοείς το username και το password?

Αν ναι, η απλούστερη μορφή είναι ένα query της μορφής:

select password from users where userame = @username

@username είναι ένα command parameter το οποίο φτιάχνεις με κάτι σαν:

SQLCommand.Parameters.AddWithValue("@username", TextBox1.Text) (αν υποθέσουμε ότι η φόρμα σου περιέχει ένα πεδίο στο οποίο ο επισκέπτης βάζει το username του.)

Καλό είναι πάντως σαν γενική τεχνική να μην φέρνεις από τη βάση τα πεδία αλλά να στέλνεις εκεί τα πεδία προς έλεγχο.

Πχ:

select username from users where username = @username and password = @password

Αν το query επιστρέψει αποτέλεσμα σημαίνει ότι αυτά που έδωσε ο χρήστης σου (και πέρασες με τα αντίστοιχα parameters) είναι τα σωστά.

Δημοσ.

Θα το δουλεψω και θα σου πω...Και κατι αλλο.Θελω επισης αν μπορεις να μου πεις πως γινεται να αποθυκευονται αυτα που γραφω σ ενα Text Box σε μια Βαση Δεδομενων...Πχ εχω 5 text boxes και θελω αυτα που γραφω να μου περνανε στις στηλες της βασης μου...:-(

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...