Προς το περιεχόμενο

αγορά UPS + πολύμπριζο?

IMAndreas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά. Θέλω να αγοράσω ένα UPS το οποίο να είναι ικανό να κρατήσει την οθόνη μου και μερικά περιφερειακά ζωντανά για κανά 30λεπτο σε διακοπή ρεύματος. Έχω λάπτοπ και έχω συνδέσει πάνω την οθόνη οπότε υποθέτω πως δεν έχω μεγάλες απαιτήσεις σε watt σε σχέση με το να είχα ολόκληρο σύστημα πάνω στο UPS.

Δεν ψάχνω απαραίτητα κάτι στα 100€....ακούω προτάσεις και για παραπάνω (πολύ παραπάνω €) και αναλόγως θα πράξω (απλά μην μου πείτε τπτ 2000€ :P).

Τώρα χωρίς να γνωρίζω επειδή έχω ακούσει/διαβάσει πως μπορεί το UPS να κάψει/καταστρέψει κάποιες συσκευές θα ήθελαν πρώτον να ρωτήσω σε τι οφείλεται αυτό και δεύτερον άμα βάλω μια συσκευή προστασίας από υπέρταση και υπόταση ανάμεσα στο UPS και στις συσκευές θα κάνω δουλειά? Αν ναι τι να πάρω?

Υπόψιν έχω ένα πολύμπριζο "ασφαλείας" αυτό συγκεκριμένα το αναφέρω για να δούμε αν θα το βάλω στο τέλος κάπου στο UPS.

Ευχαριστώ!

• Απαντ. 87
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
τα καλυτερα ειναι τα online

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.701533

ειναι πολυ μεγαλη η τιμη αλλα πολυ καλο

βλέπω δίνει 1400watt και λέει 15-17 λεπτά....εγώ που θέλω κάτω από 500watt θα με κρατήσει περισσότερο ή θα δίνει περισσότερη ισχύ στις συσκευές?

Δημοσ.

1) vittenheim ---> εντελώς με έκαψες μάρκα.

2) Του προτείνεις online? Έλεος. Αυτά απευθύνονται μόνο σε επαγγελματικές καταστάσεις για πολύ συγκεκριμένους λόγους + έχουν και τη μεγαλύτερη κατανάλωση ρεύματος... Για όνομα...

3) Πες μας ποιες συσκευές θες να κρατήσεις για 30 λεπτά πέρα από το laptop και την οθόνη

4) Εγώ θα πρότεινα line interactive UPS (από το φθηνότερο στο ακριβότερο ανάλογα με το budget σου, αλλά όλα τη δουλειά τους θα την κάνουν)

AccuPower UPS 1400VA

Turbo-X UPS 1500 SD

UPS MUSTEK POWERMUST 1400VA LCD L/I

AccuPower - UPS 2000VA (άμα θες να γουστάρεις 1 ώρα αυτονομία)

---------- Προσθήκη στις 13:25 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 13:20 ----------

βλέπω δίνει 1400watt και λέει 15-17 λεπτά....εγώ που θέλω κάτω από 500watt θα με κρατήσει περισσότερο ή θα δίνει περισσότερη ισχύ στις συσκευές?

Μην μπερδεύεις τα VA του UPS με τα W

Αν δεν κάνω λάθος VA * 0,6 = W

Δηλαδή ένα UPS 1400VA * 0,6 ---> σηκώνει max 840W. Όσα λιγότερα W έχει να τροφοδοτήσει, τόσο μεγαλύτερη αυτονομία θα παρέχει.

Δημοσ.

Φίλε Ανδρέα αααααααααααααααααααααααααααααααααν και οοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοταν καεί η οθόνη σου, με τα λεφτά που είναι να δώσεις για το UPS παίρνεις άνετα μια καινούργια!!! Εγώ στη θέση σου δε θα αγόραζα UPS για την οθόνη ΜΟΝΟ!!!!!

Τώρα αν πάλι επιμένεις να αγοράσεις UPS προτείνω το παρακάτω

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.701108

Το ίδιο έχω και εγώ, στο οποίο πάνω έχω καινούργιο pc με i5 επεξεργαστή, GPU 5770 και οθόνη (συν κάποιες τηλεφωνικές συσκευές) και δεν έχω κανένα μα κανένα πρόβλημα μέχρι τώρα. Πιστεύω αν δώσεις παραπάνω χρήματα θα είναι υπερβολή. (εγώ όπως προείπα για οθόνη μόνο ούτε αυτά δε θα έδινα). Το πολύ πολύ να έπαιρνα ένα καλό πολύπριζο.

---------- Προσθήκη στις 13:37 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 13:33 ----------

Και μιας και μιλάνε και για αυτονομία τα παιδιά παραπάνω, το UPS που προτείνω έχει αυτονομία 18-20 λεπτά περίπου για ΟΛΕΣ τις συσκευές που έχω αναφερει.

Δημοσ.

Λοιπόν καταρχάς το θέμα που βάζω UPS δεν είναι τόσο για να προστατέψω αλλά γιατί θέλω σε διακοπή ρεύματος να είμαι άρχοντας :D

Αυτά που θέλω να συνδέσω είναι κυρίως η οθόνη και το λαπτοπ (που έτσι και αλλιώς επειδή το έχω στο ρεύμα όλη την ώρα θα έχει αυτονομία από μόνο του). Τώρα κάτι printer, ηχεία και τέτοια δεν έχω πρόβλημα να τα κλείσω την ώρα της διακοπής οπότε σαν να μην μετράνε. Α και ένα φωτιστικό με λάμπα 13watt. Αυτά.

Φίλε linuxovios καλή φάση το AccuPower - UPS 2000VA, για 50-100 ευρώ παραπάνω τα δίνω αν είναι να έχω παραπάνω ώρα αυτονομία.

Θα ήθελα να ρωτήσω και κάποια πραγματάκια ακόμα.

1) πόσο αξιόπιστη είναι αυτή η μάρκα AccuPower? Μήπως να πάω σε άλλη μάρκα πιο καλή και ας μην προμηθεύετε το πλαίσιο κτλπ?

2) είναι σίγουρο πως το UPS προστατεύεις από υπερταση και υπόταση? Γιατι ακούω μερικά περιστατικά που τους κάηκαν διάφορα....για ποιον λόγο? Μπορώ να κάνω κάτι επιπλέον?

3) Που μπορώ να δω πόσα watt καταναλώνει μια τηλεόραση 42" αρα LCD (για άλλο UPS) ή μήπως κάνω κάποια πατέντα?

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Δημοσ.
1) πόσο αξιόπιστη είναι αυτή η μάρκα AccuPower? Μήπως να πάω σε άλλη μάρκα πιο καλή και ας μην προμηθεύετε το πλαίσιο κτλπ?

Δεν έχουν ακουστεί παράπονα. Αμέσως μετά πας σε APC που για τα ίδια VA θες 700 ευρώ... Δεν αξίζει.

2) είναι σίγουρο πως το UPS προστατεύεις από υπερταση και υπόταση? Γιατι ακούω μερικά περιστατικά που τους κάηκαν διάφορα....για ποιον λόγο? Μπορώ να κάνω κάτι επιπλέον?

Ναι προστατεύει. Σε ποια περιστατικά αναφέρεσαι? Αν καεί ups και πάρει μαζί του και το pc από υπέρταση ή υπόταση, τότε πρέπει να σου καεί και όλο το σπίτι

3) Που μπορώ να δω πόσα watt καταναλώνει μια τηλεόραση 42" αρα LCD (για άλλο UPS) ή μήπως κάνω κάποια πατέντα?

Στο manual της συσκευής ή στο πίσω μέρος μερικές φορές υπάρχει αυτοκόλλητο που γράφει την κατανάλωση

Δημοσ.

Καλώς ευχαριστώ.....ίσως πάω σε APC σε ενα που θα δίνει ένα 30λεπτο και όχι μια ώρα αυτονομία.....θα το σκεφτώ....

Δημοσ.

εγω παντως θα προτεινα κατι σε apc και μονο σε apc.αν εχεις τα λεφτα πηγαινε στην κατηγορια smart 1000 η 1500,an den εχεις τα λεφτα πηγαινε σε αυτο που ειπε ο φιλος πιο πανω.http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.701108

εχω και το παραπανω εχω και ενα smart 1500.ta smart απλα μαμανε και δερνουν απλα και το κοστος ειναι αρκετα μεγαλο.απλα με τα smart να ξερεις κατι το απλο.οταν το παρεις το παντρευεσαι με 2 αποψεις.ενα δεν σπαει δεν χαλαει β.δεν μεταπωλειται ευκολα λογω μεγαλης αξιας και ελαχιστοι δινουν τοσα λεφτα για ups.στο λεω διοτι ειχα βαλει απειρες φορες αγγελια το 1500 και το 1000 που ειχα αφου δεν μου χρησιμευαν και μονο το 1000 εφυγε σε φιλο κιολας.κανεις σχεδον δεν θα δωσει τοσα λεφτα για ups.ειναι too much.αν εχεις παραπανω αλλα δεν αξιζει εκεις πας για Online Που πλεον ειναι εγγυυση αλλα εκει μιλαμε για 1000+ ευρω που δεν νομιζω να θες να τα δωσεις.στα smart δεν πληρωνεις τα va γιατι αμα δεις ενα Μη smart ups της apc στα ιδια va με το smart η τιμη του smart ειναι δυο φορες πανω σχεδον.στο smart Πληρωνεις οτι βγαζει sinewave και οχι near sinewave καμπυλη στο ρευμα.πολλα τροφοδοτικα που ειναι active pfc τρωνε σκαλωμα η κανουν παραξενο θορυβο οταν δεν τους δωσεις sinewave ρευμα οταν ειναι στην μπαταρια το ups Μιλαμε παντα.εχει ανοιχτει παρομοιο θεμα για αυτο.

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

δεν προστατευουν απο παραπανω ταση οσαν ειναι απλα back up ups με εξαιρεση το rs tis apc και γενικαοσα εχουν avr.καποια δεν εχουν οποτε απλα ειναι μονο σαν μπαταρια.μια 42 πρεπει να εχει πανω καμια 200 watt καταναλωση.τωρα αλλοι λογοι για να σου καει κατι ειναι η χαλια μαρκες Ups που βγαινουν εταιρειες και πουλανε Ups Με 100 ευρω λες και ειναι λαικη.μαρκες καψε με του στυλ turbo x κτλ

Δημοσ.

Από e-shop που ρωτάει ο φίλος, μόνο eaton και apc θα πρότεινα, αλλά είναι ΠΟΛΥ ακριβά. Εγώ πάντως με ένα ταπεινό ups είμαι και δεν είχαν κανένα πρόβλημα με κανένα τροφοδοτικό + αποδείχτηκε σκυλί εδώ και 4 χρόνια και έσωσε τη δουλειά μου πολλές φορές.

Δημοσ.

Απορία:

Αυτό για παράδειγμα έχει μέγιστη ισχύ 660 watt. Άρα πρέπει το σύνολο της ενέργειας που καταναλώνουν οι συσκευές σου να μη ξεπερνάει τα 660 watt. Σωστά;

Εντελώς μπακαλίστικα λοιπόν, αν εγώ έχω ένα τροφοδοτικό 550, θα πρέπει για να αγοράσω το ups που προανέφερα, οι υπόλοιπες συσκευές μου να καίνε μέχρι 110 watt;

Αν όχι, τι παίζει, μπορείς να μου εξηγήσεις στα γρήγορα;

Αν ναι, σε περίπτωση που αλλάξω κάτι στον υπολογίστη μου, έστω τροφοδοτικό, αυτομάτως είμαι ακάλυπτος και από τη βοήθεια που μου παρείχε το ups πριν;

Α, και κάτι τελευταίο. Τι γίνεται στη περίπτωση που θες να καλύψεις και δεύτερο υπολογιστή; Πάλι αναγκάζεσαι να αγοράσεις καλύτερο ups και συνδέεις και τους δύο σε αυτό;

Δημοσ.

σωστα ολα αυτα που ειπες.αν αλλαξεις τροφοδοτικο δεν θες μεγαλυτερο ups διοτι δεν σημαινει οτι το τροφοδοτικο θα τραβαει παραπανω.αλλα αμα αλλαξεις τροφοδοτικο επειδη πηρες μια καλυτερη καρτα γραφικων που τραβαει παραπανω ναι τοτε θες αλλο ups.nai παιρνεις μεγαλυτερο Ups.ταπεινη μου αποψη δεν θα δουλευα ποτε ενα ups Στο 100 τις 100.τωρα πχ εχω ενα λαπτοπ πανω ενα δισκο κτλ κτλ σε ενα που βγαζει 330 watt.μεγιστο πανω απο 150 δεν θα εχω με τιποτα/πριν ειχα υπολογιστη με τροφοδοτικο 700 και περιφερειακα.το τροφοδοτικο ηταν υπερβολη .με ολα μαζι πανω δεν ειχα ουτε 500.Μην το δουλευεις στο max δεν λεει.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...