Προς το περιεχόμενο

Ταχυτητες RAM & Επεξεργαστης

stabill

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρα σε ολους.

Προσφατα αποφασισα να κανω μια μικρη αναβαθμηση στο συστημα μου. Μετα απο σκεψεις αποφασισα να παρω τον Phenom II x4 965, την ASUS M4A79XTD EVO και 4GB RAM OCZ DDR3 1600Mhz (βλεπετε και στην υπογραφη αλλωστε ολα αυτα!)

Οταν τα εστησα (με Win 7 64 bit) παρατηρησα οτι κατα το bootαρισμα, εβλεπε την μνημη σαν 1067 Mhz Unganged mode:confused::confused::confused:. Μπηκα στο bios και την ταχυτητα της RAM απο auto που ηταν, το πηγα στα 1600 (δεν πηγαινε πιο πανω). Εδω να σημειωσω οτι συμφωνα με τις προδιαγραφες της συγκεκριμενης m/b η ταχυτητες ηταν μεχρι 1600, ενω το 1800 ηταν O.C.

Μετα απο αυτο, ξεκινησαν οι μπλε οθονες, σχεδον μια φορα την ημερα σε ασχετες στιγμες:cry:. Ειτε οταν εκανα eject μια καρτα μνημης, ειτε οταν αποσυνδεα τον φορητο σκληρο μου, ειτε οταν αφηνα το pc και εφευγα (το εβρισκα crashαρισμενο...)

Η πρωτη σκεψη που εκανα ηταν φυσικα η μνημη (πριν κανω την αλλαγη στο bios δεν ειχα δουλεψει σχεδον καθολου το καινουργιο μηχανημα, 1-2 μερες μονο χωρις ομως να δω κατι "ανησυχητικο").

Πηγα στο μαγαζι που αγορασα τα κομματια αυτα και μιλησα με τον τεχνικο που στηνει τα μηχανηματα. Αυτο που εμαθα, ομολογω οτι δεν το ειχα δει πουθενα πριν...:mad:

Οτι οι Phenom βλεπουν μεχρι 1067 Mhz την ταχυτητα της RAM και οι Ι7 μεχρι 1333. Τελος! Οτι και να λεει η m/b, οποια και να ειναι η ονομαστικη ταχυτητα της RAM, ο επεξεργαστης "αποφασιζει". Οτιδηποτε αλλο, θεωρειται O.C. (ή χρειαζεται O.C.)!!! Απλα οι κατασκευαστες της RAM δινουν την δυνατοτητα να μπορεσεις να φτασεις την μνημη πιο ψηλα (κανοντας o/c). Μου προτεινε να το βαλω ξανα στο auto και να δω τι θα γινει (μεχρι στιγμης τιποτα, μαλλον παει καλα). Επισης να κοιταξω στο site της κατασκευαστριας εταιρειας τα frequencies & τα voltages που προτεινονται για το μοντελο που εχω...

Θα ηθελα τις εμπειριες και τις γνωσεις σας για αυτο το θεμα, αν υπαρχει κατι που πρεπει να κανω & αν ολα αυτα ειναι οντως ετσι (δεν τα εχω διασταυρωσει...)

Ευχαριστω πολυ

Δημοσ.

το οτι η ταχυτητα και η συχνοτητα των μνημων καθοριζεται απο τον επεξεργαστη νομιζω ισχυει . εγω εχω μνημες kingston 1066 MHZ αλλα λογω του core2duo που εχω , η μητρικη μου τις εχει να τρεχουν στα 800 .

Δημοσ.

Δοκίμασε πάλι στα 1600 αλλά αυτή τη φορά δώσε και λίγη τάση παραπάνω στις μνήμες. Ίσως θέλουν περισσότερο ρεύμα. Λίγο όμως ε? Κάθε φορά ένα βήμα πάνω από αυτές που έχει στο BIOS και φυσικά θα τις τσεκάρεις αν είναι σταθερές κάθε φορά που τους ανεβάζεις την τάση μέχρι να βρεις αυτήν που χρειάζονται

Φυσικά και μπορείς να τρέξεις τις μνήμες στα 1600!!

Δημοσ.

Και εγω δεν εχω καποιο προβλημα με τις μνημες τις υπογραφης μου, στα 1800Μηζ.

Πρεπει ομως αν τις πας πανω απο π.χ. 1333 να βαλεις στο Βιος και τα σωστα timings και volt γιατι και εγω οταν τις πηγα ετσι εφαγα πολυ μπλε.

Δημοσ.

Απ'οτι διαπιστωσα, μονο το frequency μπορω να "πειραξω" μεσα στο bios, το voltage ειναι στο auto και δεν με αφηνει... Γενικα ειναι η πρωτη φορα που ασχολουμαι με κατι τετοιο και αισθανομαι να εχω μαυρα μεσανυχτα!!!:lol::lol::lol: (παιζει να χρειαζεται κανενα bios update???)

Δημοσ.

Αμα σε αφηνει να αλλαξεις την συχνοτητα θα πρεπει να μπορεις να αλλαξεις και τα timings, ψαξε το λιγο καλυτερα.

Δεν νομιζω οτι ειναι θεμα update στο bios.

Δημοσ.

Fanboy ο τεχνικός ε; τελείως ασχέτως και τελείως βλάκας. Όλοι γνωρίζουν ότι ο IMC του Core 7 920 υποστηρίζει default, DDR3 1066, αυτός ζει στο παραμύθι του.

Δημοσ.
Αμα σε αφηνει να αλλαξεις την συχνοτητα θα πρεπει να μπορεις να αλλαξεις και τα timings, ψαξε το λιγο καλυτερα.

Δεν νομιζω οτι ειναι θεμα update στο bios.

Το εχω δει αυτο που λες και αν θυμαμαι καλα, μπορω να κανω αλλαγες (απλα ειμαι στην δουλεια τωρα και δεν το εχω μπροστα μου το μηχανημα!)... Θα ριξω μια ματια αυριο, αλλα και παλι δεν ξερω τι να κανω... Να τις βαλω παλι στα 1600 και να αρχιζω να πειραματιζομαι με τα timings, αυτο εννοεις?

Δημοσ.
Fanboy ο τεχνικός ε; τελείως ασχέτως και τελείως βλάκας. Όλοι γνωρίζουν ότι ο IMC του Core 7 920 υποστηρίζει default, DDR3 1066, αυτός ζει στο παραμύθι του.

Είπα να μην το σχολιάσω αλλά εσύ δεν κρατήθηκες.... Τόσο του έχουν πει να κάνει/λέει τόσα κάνει/λέει! Αφού του έχουν πει να λέει ότι με i7/i5 θα έχει κάποιος μνήμες ψηλότερα χρονισμένες σε σχέση με Phenom αυτό λέει! Προσωπικά αδυνατώ να δεχτώ άλλο σενάριο γιατί θα θεωρήσω τον άνθρωπο (τεχνικό).... μειωμένης νοητικής ικανότητας!

Δημοσ.

Να κάνεις BIOS update στην μητρική πρώτα, προσεκτικά και όχι μέσα από τα Windows, και έπειτα να παίξεις με οτιδήποτε, ρώτα πρώτα πριν παίξεις με ρεύματα και γενικά με bios settings που δεν κατέχεις.

Δημοσ.
Το εχω δει αυτο που λες και αν θυμαμαι καλα, μπορω να κανω αλλαγες (απλα ειμαι στην δουλεια τωρα και δεν το εχω μπροστα μου το μηχανημα!)... Θα ριξω μια ματια αυριο, αλλα και παλι δεν ξερω τι να κανω... Να τις βαλω παλι στα 1600 και να αρχιζω να πειραματιζομαι με τα timings, αυτο εννοεις?

Δοκίμασε αρχικά να δώσεις λίγη τάση παραπάνω και μετά τσέκαρε αν είναι stable. Αυτό κάντο δύο-τρεις φορές πρώτα πριν πειράξεις τα timings. Πάντως αν χαλαρώσεις timings και ανέβεις συχνότητα δε νομίζω ότι θα κερδίσεις και πολλά (αν κερδίσεις). Αυτά πάνε λίγο.... αντιστρόφως ανάλογα: μικρότερα timings+χαμηλή συχνότητα = μεγαλύτερα timings+υψηλή συχνότητα.

Δημοσ.

Να σας πω την αληθεια, δεν με νοιαζει τι λεει ο τεχνικος, αλλωστε και εδω μεσα ακουω πολλες γνωμες... Απλα θα ηθελα να δουλεψει το μηχανημα μου στο "απολυτο", οχι γιατι θα κανω την δουλεια μου πιο αργα αν οι μνημες τρεχουν στα 1067 κι οχι στα 1600, αλλα γιατι αφου αγορασα κατι τετοιο, γιατι να μην αξιοποιηθει οσο το δυνατον καλυτερα... Εχουμε κι εμεις τα "ψωνια" μας!!!!!!!!!!!:lol::lol::lol::lol:

Δημοσ.

Εάν μιλάς για τα κομμάτια της υπογραφής σου σου λέμε ότι φυσικά και μπορείς να τρέξεις τις μνήμες στα 1600MHz. Απλά θα χρειαστεί να κάνεις περισσότερα από ένα δύο κλικ. Κοίτα στο forum (και σε άλλα αν σε βολεύει) υπάρχουν πολλά παρόμοια θέματα. Αλλά σου είπα ότι δεν έχει τον πρώτο και τον μοναδικό ρόλο η συχνότητα της μνήμης αλλά και ο χρονισμός της. Η βέλτιστη επίδοση έρχεται με την ισορροπία και φυσικά τις δοκιμές!

Δημοσ.

Εννοειται οτι μιλαω για τα κομματια της υπογραφης μου και χαιρομαι που μου λετε οτι τελικα γινεται...! Θα δοκιμασω και ελπιζω να μην βαλω καμμια φωτια!!!:lol::lol::lol:

Σας ευχαριστω ολους (εννοειται οτι οποιαδηποτε αλλη γνωμη, καλοδεχουμενη!)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...