PaidiThauma Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 δεν μπορω να καταλαβω που ειναι το λαθος στον παρακατω κωδικα. >on(keyPress "1"){ if(p==1){ rd.gotoAndPlay("rd1"); } } ο κωδικας αυτος ειναι ActionScript σε button. rd ειναι ενα movieClip και rd1 ειναι label ενος frame του movieClip. εχω αρχικοποιησει το p να ειναι ενα. και με ενα κουμπι το κανω 2.και με αλλο παλι 1. (ειχα true/false αλλα παλι δεν δουλευε) απο τις λιγες γνωσεις που εχω στο Macromedia Flash ξερω οτι η διατυπωση ειναι σωστη. και δεν νομιζω να το επηρεαζει τιποτα αλλο.:/
bnvdarklord Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Χμμ δεν ξερω actionscript βεβαια, αλλα μηπως αυτο on(keyPress "1") είναι on(keyPress =="1")
PaidiThauma Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 οχι οχι. ο κωδικας μεσα ειναι ολοσωστος. αλλα μου βγαζει λαθος. (τωθα θα μου πεις ΤΙ ΛΕΩ? αλλα ετσι ειναι.) και το actionScript αν και εχει ΠΟΛΛΑ ιδια πραγματα με προγραμματισμο π.χ. java διαφερει πολυ ως συνολο επειδη ασχολεισε και σε (πως να το πω) γραφιστικο περιβαλλον. με movie clips, buttons που μπορεις να ενσωματωσεις οτι θελεις μεσα.:] ΧΩΡΙΣ την IF ειναι μια χαρα.παιζει οταν πατας το "1". :/
kagelos Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Το onkeypress δεν νομίζω να συντάσσεται έτσι. Έχω δει μόνο on (keypress) Χωρίς κάτι από εκεί και πέρα. Την μεταβλητή p δοκίμασε να την ορίσεις κάπου οπουδήποτε ως εξής _global.p = 1; και να ανααφέρεσαι πάντα με _global. μπροστά
PaidiThauma Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2010 ε αφου σου λεω χωρις την IF δουλευει. δηλαδη το >on(keyPress "1"){ } ετσι συντασετε. ειπα εχω ελαχιστες γνωσεις. οχι μηδαμινες.xD ξερω αρκετα (μη πω αρκετα-πολλα) απο Macromedia Flash 8 + ActionScript 2.0 (τωρα θελω να μαθω περι gravity + accelerate + speed κτλ) ο κωδικας που εγραψα στην αρχη ειναι ολοσωστος. αλλα δεν το παιζει. δεν ξερω αμα το εμποδιζει τιποτα απο αλλου. αλλα το λαθος μου το βγαζει οταν ελεγχω των κωδικα στο action του κουμπιου.:/
bnvdarklord Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2010 Μμμ αν είσαι σίγουρος οτι δουλευει χωρίς το if, τότε μαλλον το p δεν ειναι ίσο με 1....
PaidiThauma Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2010 κοιτα.το p το ειχα στην αρχη true/false. και δεν επεζε.ετσι ειπα να τα κανω 1/2 (για true/false αντιστοιχα). στην αρχη αρχη.στο πρωτο layer με το AS που εχω το δηλωνω 2 (false). να μην παιζει. με ενα κουμπι που οταν το πατας γινετε 1 (true). να παιζει (κουμπι play). και με ενα αλλο παλι 2 (false). κουμπι Stop. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΓΡΑΨΑ ΑΥΤΟ.xD ΞΑΝΑΛΕΩ: το λαθος μου το βγαζει οταν κανω CHECK ACTIONSCRIPT μεσα στο κουμπι.(δεν θυμαμαι πως λεγετε ακριβως το check) που σημαινει οτι ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ p!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.