Ian_Dragonheart Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Καλησπερα σε ολους. αν και ενδεχομένως το συγκεκριμένο πρόβλημα του ΟΤΕ είναι γνωστό και έχει συζητηθεί παρακάτω σας αναφέρω το ιστορικό του προβλήματος μου το οποίο υπάρχει τους τελευταίους 7 μήνες στη γραμμή μου. Είμαι συνδρομητής του ΟΤΕ και μάλιστα έχω σύνδεση adsl connex @ 8mps. Πριν από περίπου 7 μήνες άρχισαν τα προβλήματα. Το downstream margin άρχισε να παίρνει τιμές της τάξης των 0-2db κάτι το οποίο είχε ως αποτέλεσμα τις συχνές και εκνευριστικές αποσυνδέσεις. Μέχρι τότε κλείδωσα σε μια ταχύτητα περίπου ίση με 6.5mbps με περίπου 14db margin. δήλωσα τη βλάβη στο 121 έχοντας προηγουμένως μιλήσει με το DSLam και τον ψηφιακό έλεγχο και περίμενα συνεργείο το οποίο και ήρθε εντός 2 ημερών. Έλεγξε τη γραμμή και αποφάνθηκαν την αλλαγή πύλης προς επίλυση του προβλήματος. Για δυο μέρες η ταχύτητα μου ήταν στα 2mbps μέχρι και που με ενημέρωσαν ότι αποκαταστάθηκε η βλάβη και κλείδωνα ξανά περίπου στα 5.5 για περίπου ένα μήνα. Μετά το πέρας 30 ημερών άρχισε πάλι το γνωστό πρόβλημα με το margin όπου και το ξαναδήλωσα ως βλάβη δικτύου αυτή τη φορά. Ήρθε τεχνικός στο σπίτι, έλεγξε τη βλάβη και με ενημέρωσε πως επειδή το πρόβλημα έγκειται στις καλωδιώσεις του ΟΤΕ θα δηλωθεί ως βλάβη στην καλωδίωση και θα αναλάβουν οι ηλεκτρολόγοι την αποκατάσταση της βλάβης καλωδιακά. Για περίπου ένα μήνα κλείδωνα πάλι στα 2 με 16db margin όταν ήταν σταθερό το οποίο έπεφτε πάλι στα 0db αν και όχι τόσο συχνά. Δεν ενημερώθηκα ποτέ για το αν έγινε και ποτέ επισκευή και ξαναπήρα το 121 να μάθω τι συμβαίνει. Μου είπαν πως την ιδία μέρα που ήρθε ο τεχνικός έγινε και η άρση της καλωδίωσης και επειδή η γραμμή μου δε σηκώνει παραπάνω από 2mb θα με κλειδώσουν στα 2 και θα μου αλλάξουν την τιμολόγηση. Το ξαναδήλωσα ως βλάβη αναφέροντας τους τα προηγούμενα και τους είπα πως θέλω επισκευή της γραμμής εφόσον τόσο καιρό κλείδωνα στα 5.5. μετά από δυο μέρες με πήραν τηλέφωνο πάλι από τον ψηφιακό έλεγχο και μου είπαν πως η γραμμή μου έχει πρόβλημα. Τους εξήγησα πως είμαι τεχνικός και πως στο σπίτι η καλωδίωση είναι η καλύτερη δυνατή. Μου είπαν πως δήθεν ο ΟΤΕ έκανε ότι μπορούσε και πως δε σηκώνει η γραμμή μου παραπάνω για το λόγο ότι αναβάθμισαν το δίκτυο τους και πως ο κόμβος στη γειτονιά μου και καλά έχει πρόβλημα. (οι γείτονες κλειδώνουν είτε στα 4 είτε στα 6 είτε στα 7.5...). Επίσης στην ερώτηση του τι εξοπλισμό χρησιμοποιώ όταν τους ανέφερα ότι χρησιμοποιώ Linksysου είπαν πως είναι καλυτέρα τα Thomson και καλό θα ήταν να χρησιμοποιώ αυτά. μετά από μια έντονη συζήτηση και ερχόμενος σε ρήξη με τον υποτιθέμενο τεχνικό του ΟΤΕ που μου πούλαγε φούμαρα για οξειδώσεις περί χαλκού και προβλημάτων στη γειτονιά δεν κατάφερα να κάνω κάτι. Σας ερωτώ λοιπόν...τι άλλο μπορώ να κάνω? Να βάλω φωτιά στο ΚΑΦΑΟ? να κάνω κάποια καταγγελία? Αν ήμουν δλδ εταιρεία και έπρεπε οπωσδήποτε να δουλέψω τι θα έκαναν(την ιδία ερώτηση έκανα και στον τεχνικό στο τηλέφωνο και μου είπε "Δε μπορώ να σας πω κατι. Λυπαμαι...")? Παρακάτω επισυνάπτω το status της γραμμής μου όπως είναι τώρα. Στο σπίτι έχω περάσει καλώδιο FTP cat6.Το ροθτερ μου ειναι το Linksys WAG200G με firware 1.01.09 DSL Status: Connected DSL Modulation Mode: ADSL2+ DSL Path Mode: Fast Downstream Rate: 2045 kbps Upstream Rate: 253 kbps Downstream Margin: 16 db Upstream Margin: 31 db Downstream Line Attenuation: 41 db Upstream Line Attenuation: 11 db Downstream Transmit Power: 11 db Upstream Transmit Power: 18 db Encapsulation: RFC 2516 PPPoE Multiplexing: LLC Qos: UBR Pcr Rate: 0 Scr Rate: 0 Autodetect: Enable VPI: 8 VCI: 35 Enable: Yes PVC Status: Up Χίλια συγγνώμη γαι το τόσο μεγάλο thread. Σας ευχαριστώ προκαταβολικά.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 τραγική κατάσταση, προφανώς δεν υπάρχει πρόβλημα με το router ή την καλωδίωση του σπιτιού... δήλωνε βλάβες μέχρι να πεθάνει ο Highlander, επικοινώνησε και με την ΕΕΤΤ ή κάποια αρμόδια υπηρεσία του του υπουργείου... ζηλεύω την καλωδίωση του σπιτιού σου
Ian_Dragonheart Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Δήλωσα ξανά τη βλάβη χθές και με πηραν ξανά σήμερα...Μίλησαν με τη μητέρα μου γτ έλειπα εγω και της είπαν πως δε μπορούν να κάνουν κάτι και πως μόνο σε αυτη την ταχύτητα μπορούν να με συνδέσουν. Ποια έιναι η ΕΕΤΤ και πως μπορώ να επικοινωνήσω μαζί της?Τι να τους πω?
timekeeper Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Το ίδιο παραμύθι περί αδυναμίας να κλειδώματος στα 8Mbit και αλλαγή στα 2 μου πουλήσαν και εμένα. Το σκηνικό γνωστό: μέγιστο κλείδωμα στα 5,5 - 6 Mb, αποσυνδέσεις στο φουλ και πάνω από 1,5 λεπτό κάθε φορά μέχρι να κλειδώσει. Ξανά αναφορά για βλάβη, αλλαγή ρούτερ κτλ κτλ. Το αποτέλεσμα: Πλέον, το Thomson 585 v6 με firmware 6.1.4.3 έχει Uptime : 3 days, 6:19:16 και συνεχίζει. Γνώμη μου είναι, αντί να τους λες για χαμηλή ταχύτητα, να τραβάς συχνά reset και να τους κάνεις αναφορές για αποσυνδέσεις (ακόμα και στον ΟΤΕ πατέντα θέλει ρε παιδί μου...)
Super Moderators Thresh Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 http://www.eett.gr/opencms/opencms/EETT πράγματι πολύ καλή λύση αυτή που προτείνει ο timekeeper, δήλωνε βλάβες για unstable γραμμή όχι για χαμηλή ταχύτητα... μόλις πρόσεξα ότι στην τοποθεσία γράφεις Περιστέρι, καλή τύχη έπεσες δυστυχώς σε κακή περίπτωση, το δίκτυο και τα ΚΑΦΑΟ εκεί είναι άστα να παν
Ian_Dragonheart Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Η χαμηλά ταχύτητα αποτελεί λύση κατα τον ΟΤΕ στο προβλημα περι αστάθειας της γραμμής μου. Έτσι κ αλλιώς οι αιτήσεις στις βλάβες μου είχαν να κάνουν με αστάθεια.Όσο για το Περιστέρι το ξέρω δυστυχώς...Μια μολώτοφ στο ΚΑΦΑΟ ισως και να έκανε δουλειά..Έχει βγάλει ακρη κανείς με αναφορές στην ΕΕΤΤ?Δλδ βρήκε κανείς λύση στο προβλημα του υστερα απο καταγγελία?
guido Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 είσαι και ανθούπολη μήπως; άστο δεν βγαίνει άκρη. εγώ συμβιβάστηκα με τα 2Mbit και ηρέμησα μετά από κάνα 8μηνο νεύρων και τηλεφώνων κτλ .
Ian_Dragonheart Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Ναι ανθούπολη ειμαι...Ελα ρε γειτονιά....Δυστυχώς δεν προκειται να συμβιβαστώ. Τουλαχιστον προς το παρον....Μια υστατη λύση ειναι να κανω νεα συνδεση κάτω στο σπιτι της γιαγιας αλλα πολυ φοβαμαι πως το προβλημα θα παραμεινει και εκει...
guido Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 οι γείτονες που λες πως πιάνουν μέχρι και 7 και αυτοί οτε είναι ή εναλλακτικοί; επίσης πόσο καιρό είχες βάλει 8mbit μέχρι να αρχίσει το πρόβλημα;
Ian_Dragonheart Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Δυο ΟΤΕ, ενας Hol και αλλοι δυο ON Telecoms...Ειναι κ αλλος ενας με Forthnet αλλα δεν ξερω σε τι ταχυτητα κλειδωνει...
guido Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2010 τι να πω. γενικά εδώ γύρω εναλλακτικοί ένα 5-6 θα το πιάσουν . πάντως τρεις μαζί με εμένα που έχουμε οτε εδώ γύρω, πάνω από 2 δεν κατάφερε κανείς χωρίς προβλήματα να πιάσει. το περίεργο είναι πως όταν είχα βάλει 4 Mbit , δούλευε χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα επί ένα μήνα . Και όπως διάβασα και εσύ ήσουν οκ αρχικά στα 6.5 χωρίς προβλήματα. τι να πεις... όλα αυτά στην ακριτική Ανθούπολη.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2010 εμ αφού ένας από τους μεγαλύτερους δήμους της Ελλάδας καλύπτεται γεωγραφικά από ένα σημείο αυτά συμβαίνουν
Ian_Dragonheart Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2010 Αυτο που δεν μπορς όμως να καταλάβω είναι το γιατί ενω είχα μια καταπληκτική για τα δεδομένα της περιοχής ταχύτητα να συμβαίνει αυτό και ο ΟΤΕ γιατί να πουλάει φούμαρα περι αδυναμίας επισκευής και αποκατάστασης της γραμμής μου...
androu Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2010 Καλό θα ήταν να δοκιμάσεις και ένα άλλο ρούτερ γιατί τα Linksys προκειμένου να πιάσουν καλή ταχύτητα κατεβάζουν το noise - με αποτέλεσμα τις αποσυνδέσεις. Τα thomson όπως σου είπαν είναι καλά για γραμμές με αποσυνδέσεις. Το λέω για το linksys επειδή και ένας φίλος μου είχε πάθει ακριβώς αυτό που αναφέρεις!! 8αρα που έπαιζε και σε κάποια φάση αποσυνδέσεις !! Μετά απο 4-5 δηλώσεις βλάβης στο 121 άλλαξε ρούτερ και σώθηκε!!
Super Moderators Thresh Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2010 Αυτο που δεν μπορς όμως να καταλάβω είναι το γιατί ενω είχα μια καταπληκτική για τα δεδομένα της περιοχής ταχύτητα να συμβαίνει αυτό και ο ΟΤΕ γιατί να πουλάει φούμαρα περι αδυναμίας επισκευής και αποκατάστασης της γραμμής μου... γιατί το Περιστέρι βρίσκεται σε μια κατάσταση που θέλει πολύ χρήμα για να φτιαχτεί...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.