zampONakiaskiou Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Πάει να κλείσει τετράμηνο η δουλειά και ακόμα άκρη δεν έχω βγάλει.... Λοιπόν το pc σκαλώνει σε άκυρες στιγμές...Είτε εν ώρα game είτε σε απλό σερφάρισμα! Ολες οι συσκευές usb σταματούν να λειτουργούν, η οθόνη κολλάει σε ότι δείχνει εκείνη την ώρα και μερικές φορές, σπάνια όμως, το ανεμιστηράκι της GPU βαράει κόφτες...(Σημ.. Aυτο σταμάτησε όταν μέσα από το Overdrive της ATI έριξα 5mhz gpu και memory clock, και έβαλα το ανεμιστηράκι σταθερά στο 50%.) Θερμοκρασίες όλες είναι φυσιολογικές και σε idle και ε full load... Έτρεξα memtest για περίπου 2μιση ώρες και δεν βρήκε κάποιο πρόβλημα.. Πείτε καμιά ιδέα τι στο δι@ολο μπορεί να φταίει... Και δυστυχώς δεν έχω άλλα parts να αλλάξω τα δικά μου να τα τσεκάρω.. Board: Asus p5qc GPU: Sapphire 4850 vapor -x (κι @@ μυδια..) CPU:Intel Core 2 Quad 8200 στα 2,33 OS: XP SP3 HomeEdition Ram : Kingston KVR DDR3 2gb Τροφοδοτικό: OCZ GAMEXTREAM 7O0W.. Λοιπόν την ώρα που έγραφα το ποστ τέσταρα Cpu με Prime95 και έβγαλε το εξής σφάλμα.. Τι παίζει?Το ξαναέκανα τώρα και έβγαλε το ίδιο σφάλμα αλλά στη 2η Cpu...Δεν ξέρω αν έχει καμιά σημασία απλά το αναφέρω...
liopyr Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Δεν έχει να κάνει με software παραγοντα το θέμα, άδικα έκανες format. Ο επεξεργαστής δεν είναι stable, ξεκίνα με ένα reset στο bios μπας και έχει κρατήσει κάποια αποτυχημένη απόπειρα overclock του παρελθόντος. Memtest bootable έτρεξες ε;
zampONakiaskiou Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Τσάμπα ε? Δε βαριέσαι?Τόσο καιρό έχω κάνει πολλά πράγματα τσάμπα.. Ναι bootable ήταν... Με overclock δεν έχω ασχοληθεί καθόλου οπότε...Reset το bios απο την μπαταρία(?) εννοείς?
liopyr Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Όπως θες, αν δεν βρίσκεις το jumper κάντο από την μπαταρία. Βγάλτο τελείως από το ρεύμα στην δεύτερη περίπτωση.
zampONakiaskiou Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Δεν βγάζω άκρη...Γράφω από άλλο pc τώρα...Τελικά έκανα reset από το jumperaki αλλά το πρόβλημα παραμένει... Έβγαλα και την ψύχτρα να τσεκάρω την cpu και είναι κομπλέ (δεν εχει γρατζουνιες και τέτοια) αλλά η πάστα δεν είναι καλά απλωμένη...Θα πάω αύριο να πάρω λίγη να απλώσω μπας και φταίει αυτό αλλιώς?Πάμε για άλλη cpu?
zampONakiaskiou Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2010 Λοιπόν έκανα reset τα πάντα κι από την μπαταρία κι από τα jumperakia, αγόρασα παστούλα για τη cpu την άπλωσα όμορφα κι ωραία, σύνδεσα τα πάντα όλα κομπλέ ανοίγω το pc, ρυθμίζω bios (βασικά όλα σωστά τα είχε..) και κάνω επανεκκίνηση το pc για memtest....Τ'αφήνω για κανά τρίωρο και όλα μια χαρά... Μπαίνω windows κάνω τσεκ πάλι με prime65 περνάει 1ο,2ο και 3ο τεστ κι εκει που λέω όλα κομπλέ, ξανακόλλησε η μλκία...Δε λειτουργeί πληκτρολόγιο, ποντίκι και η οθόνη δείχνει τα ίδια και τα ίδια... Κλείνω το pc και πάω να κάνω ιnstall τα ubuntu μπας και...Μείναμε στο μπας..Πριν καν αρχίσει να φορτώνει σκαλώνει.... Εκτός από cpu τι άλλο παίζει να δημιουργεί αυτό το πρόβλημα? Δώστε καμιά ιδέα τι άλλο να κάνω...Βαρέθηκα....
liopyr Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2010 Τσέκαρε αν υπάρχει updated bios, και δώσε manually λίγο ρεύμα στον επεξεργαστή, ~1,3v. Δώσε και στις μνήμες ακριβώς το voltage λειτουργίας τους.
stm00192 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2010 Ερώτηση Νο1: Ο υπολογιστής το είχε εξαρχής το πρόβλημα ή το παρουσίασε ξαφνικά??? Ερώτηση Νο2: Υπάρχει περίπτωση να βρεις κάποιο τροφοδοτικο να δοκιμασεις?? (Το γεγονος ότι η κάρτα γκάζωνε όταν κολούσε το μηχάνημα αλλά και ότι όταν πείραξες τις ρυθμίσεις στο overdrive σταμάτησε με βάζει σε υποψίες έλειψης ρεύματος....)!!!
zampONakiaskiou Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 Όχι ο υπολογιστής λειτουργούσε κανονικά στην αρχή...Μετά από κανά 5μηνο άρχισε τα κόλπα. Βέβαια είχα ξαναποστάρει για ένα θέμα που είχα με μια usb θύρα στο front panel της case μου, η οποία έπειτα από ένα ατύχημα, (ένας φίλος την ώρα που παίζαμε pro σκόνταψε στο καλώδιο και από τη usb θύρα βγήκε αυτό το πλαστικό το μαύρο και βραχυκύκλωσε...Εγώ στην αρχή δεν το κατάλαβα και ξανάβαλα το gamepad μέσα και μου πέταξε μνμ ότι υπάρχει αυξημένη τάση ρεύματος κτλ κτλ... Ε για να μην κάψω τη μητρική,(πρόλαβα άραγε?? ) αποσύνδεσα τελείως όλο το σύστημα αυτό του front panel... Το πρόβλημα βέβαια, δεν είμαι 100% σίγουρος ότι συμπίπτει με το παραπάνω συμβάν... Δυστυχώς δεν υπάρχει άλλο part για δοκιμή όπως προανέφερα... ---------- Προσθήκη στις 10:26 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 09:03 ---------- Τσέκαρε αν υπάρχει updated bios, και δώσε manually λίγο ρεύμα στον επεξεργαστή, ~1,3v.Δώσε και στις μνήμες ακριβώς το voltage λειτουργίας τους. Εχω το τελευταίο update...2013 από το site της Asus... Δίνω ρεύμα και σου λέω εντυπώσεις....
cabdik Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 εγω θα σου προτεινα, αν μπορεις, να δανειστεις απο κανα φιλο και να δοκιμασεις εναν αλλον επεξεργαστη...!
stm00192 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 εγω θα σου προτεινα, αν μπορεις, να δανειστεις απο κανα φιλο και να δοκιμασεις εναν αλλον επεξεργαστη...! Αν ήταν πρόβλημα επεξεργαστή ο υπολογιστής δεν θα ανοιγε καθόλου.... Οι επεξεργαστές ή λειτουργουν ή δεν λειτουργούν δεν υπάρχει ενδιάμεση κατάσταση!!!
zampONakiaskiou Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 Αν ήταν πρόβλημα επεξεργαστή ο υπολογιστής δεν θα ανοιγε καθόλου.... Οι επεξεργαστές ή λειτουργουν ή δεν λειτουργούν δεν υπάρχει ενδιάμεση κατάσταση!!! Οκ...Άρα πρόβλημα έχει ή η board ή το τροφοδοτικό? Εφόσον η gpu δεν έχει κανένα πρόβλημα με stability test στο Furmark και οι μνήμες έχουν περάσει αμέτρητα memtest! Όμως αν προσέξεις στις φωτο που έχω ανεβάσει με το prime65 όλες τις φορές που τέσταρα βρήκε σφάλμα.. Ανέβασα τα volt όπως είπε ο Liopyr στα 1,3 και το ξανατεστάρω αυτή τη στιγμή και ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ολα πάνε καλά...Είδωμεν... Eνώ κατάφερε πρώτη φορά να περάσει τα τεστ με length 1024K...ξανακόλλησε...Δεν καταλαβαίνω τι γίνεται... ---------- Προσθήκη στις 14:02 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 10:42 ---------- Ακούστε κι αυτό... Ανέβασα τα volt στα 1,375 (το ανώτερο όριο που αναφέρει η intel για τους Q8200 είναι 1,365), έκανα κι ένα μικρο overclock, ανέβασα το FSB στα 375 κι έτσι έφτασα χαλαρά (αν εξαιρέσεις το ρεύμα στη cpu... :| ) στα 2.62... Απενεργοποίησα επίσης κάτι στο usb confuguration το οποίο απ'ότι κατάλαβα σε περίπτωση μη λειτουργείας του usb απενεργοποιεί τη τροφοδοσία του(?)... Anyway...Εδώ και 3ώρες γεμάτες το prime65 τρέχει απροβλημάτιστα... Θερμοκρασίες cpu είναι φυσιολογικές, με το management των καλωδίων όπως να ναι και το πλαινο της θηκης ανοιχτό..Ανώτερη θερμοκρασία 52c... Καμιά ιδέα?
stm00192 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 Χμμμμ δοκίμασε να επαναφέρεισ τα πάντα στην αρχική τους κατάσταση και άσε μονο αυτή την ρύθμιση για τις USB.. τελικά μάλλον το ατύχημα με την usb δεν ήταν τόσο αναίμακτο απότι φαίνεται!!!
liopyr Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 eleos.png Άστον κλοκαρισμένο, έχει κόμπλεξ κατωτερότητας!
zampONakiaskiou Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2010 Επαναφέρω το τοπικ για να μη δημιουργώ κι άλλο (θα γεμίσω το site με threads-προβλήματα)... Tη Δευτέρα θα ανανεώσω το λειτουργικό σύστημα με τα windows7...Έτσι για να ξέρω ότι δεν θα έχω τα ίδια προβλήματα που είχα και παλαιότερα, αποφάσισα να επαναφέρω τις αρχικές ρυθμίσεις στο bios (ξεκλοκάρισμα cpu, χαμήλωμα στο vcore κτλ κτλ...) Τι το θελα?!Επανήλθαμε στα γνωστά προβλήματα!!!Κολλημα οθόνης και μη λειτουργία των θυρών usb... Με το που ξανακλόκαρα τη cpu κι ανέβασα την ταση πάλι όλα καλά! Και ερωτώ...Να αγοράσω και κανα καινούριο τροφοδικό να τελειώνει η ιστορία? Και κάτι άλλο...Υπάρχει κάποια ρύθμιση για να δώσω παραπάνω ρεύμα στη gpu?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.