Προς το περιεχόμενο

σημερινη νεολαια

lak10

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Δεν είπε ο άνθρωπος ρε παιδιά ότι είναι ξενέρωτος ή ότι θέλει πάντα να μιλάει για σοβαρά θέματα, απλά πράγματα λέει. Πιο ξεκάθαρο από το "οι φίλοι μου θέλουν να μιλάνε μόνο για αυτοκίνητα και γκόμενες" δεν υπάρχει.

Τεράστιο κομμάτι του αντρικού πληθυσμού κυριολεκτικά περνάει ολόκληρη τη ζωή του μιλώντας για 3 θέματα μόνο όταν βγαίνει έξω: γκόμενες, αμάξια και ποδόσφαιρο.

Απλά δεν μπορείς να συζητήσεις για απολύτως τίποτα άλλο με τέτοια άτομα και είναι πάρα πολλά δυστυχώς. Δεν είπαμε να καθόμαστε να φιλοσοφούμε με τις ώρες ή να μην είμαστε ικανοί να περάσουμε καλά κάνοντας χαβαλέ, αλλά μια στο τόσο μπορεί να τύχει να θες να πεις και κάτι πιο ουσιαστικό αλλά η απάντηση που θα πάρεις είναι "έλα μωρέεεε...ποιος νοιάζεται τώρα! Έμαθες τι έκανε η Παοκάρα χτες πάλι;"

+1

Απλά βρίσκεις νέους φίλους. Ο άνθρωπος δεν αλλάζει.

-100000000000000

Ο ανθρωπος αλλαζει.

Ειδικοτερα για νεους 18-19 χρονων αυτοι και αν αλλαζουν με την παροδο της ηλικιας.

18 χρονων εισαι ακομα απο την επιδραση της εφηβιας και σε κατακλυζουν κυματα ορμονων ταραζοντας και μπερδευοντας τον εγκεφαλο σου. Αποτελεσμα? "Συμπεριφορα εφηβου".:lol:

Αν περασουν 5-6 χρονια τοτε οι ορμονες καταλαγιαζουν αρα και σταθεροποιεισαι σαν ατομο και αποκτωντας νεες εμπειριες, βλεποντας την πραγματικοτητα πιο καθαρα και με την ανεξαρτητοποιηση σαν ατομο και την "απογαλακτοποιηση" απο τους γονεις γινεσαι αυτο που λεμε πιο ωριμος.

Στους περισσοτερους αυτη η "πιο ωριμανση" τους κανει αυτο που λεμε ωριμους, αλλά υπαρχουν και μερικοι οπου αυτο δεν ειναι αρκετο και παραμενουν ψιλοεφηβοι στην συμπεριφορα.

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ε, καλά, όταν λέμε ότι ο άνθρωπος δεν αλλάζει εννοούμε δεν αλλάζει δραστικά.

Λογικό είναι στα 35 σου να μην σκέφτεσαι όπως σκεφτόσουν στα 15 σου, όσο νάναι περνάμε και από 5 καταστάσεις και ωριμάζουμε λίγο θέλοντας και μη, απλά λέω ότι αν

στα 20 σου π.χ. την έβγαζες όλη μέρα στον σύνδεσμο της ομάδας με ρετσίνες και το βράδυ έκαιγες κάδους σκουπιδιών, δύσκολα στα 30 σου να την βγάζεις με τσάι και ποίηση.

Το μυαλό του καθένα φτάνει μέχρι ένα σημείο και ειδικά αν το παρατήσεις μικρός, δύσκολα να ασχοληθείς με πιο σοβαρά πράγματα μεγαλύτερος, θέλει "προπόνηση" ουσιαστικά.

Εξαιρέσεις φυσικά υπάρχουν πάντα, μπορεί ο άλλος να ζήσει κάτι που θα τον αλλάξει τελείως, γενικά μιλάμε.

Πέτυχα πρόσφατα τους συμμαθητές από το δημοτικό μετά από 22 χρόνια και γελούσα με το πόσο κλισέ καταλήξεις είχανε όλοι.

Ο περίεργος, κλειστός τύπος έγινε μουσικός, ο χωριάτης που δε σκάμπαζε και πολλά φτιάχνει κρέπες, η ωραία της τάξης παντρεύτηκε έναν λεφτά, έκανε 2 παιδιά και χώρισε, ο αθληταράς είναι τερματοφύλακας σε ομάδα Γ' Εθνικής...μιλάμε τα βλεπα και γελούσα μόνος μου επί μισή ώρα.

Από τα 10 τους φαινόντουσαν για το τι προορίζονταν...απίστευτα πράγματα.

Δημοσ.

Αυτό που συζητάτε είναι η διαφορετικότητα του χαρακτήρα.

Δύο διαφορετικοί χαρακτήρες είναι δύσκολο να "κολλήσουν" εκτός από εξαιρέσεις.

Λύση: Από μακριά και αγαπημένοι. Μια στις τόσες για καφέ. Γνωρίζεις άτομα του γούστου σου και με κοινά στοιχεία χαρακτήρα και περνάς καλά.

Το αν αλλάζει ο χαρακτήρας του ανθρώπου δεν έχει καμία σημασία.Είναι δικό του θέμα.

Εμάς μας ενδιαφέρει αν τη χρονική στιγμή t ο άνθρωπος Α μας κάνει να νιώθουμε ωραία και αν έχουμε κοινό κώδικα επικοινωνίας.

Αν δεν έχουμε, περιορίζουμε τις επαφές μαζί του και τις αυξάνουμε με αυτούς που ταιριάζουμε.

Αυτό ακριβώς δηλαδή.

Δημοσ.
και το ποσσες γκομενες θα πηδηξεις (για τους αντρες μιλαω).

Μη γίνεσαι ρατσιστής,αν μου φάει γκόμενα η γειτόνισσα δεν θα με χαλάσει καθόλου.....

;)

Δημοσ.

1) η λαλακια και η ανωριμοτητα ΔΕΝ εχει ηλικια

2) ειναι "σεξιστης" και οχι "ρατσιστης" bolec :)

3) δεν εχει να κανει με τη σημερινη νεολαια. Το ιδιο υπηρχε και πριν δεκα χρονια. Πανω κατω δεξα ζερβα...η επιφανεια η το βαθος..διαλεγει κανεις και παιρνει.

4)υπαρχει και η γκριζα ζωνη. Αυτη που εισαι λιγο πιο μπροστα αλλα κανει καλο ωρες ωρες να γυρνας πισω. ΟΛΟΙ εχουν δικαιωμα και ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ στον εαυτο τους να κανουν βλακειες, να σκεφτομαι ανοησιες, ανωριμοτητες και γενικα αγχολυτικα πραγματα.

5)Μου φαινεται δυσκολο ενας ρηχος ανθρωπος γενικα να ειναι αξιος εκπροσωπος της λεξης φιλιας. Αυτου του φιλου δλδ που θα φαει θκ@τα με το συμπαθειο αρκει να εισαι εσυ καλα.

6) βρες αλλου ανθρωπε μου...

7) ειχα κι εγω στο σχολειο "φιλες" που το μονο που τις εννοιαζε ηταν τι κοντο να βαλουν αυριο, αν ο γκομενος τους χαμογελασε, αν εσπασε το νυχι κι αν το λεοπαρ κολαν παει με το λαχανι γοβακι. φαγανε σουτο γιατι με πηγαιναν πισω...ως μυαλο και ως ψυχη.

8) αν ειχαν πραγματικο λογο,κατι σοβαρο που σε ριχνει στα βαθεια να κολυμπησεις, θα σου ελεγα εγω αν ηταν ολοι με ωριμοτητα χειμωνιατικου καρπουζιου...Δεν πειραζει, εχει ο καιρος γυρισματα,καποτε θα αναγκαστουν να σκεφτουν ως ανθρωποι και οχι ως ζωα του σεξ η καταναλωτικα υποκειμενα.

Δοξα τον καλο Θεο, υπαρχουν πολλοι που ειναι με λιγο μυαλο παραπανω απο της καλτσας και καλη καρδια.

ενας φιλος μου που πλεον με κοιταει απο ψηλα μου ελεγε, Εβελυνακι, κοιτα εκει που θες να πας για να πας εκει. Οπως στην οδηγηση μηχανης, ετσι κ για την ψυχη κ το μυαλο μας.ΚΟιτα που θες εσυ να φτασεις ως ψυχη και μυαλο και ολα τα αλλα αφησε τα πισω σου.

καλο βραδυ

Δημοσ.

εκει που ηθελε να παει ,αλλα ο κουτακιας απο πισω του μαλλον οχι. Ετσι, τον χτυπησε στο πισω μερος της μηχανης του, ο φιλος μου οδηγος μηχανων για χρονια πολλα και σεπιστες κλπ κ αριστος γνωστης, ντυμενος σαν αστακος, εκσφενδωνιστηκε και επεσε σε χαραδρα. Ο δολοφονος τον παρατησ εκ εφυγε και ζει και βασιλευει καπου αναμεσα μας. Σε βοηθησε καθολου αυτο;

Δημοσ.

Αποτελεί καλό αντεπιχείρημα στη συμβουλή του φίλου σου.

Είναι ευρέως γνωστό ως "αστάθμητος (και πολλές φορές αναγκαίος) παράγοντας".

Δημοσ.

Συ ειπας οτι ειναι αντεπιχειρημα...Καποιος θα ελεγε απλα οτι τον ασταθμητο τον λεν ετσι επειδη ακριβως ειναι ασταθμητος. Αναφερομαι και αναφεροταν σε οσα περναν απο τα χερια μας. Αν εσυ ισοπεδωνεις τα παντα εξαιτιας της υπαρξης του συγκεκριμενου παραγοντα, δεν εχεις παρα να πορευεσαι στη ζωη σου τοιουτοτροπως :-)

Δημοσ.

Όταν λέω αστάθμητο παράγοντα, δεν αναφέρομαι μόνο σε ειδικής φύσης ατυχήματα, γκαντεμιές και εξωτερικές παρεμβάσεις. Αναφέρομαι σε περιστάσεις όπου βγαίνεις οικειοθελώς από το δρόμο σου προς μια κατεύθυνση η οποία δεν είναι παράλληλη με αυτή που ακολουθείς.

Κοινώς, το "βάζω ένα στόχο και τον ακολουθώ όσο μπορώ χωρίς να παρεκκλίνω" είναι για teen movies με πρωταγωνιστή που θέλει να γίνει ροκσταρ ή μαζορέτα.

Δημοσ.
Συ ειπας οτι ειναι αντεπιχειρημα...Καποιος θα ελεγε απλα οτι τον ασταθμητο τον λεν ετσι επειδη ακριβως ειναι ασταθμητος.

Μα για πιο άλλο λόγο να τον έλεγε αστάθμητο;:rolleyes:

Αναφερομαι και αναφεροταν σε οσα περναν απο τα χερια μας. Αν εσυ ισοπεδωνεις τα παντα εξαιτιας της υπαρξης του συγκεκριμενου παραγοντα, δεν εχεις παρα να πορευεσαι στη ζωη σου τοιουτοτροπως :-)

Δεν ισοπεδώθηκε τίποτα. Απλούστατα επισημάνθηκε οτι δεν περνούν όλα απο το χέρι μας και οτι shit happens. Είναι ένα καλό down-to-earth αντεπιχείρημα στο, κατα τα άλλα ρομαντικό, επιχείρημα του φίλου σου.

Δημοσ.

Το αίσθημα της απώλειας ΔΕΝ είναι προνόμιο ή εμπειρία που θα αποκτήσει κάποιος και θα τον αλλάξει. Είναι καθημερινότητα για όλους, ανεξαιρέτως. Όποιος πιστεύει το αντίθετο, πρώτα απ' όλα απατάται, ύστερα κονφορμίζεται σε αρχετυπικά στάνταρς τραγουδισμένα από Καρρά και Σφακιανάκη ξερω 'γω και καταλήγει είτε σε υστερία που έχει περιγραφεί στους Ιδανικούς Αυτόχειρες ή σε στρεβλή εσωστρέφεια. Οπότε ας μην κρατάμε την απώλεια ως τραγικό λάβαρο, όλοι έχουν από ένα. Απλούστερα, ας μην χάνουμε το χιούμορ μας.

Στον τόπικ στάρτερ τώρα - οι λέξεις που επιλέγουμε για να περιγράψουμε τους άλλους, περιγράφουν πρώτα απ' όλα εμάς. Τουλάχιστον έτσι πιστεύω. Κοιτάζοντας λοιπόν τη λέξη "νεολαία" στον τίτλο του θρεντ πρώτα απ' όλα αναρωτήθηκα αν βάζεις πραγματικά τον εαυτό σου σε αυτή την ομάδα. Η λέξη "σημερινή" επίσης χρησιμοποιείται από κάποιον που έχει γνωρίσει και τη "χθεσινή". Η φράση ολόκληρη "σημερινή νεολαία" είναι τηλεοπτικό κλισέ που χρησιμοποιείται και στα πηγαδάκια μετά την κυριακάτικη λειτουργία. Καταλαβαίνεις που το πάω, αν βγάζεις τον εαυτό σου απ' έξω δεν θα σε τραβήξει κανείς μέσα. Αν αγαπάς τους φίλους σου προσπάθα το, αλλιώς ο κόσμος είναι μεγάλος, ενεργοποιήσου ως μέρος κάποιου συνόλου (εσύ επιλέγεις ποιου) και κάνε τις απαραίτητες κινήσεις να προσφέρεις ένα κομμάτι του εαυτού σου σε αυτό.

Δημοσ.
...Τους δικους μου φιλους τους νοιαζει μονο το ποιος εχει γρηγορο αυτοκινητο. η τος πως θα πηδηξουν συγνωμη κιολας. Δε λεω ειναι φυσιολογικο αλλα μεχρις ενος σημειου....

Που και να πας στο στρατό ! Θα χάσεις πάσα ιδέα για τη σημερινή νεολέα. Όλοι (στρατιώτες) (σχετικά μικροί σε ηλικία ως επί το πλείστον) νομίζουν πως έχουμε (είμαι και εγώ στρατιώτης) άφεση βλακείας (πως λέμε άφεση αμαρτιών) και παντελή απουσία ήθους.

...αλλά μιλάμε θα χάσεις πάσα ιδέα

Δημοσ.

Μόνο που σκέφτομαι πως θα αναγκαστώ στο στρατό να μάθω τι μάρκα τουρμποκινητήρα αντιτορπιλικού φοράει το τσικουετσέντο του Θοδωρή ή πως πηδάει και πόσες έχει πάρει ο πουλαράς ο Καλιαμάγκουρας μου έρχεται αηδία..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...