washcloud Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Διαφωνω. Ο ΔΓ κουβαλαει την απαραιτητη τρελα των προκατοχων του που ειναι βασικος συντελεστης για να κρατηθει η ομαδα σε ανταγωνιστικο επιπεδο σε αυτες τις εποχες. Ισως οχι το ιδιο οραμα. Ωστοσο, ακομα και με το μειωμενο μπατζετ συνεχιζει να σπαταλαει πολυ χρημα στον ΠΑΟ. Γουσταρει την ομαδα, το γηπεδο, τους παιχτες κλπ και αρρωσταινει οποτε η ομαδα δεν τα παει καλα. Το προβλημα ειναι οτι μεταξυ του επαγγελματισμου και του οπαδισμου υπαρχουν ορια τα οποια αδυνατει να συγκρατησει μεχρι στιγμης με αποτελεσμα να φερεται πρωτα σαν οπαδος και μετα σαν προεδρος που δινει κατευθυνσεις και χρημα στην ομαδα. Αυτο προφανως απομακρυνει ενα μεγαλο ποσοστο σοβαρων επαγγελματιων απο την ομαδα. Θεωρω οτι αυτος ειναι ο κυριος λογος που δυσκολευεται να βρει προπονητη της προκοπης. Δεν βρισκω αλλη λογικη στο να σπαταλαει μυρια απο δω κι απο κει αντι να δωσει σε εναν προπονηταρα οσα θελει. Προφανως τα δινει, αλλα οι προπονητες δεν αρκουνται στο μισθο τους για να ερθουν. Ο Μπλατ πχ που αναφερθηκε δε θα ριψοκινδυνεψει να τον ξεφτυλιζει ο καθε ΔΓ για 1.000.000 ευρω το χρονο. Θα προτιμησει να παει με 800.000 σε μια ομαδα που δεν θα επεμβαινουν στην δουλεια του απο την πρωτη μερα, ουτε θα νιωθει αμεσο κινδυνο να κριθει με μια-δυο ηττες ανεπαρκης ακομα κι αν προηγουμενως εχει δειξει η ομαδα του καλο προσωπο. Αν το σκεφτεις, το ιδιο προβλημα εχουν και οι Αγγελοπουλοι αν εξαιρεσεις την πολυ συντομη παρουσια του Ιφκοβιτς που τελικα λακισε και την εκανε. Διοτι οκ να τους λεμε καλα και χρυσα παιδια για εσωτερικη καταναλωση αλλα προπονητης σοβαρος-ονομα ακομα να πατησει στην ομαδα τους. Κι ο ενας που πατησε, παραιτηθηκε σχετικα γρηγορα για αδιευκρινιστους λογους. Κοίτα, προφανώς παίρνεις ως αξιώματα κάποια θέσφατα, όπως πχ το ότι "η οικογένεια Γιαννακόπουλου είναι η ΚΑΕ ΠΑΟ". Εγώ πάλι -και το γνωρίζεις- συνηθίζω να βλέπω τα πράγματα πιο αποστασιοποιημένα και να προσπαθώ να διακρίνω τί φαίνεται από όσο πιο μακρυά κοιτάζω. Γνώμη μου λοιπόν, με την όποια αξία έχει αυτή, ότι : Ο Παύλος Γιαννακόπουλος ναι ήταν άνθρωπος που "νοιαζόταν για την ΚΑΕ ΠΑΟ", σε συνδυασμό ΠΑΝΤΑ με οικογενειαοσυμφέροντα, πρόσφερε μπόλικο χρήμα, ασχολήθηκε, βίωσε και αποτέλεσε μοχλό επιτυχίας με την παρουσία/κινήσεις του. Ο δε αδερφός του, είμαι της εντύπωσης και άποψης πως πιο πολύ καρικατούρα της όλης φάσης είναι παρά ο,τιδήποτε σοβαρό και άξιο λόγου. Τα λέω αυτά, χωρίς να τον κακίζω. Κι αν δεν υπήρχε ο Παύλος, δεν θα υπήρχε "γιαννακοπουλαίικο μέσα στην ΚΑΕ ΠΑΟ". Ο υιοανιψιός πάλι, είναι ένα μείγμα των δύο, συν μπόλικη "αλητεία". Δεν θυμάμαι/δεν νομίζω να είχε ουσιαστικό οπαδικό ενδιαφέρον για την ΚΑΕ των προγόνων του. Όταν μάλιστα ζορίσανε τα πράγματα το '12, εμφανώς δεν υπήρχε κάποιο πλάνο μετάβασης εξουσίας - πετάχτηκε και δήλωσε σε μία φάση με φουλ αδιέξοδα "να αναλάβω εγώ με τις όποιες μου δυνατότητες" (και έτσι και έγινε). Κατατά το "οπαδικό του ενδιαφέρον", πιο πολύ προς το ποδόσφαιρο μου κάνει (και ταιριάζει και με τη νοοτροπία του). Άρπαξε όμως την ευκαιρία για να έχει εφαλτήριο την ΚΑΕ και...βλέπουμε. Αν υπήρχε η "τρέλα" που εσύ νιώθεις πως υπάρχει, δε νομίζω πως θα είχε περάσει τη φάση "χίλια-μύρια κύμματα", η ΚΑΕ ΠΑΟ, με αναζητήσεις αγοραστών, επενδυτών και αγωνία τί θ' απογίνει. .....προφανώς ούτε είμαι, ούτε το διατείνομαι, ούτε και γίνεται να είμαι "παντογνώστης", και όλα τα ανωτέρω αποτελούν απλά τη δική μου οπτική στο ζήτημα. Συνεπώς μπορεί να έχεις πέσει εσύ πιο μέσα από ότι εγώ, στην εκτίμηση περί ΚΑΕ ΠΑΟ. Οσο όμως δεν έχω στοιχεία που να συνηγορούν προς αυτό, συνεχίζω να πιστεύω τα ίδια - όπως υποθέτω κάνεις και εσύ. Δεν είναι υποχρεωτικό άλλωστε να πείσει ο ένας τον άλλο - αν και, πιστεύω, ότι θα έπρεπε, όπως είπα, να τα κοιτάς μέσα από πιο αποστασιοποιημένο φίλτρο τα πράγματα. Και εσύ και όλοι φυσικά. Όσο για το ότι "έχει κρατήσει τον ΠΑΟ στον αφρό", είναι βέβαιο και θα πρέπει να του πιστωθεί. Το ίδιο θα πρέπει να του πιστωθεί όμως και ότι τον περνάει από έναν δρόμο πολύ διαφορετικό από ότι οι πάντες ήξεραν την τελευταία 20ετία. Πολύ στρεβλό, πολύ μπακάλικο, πολύ "αλήτικο" και εν τέλει, πολύ οφ. Οι δρόμοι καθορίζουν χαρακτήρες, κι αν συνεχίσει έτσι η φάση, θα του μείνουν στίγματα. Επίσης, είμαι της αίσθησης πως "ό,τι είδαμε από Τράκη είδαμε / τα βαριά-βαριά έστω". Θέλω να πω, δε νομίζω να επιστρέψει στον ίδιο νταλκά του από πέρσι και πρωτύτερα. Σποραδικές εκφράσεις "ομορφιάς" σίγουρα θα ξαναδούμε - αλλά ούτε σε ένταση, ούτε σε διάρκεια, ούτε σε συχνότητα νομίζω θα δούμε τόσο πια. Ακριβώς επειδή είναι η παιδική του χαρά το ζήτημα και δεν υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον - let alone "όραμα". Επίσης δε νομίζω να "δυσκολεύεται να βρει προπονητή"...; Ποιόν δηλαδή προσέγγισε και τον γείωσε; Ποιόν διαθέσιμο βέβαια. Κατά τ' άλλα όμως συμφωνώ ότι η εικόνα του ΠΑΟ και του ίδιου είναι αντικίνητρο για να πάει κάποιος. Διαφωνώ όμως στην ανάγκη για "προπονηταρά". Κατ' αρχάς, είναι πολύ σχετική η έννοια. Το θέμα είναι να είναι κατάλληλος και όχι προπονηταράς. Άλλο το ένα-άλλο το άλλο. Ο ΠΑΟ αυτή τη στιγμή είναι μία φύρδην-μίγδην κατάσταση. Θέλει γενικό ξήλωμα (και δεν εννοώ απαραίτητα τους παίκτες) και ξαναστήσιμο. Αλλιώς θα συνεχίσει να τραβάει ζόρια (κάτι σα να πάιρνεις αντιβίωση για το κρύωμα αλλά δεν έχεις κόψει το κάπνισμα). Την ευκαιρία πάντως την έχει, με την αποχώρηση-ορόσημο του Διαμαμήτσου. Τέλος περί Αγγελοπουλαίων διαφωνώ ότι έχουν "το ίδιο πρόβλημα". Στον ΠΑΟ είναι ο ψυχάκιας. Στον ΟΣΦΠ είναι οι τσιφούτηδες. Συν τον Μπίλη τον μοναχ(οφαγ)ικό καουμπόι. Αν και για τον 2ο δεν είμαι σίγουρος αν θα συνεχίσει να υπάρχει μετά το Καλοκαίρι.
~mxls~ Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 ... αλλα προπονητης σοβαρος-ονομα ακομα να πατησει στην ομαδα τους. Κι ο ενας που πατησε, παραιτηθηκε σχετικα γρηγορα για αδιευκρινιστους λογους. Γιαννάκης, Ίβκοβιτς, Καζλάουσκας, & Μπαρτζω, με όποια καλά & αδυναμίες είχε ο καθένας τους, προπονητικά κρατούσαν ψηλά τον ΟΣΦΠ (εξαιρώ Γκέρσον).. Σοβαρό θεωρώ και τον Σφαιρό προπονητικά.
kosmasdel Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Οι Σέρβοι Πάβλοβιτς και Κούζμιτς αποχώρησαν. Ο 2ος ίσως να έκανε για 3ος και μόνο σέντερ αν φύγει ο Παπαγιάννης για έξω.
washcloud Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Δεν παίζανε Α1 πάντως ούτως ή άλλως. Δεν "αποχώρησαν" ακριβώς λοιπόν, απλά...λήξανε.
xgol Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Όπως εχουν τα πράγματα, καλή επιλογή ο Πεδουλακης. Ωστόσο, ο ελληνικός κορμός του χρόνου αν δεν πέσουν λεφτά, θα είναι ανύπαρκτος. Οπότε είτε αλλάζετε στυλ μπάσκετ (και διώχνετε ξανά τον πεδουλάκη), είτε σπρώχνετε πολύ χοντρό χρήμα. 1
FromDusk_TillDawn Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Εγω γιατι θυμαμαι οτι ο Παναθηναικος απο τα 6 ευρωπαικα στα 5 ηταν αουτσαιντερ και με μισο μπατζετ απο τον αντιπαλο. Μονο το 2009 ηταν τα μπατζετ οχι ιδια με Τσσκα αλλα παρομοια περιπου. Οι κοντοι πηρανε ευρωπαικο απεναντι σε Τζινομπιλι,Σμοντις και Γιαριτς με βασικο 5ρι τον Λαζαρο εκτος εδρας κιολας πλακα κανουμε? Κατι αλλο συμβαινει και αυτη η ομαδα εδω και 5 χρονια με τρακη κολαει παντα στους 8
Chrisxxx Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Καταρχην, ότι παίρνει 2Μ ο Ζεβροσενκο δεν τον κανει καλύτερο από τον Τσαρτσαρη που επαιρνε τα μισα.. Δλδ Ρωσοτουρκοι λόγω χρημάτων, μεγαλου ανταγωνισμου και έλλειψη παικτων δινουν τεραστια ποσα σε εγχώρια μπαζα, αρα με 15Μ μια Ελληνικη ομαδα φτιαχνει μια ποιοτικότερη ομαδα απο μια Ρωσικη που μπορει να δώσει 30. Τωρα αν μιλαμε για Παο συγκεκριμενα το 96 ειχε Ντομινικ, Βρανκοβιτς και δε συμμαζευεται, πολυ μεγαλύτερο μπατζετ από όλους τους συμμετεχοντες. Το 2000 τους 2 πιο χοτ παικτες της Ευρωπης Μποντιρόγκα - Ρεμπτράτσα, Κατας, Τζεντιλε, Κοχ κλπ Το 2002 ειχε οντως χειρότερη ομαδα και μπατζετ απο Μακαμπι και Κιντερ, το 2007 και 2009 πρεπει να ειχε μακραν τις 2 πιο ακριβες ομαδες της ιστορίας του. Το 2011 ειχε πιο χαμηλο μπατζετ, το καλύτερο από τις ομαδες που πηγαν Φ4 αλλά σιγουρα μικρότερο από ομαδες που δεν πέρασαν (Τσσκα - Μπαρτσελονα). Ας ειμαστε σοβαροι στα επιχειρηματα μας ε, το 2002 δεν αντιπροσωπευει 20-25 χρονια μπασκετικης ιστοριας. Που και παλι τοτε μια χαρα ομαδα και πανακριβη ομαδα ειχε αλλα δεν εφτανε τα ονοματα της Κιντερ.
Inler Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Το ματσακι σε πολυ καλη ποιοτητα χωρις κολληματα http://arenavision.in/av9
washcloud Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Πραγματικά είναι απίστευτο πιστόλι ο πούστης
YourTrueLegend Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Aλλα η παραταση θυμιζει πολυ την παραταση του ΠΑΟ στο 2ο ματς. Γυρναει απο το πουθενα το ματς ενας legend που αρνειται να χασει ακομα και στα γεραματα του, δινει φιλι της ζωης στους υπολοιπους αψυχους και ενω περιμενεις να εκμεταλλευτουν το momentum συνεχιζουν να ειναι αψυχοι και να συμπαρασυρουν μαζι τους και τον παιχταρα που τους εδωσε 2η ευκαιρια. Φετος κανουν θραυση περισσοτερο απο ποτε οι run n gun περιφερειακοι σε συνδυασμο με αθλητικους ψηλους. Καταπινουν οτι βρισκουν απεναντι τους. Γενικα τοσο η Λαμποραλ οσο και η Λοκομοτιβ ειναι ομαδες που παιζουν λιγοτερο με το μυαλο και περισσοτερο με το ενστικτο και τη φρεσκαδα, χωρις να εννοω οτι παιζουν αναρχα. Ως συνεπεια , πιο ποιοτικες και ακριβες ομαδες πεφτουν θυματα τους και δεν το παιρνουν καν χαμπαρι. Eιναι μια χρονια που βλεπουμε οτι τα αθλητικα προσοντα και το πιο "ελευθερο" παιχνιδι μπορουν υπο προυποθεσεις να επιβληθουν στο μυαλωμενο και "συγκροτημενο" μπασκετ. Οι ποστ ψηλοι διασυρονται και μοιαζουν πλεον ξεπερασμενοι, τα αργα ποδια επισης δεν συγχωρουνται. Αν τελικα περασει ο Μπαρτζωκας θα εχουμε στο φ4 4 ομαδες με γρηγορους και αθλητικοτατους ψηλους μαζι με τουλαχιστον 2 πυροβολα εξω απο τα 6.75 που επισης εχουν εξαιρετικα αθλητικα προσοντα και δημιουργουν για τον εαυτο τους. Oι οποιες απεκλεισαν στο τοπ8 -μαλλον ευκολα- ομαδες που ουτε γρηγορους ψηλους ειχαν, ουτε δολοφονικους και γρηγορους περιφερειακους. Αλλα βασιζαν το παιχνιδι τους κυριως σε δημιουργους και "σκεπτομενους" κοντους σε συνδυασμο με ποστ δεινοσαυρους ψηλους. Δεν φαινεται να φτουραει φετος αυτο το στυλ μπασκετ ομως. Μεγαλο εως ιστορικο το σημερινο break. YΓ. Αυτος ο Τομιτς παντως οσα κανταρια μπασκετ ξερει, αλλο τοσο loser ειναι. Μαζι με τον Τεοντοσιτς, δυσκολα βρισκει κανεις αντιστοιχες περιπτωσεις. Πραγματικα ολη του την καριερα παει ως τη βρυση και μολις δει το νερο παθαινει αλλεργια. 3
washcloud Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 Ιερόσυλε :ρ Ο Μήτσος έπαιζε και άμυνα και δημιουργούσε. Ο Ιωάννης-Κάρολος ναι μεν έχει καρπό φαρμάκι ενώ είναι και παπούδι πράγματι και μαγκιά του που ρηφιουζτουλουζώθηκε - αλλά οι υπόλοιποι (και της Λόκο μαζί) ήταν κομάαααααατια...
Προτεινόμενες αναρτήσεις