MrNickolakis Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Γεια σας.Είμαι 13 και θα ήθελα να μάθω πώς φτιάχτηκαν οι πρώτες γλώσσες προγραμματισμού.Αλλά επίσης θα ήθελα να μάθω αν γίνεται να δημιουργήσω μια δική μου γλώσσα προγραμματισμου.
sarakinos Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Wikipedia για να διαβάσεις λίγη ιστορία αν σε ενδιαφέρει... ασε τις δημιουργίες φίλε μου,μάθε την φιλοσοφία του προγραμματισμού και ασχολήσου με μια γλώσσα...έχεις όλο το μέλλον μπρόστά σου να ασχοληθείς και με "δημιουργία" αν θέλεις... μπράβο απο εμένα που σ'αρέσει το αντικείμενο
poscaman Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 Γεια σας.Είμαι 13 και θα ήθελα να μάθω πώς φτιάχτηκαν οι πρώτες γλώσσες προγραμματισμού.Αλλά επίσης θα ήθελα να μάθω αν γίνεται να δημιουργήσω μια δική μου γλώσσα προγραμματισμου. +1 στον αποπάνω. Γενικά για να καταλάβεις, αυτό που ζητάς είναι μάθημα εξαμήνου σε σχολές Μηχανικών Η/Υ, μας παίρνει ένα εξάμηνο να μάθουμε τα βασικά, κι εκεί κάπου στο τέλος μαθαίνουμε να φτιάχνουμε μια υποτυπώδη γλώσσα, που παρέχει ελάχιστα σε σχέση ακόμα και με την πιο απλή γλώσσα προγραμματισμού.
tespa_2002 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 Ένα καλό βιβλίο ήταν το "Βασικές Αρχές Γλωσσών Προγραμματισμού" του Horowitz, αν και πλέον λίγο αρχαίο. Όσο για τη σχεδίαση / κατασκευή μιας νέας γλώσσας, τα είπαν τα παιδιά από πάνω. Πάντως να ξέρεις ότι για να κατασκευάσεις μια νέα γλώσσα θα πρέπει: α) Να ξέρεις πολύ καλά γιατί το κάνεις, τι ανάγκες καλύπτεις και γιατί δεν μπορούν να τις καλύψουν οι 10άδες γλώσσες που υπάρχουν. β) Να σχεδιάσεις τη γλώσσα (λειτουργίες, γραμματική, σύνταξη, σημασιολογία). γ) Να φτιάξεις τον μεταγλωττιστή που θα παίρνει προγράμματα στη γλώσσα σου και θα βγάζει κώδικα μηχανής για κάποιο επεξεργαστή. δ) Να προσθέσεις βελτιστοποιήσεις στον μεταγλωττιστή ώστε ο κώδικας μηχανής να εκτελείτα αξιοπρεπώς γρήγορα. Αυτά τα 2 τελευταία μόνα τους μπορούν να πάρουν κάποια ανθρωποέτη (δλδ ένας άνθρωπος που δουλεύει για κάποια χρόνια) για οποιαδήποτε σοβαρή (όχι παιχνίδι) γλώσσα.
MrNickolakis Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 Ευχαριστώ.Έχετε δίκιο.Θα μπορούσατε τότε όμως να μου πρωτείνετε κάποιο καλό δωρεάν tutorial για μια εύκολη γλώσσα προγραμματισμού;
ManosCPlusx2 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 Ευχαριστώ.Έχετε δίκιο.Θα μπορούσατε τότε όμως να μου πρωτείνετε κάποιο καλό δωρεάν tutorial για μια εύκολη γλώσσα προγραμματισμού; Εγώ είμαι 15 και δουλεύω είδη σαν προγραμματιστής φίλε μου. μπορείς να αρχίσεις από εκεί που άρχισα και εγώ και έφτασα σε μία δύσκολη (VC++). Άρχισε από την VB6( Visual Basic 6) και προχώρησε στις άλλες visual basic.Μετά θα μάθεις πολλά διαβάζοντας βιβλία, όπως εγώ. Και να θεωρείς το εαυτό σου πετυχημένο (πολύ σημαντικό). :-D:-D
sarakinos Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 Εγώ είμαι 15 και δουλεύω είδη σαν προγραμματιστής φίλε μου. μπορείς να αρχίσεις από εκεί που άρχισα και εγώ και έφτασα σε μία δύσκολη (VC++). Άρχισε από την VB6( Visual Basic 6) και προχώρησε στις άλλες visual basic.Μετά θα μάθεις πολλά διαβάζοντας βιβλία, όπως εγώ. Και να θεωρείς το εαυτό σου πετυχημένο (πολύ σημαντικό). :-D:-D Σόρρυ κιόλας αλλα πάνω σε τι δουλέυεις φίλε μου?15 χρονών λίγο κάπως μ'ακούγεται να δουλέυεις κιολας σαν προγραμματιστής...
johnny21a Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 Μην χασεις χρονο με visual basic!!! Απο μενα java και c#
Alchemist` Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 Ευχαριστώ.Έχετε δίκιο.Θα μπορούσατε τότε όμως να μου πρωτείνετε κάποιο καλό δωρεάν tutorial για μια εύκολη γλώσσα προγραμματισμού; Ότι πρέπει πιστεύω για ένα καλό ξεκίνημα στον προγραμματισμό: http://www.yoyogames.com/gamemaker Πρόκειται για μια εύκολη γλώσσα, με user-friendly interface σχεδιασμένη κυρίως για παιχνίδια. Απο εδώ ξεκίνησα, και την χρησιμοποιώ ακόμα για σοβαρά ερασιτεχνικά project, όπως το παιχνίδι της υπογραφής. Είναι μια καλή αρχή όπως προείπα, που θα σε εξοικιώσει με τον αντικειμενοστραφή προγραμματισμο, και τον προγραμματισμό ως προς το γεγονός, για να μπορέσεις πιο εύκολα να ασχοληθείς με πιο περίπλοκες γλώσσες (C++ κτλπ) αν θες αργότερα Tutorials: http://www.yoyogames.com/make/tutorials Η κοινότητα: http://gmc.yoyogames.com/ Υ.Γ. μπορείς να χρησιμοποιείς το Game Maker δωρεάν, αλλά είναι απενεργοποιημένες κάποιες λειτουργείες. Η αγορά της έκδοσης PRO κοστίζει 20 ευρώ.
bxenos Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 Σόρρυ κιόλας αλλα πάνω σε τι δουλέυεις φίλε μου?15 χρονών λίγο κάπως μ'ακούγεται να δουλέυεις κιολας σαν προγραμματιστής... :-D Για τη [vq]basic, πρέπει να συμφωνήσω με το δάσκαλο: It is practically impossible to teach good programming to students that have had a prior exposure to BASIC: as potential programmers they are mentally mutilated beyond hope of regeneration.
MrNickolakis Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 Θα αρχίσω από τη Visual Basic αν είναι εύκολη, αν κάποιος πιστεύει ότι έχει κάποιο ελλάτωμα όμως παρακαλώ να μου το πει.
poscaman Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 Παλιότερα είχα ψαχτεί για κάτι παρόμοιο για ένα ξαδερφάκι μου. Δες εδω
firewalker Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 Μακριά από την Vbasic < 6.0. Αν πας σε Basic θα πας σε .NET Visual Basic που είναι full object oriented και έχει μεγαλύτερη συμβατότητα με τα νέα λειτουργικά της Microsoft. Αν πάλι σε ενδιαφέρει το "system independent" θα πας σε C* related γλώσσα.
dop Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 @bxenos: θα διαφωνήσω με τον δάσκαλο, καθώς υπάρχει τουλάχιστον ένας που ξεκίνησε με BASIC και παρόλα αυτά έμαθε να προγραμματίζει σωστά. Συνεπώς, εφόσον υπάρχει τουλάχιστον ένα παράδειγμα η πρόταση δεν είναι αληθής Κατά τα άλλα, συμφωνώ με την λογική "μη μαθαίνετε basic είναι επιβλαβής" για πολλούς λόγους.
poscaman Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 dop, καιρό έχω να σε δω. Το λινκ στη υπογραφή σου άλλαξε; παλιότερα σε διάβαζα sorry για το offtopic
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.