ΜΑΝΩΛΗΣ Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Τώρα που μεγαλώνει σιγά σιγά ο γιος μου και θα αρχίσει σε λίγο να παίζει με μπογιές και μαρκαδόρους.. Θέλω να βάψω προς το παρόν το δωμάτιου του και σιγά σιγά όλο το σπίτι με χρώματα τα οποία μου είπαν ότι αν λερωθούν καθαρίζουν με ένα πανί και λίγο νερό. Που μπορώ να βρω τέτοια χρώματα (γιατί μου είπε κάποιος ότι αρκεί να είναι πλαστικό)? Είναι κάποια συγκεκριμένη μάρκα η κάτι που πρέπει να προσέξω? Ευχαριστώ,
frenzy Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Όλα τα πλαστικά πλένονται. Εγώ έχω πλύνει και τοιχογραφίες της κόρης μου και κόλλα από την μέρα που αποφάσισε να εκθέσει όλα της τα έργα στους τοίχους ΜΟΥ. Τα στυλό να του πάρεις και τους ανεξίτηλους να μη σου γεμίσει ταγκιές.
leftermann Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Καλής ποιότητας πλαστικό. Δηλαδή όχι το φτηνότερο. Έχει και ειδικά οικολογικά πλαστικά, χωρίς δεν-ξέρω-τι που είναι βλαβερό. Είναι -και καλά- κατάλληλα για παιδικά. Δεν ξέρω αν αξίζουν τα παραπάνω λεφτά, εγώ πάντως με αυτά έβαψα. Είναι και εντελώς άοσμα, που είναι καλό. Επίσης, φρόντισε οι μαρκαδόροι και τα χρώματα που θα δίνεις στον μικρό σου καλλιτέχνη να είναι υδατοδιαλυτά. Βγαίνουν εύκολα από τοίχους, τραπέζια, ακόμα και από τα ρούχα.
De@th L0rd Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Αν όλα τα υπόλοιπα αποτύχουν, εξόπλισε τον μάγκα με : Και άφησε τον ελεύθερο να γευθεί τη χαρά του "Καν' το μόνος σου!"
gf030 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 Για δωματιο παιδιου οικολογικα χρωματα καλης ποιοτητας. Δοκιμασε για καθε 5 λιτρα να ριχνεις μεσα μια δοση βανιλιας, απο αυτες με το κοκκινο καπακι. Φανταστικο αρωμα στο δωματιο για πολυ καιρο.
De@th L0rd Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 Για δωματιο παιδιου οικολογικα χρωματα καλης ποιοτητας.Δοκιμασε για καθε 5 λιτρα να ριχνεις μεσα μια δοση βανιλιας, απο αυτες με το κοκκινο καπακι. Φανταστικο αρωμα στο δωματιο για πολυ καιρο. Κάτι τέτοιο πρέπει να είχε κάνει ο κατασκευαστής του χρώματος που έβαψα τελευταία φορά το δωμάτιο,και αγανάκτισα μέχρι να ξεμυρίσει. Πρέπει να έκανε κανα χρόνο. Όταν στεκόμουνα τον πρώτο καιρό στο δωμάτιο,μου ρχόταν να ξεράσω. Φαντάσου οτι βάφτηκε καλοκαίρι που ήταν τα πάντα ανοικτά...
gf030 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 Κάτι τέτοιο πρέπει να είχε κάνει ο κατασκευαστής του χρώματος που έβαψα τελευταία φορά το δωμάτιο,και αγανάκτισα μέχρι να ξεμυρίσει. Πρέπει να έκανε κανα χρόνο. Όταν στεκόμουνα τον πρώτο καιρό στο δωμάτιο,μου ρχόταν να ξεράσω. Φαντάσου οτι βάφτηκε καλοκαίρι που ήταν τα πάντα ανοικτά... Εννοεις οτι ειχε απο τη μανα του αρωμα; Περιεργο, δεν εχω ακουσει κατι τετοιο. Μπορει να χρησιμοποιησει οτι αρωμα του αρεσει, πχ. κολονια, καποιο αρωμα κλπ., οχι πολυ, ισα ισα να υπαρχει μια ευχαριστη μυρωδια.
kfyros Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 Καλής ποιότητας πλαστικό. Δηλαδή όχι το φτηνότερο.Έχει και ειδικά οικολογικά πλαστικά, χωρίς δεν-ξέρω-τι που είναι βλαβερό. Είναι -και καλά- κατάλληλα για παιδικά. Δεν ξέρω αν αξίζουν τα παραπάνω λεφτά, εγώ πάντως με αυτά έβαψα. Είναι και εντελώς άοσμα, που είναι καλό. Τα οικολογικά χρώματα είναι χωρίς Μόλυβδο και χωρίς τοξικά χημικά που προστίθενται για την αντοχή και την ελαστικότητα του χρώματος. Τα χρώματα με τέτοιες ουσίες συνήθως είναι πολύ πιο ανθεκτικά από τα οικολογικά. Γι αυτό χρησιμοποιούνται πλέον συνήθως σε ανοικτούς χώρους (μπαλκόνια - εξωτ. τοίχοι κτιρίων) όπου διαλύονται στην ατμόσφαιρα και δεν τα αναπνέουμε. Ακόμα και οι κατασκευαστές πλέον στο εσωτερικό δεν βάφουν με χρώματα που έχουν πολλά τοξικά και μόλυβδο. Όλες αυτές οι ουσίες εκπέμπονται στο χώρο για πολλά χρόνια. Σίγουρα τα αξίζουν τα λεφτά τους τα οικολογικά χρώματα. Καρκίνο δεν παθαίνει κάποιος μόνο από τις μπογιές (εκτός αν τις πίνει κάθε μέρα !!), αλλά όλες οι ουσίες αυτές συσσωρεύονται στον οργανισμό μας με τα χρόνια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.